28 Mart , 2024, 13:06:27

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

121
2016 Eylül Ekim Kasım doğumlu 6 ayını doldurmuş bebeklerimizin anneleri paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
122
2017 Haziran Temmuz Ağustos doğumlu 6 ayını doldurmuş bebeklerimizin anneleri paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
123
2017 Mart-Nisan-Mayıs doğumlu 6 ayını doldurmuş bebeklerimizin anneleri paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
124
2016 Aralık - 2017 Ocak Şubat doğumlu 6 ayını doldurmuş bebeklerimizin anneleri paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
125
2017 Haziran Temmuz Ağustos doğumlu bebeklerimizin anneleri ilk 6 ay paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
126
2017 Eylül-Ekim-Kasım doğumlu bebeklerimizin anneleri ilk 6 ay paylaşımlarına buradan devam edebilir  :hello:
127
2017 Aralık - 2018 Ocak Şubat doğumlu bebeklerinin anneleri paylaşımlarına buradan devam edebilir.  :hello:
128
Demir damlası veriyorsan o yapabilir
129
Boş gebelik teşhisi konmuş ya da kese göründü bebek yok diye üzülen arkadaşlar için kendi tecrübelerimi paylaşayım. Hayatta en çok istediğim şey anne olmaktı hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez hamile kıyafeti giymeye başladım ortada göbek yok :) Sonra gittiğimiz devlet hastanesindeki doktorun özel muayenehanesine gittik özelde daha güzel ilgilenirler diye. Doktor boş gebelik dedi üzülmeyin bütün ilk gebeliklerde gerçekleşebilecek bir durum dedi. Sonra başka bir özel hastaneye gittik dini hassasiyeti olan bir kurum olarak tanınan bir hastaneye kürtaj günah derler belki çare bulurlar diye. Orada muayenede resmen işkenceye uğradım bir sürü şikayette bulundum ama bir sonuç çıkmadı yıllar sonra başka nedenlerle hastane kapatıldı. Orada bir sonuç alamayınca mecburen ilk gittiğimiz doktora gidip verdiği tarihte kürtaj oldum. Çok ağladım ama yine de Allah'a isyan etmedim dua ettim hep. 1 yıl kadar sonra tekrar hamile kaldım yine kürtajımı yapan doktora gittik kitaplardan açıp bize boş gebeliğin normalliğini vs anlatıyordu çok iyi davranıyordu bizde iyi olduğunu düşündük. 6 hafta 4 günlükken doktora gittiğimizde 4 haftalıktan bile küçük kesen var 2 gün sonra gel alalım bu da boş gebelik dedi. Çok nadir görülen bir durum ama yine de hamile kalabildiğin için şanslısın hiç değilse bunu biliyoruz dedi. Kürtaj için gecikilirse kanama olabilir ve annenin hayati tehlikesi olabilir dedi. Dünya başıma yıkılmış gibiydi,  nolur yaşadıklarım kabus olsun diyordum. Eşim "hayır bu kez boş gebelik değil, bebeğimiz orada biliyorum!" dedi.
Eşimin doktor bir arkadaşı devlet hastanesinde asistan olan birine yönlendirdi. 7 hafta 3 günlük hamileydim vajinal ultrasonla bakıldı 16mm kese ve içinde yolk kesesi gözlendi yine embriyo yok 1 hafta sonra tekrar gelin dedi. Bu arada doktorumonline.net sitesine danıştım https://www.doktorumonline.net/bos-gebelik-1543 oradaki doktor kese 20mm yi geçtiği halde embriyo yoksa boş gebelik tanısı konabilir bir kez daha ultrasonla bakmakta fayda var dedi. O hafta sanki yıllar gibi geldi bana. Sürekli dua ettim. Sonunda kontrole gittiğimizde dünyanın en güzel sesini duydum "pıt pıt" minik bir yürekten çıkan kalp sesleri. Hayatımın yaşadığım en güzel anıydı. Allah isteyen herkese nasip etsin kızım şimdi 11 yaşında sonradan 1 kızım daha oldu. Tek doktor teşhisiyle telaşa düşmeyin ve kesenin boyutunu sorun kürtaj derse mutlaka 20mm yi geçene kadar bekleyin. Belki ilk bebeğim de boş gebelik değildi.  :'( hayırlısı böyleymiş diyelim. Allah herkesin gönlüne göre versin  :amin:
130
Alıntı yapılan: nur635 - 05 Eylül , 2017, 02:22:58
Ben 2 boş gebelik geçirdim.İkisindede kürtaj oldum.Tekrar hamile kalmak istiyorum ama tekrarlamasından korkuyorum  :crybaby2:

Merhaba Nur, öncelikle geçmiş olsun bana da ilk gebeliğimde doktor boş gebelik dedi ikinci kez hamile kaldım yine 6 hafta 4 günlükken doktora gittiğimde bana 4 haftalıktan bile küçük kesen var 2 gün sonra gel alalım boş gebelik dedi.Gittiğimiz özel muayenehanesi olan bir doktordu. Sonra devlet hastanesinde bir asistan doktor baktı 7 hafta 3 günlükken içinde embriyo yoktu 16mm kese ve yolk kesesi gözlendi biraz daha bekleyin dedi ve 1 hafta sonra embriyo göründü. İlk doktor beklerseniz zehirlenip anne ölümüne kadar gider demişti. Bazı doktorlar ne yazık ki yanlış yönlendiriyor. Kese 20mm den büyükse ve içinde embriyo yoksa o zaman boş gebelik tanısı konabilir. Geç döllenme olabilir. Bundan sonra hamile kaldığında mutlaka kese 20mm yi geçene kadar bekle. Kısa sürede tekrar hamile kalacağına inanıyorum  :love9: Şu an bahsettiğim kızım 11 yaşında Allah sana da nasip edecektir sabırlı ol ve çok dua et.
131
2018 Eylül Ekim Kasım aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
132
2018 Haziran Temmuz Ağustos aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
133
2018 Mart-Nisan-Mayıs aylarında doğum yapacak anneler sohbetlerine buradan devam edebilir  :hello:
134
Herkesin hamileliği farklıdır kimi hiçbirşey hissetmez bazısında bulantı kusma olur, bu ayda hissetmemek bir sorun değildir  ;)
135
hamilelikte esnemekten gerinmekten hiç bir şey olmaz  ;)