26 Nisan , 2024, 23:32:04

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sevda

286
Öyküler / Ynt: İNTERNET AŞKININ YOLCULUĞU....
11 Eylül , 2008, 01:49:00
BENDE... :-[
287
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:27:42
KEPÇE KULAK AMELİYATI – KULAK ESTETİĞİ (OTOPLASTİ)

Kepçe Kulak Ameliyatları !!!

KEPÇE KULAK AMELİYATI

Kepçe kulak genellikle "olması gerekenden daha büyük kulak" olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak bir fark yoktur. Sorun sadece kulak kıkırdaklarının şekli ile ilgilidir.

Kepçe Kulaklarda Sorun Nerede?
Sorun iki yerde:
1. Kulağın kafa ile yaptığı açı olması gerekenden daha geniş olabilir. Bu kulağı dışarıya doğru açık gösterir. Özellikle arkadan bakılınca bu çok bariz belli olur.
2. Kulağın üst yarısında olması gereken kıvrımlar oluşmamıştır ve kulak sanki ütülenmiş gibi dümdüz gözükür.

Ameliyatta ne yapılıyor?

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.
Birinci olarak belirttiğim problem için, yani kulağın kafa ile yaptığı açının olması gerekenden daha geniş olması durumunda bu açıyı azaltmak için tam kulağın kafa ile birleştiği yere sağlam dikişler konuluyor ve bu açı daraltılıyor.
İkinci olarak verdiğim problem için ise kulağın arkasından derinin altından kıkırdağa yine güçlü dikişler koyularak kulak "eğiliyor". Amaç bu ütülenmiş, dümdüz görüntüyü doğal bir kıvrıma dönüştürmek.

Aynanın karşısında bu söylediklerimi eliniz ile prova edebilirsiniz. Parmak ucunuz ile kulağınızı ortasından arkaya doğru bastırın, bu yukarıdaki birinci problemin çözümü olacak.
Aynı şekilde kulağın dışına ve üst kenarına basarak kıvrımları oluşturabilirsiniz.


Ameliyat nasıl yapılıyor?
Ameliyatta tam kulak arkasında bir kesim yapılıyor. Bu tam arkada kalağı için neredeyse bir iz bırakmıyor diyebilirim. Bütün işlemler buradan rahatlıkla yapılabilir.
Ameliyat genel ya da lokal anestezi ile yapılabilir, ameliyattan sonra alınması gereken bir dikişte olmuyor.
İyileşme süresi için bir hafta demek zannediyorum gerçekçi olacaktır ama aynı gün taburcu olabilirsiniz ve bir kaç gün sonra sokağa çıkmanızda bir sakınca olmaz. Muhtemelen 2–3 gün sonra yıkanabilirsiniz.

Kafa bandı takmak şart mı?
Bu ameliyattan sonra sırf koruyucu amaç ile tenisçi bandı takmak iyi olabilir. Ama ben hastalarıma bunu kesin bir şart olarak söylemiyorum. Eğer gün içinde dikkat ederseniz ve kulaklarınızı iyi korursanız illa böyle bir bant takmanıza gerek yok.

Bu ameliyat en erken kaç yaşında yapılabilir?
Bu en küçük yaşta yapabildiğimiz estetik ameliyat. İlkokul çağında bile bu ameliyat yapılabilir. Bunun sebebi de psikolojik olarak çocukları bazen kepçe kulaklı olmaktan çok etkilenmeleri.
Ama burada temel şart çocuğun ameliyat olmayı kendisinin istemesi. Ben mutlaka çocuklar ile yalnız konuşuyorum ve bu ameliyatın ne demek olduğunu, canlarının acıyacağını, iğneler, dikişler vs... ile açık açık anlatıyorum. Eğer hala istekli ise ameliyatı o zaman yapıyorum. Anne babanın etkisi ile bu ameliyatı kabul eden bir çocuğa bene kesinlikle bu ameliyat yapılmamalı. Anne babalar da bu konuda duyarlı olmalı.













     








KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR:
Her ameliyatta olan kana riski burada da geçerli. Ama kulakta ciddi bir damar olmadığı için bu kanama da daha çok "hematom" dediğimiz kan birikmesi şeklinde olabilir.

Enfeksiyon kulakta korktuğumuz bir komplikasyon. Kulak kıkırdağı zor iltihaplanır ama eğer iltihaplanır ise hıza ilerleyen ve kulak şeklini bozabilen bir probleme dönüşebilir.

Estetik olarak yaşayabileceğinizi sorunların başında da asimetri geliyor. Birçok hastanın zaten ameliyattan öncede bir miktar asimetrisi oluyor ve bunu gidermek zaten her zaman o kadar kolay değil. Ama bu ameliyata simetrik kulaklar ile girebilir ve asimetrik kulaklar ile çıkabilirsiniz.

Bir diğer sorun kulakların kafaya çok yakınlaştırılması olabilir. Bunu gereğinden fazla düzeltilmiş bir kepçe kulak olarak ta söyleyebilirim. Bence bunun yerine yetersiz düzeltilmiş kulaklara sahip olmak daha iyi olacaktır. Yani kulaklarını kafanıza yapışık olacağına biraz kepçe olsalar ve dışa dönük dursalar daha doğal olurlar.

Bu saydığım kötü ihtimaller elbette olası da olsa nadir olduğunu, bu ameliyatın genellikle çok iyi sonuç verdiğini ve hastaların çok memnun kaldıklarını da belirtmeliyim.

İPUÇLARI:
• Bu ameliyat kulaklarınız küçültmez ama sadece şeklini değiştirir.
• İdeal kulak şekli kafadan biraz ayrık durur ve çok çok yapışık olması en az kepçe olması kadar kötü gözükür.


AMELİYAT ÖNCESİ VE SONRASI SİZİ NELER BEKLER:
Bu küçük denebilecek bir estetik ameliyat. Ameliyatta mutlaka bayılmanız gerekli değil lokal ile de olabilirsiniz. Yinede bu ameliyatı muayenehane şartlarında olmanızı tavsiye etmem.
Ameliyattan sonra alınacak dikişiniz muhtemelen olmayacaktır. Bir kaç gün sonra yıkanabilir, en geç bir hafta sonra normale yakın bir halde işinize, okulunuza dönebilirsiniz.

AMELİYATIN KARNESİ:
Anestezi şekli: Genel ya da lokal.
Ameliyat nerede yapılmalı: Bir hastane ameliyathanesinde.
Ameliyat süresi: 1 – 1,5 saat.
Hastanede yatış süresi: Aynı gün taburcu olunabilir.
Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.
Şişme, morarma: 3–7 gün arasında kulak şişer ve kulak kıvrımları biraz silinir.
Pansuman: Sadece pansumanınız çıkarılacak, pansuman denebilecek bir şey yok. Dikişler: Alınacak dikiş olmadan bu ameliyat yapılabilir.
Ne zaman işe dönülebilir: 2–7 gün.
Spor: 2 hafta sonra uzun yürüyüşler, 3 hafta sonra normal sporlar. Basket, box gibi vücut vücuda yapılan kompetitif sporlara en erken 5 hafta sonra başlamak doğru olur.
Son şekil: Şişlikleri görmezseniz ameliyattan çıkınca kulaklar zaten büyük oranda şekil almış oluyor. Yinede 4–6 hafta demek en doğrusu.













288
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:23:30
GÖZKAPAĞI ESTETİĞİ (BLEFAROPLASTİ)


Göz kapaklarına yaklaşımımızda son yıllarda ciddi bir değişiklik oldu. Standart olarak son 30 yıldır yapılan ameliyat tekniklerinin birçok yetersizliği ve problemi olduğu fark edildi. Artık "yağ torbalarını almak" gibi girişimlerin gereksiz olduğu tartışılıyor. Beklentilerimiz sadece "torbasız" göz kapakları oluşturmaktan öteye geçti ve yüzü bir bütün olarak değerlendirmeyi tercih ediyoruz.


Göz çevresini etkileyen yaşlılık bulguları:


Göz kapakları yaşlanmanın en fazla kendini gösterdiği ve en fazla dikkat çektiği yer. Yapısı gereği hem çok hareketli hem de çok ince derili olan göz kapaklarında cilt kırışması ilerleyen yaşlarda neredeyse kaçınılmaz. Etraflarında başlayan bütün sarkmalar, gevşemeler de göz kapaklarını etkiliyor.


1. Alın yaş ilerledikçe aşağı doğru iniyor. Alın ile beraber kaşlar da üst göz kapaklarının üzerine düşmeye başlıyor. Böyle bir yükü kaldırma gücü olmayan göz kapakları aşağıya kayıyor.

2. Göz küresini çevreleyen, ona destek sağlayan yağ torbalarını alt göz kapaklarından ayıran bir zar var. Bu elastik bir zar ve bir bariyer görevi görüyor. İlerleyen yaş ile bu zar gevşiyor ve yağ torbalarının yükünü taşıyamaz hale geliyor. Böylece yağlar dışarıya doğru taşıyorlar ve biz bunları "göz torbaları" olarak görüyoruz.

3. Göz kapaklarının derisi vücuttaki en ince deri. Ayrıca altındaki çok hareketli kaslara yapışıktır. Dolayısı ile her göz hareketinde göz derisi biraz daha kırışıyor ve sarkıyor. Göz kenarlarında "kazayağı" denilen yan kırışıklıklar buna bir örnek.

4. Gözaltında yanakların üst sınırında derin bir oyuk ortaya çıkıyor. Bu yanakların aşağı sarkmasından kaynaklanıyor.

Standart göz kapağı ameliyatlarında göz kapağı derisi, deri altındaki ince kas tabakası ve göz torbalarını dolduran yağlar alınır. Bu çok sık yapılan bir ameliyat olmasına rağmen genellikle hastalarda hayal kırıklığı yaratır. Bunun nedeni yukarıda saydığım temel sorunların bir kısmının ameliyat edilen dokulara değil yanaklar ve alın gibi komşu başka yapılara ait olması. Örneğin üst göz kapaklarındaki yığılmanın büyük miktarı aşağı sarkmış kaşlardan gelir.





İdeal olan tedavi nedir?


İdeal olan göz kapaklarına yüzün bir parçası olarak yaklaşmak. Adım adım şunlar düzetilmeli:


1. Öncelikle gözünüzün altında yanağınıza inen derin bir çukur varsa bu çukur mutlaka doldurulmalı. Standart alt göz kapağı ameliyatları bu sorunu çözmez, hatta daha derinleştirebilir. Bu çukur gözaltı torbalarını oluşturan yağların aşağı doğru yayılması ve yanakların yukarı kaldırılması ile giderilmeli. Bu şekilde elmacık kemiklerinden alt göz kapaklarına doğru uzanan kesintisiz dümdüz bir yüzey oluşmalı. Bu genç ve diri gözükmek için olmazsa olmaz bir kural.

2. Yanaklarınızda ciddi bir sarkıklık varsa bu mutlaka düzeltilmeli. Bunun için endoskopik tekniklerden yararlanmak ve yanakları kaldırmak ya da alt göz kapağı ameliyatı sırasında orta yüzü yukarıya almak mümkün.

3. Üst göz kapağı için alın mutlaka değerlendirilmeli. Eğer alnınız ve kaşlarınız gözlerinizin üzerine yığılmışsa önce bunlar düzeltilmeli, şaka germe (temporal lifting) ile kaşlar doğru konuma alınmalı. Daha sonra üst göz kapağında hala sarkma varsa bu tedavi edilmeli. Kaz ayakları da şakak bölgesindeki sarkmadan ortaya çıkar ve şakak germe ile büyük ölçüde ortadan kalkar.



Her iki göz kapağında da bu yukarıda saydığım sorunlar giderildikten sonra sadece kas ve deri fazlalıklarını almak yeterli olacaktır.
























     




SIK SORULAN SORULAR:

• Neden göz kapağı ameliyatı ile başka ameliyatları beraber yapmak gerekiyor Çünkü yaşlanmaya hep bir bütün olarak yaklaşmak gerekiyor. Göz kapakları genellikle başka bölgelerin problemlerini de üzerlerinde taşıyorlar. Eğer bu problemleri ayrı ayrı görüp düzeltmezsek tek başına göz kapakları sadece yüze hafif bir aydınlık verecektir. Örneğin alın ve kaşlar aşağıya sarkmış ise sadece üst göz kapaklarını düzeltmek hemen hemen hiçbir fark yaratmaz.

• Göz torbalarını dolduran yağlar yaşlanmayla mı artıyor? Bu yağlar aslında artmıyor. Sorun önlerindeki bariyer dokuların zayıflamasında.

• İdeal göz şekli yuvarlak mı çekik mi? Bence günümüzde hafif çekik, badem gözler çok daha çekici. 1950'lerde büyük gözlü olmak modaymış. Aynı şekilde kaşların düz olması tercih edilmeli. Eski moda kaşlar kavisli idi.



İPUÇLARI:

• Gözaltlarında yanaklara uzanan çukurluk doldurulabilirse bu ameliyat çok daha başarılı olacaktır. Torbalarının alınması

• Göz torbalarının alınması çok sık yapılır ama nadiren gereklidir. İlk altı ay çok memnun kalırsınız ama daha sonra gözlerinizde çökme başlar ve bu sizi yaşlı gösterir. Doktorunuza ameliyattan önce mutlaka bunu danışın.

• Alt göz kapağı derisinin fazla alınması göz kapağının aşağı çekilmesine neden olabilir ve bu ciddi bir komplikasyondur.

• Göz torbalarının sebebi torbaları dolduran yağların fazla olması değil önlerindeki bariyerin zayıflamasıdır. Tedavisi de bu bariyerin düzeltilmesi olmalı.



AMELİYATTAN SONRA SİZİ NELER BEKLER?

Bu küçük sayılacak bir ameliyat olmasına rağmen göz kapakları çok kolay şişer. Bu yüzden bir hafta kadar insan içine çıkmayacak şekilde kendinizi organize edin. Bu ağrılı bir ameliyat değil. Hastanede yatmanıza gerek yok. Gözleriniz de ameliyattan sonra açık olacak. Sadece göz kapaklarında ince bantlar olacak.



KOMPLİKASYONLAR: :

Enfeksiyon göz kapaklarında çok nadirdir. Ancak akanam korkulan bir komplikasyon olabilir. Göz derisi altına bir miktar kanama olması normaldir. Bu gözde morluk şeklinde gözükür ve hemen hemen bütün göz kapağı ameliyatlarında karşılaşılır. Ancak göz torbalarının alındığı durumlarda bu yağları besleyen damarlarda oluşacak bir kanama göz arkasında görme sinirine bası yapabilir ve görme kusurlarına ve körlüğe dahi yol açabilir. Bu çok nadir bir komplikasyon da olsa literatürde böyle durumlar bildirilmiştir.

En korkulan ve nispeten sık görülen komplikasyon ise alt göz kapağında aşağı doğru çekilme olmasıdır. Bu olasılık ikinci kez ameliyat olan hastalarda artar. Sorun genellikle göz derisinin gereğinden fazla alınmasıdır ve tedavisi de eksik derilerin yerine konmasıdır. Bunun için üst göz kapağından deri almak gerekebilir.

Bu ameliyat sırasında gözün saydam tabakasına zarar verilme ihtimali de var. Bu insana olmayacak bir şey gibi gelse de ameliyatın sivri ve keskin aletler ile göze çok yakın yapıldığını ve az da olsa bir riskin her zaman olabileceğini düşünmekte fayda var.


AMELİYATIN KARNESİ:

Anestezi şekli: Lokal ya da genel anestezi.

Ameliyat nerede yapılmalı: Bir hastane ameliyathanesinde.

Ameliyat süresi: 1–3 saat.

Hastanede yatış süresi: Aynı gün taburcu olunabilir.

Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.

Şişme, morarma: 3–7 gün arasında, orta, bazen ileri derecede.

Pansuman: Dikişler alınana kadar pansuman yapılmıyor. Dikişler ile her şey alınıyor.

Dikişler: Beşinci gün

Ne zaman işe dönülebilir: 3–7 gün.

Spor: 2 hafta sonra uzun yürüyüşler, 3 hafta sonra koşuya başlanabilir. Ağır sporlara 4. haftadan sonra başlanabilir.

Son şekil: Genellikle ilk ay hafif bir ödem devam eder. Son şekil ise üçüncü ayda ortaya çıkar.






289
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:22:36
Yanak ve Kaş Kaldırma Ameliyatları

Orta yüz ile yanaklar ve elmacık kemikleri kastediliyor. Küçük bebeklerin yüzlerini incelerseniz elmacık kemikleri seviyesinde yanaklarının dolu dolu ve sımsıkı olduklarını görebilirsiniz. Böyle dolu ve sımsıkı yanaklar bir gençlik ifadesidir. Oysa yanaklar yer çekiminin ve yaşlanmanın etkileri ile aşağı doğru sarkar. Öyle ki bu sarkıklık artık elmacık kemiklerini ortaya çıkaracak kadar belirginleşebilir. Üstelik bu sarkan sarkan dokular daha altlarda, ağız seviyesinde bir dolgunluk ta yaratır.

Genç, dinamik bir yüzde elmacık kemikleri seviyesinde bir çıkıklık, ağız seviyesinde bir çöküklük olması gerekiyor. Bunu sapının üzerinde duran bir armuda benzetebilirsiniz. Yaşlanma ile (bazen de yapısal –olarak gençlerde) bu armut ters durma eğilimindedir. Yani alt taraf üstteki dokuların aşağı inmesi ile dolgunlaşır.

AMELİYATTA NE YAPILIYOR?
Ameliyatın teknik olarak çok fazla ayrıntısı var. Çok basite indirgersem yapılan bu armudu ters çevirmek. Aşağı sarkmış dokular yukarıya kaldırılarak elmacık kemikleri üzerinde ki dolgunluk yeniden sağlanıyor. Bu aynı zamanda alt taraftaki genişlemeyi de azaltıyor ve yüz formu değişiyor.

Kesimler sadece ağız içerisinde, üst dudağınızın bittiği yerde ve saçlı derinizin içerisinde yapıldığı için hiç bir iz kalmıyor. Kamera ve özel aletler ile kaslar, yağ paketleri, zarlar teker teker hazırlanarak yukarıya, 20'li yaşlarda durdukları yerlerine taşınıyor. Her şey derinde yapılıyor ve sadece kamera ile görülebiliyor.

BU AMELİYAT BENİM İÇİN UYGUN MU?
Aynada 45 derece açıyla yüzünüze bakın. Normal şartlarda elmacık kemiklerinizin yüksekte ağız seviyesinde yanaklarınızın da olabildiğince içerde olması ideal. Eğer bu oranlar tersine dönmüşse, yani yanaklarınız çıkık ama elmacık kemikleriniz düzleşmişse bu ameliyat sizin için uygun olabilir.
Bu mutlaka yaşlılıkta yapılan bir ameliyatta değil. Bu ameliyatı olan hastaların önemli bir kısmı 20'li yaşlarda ve doğuştan sarkık yanakları var.

BU AMELİYAT YAŞLANMAYA BAĞLI BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZEBİLİR Mİ?
Hayır. Bu ameliyat sadece sarkık orta yüz bölgesini yukarıya taşır. Eğer cilt sarkıklığınız, kırışmanız varsa bu sorunun klasik yüz germe ile giderilmesi şart.

KOMPLİKASYONLAR VE ÇIKABİLECEK SORUNLAR
Bu ameliyat sonrasında ciddi bir kanama olma ihtimali neredeyse yok. Olabilecek küçük kan birikmeleri (hematom) de ciddi bir sorun yaratmayacaktır.
Enfeksiyon bu ameliyattan sonra görülebilecek komplikasyonlardan. Ameliyatın neredeyse yarısı ağız içinden yapıldığı için buradan mikrop kapma ihtimali her zaman var. İltihap olduğu durumlarda antibiyotik tedavisi yanında nadiren cerrahi olarak iltihabın boşaltılması gerekebilir. Ancak bu tür enfeksiyonlar doğru tedavi edilirse hızla iyileşirler.
Asimetri: Bu ameliyatta dokuları asan dikişlerden birisinin görevini tam yapmaması asimetriye sebep olabilir. Bu durumda bu dikişin tekrar konulması gerekebilir.
His kaybı da bu ameliyattan sonra beklenen bir sorun. Üst dudakta ve alında olabilecek his kayıpları genellikle bir kaç hafta sonra geçecektir. Aylar süren kayıplar ile nadir olarak karşılaşılabilir.
Geçici saç dökülmesi de nadiren olabilir. Ancak saçlar ve his mutlaka geri gelecektir.

SIK SORULAN SORULAR:
Bu ameliyat tek başına yeter mi?
Eğer cildinizde aşırı sarkma ve kırışıklık yoksa bu ameliyat yeterli olabilir. Ancak cildinizde bu tür sorunlar varsa, ki bu genellikle 50 yaştan sonra görülüyor, bu ameliyata ek olarak klasik yüz germe ameliyatı olmanız çok daha iyi sonuç verecektir.
       
Endoskopik ameliyat kansız ve izsiz midir?
Hiç bir ameliyat kansız olamaz. Ancak çok daha az miktarda kanama olacaktır. Kesimler de saçlı deri ve ağız içerisinde saklanacağı için iz olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Bu ameliyatın etkisi kaç yıl sürer?
Bunu söylemek imkânsızdır. Bu birazda sizin bu konuda yapacağınız yorum ile ilgili. Tabii ilerleyen yıllarda nasıl yaşadığınızda önemli bir faktördür. Bu ameliyat ile yüzünüzde oluşa değişiklikler kalıcıdır. Örneğin yukarıya asılan yanaklarınız her zaman yüksekte kalacaktır. Ancak siz yaşlanmaya devam edeceksiniz ve yüzünüzde yeni yaşlanma bulguları oluşacak. Ama bu ameliyat sizi her zaman olduğunuzdan daha genç ve taze gösterecektir
Bu ameliyat insanı kaç yıl gençleştiriyor?
Bu biraz da sizin taleplerinize bağlı. Bu ameliyat diğer bazı ameliyatlar ile birleştirilirse sizi 20 yıl bile gençleştirebilir. Bu kulağa hoş gelse de birçok insan bu kadar gençleşmek istemez. Bu tür ameliyatlardan sonra daha taze, daha dinç, daha enerjik ve daha mutlu gözükmeyi beklemek en gerçekçisidir.

İPUÇLARI:
• Aynada eliniz ile yanaklarınızı kaldırırsanız kendinizi yanıltmış olursunuz. Bu hareketle cildinizi de geriyorsunuz. Oysa endoskopik cerrahi derinde yapılır ve cildi fazla germez. Sadece altta yatan dolgunluğun yukarıya yer değiştireceğini düşünmeye çalışın. Bu etkiyi tam olarak deneyebileceğiniz bir el hareketi yok.
• 50 yaşın üzerisindeyseniz bu ameliyat ile beraber klasik yüz germe ameliyatı olmanızı öneririm. Tek başına yapılacak bir endoskopik cerrahi sonrası yüzünüzdeki deri fazlası ve sarkıklığı devam edecektir.
• Bu ameliyatın etkisi çok uzun süre devam eder. Yanaklarınız sarkmaya kaldıkları yerden devam edecektir ama bir daha eski hallerine dönmelerinden korkmayın.

AMELİYAT TAN SONRASI SİZİ NELER BEKLER:
Bu ameliyattan sonra yüzünüzde ilk göreceğiniz değişiklik şişlik olacaktır. Bu açık bir ameliyat olmadığı için görünen dikişleriniz olmaz ancak derinde yapılan bir işlem olduğu için bir miktar şişliğe sebep olur.
Bu ağrılı bir ameliyat değil. İlk bir kaç gün başınız dik yatacaksınız ve bol buz uygulayacaksınız.
İşe dönüş genellikle birinci haftanın sonunda mümkündür.
Elmacık kemikleri ilk bir kaç hafta olduklarından şiş gözükürler. Genellikle ikinci, üçüncü hafta da ödemin çözüldüğünü görerek rahat bir nefes alırsınız.

AMELİYATIN KARNESİ:
Anestezi şekli: Genel.
Ameliyat nerede yapılmalı: Bu ameliyat için alt yapısı olan bir hastane ameliyathanesinde.
Ameliyat süresi: 1,5–4 saat.
Hastanede yatış süresi: Aynı gün taburcu olunabilir.
Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.
Şişme, morarma: 3–6 gün arasında, orta derecede.
Pansuman: 2 günde tamamen çıkarılıyor. Drenler, eğer varsa ertesi gün alınıyor.
Dikişler: Ağız içinde alınması gereken dikiş yok, kendiliğinden eriyorlar. Saçlı deride metal dikişler var ve bunlar 7 gün sonra alınıyor (alınmaları ağrılı değil).
Ne zaman işe dönülebilir: 7 gün.
Spor: 2 hafta sonra uzun yürüyüşler, 3 hafta sonra ağır spora başlanabilir. Ancak basket gibi darbe alabileceğiniz, vücut vücuda yapılan sporlar 6 hafta yasak.
Son şekil: Genellikle iki hafta elmacık kemikleri üzerindeki dolgunluk olduğundan %30 daha büyük dururlar. Bunun sebebi cerrahi şişliklerdir. Bunlar ilk haftalarda büyük oranda geçer. Ancak her şeyin geçmesi ve normale dönmesi üç aydan sonra.



290
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:21:11
Her kadın, güzel görünümlü memelere sahip olmak ister. Gelişme problemi ya da gebelik sonucu hacim kaybeden memeyi, dolgunlaştırmaya yönelik yapılan meme büyütme ameliyatında estetik ve güzel görünümlü meme oluşturmak mümkündür. Büyütmenin oranı, kişinin arzusu, mevcut memenin durumu ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak belirlenir. Doğum sonrası orta ve ileri derecede sarkması olan memelerde protezin yerleştirilmesi ameliyatına ek olarak meme dikleştirme ameliyatı da yapılmalıdır.
Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve tercih edilen tekniğe göre 1.5-3 saat sürer. Hasta 1 gece hastanede kalır. Özel meme korsesi 1 hafta süre ile giydirilir. Meme çevresinde şişlikler ve morluklar oluşabilir ve 7-10 gün içinde geçer. Yönteme göre işe dönebilme süresi değişebilir ve 5-10 gün dür. 5-7 gün ameliyattan sonra uçak yolculuğu yapılabilir.

MEME PROTEZLERİ
Meme büyütmek için kullanılan materyal, silikon protezlerdir. Silikon vücut için zararlı bir madde değildir. Silikon inert bir maddedir, yani vücut içine yerleştirildikten sonra organizma ile kimyasal reaksiyona girmez, moleküler yapısı değişmez. Silikon ile meme kanseri arasında herhangi bir ilişki olmadığı bilimsel bir gerçektir.

PROTEZ İÇERİĞİ
Serum fizyolojik içeren protezler dışı silikondan üretilmiş bir kapsülün içinde serum fizyolojik içerirler. Serum fizyolojik içeren protezler herhangi bir sebepten dolayı (trafik kazası, kesici-delici alet batması, ateşli silah yaralanmaları vb.) delinir, patlar ya da sızıntı yaparsa dışarıya sızan serum, vücut tarafından emilebilir, vücut için zararlı bir etki oluşturmaz. Koheziv jel içeren protezlerin dış kılıfı silikondan üretilir ve içi akıcı olmayan jel silikondur. Akıcı özellikte olmadıkları için, herhangi bir sebepten dolayı delinirse, sızarak bulunduğu bölgeye yayılması söz konusu değildir. Kıvamının daha koyu olmasından dolayı daha şekilli göğüsler elde edilir. Diğer bir kategori ise kombine protezlerdir, yarı jel yarı serum fizyolojik; bu protezler teknoloji ürünü olaraktan protezin daha doğal durmasını sağlar.

PROTEZ ŞEKLİ
Yuvarlak protezler yarım küre şeklindedirler. Yerleştirildikten sonra memenin üst yarısında da dolgun bir görünüm oluştururlar. Anatomik protezler damla şeklindedirler. Şekilleri, memenin doğal şekline daha uyumludur. Yerleştirildikten sonra memenin alt yarısında dolgun bir görünüm oluştururlar.

PROTEZ YUVASI
Meme, yağ dokusu ve süt bezlerinden oluşmuştur. Memenin altında, meme ile göğüs kafesinin arasında göğüs kası bulunur. Protezler, ya meme ile göğüs kasının arasına yani kas üzerine, ya da göğüs kası ile göğüs kafesi arasına yani göğüs kası altına yerleştirilebilir.
Göğüs kasının üzerine yerleştirildiğinde hızlı bir iyileşme sağlanır. Kas altına yerleştirilen protezler kadar doğal bir görüntü oluşturulamaz, elle muayene edildiğinde, protez hissedilebilir. Göğüs kasının üzerine yerleştirildiğinde protez kenarlarının dışarıdan bakıldığında fark edilmesi ya da elle muayene edildiğinde hissedilmesi daha zordur. Bu nedenle daha doğal bir görünüm kazandırılmış olur. Kapsüler ihtimali daha azdır. Göğüs kasının pozisyonu değiştiği için göğüs kasının kasılmasını sağlayan omuz ve kol hareketleri ile ilk birkaç gün ağrı hissedilebilir. Bu nedenle iyileşme süresi birkaç gün daha uzun zaman alabilir.

PROTEZ YERLEŞİMİ İÇİN GİRİŞ YERLERİ
Protezler göğüs bölgesine 4 farklı yerden girilerek yerleştirilebilir:
1- Meme başı çevresi
Ameliyat kesisi, meme başı çevresinin koyu renkli bölgesinin çevresinde, yaklaşık 4 cm. uzunluğunda yarım çember şeklindedir. Meme başı çevresinden kesi yapıldığında protezin yerleştirileceği bölgeye, süt bezleri kesilerek ulaşılır, protezin yerleştirileceği bölgeye ulaşmak için süt bezlerinin kesilmesi, olası bir doğumdan sonra emzirmeyi olumsuz etkileyebilir, meme başının duyusunu sağlayan sinir etkilenebilir, bu durumda meme başında geçici ya da kalıcı uyuşukluk oluşabilir. Ameliyat kesisi, meme başının çevresinde silik bir iz bırakarak iyileşir.

2- Meme altı kıvrım çizgisi
Meme altı kıvrım çizgisi üzerinden, ya da bu kıvrımı oluşturacak çizgi üzerinden 4-5 cm. uzunluğunda kesi yapılır. Ameliyat kesisi, meme altı kıvrım çizgisinde silik bir iz bırakarak iyileşir. Meme altı kıvrım çizgisinden girerek protez yerleştirildiğinde süt bezleri zarar görmez, olası bir doğumdan sonra emzirme problemi oluşmaz, meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali daha azdır. *

3- Koltuk altı
Koltuk altında, derinin katlandığı çizgiler üzerinden protez türüne göre 2-4 cm. uzunluğunda bir kesi yapılarak, memenin altına doğru uzanan bir tünel hazırlanır ve protez bu tünelden yerleştirilir. Protezler, bu yolla genellikle göğüs kasının altına yerleştirilir. Ameliyat kesisi koltuk altında olduğu için, meme bölgesinde ameliyat izi olmaz. Koltuk altındaki ameliyat izi ise kıvrım çizgileri içinde kaldığından dolayı zamanla kaybolur. Bu yolla yapılan girişimin süt bezlerine hiçbir etkisi yoktur. Olası bir doğumdan sonra emzirme sorunları ortaya çıkmaz. Meme başının duyusunu sağlayan sinirin etkilenme ihtimali çok azdır. Bu nedenle meme başının uyuşukluğuna sık olarak rastlanmaz.

4- Karın germe sırasında göbek altından
Karın germe esnasında memenin altına doğru uzanan bir tünel hazırlanır ve protez bu tünelden yerleştirilir. Protezler, bu yolla genellikle göğüs kasının üzerine yerleştirilirancak kas altına yerleştirmek ayrıca mümkün. Ameliyat kesisi olmadığı için, meme bölgesinde ameliyat izi olmaz.



291
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:20:23
Cinsellik günümüzde tabu olarak yaşanmaya devam ettiği sürece, marjinal uçları olan dünyamızda insanların hayatlarında hep bir şeyler eksik olmaya devam edecektir.
Dünyadaki estetik görüş,insanı bir bütün olarak değerlendirme eğiliminde olup son trendlerde de cinsel estetikten bahsedilmektedir.Nasıl ki,her yaşın ayrı bir güzelliği vardır ve yaşa , ihtiyaca göre yapılacak estetik operasyonlar farklılık arzederse,kadın vücudunun bir parçası olan genital sisteminde,fonksiyonel ve estetik görünümü açısından estetik operasyonlara ihtiyacı olabilir.Bazı estetik operasyonların belirli dönemlerde yapılması kişiyi gereksiz olarak yaşayacağı birçok sıkıntıdan kurtarabilir.Örneğin bir çocuğun kepçe kulakları ilk sosyal ortamı olan ilkokul öncesi 6 yaş civarında düzeltilmesi okulda yaşayacağı bir çok olumsuzluktan onu koruduğu gibi,cinsel organında anatomik olarak şekil bozukluğu olan bir genç kızın aktif cinsel hayat öncesi yapılacak genital estetik operasyonuda onu bir çok problemden kurtaracaktır.

Kadın dış genital organları,mons pubis dediğimiz göbek altındaki kıllı üst kısım,labia major kıllı dış dudaklar,labia minor kılsız iç dudakalar,klitoris labia minörlerin üsteki birleşim yeri,hymen dediğimiz kızlık zarı vagina girimindeki zar tabakadır. Bazı genç kadınlarda bu dış anatomik yapıların bir kısmı hiç gelişmemiş,az gelişmiş,asimetrik olarak gelişmiş yada fazla gelişmiş olarak bulunabilir.Kadın kendi vücudunu tanımaya başladıkça genital bölgesindeki bu farklılıklar onda problemler oluşturabilir. İlk cinsel beraberliğinde hymen denilen kızlık zarının yırtılmasında olan kanama,konjenital dediğimiz doğuştan olarak kızlık zarının bir türünde olmaz ve durum hem o genç kadın hemde eşi için bazen problem teşkil edebilir. Bu nedenle, cinsel olgunluk dönemine ulaşan kadın,aktif cinsel hayata başlamadan önce rutin muayenesini yaptırarak dış genital sistemini tanımalıdır.

Estetik cerrahinin her geçen gün daha ilerlemesi ile yapılacak cerrahi işlemlerin çok kısa sürede iyileşmesine olanak sağlamaktır.Öğle arası neşterle estetik ve güzellik dedirtebilecek kadar kısa ve etkili yöntemler vardır. Aktif cinsel hayatın başlamadığı dönem öncesi genç kızda yapılması son derece basit ve iyileşmesi zaman almayan dış genital organların ihtiyaca göre küçültülmesi,büyütülmesi,yeniden yapılandırılması cinsel hayat öncesi özgüven kazanılmasını sağlayarak vaginusmus gibi cinsel hayatında problem yaratabilecek kadının korkulu rüyalarını sona erdirir. İlerleyen zamanda hamileliğin fizyolojisi kadın vücudunun her yeri gibi dış genital sisteminide etkiler,labia majorlerde östrojen hormonu ile olan büyüme ve doğum sonrası sönmüş balon görünümü ,labia minoralardaki renkte koyulaşma,büyüme ve sarkma,vagende genişleme kadının doğum sonrası depresyonunu arttırabilir.Daha da sonra, bu kez kadını yaptığı doğumlar, geçirdiği jinekolojik işlemler,yaşın ilerlemsiyle yerçekiminin etkisiyle olan dış genital sistemdeki sarkmalar etkiler.Bu estetik bozukluklar ve de koit dediğimiz cinsel ilişki sırasında, kadının ve erkeğin orgasm olarak adlandırılan cinsel tatminini engelleyerek ileri yaş sendromlarını arttırabilir.Yapılan vagina daraltma estetik operasyonları ve dış genitaledeki düzeltme operasyonları ile kadın vücudu bir bütün olarak ele alınıp; gençleştirme işlemleri yüz,göğüs,karın,vücut kontur cerrahisi gibi genital sistemide içine alarak tamamlanmış olur.

Estetik ve güzelliğin bir bütün olduğunu bildiğimiz için ,kadın vücuduna yapılmış genital estetik ve estetik düzeltme operasyonları mutlu kadını yaratarak ,sağlıklı beraberlikleri sağlayacak huzurlu bir geleceği hepimize sunacaktır.



292
Vücut Bakımı / Ynt: ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:19:15
Meme Ucu Problemleri

Meme ucu problemleri oldukça sık ancak bir çok kadın böyle bir sorunu fazla dert etmiyor, hatta sorun olarak bile değerlendirmiyor.

En sık rastlanılan meme ucu problemi "inversiyon" denilen meme uçlarının içeriye dönük olması. Bu çoğunlukla küçük göğ&uum...

2005-12-05 20:34:23



Meme Küçültme Ameliyatı (Reduction Mammaplasty)
Meme Küçültme Ameliyatı (Reduction Mammaplasty) estetik göğüs ameliyatları içerisinde temelde göğüs dikleştirme ameliyatlarına çok yakın bir ameliyattır. Meme küçültme ameliyatının (reduction mammaplasty) tek farkı bu ameliyatta meme dikleştirilirken memenin içerisindeki b...

2005-12-05 20:33:05



Meme Dikleştirme Ameliyatı (Mastopexy)
Meme ikleştirme ameliyatı aynı zamanda mastopexy ya da meme kaldırma ameliyatı olarakta bilinen bir estetik meme operasyonu.

GÖĞÜS ESTETİĞİ VE MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATI
Aynada göğüslerinize bakın. Eğer meme uçlarınız meme katlantı çizginizin üzerindeyse herşey yolunda demektir. Eğer bu &cced...

2005-12-05 20:32:04



Meme Büyütme Ameliyatı (Augmentation Mammaplasty)
Göğüs büyütme ameliyatı (augmentation mammaplasty) hem dünyada hem de ülkemizde en popüler üç estetik ameliyattan biri. Bir estetik meme ameliyatı olan meme büyütme ameliyatı doğru yapıldığında çok iyi sonuçlar veriyor. Ama her ameliyatta olduğu gibi göğüs büy&...

2005-12-05 17:23:32


293
Vücut Bakımı / ESTETİK....
11 Eylül , 2008, 01:18:21

Dolgu Maddeleri ve Dudak Dolgunlaştırma
DOLGU MADDELERİ
Yaşın ilerlemesi ile birlikte gelişen kırışıklık ve istenmeyen çizgilerden kurtulmak ve yüzü biçimlendirmek ve şekillendirmek için yapılan tıbbi yöntemlerin birisi da dolgu maddeleridir.Bu tıp uygulamalarda esasen cildin yapısında bulunan yalnız zamanla azalan ve vücut tarafından doğal o...

2006-04-04 18:18:46


Neştersiz Gençlik Botox
BOTOX NEDİR?

Botox(Botulinum toksini)Clostidiyum botulinum adında bir bakteriden elde edilen bir toksindır.Botox sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin ürtimini engelleyerek sinir ile sinirin iletildiği organlar arasında iletimin azalması ve ya tamamen yok olmasını sağlayabildiğinden istenmeyen kas hereketlerinde azalma...

2006-04-04 18:11:35


Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty)
Karın germe ameliyatı (Abdominoplasty) karın estetiği ve göbek estetiği ameliyatları içerisinde en etkili olanı demek doğru olur. Her hamilelik karın bölgesini deforme eder. Göbek estetiği de bozulur. İkinci, üçüncü doğumlarda, ikiz gebeliklerde ve çok kilo alınan hamileliklerde deformasyon iyi...

2006-03-01 04:00:23


Kepçe Kulak Ameliyatı
Kepçe kulak genellikle �olması gerekenden daha büyük kulak� olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak bir fark yoktur. Sorun sadece kulak kıkırdaklarının şekli ile ilgilidir.
...

2006-03-01 03:57:31


Göz Kapakları (Blepharoplasty)
Standart göz kapağı ameliyatlarında göz kapağı derisi, deri altındaki ince kas tabakası ve göz torbalarını dolduran yağlar alınır. Bu çk sık yapılan bir ameliyat olmasına rağmen genellikle hastalarda hayal kırıklığı yaratır. Bunun nedeni göz kapağında görülen sorunların bir kısmının ameliyat edilen dokulara de...

2005-12-05 20:39:17



Göz Kapakları (Blepharoplasty)
Standart göz kapağı ameliyatlarında göz kapağı derisi, deri altındaki ince kas tabakası ve göz torbalarını dolduran yağlar alınır. Bu çk sık yapılan bir ameliyat olmasına rağmen genellikle hastalarda hayal kırıklığı yaratır. Bunun nedeni göz kapağında görülen sorunların bir kısmının ameliyat edilen dokulara de...

2005-12-05 20:39:17



Liposuction (Yağ Alma Ameliyatı)
Liposuction (yağ alma ameliyatı) hakkında en fazla yanlış bilginin dolaştığı ameliyat. Bir yandan yağ alma (liposuction) ameliyatının insanları öldürdüğüne, sağ kalanlarda da yağ almaya bağlı olarak eğri büğrü yerler kaldığına dair sağlam bir kanı var.

YAĞ ALMA AMELİYATI, LIPOPLASTY, LIPOSCULPTURE, LIPOSHAP...

2005-12-05 20:37:35



Erkeklerde Meme Büyümesi: Gynecomastia
Yapısal olarak aslında erkek memesinin kadın memesinden büyük bir farkı yok. Erkek memesinin küçük olmasının tek sebebi erkek vücudunda yeterli miktarda kadınlık hormonu olmaması.
Ancak bazı durumlarda erkek memesi kendiliiğinden büyümeye başlıyor ve neredeyse bir kadın memesi şekli alıyor. Bu bir ...

2005-12-05 20:36:15


294
Saçlarınızın Daha Hızlı Uzamasını İster misiniz?

Saç köklerimiz saç tellerine hayat veren organlarımızdır. Saç köklerimiz normal koşullarda saç tellerine yeni kısımlar ekliyerek saçları uzatırlar. Günümüzde saç yapımını hızlandıracak bir çözüm henüz bilinmemektedir. Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stress gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır. Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür.

Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler. Saçlarının hızlı uzamasını isteyen kişileride etkileyen faktörlerdir. Saç yapımı ile ilgili olarak bazı vitaminlerin önemli olduğu günümüzde biliniyor. Ancak bu vitamin ve mineraller günlük beslenmemiz yolu ile zaten alınan vitaminlerdir. Zaman zaman takviye olarak bu tip vitaminlerden almak eksiklik varsa düzeltir. Saçların uzamasını hızlandırmak için yapılacak en iyi şey saçların uzamasını azaltan faktörler ile savaşmaktır.

Sağlıklı beslenme, özellikle sebze ve meyvaların ağırlıklı olduğu beslenme tarzları, bol su içmek, düzenli ve yeterli uyku çok önemlidir. Stress yine salgılattığı adrenalin gibi hormonlar yolu ile damarlarda daralmaya yol açar ve saç köklerinde beslenmeyi bozar. Stresi düşürecek önlemlerde saç uzması açısından önemlidir. Sigara içerdiği nikotin ve karbon mono oksit gazı ile olumsuz etkileri olan bir faktördür. Nikotin damarları daraltırken, karbon mono oksit gazı kanda oksijen taşınmasını bozarak hücre beslenmesini bozarlar. Yeterli besin ve oksijen alamayan saç köklerinin normal üretimlerini yapması zordur. Saç derisine uygulanacak sıcak havlular, hafif masajlar bu bölgede dolaşımı arttıtacak ve saç köklerinin normal beslenmesini sağlayacaktır
295
1 yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile karıştırıp saçınıza sürün, 15 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Çinko ve Saç Sağlığı
Saçlarımızın dökülmesinin en büyük sebeblerinden biride sağlıksız ve dengesiz beslenmedir.
Vücudumuza günlük ihtiyacının altında protein aldığımızda, saç telinin oluşumundan sorumlu hücrelerin üretimi azalır ve demir, çinko, selenyum, bakır, kalsiyum gibi oligoelement, aminoasit eksikliği saç dökülmesine neden olur.
Çalışmalar çinko mineralinin 5-alfa redüktaz enziminin hareketini engellediğini, ayrıca testesteron ve DHT' nin hücrelerimizin resöptörlerine bağlanmalarını önlediğini göstermektedir. Böylece çinko, folikülleri DHT' den korurken bu hormanların atılımını da artırır.
Çinko eksikliğinde saç büyümesi yavaşlamakta ve yaygın saç dökülmesi görülebilmektedir.
Parlak, dolgun saçlara sahip olmaya yardım eden çinko ayrıca güzel ve sağlıklı bir cilt için gerekli dokuların oluşumuna, tırnakların gelişimine önemli katkıda bulunur.
Çinko açısından en zengin besinler deniz ürünleridir. Bunun yanı sıra yağsız kırmızı ette de bol miktarda çinko bulunur. Ayrıca mantar, ceviz, fındık, badem, bulgur, fasulye, bezelye gibi besinler de çinko minerali açısından son derece zengin besinlerdir.
Doktorunuzun denetiminde çinko ihtiyacınızı kapsül yada hap olarak da karşılayabilirsiniz.

Temel Yağ Asitleri ve Kullanımı
Araştırmalar ve klinik deneyler, keten tohumu yağı, ay çiçek yağı, siyah kuşüzümü yağı (GLA: gama linolenik asit açısından zengindir), çuha çiçeği yağı ve soya yağında bulunanlar da dahil olmak üzere temel yağ asitlerinin, prostata zarar veren ve erkek tipi kelliğin oluşmasına katkıda bulunan süreçlere karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur. Temel yağ asitleri, linoleik, linolenik ve araşidonik asitleri kapsar. Bunlardan birini ya da daha fazlasını içinde bulunduran yağlar sık sık diyetimizde yer almalıdırlar.

Temel Yağ Asitlerinin Kullanımı
Yukarıdaki yağların birinden günde bir çay kaşığı almanız yeterlidir. Siyah kuş üzümü yağı ve çuha çiçeği yağı kapsüllerini kullanabilir ya da bir çay kaşığı ayçiçeği yağını, diğer malzemelerle birlikte salata ya da diğer yiyeceklere ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tavsiye edilen dozu almış olursunuz.
Diyetinizde yeterli miktarda GLA almak genellikle zordur. Sağlıklı bir cilde, saç ve tırnaklara sahip olmanızı sağladığı ve ilaçlar gibi yan etkilere neden olmaksızın iltihap Önlemede etkili olduğu için GLA önemli bir maddedir. Günde iki kere 500 mg.lık siyah kuş üzümü kapsülü alarak, altı-sekiz hafta içinde saçınızın dokusunda, yoğunluğunda ve kalitesinde gelişme görebilirsiniz.
296
Saçların kuvvetlenmesi ve çabuk uzaması için



Saçlarınızın çabuk uzaması ve sağlıklı olması için saç diplerine parmak uçlarınızla sık sık masaj yapın. Bu masajı yaparken yatar vaziyette olursanız kan dolaşımı daha sağlıklı olacağından masajınız normalden 3 kat daha fazla etkili olur. Bu masajda 3 etkili hareket vardır.

1- Baş derisinin üzerine parmak ucuyla enseden başlayarak bastırın ve alna kadar gelin.
2- Baş derisini enseden alna kadar tersten fırçalayın.
3- Koltuğa baş aşağı yatarak saçlarınızı enseden başlayarak alna kadar tutam tutam çekin. Bu hareket saçlarınızı kuvvetlendirir.

Normal saçlar için besinler
Süt ürünleri
Kuru yemiş.
Balık.

Kuru saçlar için besinler
Buğday, arpa, yulaf ve çavdar ürünleri.
Süt ve et.
Tüm yeşil sebzeler ve elma.

Kullanılacak şampuanlar
Herzaman saç tipinize uygun şampuanlar kullanmalısınız. Normal saçlar için yumurtalı şampuanlardan alın. Kuru saçlar için ise zeytinyağlı şampuanları tercih edin.

Kuru saç tipine reçete
8 tane karanfil (Toz haline getirin)
150 gr zeytinyağı
100 gr tatlı bademyağı
10 gr toz tarçın Bu ürünleri hafif ateşte karıştırın ve soğumaya bırakın. Sonra 5 gr lavantin esansı katın. Sabah evden çıkarken saça püskürtülür.

Kepeklenmeye karşı
1 su bardağı zeytinyağı içine 1 çay kaşığı ardıç katranı karıştırın ve haftada bir defa saç diplerine bununla masaj yaparak 2.5 saat bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayın.

297
AMA YURTTAKİ OLAY NASIL MÜDÜR NASIL :k06: :k06:
298
KESİNLİKLE... ;)
299
Makyaj / Ynt: DUDAK MAKYAJI...
11 Eylül , 2008, 01:06:51
BEN UZUN ZAMANDIR DUDAK KALEMİ KULLANMIYORUM... :-[

300
Makyaj / Ynt: BURCUNUZA GÖRE MAKYAJ YAPIN...
11 Eylül , 2008, 01:05:53
AA EBRUCUM BENDE OĞLAK BURCUYUMM...

HANGİ GÜN..

BENİMKİ 5 OCAK.. ;)