Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sevda

151
Bilmece / Bulmaca / Ynt: İLK AKLINA GELEN ???
13 Eylül , 2008, 17:25:03
TAVANN...GELİYOR...



DEPREM...
152
TANIMIYORUM..


SUPİ...
153
YAPRAK...
154
Bilmece / Bulmaca / Ynt: 3 HARFLİ KELİMELER
13 Eylül , 2008, 17:18:42
YAT....
155
Bilmece / Bulmaca / Ynt: SON HARFINDEN UNLU BUL!!!
13 Eylül , 2008, 17:17:17
BEN LAZ ZİYAYI ÖYLESİNE YAZDIM BU BİR KARAKTERR... ;)

SIRF O ARADA BAŞKASI BULSUN DİYEYDİ.. :k06: :k06:


AHMET KAYA...
156
Bilmece / Bulmaca / Ynt: BİR HARF DEĞİŞTİR!
13 Eylül , 2008, 17:15:28
DELİM.....
157
NARKOZ....
158
AZGIN...
159
 :amin: :amin: :amin: YARABBİM BENDE ÇOK ETKİLENDİM OKUDUĞUMDA... :-[
160

161
DUR BAKAYIM RESMİ VARDI NETTE ONU EKLEYEBİLİRSEM ONU EKLİYEYEİM HENÜZ YAMADIM BEN AMA HOŞUMA GİTTİ GÜZEL GÖRÜNÜYORDU DENEYİNCE KENDÜ YAPTUĞUMUN RESMÜNÜ EKLEYİ VERÜCEM ... ;)
162
Malzemeler
4 diş sarmısak
1 adet chili biber
karabiber
120 ml. zeytinyağı
100 gram pirinç
800 ml. sebze suyu
100 gram arpacık soğanı
2 top mozarella
250 gram domates
tuz
1 demet fesleğen

Yemeğin Tarifi
Arpacık soğanlarını ayıklayıp, küçük küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı soyup, ezin. Chili biberin çekirdeklerini çıkartıp, ince kıyın. Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Dörde bölüp, küçük küp şeklinde doğrayın, 1 yemek kaşığını ayırın. Mozzarella peynirini küçük küp şeklinde kesin. Suyunun süzülmesi için kağıt havlunun üzerinde süzülmeye bırakın. 45 ml. sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Arpacık soğanları, sarmısak, chili biber ve pirinci 2 dakika şeffaf oluncaya kadar yağda kavurun. 700 ml. sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyip, üstü açık şekilde 25 dakika pişirin. Pirinci süzgece alın ve soğumaya bırakın. 4 adet fesleğenin baş kısmını kesip saklayın. Kalan fesleğen yaprakları, 75 ml. yağ ve 100 ml. sebze suyunu el blenderi ile püre haline getirin. Pirinç, domates ve mozzarella peynirini pürenin 2/3?si ile karıştırın. Kalan püreyi ayırın. Dolmalık biberlerin üst kısmını kapak olarak kesin, çekirdeklerini çıkartın ve yıkayın. İçine tuz ve karabiber ek

163
Dolmalar - Sarmalar / ZEYTİNYAĞLI MEZGİT SARMA..
13 Eylül , 2008, 16:20:47
 Malzemeler
2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr. yaprak


Yemeğin Tarifi
Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.
Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.
Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.
Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.



164
Malzemeler
Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Kereviz 6 orta boy - 3 kg
Soğan 6 orta boy - 360 gr
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr
Pirinç 1 su bardağı - 180 gr
Havuç 1 orta boy - 100 gr
Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr
Dereotu 2/3 demet - 25 gr


Yemeğin Tarifi
Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.
Haşlama suyunu ölç, 1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet. Kerevizlerin yapraklarını da yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte başka bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür.
Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez çevir. Havucu yıka, yarım santimetreküp irilikte doğrayıp, kalan tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat, önce orta, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir.
Hazırlanan içi kerevizlere doldur, üzerlerine kereviz yapraklarından koy. Haşlama suyunu ısıt, dolmaların üzerine gezdir, kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişir. Dereotunu yıka, ayıkla, dolmaların üzerini süsle.
Notlar Batı bölgelerinde, yaz aylarında pişirilir
165
Malzemeler
1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su


Yemeğin Tarifi
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.