Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ยรlคภ๓คz göภlüm

81
Hayat sizin ona baktığınız yönde güzeldir...

Bir defasında kral at arabasıyla ülkesini dolaşıyormuş.

Araba yoldaki kanal inşaatının önünde durmak zorunda kalmış.

Yolunun üzerinde kanal kazan işçiler Kral'ın arabasını görünce heyecanla irkilmişler.
Kral arabadan inmiş ve kan ter içinde kalan bir işçiye sormuş:

"Bu kadar yoruluyorsun kan ter içinde kalıyorsun peki iyi para
kazanabiliyor musun?"

"Bana yetecek kadar kazanıyorum efendim diye yanıt vermiş işçi.

"Yani ne kadar " diye tekrar sormuş .

İşçi başını öne eğmiş ve şöyle yanıt vermiş;
"Borçlarımı ödeyebiliyorum gelecek için faize yatırabiliyorum Kalanı ile de her gün sıcak tasda yemek yiyebiliyorum efendim "
Kral çok şaşırmış

Ülkede bu kadar az para kazanan boğaz tokluğuna çalışan bir kanal işçisi nasıl olurda bu kadar az parayı bu kadar çok yerde bu kadar verimli kullanabilir diye merak etmiş.

Dayanamadan tekrar sormuş:

"Peki paranı nasıl yettirebiliyorsun da bu kadar faydalı işe fırsat
bulabiliyorsun?"

İşçi yanıt vermiş:

"Babama bakıyorum : Bu eski borçlarımı ödediğim anlamına gelir.

Oğlumun nafakasını çıkarıyorum: Bu ise gelecek için yatırım yaptığım anlamına gelir. Yani böylece paramı faize yatırmış oluyorum.

Hergun bahçemde tek yetişen sebzeyi lahanayı yiyoruz: Olsun!! Lahana da sıcak yemektir. Karnımız doyuyor sevgili Kralım" demiş.

Kral fakir işçinin verdiği yanıttan çok etkilenmiş ve hemen onu bir kese altınla ödüllendirmiş. Saraya döndükten sonra ise akıllı işçinin sözlerini bir bilmece olarak yaverlerine sorup onları sınamış.

alıntı
82
Bazen aklımıza ilginç fikirler gelir. Bu fikirleri uygulamadan önce çevremizdekilere danışırız. Acaba bu fikir tutar mı diye...Demek ki herşeyi de danışmamak gerekiyormuş...Düşünsenize bu fikirler için ne derlerdi?
(Örnek: Manyak mısın olum yaa kim alır bunları. Bırak hayalperestliği de adam gibi gir bir işe çalış.)

Bazen cesaret edipte aklınıza gelen fikirleri hayata geçirirseniz... Hayal bile edemeyeceğiniz bir dünyaya adım atabilirsiniz belki de... Fikirlerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle...

10. Lucky Wishbones

Birisi gelipte size sahte lades kemiği yapıp internetten bunu satarsak  buyuk para kazanırız derse ne diyeceğinizi  ne söyleyeceğinizi üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyorum Dünyada kim sahte lades kemiğine ihtiyaç duyabilir ki ? Birçok insan bizim düşündüğümüz gibi düşünmediğini şöyle açıklayabilirim ki bu parlak zekalı adam (Ken Ahroni) gunde tam 30000 sahte lades kemiğini internetten satıyor. Evet yanlış okumadınız yazıyla otuz bin adet ...!!?? Peki şimdi buna hazırlıklı olun 2006 satış rakamı 1 milyon doları bulmuş ??? ?

09. TruGamerz

Süet kaplama oyun konsolları, joystick desem, jel kaplama analog joysticler için butonlar desem! Kim boyle birşey satın almak ister ? Kısa sürede şöhreti yakalayıp yarım milyon doları geçen satış rakkamları ve retailer ları ise WallMart target.com amazon.com la TruGamerz...!

08. Designer Diapers Bags

34 yaşında üç çocuk annesi Christie Rein çantasının içinde bebek bezlerinin ezildiği şeklinin bozulduğunu gorunce aklına Kasım 2004 de bebek bezlerini içine koyabileceği compact şık bir mini çanta aklına geliyor ve bunu kocası Marcus ile paylaşıyor. Marcus dizaynında yardımcı olarak hem seyahat için buyuk hemde gunluk kucuk 4 adet bebek bezine kadar alabilen bebek bezi çantası üretiyorlar. Bebek Bezi Çantası ! Sonuç mu ; 2005 yılı $180 bin dolar üzerinde satış 22 değişik çeşit online satış 120 butik tanesi $1490 dan...

07. PositivesDating.com

Kim HIV positive birisi ile buluşmak arkadaş olmak ister? Paul Graves and Brandon Koechlin bazılarının bunu isteyeceğini düşünmüş ve bir HIV positive lilerin buluştuğu bir arkadaşlık sitesi kurmuş . 2006 yılı kazancı $110 bin dolar ve daha iki yıl bile olmadan 50 bin üye...

06. FitDeck

Bir deste oyun kağıdı düşünün ama bunu diğerlerinden ayıran şey ise 50 değişik farklı seviyelerde vücut egzersizlerinin yer alması. Her kağıt  3 seviyeden oluşuyor; yeni başlayanlar  ortaseviye ve ileri seviye ve bu egzersizler tamamen ekipman araç gerektirmeden yapılabiliyor. İlk duyduğunda gereksiz diyebilirsin ama Phil Black geçen seneki satışının $4.7 milyon olduğunu beyan etmiş.

05. AntennaBalls

Anten Topu evet antenlerin tepesine takılan sevimli ??? topları  (bu arada artık eski tarz antenler kaldı mı ??? ) internetten online olarak satmak. Hiç şansı yok di mi ? Ve bu seni kesinlikle zengin yapmaz! Ama Jason Wall böyle düşünmedi ve o şimdi milyoner...

04. LaserMonks

LaserMonks Manastıra gelir sağlayan bir yan kuruluş. Manastır buradan kazandığı kazanç ile birçok yardım kuruluşana destek oluyor. Burada kartuşlarınızı yeniden doldurarak fax veya fotokopi makinası  kırtasiye malzemeleri satarak  buradan aldığınızda sizinde bu çorbada tuzunuzun olmasını sağlayan bir kuruluş . 2005 yılı satış rakkamı tam $25 milyon...

03. Doggles

Köpeklere online gözlük satmak ! ! ! Bu herhalde en aptal ticari fikir ? Bu şekilde milyoner olup dünyanın heryanında dükkanın olacağına kim inanırdı ?

02. SantaMail

Peki bu parlak fikre ne diyeceksiniz ? Alaska Kuzey Kutbundan bir posta adresi alıp  Noel Baba numarası yapıp  çocuğunu kandırmak . $10 a bunun sizin yerinize yapan kişi ise Byron Reese. Bu cinfikirli 2001 yılından beri tam tamına 200.000 mektup gondermiş. Bu da bunu biraz milyoner yapmış bu sefer rakamı yazmıyorum siz hesaplarsınız

01. Million Dollar Homepage

Bunu eminim birçoğunuz biliyorsunuzdur listemizin zirvesindeki Alex Tew isimli 21 yaşındaki genç birgün yatağına uzanıp harçlığını çıkarması için yapabileceklerini bir kağıda karalarken bu fikri buluyor. Fikir gayet basit; bir site yapacak siteyi 1 milyon pixele bölüyor ve her pixeline reklam almak için $1 dan satıyor. Sonuç $1 milyon doları oluyor çok kısa bir zamanda ve hemen yeni projesini hayata geçiriyor bu sefer popularitenin getirdiği bir zamla pixel başına $2  buradan kazanacağı $2 milyon doların $1 milyonunu ise siteyi ziyaret eden tıklayan birisine vereceğini söylüyor. 3. adımını hayretle izliyoruz Alex...
83
1. Sakarin
Şans işte... Kimyager Constantin Fahlberg iş sonrası elini yıkamadığı için tarihteki en tatlı buluşu gerçekleştirdi. 1879 yılında işinden evine dönen Constantin kömür katranına bulaşmış elleriyle masaya oturdu. Yediği dürümlerde şeker tadı alan kimyager karısına yapmış olduğu dürümlere şeker gibi herhangi bir tatlandırıcı katıp katmadığını sordu. Eşinden 'hayır' cevabını alan Fahlberg şeker tadının elindeki katrandan bulaştığını fark etti. Böylece kimyager kömür katranından çıkarılan ve şekerden çok daha fazla tatlı olan sakarini bulmuş oldu.



2. Akıllı toz
Çoğu insan eşyalarının tuz buz olduğunu gördüğünde üzülür fakat bu Jamie Link için geçerli değil. Kaliforniya Üniversitesi'nde kimya doktorasını yapan Jamie üzerinde çalıştığı silikon çiplerin toz haline geldiğini görür fakat sonrasında ilginç bir şekilde farkeder ki küçük parçacıklar hala sensör fonksiyonlarına devam etmekte. Bu mucizevi buluş ona üniversitenin en önemli ödülünü kazandırmasının yanı sıra onun sağlıktan deprem araştırmalarına kadar bir dizi alanda önemli bir yere sahip olmasını sağlar.



3. Kola
Atlantalı eczacı John Pemberton baş ağrısı için bir ilaç hazırlama telaşı içindeydi. İçeriğini halen bilmediğimiz karışımı 8 yıl boyunca eczanelerde satışa sundu. Fakat sonrasında tüm zamanların en popüler içeceği marketlerde şişeler halinde yerini aldı.



4. Teflon
Ozon tabakasına verdiği zarar halen konuşulup tartışılan 'klorofluorokarbon'un(CFC) omlet severlerin en önemli aracı olacağı kimin aklına gelirdi. Güçlü bir soğutucu yapmak için hazırladığı CFC karışımını hidroklorik asitle reaksiyona sokan kimyager Roy Plunkett yanmaz yapışmaz teflon tavayı icat etti.



5. Kauçuk lastik
Charles Goodyear yıllar boyu lastiği soğuğa ve sıcağa karşı daha dayanıklı bir hale getirmeye çalışmıştı. Bir gün kızgın sobanın üstüne kauçuk kükürt ve kurşun karışımını döktü. Isı karışımı kömürleştirmiş fakat kullanılamaz hale getirmemişti. Goodyear karışımın sertleşmiş olduğunu ama yine de oldukça kullanışlı olduğunu fark etti. Kauçuk lastik o günden sonra tekerlekten ayakkabıya kadar her yerde kullanıldı.



6. Plastik
1907' de cila elektronik eşyalarda izolasyon malzemesi olarak kullanılıyordu. Kimyacı Leo Hendrik Baekeland cilaya alternatif üretmek için evinde deneylerine devam ediyordu. Çalışmalarında elde ettiği yüksek sıcaklıkta şekillendirilebilen fakat kimyasal yapısı bozulmayan madde günümüzde binlerce üründe kullanılan plastikten başka bir şey değildi.



7.Radyoaktivite
1896'da fizikçi Henri Becguerel yeni deneyi üzerinde çalışırken malzemelerini toparlayıp güneşli bir günü beklemeye koyuldu. İşe geri döndüğünde uranyum parçasında özel bir değişiklik olduğunu fark etti. Sonrasında Marie ve Pierre Curie ile taşı incelediklerinde radyoaktiviteyi de bulmuş oluyorlardı.



8. Sentetik boya
18 yaşındaki William Perkin sıtmaya karşı çare ararken dünyanın ilk sentetik boyasını üretti. Bazı karışımları birbirine eklediğinde ortaya parlak renk verici bir madde çıktı. Karışımın doğal boyadan daha canlı ve güzel olduğunu fark eden Perkin bu çalışma sonrasında da kanser tedavisi için kemoterapiyi icat eden Paul Ehrlich'e ilham verecekti.



9. Kalp pili
Mühendis Wilson Greatbatch kalp seslerini kaydeden bir cihaz üzerinde çalışıyordu. Yaptığı cihazdan yanlış parçayı çıkaran Wilson gerekli enerjiyi cihaza verdiğinde icadı normal bir kalpten daha doğru ve hatasız nabız atmaya başlamıştı.



10.Penisilin
Daha önce bu mucizeyi duymuş olmanız çok normal çünkü bu kaza 20'nci yüzyılın buluşu penisilini bir numaraya yerleştiriyor. Alexander Fleming bir gün üzerinde çalıştığı tezgahını temizlemeden işten çıktı. İşe geri geldiğinde ürünlerinin üstünde küf oluştuğunu fark etti. Daha ilginç olan ise bu maddelerin yanında bakterilerin çoğalma eyleminin durmasıydı. Penisilin halen antibiyotiklerde kullanılan en yaygın madde.

alıntı
84
Fıkralar / Damadın Yemini
23 Şubat , 2011, 12:03:49
Damadın Yemini

--------------------------------------------------------------------------------

Kilisede dugunun baslamasina cok az zaman var. Damat rahibin yanina yaklasip fisildar:

- "Bakin. Size verecegim $100 karsiliginda evlilik yeminimizde birtakim degisiklikler yapmanizi istiyorum.. Hani su bana soracaginiz

'Sonsuza dek seveceginize koruyacaginiza sadik kalacaginiza yemin ediyor musunuz?' kismi var ya onu metinden cikarmanizi istiyorum."

Rahip gulumseyerek basini sallar ve damat rahibin avucuna $100 sıkıştırıp iceri doner.

Ve dugun baslar herkes yerini alir gelin ve damat rahibin onunde bulusur ve yeminler okunmaya baslanir.

Sira damadin yeminine gelince damadin gozleri hain hain parlar ve rahip damata sorar:

- "....... esinizin daima bir adim gerisinden yuruyeceginize her emrini ve dilegini yerine getireceginize her sabah kahvaltisini hazirlayip ayagina kadar gotureceginize ve ikiniz de yasadiginiz surece baska kadinlara yan gozle bile bakmayacaginiza yemin ediyor musunuz...?"

Tabi damadin bu beklenmedik is karsisinda gozleri faltasi gibi acilir. Saga sola bakar bir yutkunur.. ve kısık bir sesle:

- "E..eee.. evet efendim"

Ama toren sona erdikten sonra damat hisimla rahibin karsisina dikilir:

- "Bir anlasma yaptigimizi saniyordum!!!!"

Rahip gulumseyerek cevaplar:

- "Esiniz daha iyi para verdi.."



alıntı
85
Biraz da Eğlenelim / Birlikte Gülelim
23 Şubat , 2011, 11:59:43
Birlikte Gülelim

--------------------------------------------------------------------------------

Gayet saf terbiyeli iyi niyetli(!) bir kız arkadaşıml......a; yine aynı derecede saf terbiyeli iyi niyetli mülayım bir erkek arkadaşımı hayırlara vesile olsun diye Msn'de tanıştırıyorum. Bunlar bir süre konuştuktan sonra buluşmaya karar veriyorlar. Akşam heyecanla kız arkadaşımı arıyorum önce. "Ee nasıl geçti?" diyorum. Arkadaşım son derece sinirli cevap veriyor. "Erkek milleti değil mi hepsi aynı. Daha bir saat geçmeden tuttu bana 'Sekste güçlü müsün?' diye sordu. Bastım tokadı gittim yanından!" diyor. Şaşkınlıktan dilim tutulmuş bir vaziyette kapatıyorum telefonu ve bu sefer diğer arkadaşı arıyorum. "Hayrola kavga etmişsiniz sanırım? Ne iş?" diyorum ve gülmekten elimdeki telefonu düşürten cevap geliyor: "Valla hiçbir b.k anlamadım! Kadınlara yaşı sorulmaz falan derler ama bu kadarı fazlaydı. 'Seksen üçlü müsün?' diye sordum bastı tokadı ardına bile bakmadan gitti yaa..." ********

Bayramda bilmediğim bir numaradan gelen mesaj: "Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim." Benim cevabım: "Teşekkürler ben de sizin bayramınızı kutlarım. Keşke bir de isminizi bahşetseydiniz " Gelen yanıt: "Keşke sen de müdürünün telefonunu kaydetseydin..." Biliyorum bana kırmızı çok yakışıyor. *******

"Allah aşkına yeter hanım. Bir kerecik de iç de bana. Rakı iç viski iç sigara iç de." diyen babam; "Öyle hepsini tek tek söyleyemem; topluca zıkkımın kökünü iç diyeyim anlaşalım!" diyen de annem olur. *********

Tavuk almak için marketin kasap reyonuna gidip iki küçük göğüs istiyorum. Onlar paketlenirken ben diğer alacaklarımı alıyorum. Geri döndüğümde paketlemeyi yapan eleman olanca sesiyle bağırıyor: "İki küçük göğüs sizin miydi?" Evet benim Allah'ın cezası benim! ********

Hızlı hızlı ayakkabılarını giymeye çalışırken bana sesleniyor; ''Ben 5 dakikalığına komşuya gidiyorum yarım saat sonra yemeği ocaktan almayı unutma sakın!" *******

Beş kız arkadaş evlilik üzerine koyu bir sohbete koyulduk. Altı aylık evli olan arkadaşımız "Arkadaşlar kesin evlenin." dedi. İlk defa evli olan birinden güzel bir söz duydum diyordum ki "Aranızdaki tek salak ben olmak istemiyorum!" diye devam etti. *******


Anneme sürekli "Seni çok seviyorum" diye mesaj atan babama "Hep anneme mesaj atıyorsun! Biz neciyiz insan bir kere de çocuğuna mesaj gönderir..." türü bir ton sitemde bulunuyorum gülüp geçiştiriyor. Beş on dakika sonra telefonum bipliyor babamdan mesaj geliyor: "Anneni çok seviyorum."


Şehirlerarası otobüste gece 23:00'dan sabah 05:00'a kadar nefes almadan konuştuktan sonra şoföre; ''Kaptan bey evladım kusura bakma seni de uyutmadık!'' diyen yurdum teyzesine alkış yok mu?


Az önce bir senedir peşimden koşan makina mühendisi vatandaşın SSK dökümüne baktım primleri 5.700'den yatıyormuş. Allah'ım aşık mı oluyorum ne?


Sosyal Bilgiler 4. sınıf sınavında "Savaşa gidip savaştan sağ dönen askere ....... denir." sorusuna "Hoşgeldin" yazan benim canım öğrencimdir.


İslamiyeti kabul etmiş ilk Türk boyu........ 'dır şeklindeki boşluk doldurma sorusuna "1.65" yazan öğrenciye sizce kaç verilir? Bence bu yaratıcı zeka 100 ile ödüllendirilmelidir.


Üniversite öğrencisi olan kardeşimi annem arıyor "Alo Nihal kızım Nihal duyuyor musun?" Kısa bir şaşkınlıktan sonra kardeşim "Nihal kim anne ben Ece" diyor ama annem ısrarla Nihal diye sesleniyor. Kardeşimin artık kızdığını anlayınca da bombayı patlatıyor. "Kredi kartı ekstren geldi de belki kendini Adnan Ziyagil'in kızı zannediyorsundur diye öyle dedim."


Kendini fazlasıyla beğenen arkadaşım ''Ne olacak böyle bıktım vallahi. İşyerinde peşimden koşmayan erkek yok neredeyse.'' diyerek bana dert(!) yanıyor ve onu teselli(!) edecek cümleyi kendisine yöneltiyorum; ''Ah tatlım erkekler topun da peşinden koşuyor ama tekme atmak için.''


Yaprak Dökümü dizisini ailece düzenli olarak izliyoruz. Her hafta birilerinin başına ters olaylar gelip durmasına her aksi şeyin hep bu aileyi bulmasına anneannemin bomba yorumu ''Cünüp mü dolaşıyor bunlar ne?'' oluyor. ...

alıntı
86
Fıkralar / Şiddetle Kınamak
23 Şubat , 2011, 10:23:39
Zamanın birinde bir Dışişleri Bakanı, bakanlık koltuğuna oturunca, bürokratları çağırmış ve
-Bana, ülkelerin dış politika anlayışları hakkında bir rapor hazırlayın! demiş.İki gün sonra bir dosya getirmişler önüne...Bakmış, içinde tek bir yaprak ve üzerinde 10-15 satır yazı...Şaşırmış önce ve
-Bu ne? der gibi dudaklarını büzmüş, sonra okumuş...
Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, farklı ülkelerden gelen bir turist grubu, bir dinlenme yerine giderek buz gibi kola ısmarlamışlar.Kolalar gelince bardaklarında birer kara sinek olduğunu fark etmişler.

İNGİLİZ, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.
İSVEÇLİ, aynı bardakta yeni bir kola istemiş.
FİNLANDİYALI, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş.
RUS, kolayı sinekle birlikte içmiş.
ÇİNLİ, sineği yemiş, kolayı içmemiş.
YAHUDİ, sineği yakalayıp Çinli'ye satmış.
JAPON, değerlendirilmek üzere, sineği Tokyo'ya göndermiş.
YUNANLI, kolanın yarısını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş.
NORVEÇLİ, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış.
İRLANDALI, sineği ezip kolayla karıştırmış ve İngiliz'e içirmiş.
AMERİKALI, 5 milyon dolarlık tazminat dâvâsı açmış. Arabistan hükûmeti, özür dileyerek, 10 milyon dolar tazminat ödemiş.

Bakan, bıyık altından gülerek rapordan hoşlandığını belirtmiş...
-İyi, güzel de, bu turist grubunun içinde bizden biri yok muymuş? diye sormadan edememiş...
-Varmış efendim, diye cevaplandırmışlar.
Bakan devam etmiş:
–Peki, o zaman, o ne yapmış?
Bürokratlar birbirlerinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkıp, cevap vermiş:
-TÜRK, olayı şiddetle kınamış."


alıntı

87
Fıkralar / IMF Hakkında Ne düşünüyorsun
23 Şubat , 2011, 10:18:23
İki arkadas bir koşede oturmuş konuşuyorlarmis; biri digerine :
IMF hakkinda ne düşünüyorsun?
-Bir fikra ile anlatsam, olur mu?
- Olur..
- Birgün iki tane kurbaga ayran bakracina düşmüş.Çırpınmaya
baslamışlar.Bir tanesi bir süre çırpındıktan sonra kurtuluş
olmayacağını anlayıp,kendini salivermiş.. Boğulup gitmiş.. Digeri ise çırpınmaya devam etmiş. Çırpındıkça, ayranın yağı üstte birikmeye baslamış.. Kurbaga, üzerine oturabileceği kadar yağ birikince, çıkıp yağın üzerine oturmus...
- Kurtulmuş mu?
- Hayır. Aksine o zaman yanmış...
Ayran sahibi kurbağayı diger bakraca atmış.. Kurbaga çırpındıkça
ayranın üzerinde yağ tabakası oluşuyormuş.. Kurbağa tam kurtulduğunu zannederken, ayran sahibi, biriken yağları toplayıp kurbağayı diger bakraca atıyormuş.. Bu böylece sürüp gitmiş..
- Eeee?
- Ee si şu.. Biz çırpındıkça, IMF, ''sizi kurtariyorum'' diye bizi
alıyor diger bakraca atıyor. Ve biriken yağları topluyor.Hepsi bu kadar....

alıntı
__________________
88
Fıkralar / Mühendis Zekası
21 Şubat , 2011, 15:23:33


1
-Üç İşletmeci ve üç Mühendis iş icabı trenle bir seyahate
çıkacaklardır.Tren garında üç işletmeci üç bilet aldığı halde,
mühendisler yalnızca bir tane alırlar.
İşletmeciler bunun sebebini sorduklarındaysa, 'Bekleyin ve görün'
derler. Trene binerler,bir süre sonra üç mühendis kalkıp beraberce
tuvalete gider. Kondüktor gelir, üç işletmeciden üç bileti aldıktan
sonra tuvaletin kapısını çalar,'biletiniz lütfen' der.
Mühendislerden biri eliyle bileti dışarı uzatır.
İşletmeciler de bunu görürler. Artık taktiği kapmışlardır.
Dönüş zamanı gelmiştir,yine gardalardır.İşletmeciler gidip bir bilet
alırlar. Bakarlar mühendisler bu sefer hiç bilet almıyor, şaşkınlıkla
yine sebebini sorarlar, 'Bekleyin ve görün'der yine mühendisler.
Yolculuk başlar. İşletmeciler beraberce kalkıp tuvalete giderler,
ardından da mühendisler de karşısındaki tuvalete. Kondüktorun
gelmesine yakın,mühendislerden biri dışarı çıkar, karşıdaki tuvaletin
kapısını tıklatıp 'biletiniz lütfen' der. Açılan kapıdan bir el bileti
uzatır. Bileti alan mühendis diğer tuvalete geri girer.

2) Adamın biri bir gün yolda giderken bir kurbağa görür ve kurbağa dile gelir. 'Ben
aslında bir insanım, eğer beni bir kere öpersen çok güzel bir prenses
haline gelirim.' Adam kurbağayı eline alır ve cebine koyar. Kurbağa
tekrar dile gelir. -' Eğer beni öpersen çok güzel bir prenses
olacağım'yeniden cebine koyar.Kurbağa yalvarmaya başlar:-'Eğer beni
öper ve güzel bir prenses haline çevirirsen seninle bir hafta kalırım
ve istediğin her şeyi yaparım'Adam tekrar kurbağayı çıkarır, şöyle bir
bakar ve gülümseyerek cebine koyar .Sonunda kurbağa dayanamaz-- 'Senin
neyin var?
Sana çok güzel bir prenses olduğumu ve beni öpersen 1 hafta seninle
kalıp istediğin her şeyi yapacağımı soyledim. Neden beni öpmüyorsun?'
Sonunda adam konuşur- 'Bak, ben bir
mühendisim. Kızlarla uğraşacak vaktim yok, fakat konuşan bir kurbağa
çok ilginç geliyor.'

3) Büyük bir şirketin üst düzey yöneticilerinden biri bir gün New York üzerinde
balonla dolaşmaya çıkar. Aksilik bu ya, pusulasını aşağıya düşürur ve
kaybolur. İnmek için uygun bir yer ararken bir gökdelenin tepesinde
sigara içen bir adam görür ve alçalır.
- 'Pardon. Ben neredeyim acaba?' diye sorar.-
-'Yerden 500f yükseklikte bir balonun içindesin'
der adam.
Yönetici sinirlenir:
- 'Sen mühendissin değil mi?' diye sorar.
- 'Evet.' der adam. 'Nereden bildin?'
-'Çünkü başım belada ve sana bir soru soruyorum. Verdiğin cevap 100% doğru
fakat hiç bir işime yaramıyor.'
- 'Sen de yöneticisin değil mi?'
- 'Evet sen nereden bildin?'
- 'Çünkü yerden 500 f yükseklikte bir balonun içinde kaybolmuşsun. Pusulan
yok, berbat durumdasın. Fakat bu şimdi benim suçum oldu.'

4) Bir rahip, bir doktor ve bir mühendis golf sahasının boşalmasını
beklemektedirler.
Mühendis:'Bu adamlar
ne yapıyor böyle, 15 dakikadır bitirmelerini bekliyoruz.'
Doktor: 'Bilmiyorum
ama hiç böyle bir saçmalık görmedim.'
Rahip: 'İşte görevli geliyor, onunla konuşalım.'
Rahip:'Merhaba,şu
anda sahada olan grup ne zaman çıkacak, neden bu kadar yavaşlar?'
Görevli: 'Onlar kör
itfaiyeciler. Kulübümüzde geçen sene çıkan yangında gözlerini
kaybettiler. Bu yüzden istedikleri
zaman burada ücretsiz oynamalarına izin
verildi. '
Rahip:'Ne kadar üzücü, bu akşam onlar icin dua edeceğim. '
Doktor:
'Çok güzel bir fikir, ben de hastanedeki doktor arkadaşlarla
konuşup onlar için bir şeyler yapabilir miyiz diye
bakacağım.'
Mühendis:
'Bu adamlar neden geceleri oynamıyorlar?'
89
Karikatürler / Resimler / Bana Birşey Olmaz
21 Şubat , 2011, 12:38:20






90
Karikatürler / Resimler / Öyle bir Dans Etti ki
21 Şubat , 2011, 12:24:53
Çılgınlar gibi dans eden bu kızcağız öyle bir anda yakalandı ki


bakın fotoğrafı nasıl kullanıldı...























91












alıntı

92
Pastalar - Kekler / Haşhaşlı Mayalı Kek
17 Şubat , 2011, 11:14:22
1 tane yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1,5 su bardağı ılık süt
1/2 su bardak su
1 tatlk kaşığı tuz
aldığı kadar un

harç: 1 kase haşhaş
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker

arasına sürmek için 75 gr erimiş margarin (tereyağ kullandım)

üzerine; 1 yumurta sarısı

Şeker, süt, su ve mayayı karıştır 10 dakika beklet.
Malzemeleri karıştır kulak memesi kıvamında hamur elde et, 15-20 dakika beklet.
Hamuru 10 parçaya böl, tezgaha yağ sür. Bezeleri 20 cm çapında aç üzerine margarin sonra da harçtan sür diğer bezeyi açıp üzerine koy yağ ve harçtan sür bitinceye kadar devam et bitince hamuru rulo yap elinle hamuru uzat.Yağlanmış ortası delik olan kek kalıbına yerleştir üzerine yumurtayı sür... 15-20 dakika beklet 180 derecede pişir.






kekin kesilmeden önceki hali yok dayanamayıp hemen kestim tadına baktım :toothy10: :toothy10:
93
Anne Olmak İstiyorum / Çatlatma İğnesi
28 Ocak , 2011, 09:03:54
Arkadaşlar bu ay senophene kullandım, 18 Ocakta pregnyl 5000'den  (çatlatma iğnesi) iki doz yaptırdım.  On gün geçmesine rağmen bugünlerde regl olacak gibi karnımın altında ağrı var, akıntım oluyor. Regl olacağım zaman ağrım olmuyor. Sizde de çatlatma iğnesinden sonra böyle şeyler oldu mu?
94
Tanışma Bölümü / MERHABALAR
21 Ocak , 2011, 09:03:08
Arkadaşlar ben de  foruma geldim. Forum sıcak, üyeler de çok samimi geldi.