26 Nisan , 2024, 18:52:18

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - nazo-58

1


https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=442896105788248&set=a.442895849121607.1073741825.105747446169784&type=1


ÖZLEM ablamızın masasını 1.yapalım kızlar.... :hello2: :hello2:
.sadece lınkte cıkan mavı pecetelı ozlem zorlu kuskus salatası yazan resmı begenmenız gerekiyor... :icon_thumright:
haydi bütün eller mausa  :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:


2
Ağlayan bebeği sakinleştirmenin 5 yolu...ulvy
 
Ağlayan bebeği sakinleştirmek için çok fazla uğraşmaya gerek yok. ABD'li ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp'ın uygulaması çok kolay yöntemiyle 5 dakika dolmadan bebeğiniz sakinleşiyor.
 
Birçok anne için en dayanılmaz olanı bebeklerinin ağlamasıdır. Bebeği susturmak sakinleştirmek için ev halkı seferber olur. Sırayla kucaktan kucağa taşınır, ayakta sallanır, iki ucundan tutulan bir çarşafın ortasına yatırarak saatlerce sallanır. Sizin enerjinizin tükendiği an, eğer şanslıysanız bebeğin de sakinleştiği andır.

Oysa bütün bunlara hiç gerek yok. Amerikalı ünlü Çocuk Doktoru Harvey Karp, "Son derece basit yöntemlerle ağlayan bebeğinizin sakinleşmesini sağlayabilirsiniz" diyor.

Harvey Karp "Mahallenin en mutlu bebeği" ve "Mahallenin en mutlu çocuğu" adlı kitaplarıyla tanınıyor ve mutlu bebek ve çocuk yetiştirme konusunda Amerikalı anne ve babalara çözümler sunuyor. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde konferans vermek için İstanbul'a gelen Madonna ve Michelle Pfeiffer gibi ünlülerin çocuklarının doktoru, hurriyet.com.tr'ye ilginç açıklamalarda bulundu:
 
Çiğdem İŞLER yazıyor hurriyet.com.tr
  - Sunduğunuz yöntem için ilham kaynağınız neydi, kendi anne babanızın size davranışı mı?
 
Eğitimimi tamamladıktan sonra 2 yıl çocuk gelişimi ile ilgili çeşitli araştırmalar, çalışmalar yaptım. Bu çalışma sırasında şunu öğrendim: Afrika'daki anneler bebeklerini sakinleştirmek konusunda Amerika'daki annelerden çok daha başarılılar. Amerika'da bebekler 2-3 saat ağlıyor ve çoğunlukla anneler bebeklerinin gazı olduğunu veya karın ağrısı olduğunu düşünüyor.

Afrika'da ise annelere baktığınızda bebeklerini bazen saniyeler içinde sakinleştiriyor. Ben de Afrikalıların bebeklerini büyütürken neyi bizden farklı olarak uyguladıklarını anlamaya çalıştım. Kendi hastalarımda denediğimde başarılı sonuçlar aldım ve bu yöntemi herkese öğretmeye karar verdim.
 
- Yönteminiz her bebekte işe yarıyor mu?
 
Kesinlikle, yeter ki doğru yapın, her zaman alacağınız sonuç aynı olacaktır. Eğer işe yaramıyorsa doğru yapmıyorsunuz demektir. Doğru yapıyorsunuz ve hala değişen birşey olmuyorsa mutlaka doktora gitmelisiniz. Bebeğinizin mutlaka tıbbi müdahale gerektiren bir sorunu vardır.

- O zaman bebeklerini susturamayan anneler çoğu şeyi yanlış yapıyor.
 
Birtakım mitler var. Bunları aileler kadar doktorlar da kabul ediyor. Mesela birincisi "Bebek ağlarsa gazı vardır" miti. Oysa bebekler sadece gazı olduğu için ağlamaz, ilgi istedikleri için de ağlar. Uykuda oldukları sürenin dışında sürekli kucaklanmak, sevilmek ister. Bazen istediklerini yapsanız da, gazları olmasa da ağlarlar.
 
Bir diğer mit "Bebeğin ağlaması ciğerlerine iyi gelir" Ağlaması bebeği ancak yorar. Bebek açsa, zayıfsa, güçsüz düşmüşse ve yorgunsa ciğerleri de güçlü olamaz.
 
Bir de hemen her toplumda olan bir mit, "Bebek sessizliği sever" miti. Tam aksine gürültüyü sever. Çünkü bebek anne rahmindeyken 24 saat boyunca adeta bir elektrik süpürgesinin çalışmasına benzeyen gürültülerle yaşar. Durum böyleyken bebek doğunca siz onu sessiz bir odaya koyarsanız, bebek yalnızlık duygusu hisseder. Bunun sonucunda da ağlamaya başlar. Bazı bebeklerin saç kurutma makinesinin sesini duyup susması, bebeklerin aslında gürültüyü sevdiklerinin bir örneği.
 
- Peki ne yapacağız?
  Aslında 5 S kuralına dayanıyor. Ben buna 5S diyorum.

Swaddling: Kundak yapmak: Ancak siz Türklerin eskiden yaptığı şekilde, kollarını bacaklarını sıkı sıkı saracak şekilde değil. Bebeğinizi önce büyükçe ve tülbente benzeyen yumuşak dokulu, bebeği sıkıntıya sokmayacak bir kundağa sarın. Kolları vücudunun iki yanında sabitlenmeli. Ancak ayaklar gevşek sarılacak. 5 aylık olana kadar bu şekilde uyutun. Ayrıca mutlaka uyuduğu odada 'beyaz gürültü' dediğimiz ses olsun.
 
Side/Stomach position: Bebeği yana çevirmek: Bebeğinizi kucağınızda sağa doğru yatırarak yüzü aşağıya bakacak şekilde tutun.

Shushing: 'Şşşşşşşşşşt' demek: Kulağına yüksek sesle 'şşşşşşşşşşt' deyin. Bu ses, ona anne karnındaki gürültülü ortamını hatırlatır.

Swinging (and jiggling): Hafifçe sallamak: Başını jöle gibi elinizin altında hafifçe, çok sarsmadan sallayın. Bu eylem ona anne karnındaki hareketli ortamı hatırlatır.
 
Sucking: Emmesini sağlamak: Emzik kullanın.
 
- Bebek susmadığında bütün bu saydıklarınız sırayla mı yapılacak?
 
Evet. Bebeğiniz ağlıyor, panik yok, hemen kundağa sarın. Dediğim gibi tutup kulağına 'şşşşşşşşştt' deyin yüksek sesle ve hafif hafif sallayın. Çok kısa sürede yüz ifadesinin değiştiğini, sakinleştiğini göreceksiniz.

- Bu yöntemle anne mi daha başarılı bebeği sakinleştirmekte, baba mı?
 
Babalar daha başarılı.
 
- 5 S yöntemi uygulanan bebekler, nasıl erişkin oluyorlar, gözlemleyebildiniz mi?
 
En önemlisi size güvenmeyi öğrenmesi ve kendilerini güvende hissetmeleri. Büyüdüklerinde de kendilerine çok güvenen, mantıklı, dışa dönük bireylere dönüşüyorlar.
 
"Mağara adamıyla az kelime kullanarak konuşun"
 
Türkçeye de çevrilen kitaplarında 8 ay-5 yaş arasındaki çocukların eğitiminde anne ve babalara yol göstermek için geliştirdiği "mağara adamı" tekniklerini de anlatan Dr. Harvey Carp, Amerika'nın kitapları en çok okunan çocuk hastalıkları uzmanı olmasıyla tanınıyor.

Halen UCLA Tıp Fakültesi'nde çalışan Dr. Harvey Karp'ın "Mahallenin En Mutlu Bebeği" ve "Mahallenin En Mutlu Çocuğu" başlıklı 2 kitabı 20'den fazla dile çevrildi. Bu dönemdeki çocukların tıpkı mağara adamlarına benzeyen, ilkel ve medeniyetten uzak davranışlar sergilediğini, ancak anne babaların bu terimi kullandığı için alınmamaları gerektiğine dikkati çeken Dr. Carp, mağara adamı tekniklerini anne ve babalara şöyle anlattı:

"Sekiz ay-5 yaş arası çocuklar basit düşünerek olaylara çözüm bulurlar. Ben onları bu nedenle "evcilleşmemiş mağara adamına" benzetiyorum. Bu yaş grubu çocuklarına "TRAFİK IŞIKLARI" yöntemi ile yaklaşmak en doğrusudur. İyi davrandıklarında YEŞİL ışık, sinir bozucu davrandıklarında SARI ışık, kesinlikle yapmamaları gereken davranışlar sergilediklerinde ise KIRMIZI ışık yakmalıyız. Onları eğitmek için bağırmak çağırmak iyi bir yol değildir, her yaptıklarını onaylamak da doğru değildir"
3

Merhaba anne...
Nasılsın?
Ben iyiyim, doğmama çok az bir süre kaldı.
Ama sana söylemem gereken birşey var.
Kimilerine göre bazı eksikliklerle geleceğim..



... "Özürlü" diyecekler bana..
Ama ben kimseden "özür" dilemeyeceğim anne..
Senin dışında...
Senden şimdiden özür dilerim..
Beklentilerininhepsine cevap veremeyeceğim için..
Komşumuz çocuklarını benimle oynatmak istemediği zaman boynunu eğeceğin için..
"Bana doğru düzgün bir evlat bile veremedin", sesini duyarsan birgün..Kulağındaki her yankısı için..
Mağaza mağaza dolaşıp bisiklet seçmenin tatlı heyecanı yerine,
Tekerlekli sandalye almanın burukluğunu sana yaşatacağım için..
Çağrılmayacağımız her aile toplantısı,bayram kutlaması, piknik için..
Yada çağrılacağın ama benim yüzümden gidemeyeceğin her toplaşma, her düzenlenen kadınlar günü için..
ÖZÜR DİLERİM ANNE..

Ama senden bir isteğim var;
Benden sakın vazgeçme anne!
Bacaklarım güçsüz olabilir..
Kolayca tırmanamayabilirim merdivenleri..
Sakın beni taşımaya kalkma anne!
Tamam engelleri birlikte aşalım yine..
Ama sen elimden tutma!
Bana yardım etmek istiyorsan yukarı çık ve bana "gel" de!
Çıkamadığım için ağlayabilirim belki de..
Ama sen ağlat beni anne!
Ağlasamda daha çok merdiven çıkarmalısın bana..
Yoksa asla güçlenemem..

Kulaklarım iyi işitmeyebilir..Konuşmaya başlamam biraz zaman alabilir belki..
Ama sen sakın suskunluğa bürünme anne!
Daha çok konuşmalısın benle!
Daha çok şarkı söylemeli, daha çok kitap okumalısın bana!
Yoksa asla konuşamam...

Belki bazı takıntılarım, ısrarlarım olabilir geldiğimde..
Ne olur bana 'hayır' de anne!
Bana acıdığın ve beni mutlu etmek için, istediğim her şeyi yapma hatasına sakın düşme!
Lütfen ağlat beni anne!
Şimdi beni ağlat ki, ilerde birlikte ağlamayalım..
Yoksa asla ayakta duramam..

Belki etrafındaki insanlardan biraz farklı bir yüzüm olabilir doğduğumda..
Çok iyi görünmeyebilirim belki..
Ama sen yine güzel güzel bak bana anne!
Öyle bakki, bende aynaya baktığımda karşımda güzel bir yüz görebileyim..
Yoksa asla kendime gülümseyerek bakamam...

Bir şeyleri hemen kavramayabilir,çabucak anlamayabilirim belki...
Ama sen yine anlat bana anne!Defalarca anlat!
Benden sakın VAZGEÇME!
Yoksa asla Öğrenemem...

Son bir şey daha;
Lütfen bu satırları okurken ağlama!
Çünkü ben yazarken inan hiç ağlamadım ANNE!




:y25:  :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25:
4
‎6 YAŞ ALTINA ŞURUP YASAĞI


Dünyada öksürük şurupları tartışılmaya başlandı. Be
lçika hükümeti yeni aldığı kararda çocuktaki ciddi hastalıkları perdelediği ve yaşam kalitesine herhangi bir katkısı da bulunmadığı için 6 yaş altındaki çocukların reçetelerine öksürük şuruplarının yazılmasını yasakladı. Sabah'ın haberine göre Türk doktorlar da artık öksürük şuruplarını kolay kolay reçetelerine yazmadıklarını söylüyor. Türk doktorların bu konudaki görüşleri şöyle:

PROF. CANBERK: KARAR DOĞRUDUR

Prof. Dr. Aykan Canberk/ İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi: Çoğu öksürük şurubunda dextromethorphan gibi balgam söktürücü fakat aynı zamanda kişide uyku eğilimi yaratan katkı maddesi var. Fenilpropanolamin ve türevleri gibi boğazda ve burunda ödem giderici, sempatik sistemi etkileyebilen katkı maddesi var. Bu da küçük çocukta çarpıntı, terleme, huzursuzluk, uykusuzluk gibi yan etkilere sebep oluyor. Bazı şuruplara ise öksürük refleksini azaltmak, gıcıktan koruyarak öksürük krizlerini önlemek amacıyla kodein katılmıştır. Ancak boğmaca dışında kullanılması sorunlar yaratabilir. Bu karar çok doğru bir karardır. Çocukların olduğu kadar koroner kalp hastalığı, hipertansiyon ve şeker hastalığı olan yetişkinlerin de bu ilaçları kullanmamaları gerekiyor.

PROF. NAYIR: İÇLERİNDE 12 ETKEN MADDE VAR

Prof. Dr. Ahmet Nayır/ İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı: 18 ayın altındaki çocuklara, gripte öksürük şurubu verilmez. Bu şuruplarında adrenalin türevleri etken maddeler var. Ailenin zorlamasıyla yazıyorduk. Belli bir dönem ödemi kurutuyor. Ama ilaçların içinde 12 tane etken madde olması önerilen bir şey değil. Ağrı kesici, ateş düşürücü, antihistamikler gibi... Vitamin, parasetamol ve istirahat vermek zaten yeterli. Gribi ilaçlarla değil; burun damlası, buğu, ateş düşürücü ile kesmek lazım.

PROF. MOCAN: BEYNİ ETKİLİYOR

Prof. Dr. Hilal Mocan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı: Öksürük şurubu beyin üzerinde etkili olur. Öksürük doğal bir şeydir. Öksürük şuruplarının bir çeşidi beyin üzerinde etkili olur. Diğeri de balgamı parçalayıp artırır. Çocukta koyu renkli balgam varsa, şurup günde 1-3 kez olacak şekilde balgamı yumuşatma şeklinde kullanılabilir. Biz buna balgam söktürücü diyoruz. Bu, balgamın akciğere çökerek bataklık yapma riskini azaltır. 5-10 gün ilaç kullanmak iyi değil. Şimdi doğal maddelerden oluşan şuruplar var. Bunlar kullanılabilir.
5
slm kızlar dun nette dolanırken yenı dogan bebeklerde sırt dıkenı dıye bişi okudum..her banyodan sonra sırtını avcunuzla hafifce ovduktan sonra siyah siyah kıl ucları cıkıyomus..biraz sert oldugu için dıken denıyormus..dün merak ettim ve ıslak mendılle sırtını sılıp masaj yaptım ve bı kaç sanıye sonra sıyah sıyah kıllar cıktı..sertti hemde..korktum görünce..normalde onları temizlemek gerekıyormus ama ben korktum kapattım hemen..aranızda sırt dıkenını temızleyen var mı??

onları temızlemezsek bişi olurmu?yardımlarınızı beklıyorum...
6
slm kızlar..ogluşum 47 gunluk oldu cok şükür...

bır hafta 10 gundur uykusunda ıkınıyor kıpkırmızı oluyor..zorluyor kendını cok..sonrada aglayarak uyanıyor..onu boyle görmek canımı yakıyor bende onla beraber aglıyorum :y25: :y25: :y25: ...bu ıkınmaların sebebi nedir...geçmesi için ne yapmalıyım...
7
slm arkadaşlar sizlere birkaç sorum olucak.. :k06:
1)Sezeryanda agrı cok oluyormu?
:dontknow:
2)Sezeryanda dikişler ne zaman sonra düzeliyor? :dontknow:
3)Sezeryandan sonra göbüş gitsin diye korse giydiniz mi? :dontknow:
4)Korseyi kaç gün sonra giydiniz? :dontknow:
5)Dogumdan ne zaman sonra banyo yaptınız? :dontknow:

şimdilik aklıma gelenler bunlar....
:ehi: :ehi: :ehi:

NOT:soruları cevaplamada süre kısıtlaması yoktur.. :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz..... :ehi: :ehi: :ehi:

Şimdiden hepinize başarılar :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
8
 Nasıl Zayıflanır?(mutlaka okuyun) ;)))
 
1- Bir şey yediğiniz sırada eğer sizi kimse görmüyorsa, o yediğiniz şeyin kalorisi sayılmaz.
 
2- Bir çukolatanın yanında bir bardak soda içiyorsunuz... yine karlısınız, çünkü çukolatadaki kaloriler soda tarafından tamamen elimine edilir.

  3- Biriyle birlikte yemek yiyorsanız, eğer siz ondan az yemişseniz sizin kaloriler ona yazılacağından siz hiç kalori almış sayılmazsınız.
 
4- Sıcak içeceklerden cappucino, kakao ve çikolata gibi yiyeceklerde bulunan kafein bu yiyeceklerdeki kaloriyi tamamen yok eder.
 
5- Popcorn, Alaska, Frigo gibi "sinema" bağlantılı yiyecekler de kaloriden sayılmaz, çünkü bunlar eğlence dünyasının parçasıdırlar, vücut depomuzun değil.
 
6- Kurabiye, bisküvi, kek türü yiyecekleri ne kadar çok parçalara bölerek yerseniz kalorileri giderek bir o nispette azalır.
 
7- Çatal bıçakların üzerinde kalmış olup da yaladıklarınız asla kaloriden sayılmaz ( Örnek: sandviç hazırlarken bıçağı daldırdığınız fıstık ezmesi veya krepin üzerine yayacağınız çikolata sosu )

8- Aynı renkten yiyecekler bir arada alınırsa, daha düşük kalorili olanın miktarında kalori alınmış olur. (Örnek: Ispanak ve fıstık, mantar ve beyaz çikolata).. ah bu arada tabii ki çikolata dünya çapında bir renktir ve diğer bütün renklerle uyum sağlayabilmektedir...
 
9- Donmuş yiyeceklerin hiç birinde hiç kalori yoktur, çünkü kalorinin ısıyla ilgili olduğunu herkes bilir, ve bunlar soğukta asla barınamazlar. Dondurmalar bu durumun en iyi örneğidir.
 
Ve ..... son olarak zayıflamada en etkili çare: Siz asıl etrafınızdakileri şişmanlatmaya bakın, ya da arkadaşlarınızı sizden daha kilolu olanlardan seçin, böylece mutlaka olduğunuzdan daha zayıf görüneceksiniz ...

   :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

.
9
Slm hatuşlar.... :opucuk:

Lohusayken yani 40 ımız cıkmadan vücut temizliği yapmamızda bi sakınca var mıdır... :dontknow:
10
slm bacular ... :flowers: Öncelikle hayırlı ramazanlar..RABBİM tuttugunuz oruçları kabul etsin,kolaylıklar versin hepinize....
ben 31 haftalık hamişim... :nazar: Benim 1hafta 10 gündür vajinamda agrı oluyor..saga sola dönerken yataktan kalkarken agrı giriyor yürüyemiyorum..bu agrılar normal mi....
tam vajinamdaki kemikler sürekli değil ani hareketlerde saga sola dönüşlerde oturup kalkmamda oluyor..korkuyorum..bunlar normaldır dimi... :dontknow:

bide bi kaç gündür karnımın sag alt kısmında sankı damar damar üstüne binmiş gibi bir agrı oluyor sürekli değil ama ara ara peki bu normalmidir.... :dontknow:

ve belime adet olcakmısım gibi hafif hafif agrılar girip cıkıyor bu normalmidir..

valla biraz karısık oldu ama inş derdimi anlatabilmişimdir..yardımlarınız için tşkler şimdiden.. :opucuk:

RABBİM hayırlısıyla saglıcakla  kucagımıa almayı nasip etsin kuzularımızı yoksa dogurana kadar kafayı yicezzz :k06: :k06:
11
Slm kızlar....Malum yarın Ramazanın lk günü...

Ben 30+2 günlük hamişim ve oruç tutup tutmamak arasında cok kararsızım..doktor tutma dedi ama sizede bi danısayım dedim... :dontknow:

Hamile olupta oruç tutacak olan var mı aranızda.....

Bide antalya gibi bi yerde malum cok terlıyoruz su içmemiz gerekiyor..bebişime bişey olur mu oruç tutsam... :dontknow:

Hadi bakalım tüm hamişler ve dogum yapmış annişler fikirlerinizi paylaşın bizlerde faydalanalım... :love9:
12
slm kızlar.. :flowers:
hamıleleıgımın 29.cu haftasındayız cok şükür. :nazar: .sizlere bikaç sorum olcak.
1)Karnımın alt kısmı ve belimde agrılar oluyor normal mi??
[/size]2)Bebişim hep karnımın alt kısmında hareket ediyor,sankı kasıklarımdaymıs gıbı ,bide sankı dısarı cıkcakmıs gıbı karnımız kazıyor sankı bunlar normal mi??
13
slm kızlar yarın 28 haftalık olcam inş...bi kaç gündür karnımın altı agrıyor yürüyünce saga sola dönünce..bu agrılar normal mi... :dontknow:
14
SLM Kızlar bugun doktor kontrolum vardı..benım sat 20 aralık ve 27+2 haftalık hamıs oluyorum..ama doktor 31 haftalık dedi...dogumun agustos sonu dedi...aklım karıstı..şimdi ben kaç haftalık hamişim ya :dontknow: :dontknow: :dontknow:
15
Karikatürler / Resimler / bebek yağı
25 Mayıs , 2012, 12:02:36





:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
16
slm kızlar  size bi sorum olcak..hamilelikte karnının alt sol kısmında agrı yaşayan oldumu..geçen gece acillik oldum agrı kesici vurdular..doktor bir sorun yok dedi ama hala bıcak saplanır gibi agrı girip girip cıkıyor bebişime bişi olmaz demi :y25: :y25: :y25:
17
18
Sizin Seçtikleriniz / Mesela
22 Mart , 2012, 16:04:51
MESELA diyorum; bu gece bir DELİLİK yapsam..!

Bıraksam MUTFAKTA biriken bulaşıkları,
Çeksem arkamdan kapıyı,
KADIN başıma gitsem bir meyhaneyi dağıtsam..!
...

FONDA bir masa,
Arkada Sezen'in şarkıları çalsa;
Ben AĞLASAM...
Şişenin dibine dibine vursam..!

MESELA diyorum;
Sokaklardan bütün ERKEKLERİ kovsam,
Bu gecelik evlerinde otursalar..
Korkmadan dolaşsam bütün şehri,
Kimse DOKUNMASA bana,
Bir sandalda sabahlasam...!

Alabildiğince KADIN,
Alabildiğince ÖZGÜR olsam.
Küfür etsem ağız dolusu, utanmasam;
Şehre isyanımı haykırsam.

Kim bilir kaç kere satılmıştır, bu dünyanın ANASI...!
MESELA diyorum;
Bu gecede ben BABASINI satsam..! .

-alintidir-
19
Bitanem,yavrum,minik kuzum..Nasıl başlıcam nerden başlıcam hiç bilmiyorum..o kadar heyecanlı ve mutluyum ki duygularımı tarif etmeye hiç bir kelime yetmez inan ki...Aslında bi süprizz olarak geldin hayatımıza..Çünki ben hiç tahmin etmiyordum hamiş oldugumu..çünki daha önce doktora gittiğimizda doktor kist var demişti,ilaç vermişti...ilaçlarımı düzenli içiyordum ama cok stres yapıyordum anne olamıcam diye geceleri sürekli ağlıyordum..baban kızıyordu üzme kendini daha yeni evliyiz olcak inş diye..ama elimde değildi üzülüyordum..Neyse adetim geçmişti ama sürekli bel ve kasık agrısı cekiyordum ha geli ha gelcek diye sürekli tuvalete gidiyordum..artık baban bile dalga geçmeye baslamıstı het tuvaletten geldiğimde oldun mu oldunmu diye...onun içine dogmuş hamileymişim öyle diyordu hep...ama ben kist büyüdü diyordum hep...bu arada bulantı bas dönmesi basladı..yemek kokularından hatta babanın kokusundan bile tiksiniyordum :laughing7: ama aramızda söyleyemiyordum..söylesem küserdi.. :k06: Neyse babanın zoryla doktora gittik ve söyledik şikayetlerimizi..doktor teyze yatırdı masaya baktı göbişimize..7 dedi ama ben sonrasını duymadım..içimde kist 7 cm olmuş diye geçirdim ve inan cok üzüldüm..doktor tekrar dedi 7 hafta 3 günlük..kalkabilirsin..ama ben soklardayım..masadan nasıl kalktım,odadan nasıl cıktımidoktor ne dedi hiç hatırlamıyorum..babişko dısarda bekliyordu aslında sölemicektim ama yüzümde öyle bi sırıtma oluşmişki abişko hemen anladı..hamilesin demi dedi ..evet dedim bi öptüm o kadar kalabalıgın içinde..napıyon kız dedi..tabi benim aklım basımda yok..O günden sonra hayat yeniden başladı..HOŞGELDİN melegim..hayatımıza hoşgeldin..seni öğrendiğimizden beri herşey bambaşka oldu sanki..şimdi 12 haftalıksın..cok şükür RABBİMe..ikimizde iyiyiz..ilk başlarda beni cok yoruyordun bulantılar bas dönmesi ve agrılar..ama çok şükür hepsi azaldı ara ara ziyaret edip gidiyorlar...Çarşamba günü kontrolümüz var..cok özledim seni kusum  zaman geçmek bilmiyor..babişkon hergece sana sarılıp yatıyor..gündüzleri seni öperek uyanıyor...ikimzde seni cok seviyoruz..RABBİMin izniyle saglıcakla alırız kucagımıza seni inş yavrum..Senle beraber her gece dua ediyoruz önce teyzosuna oda hamile 7 aylık ve burdaki hamiş teyzelere yavrularını saglıcakla kucaklarına alsınlar diye...Sonrada burdaki tüm hamiş kalmak isteyen teyzoşlara dua ediyoruz bolca...RABBİM kabul eder inş...bebişler coğalır.. :amin: :amin: Kuzum,yavrum RABBİMe emanet ediyorum aşkım...çok uzun yazdık teyzoşlar sıkılmasınlar..fırsat buldukca yazıcam aşkım...SENİ cok seviyoruz... :love9: ALLAH a emanet ol yarum.. :amin: :amin: :amin: :amin:
20
kızlar bugun 8.ci haftama girdim..ayaklarım sızlıyor..sizce bu normal mi..korkuyorumm :y25: