(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-8.jpg)
Malzemeler:
- 1 kilo taze patates (ufak olmalı)
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, istenilen yeşillikler (biberiye, maydonoz, dereotu, vs...)
Patatesleri tuz eklediğiniz kaynar suda haşlayın. Çatalınızı rahat sokabiliyorsanız, pişmişler demektir. Bir fırın tepsisine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile yağlayın. Pişen patatesleri tepsiye dizin.
Bir ezici yardımıyla, patatesleri ezin.
Sıvı yağı, patateslerin üzerine bir fırça yardımıyla çok az olmayacak şekilde sürün. Üzerine dilediğiniz baharatları ve incecik kıyılmış otları serpin.
220 derece fırının üst rafında üstleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin (etin yanında ikram edebilirsiniz)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-1.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-2.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-4.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-5.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-6.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-7.jpg)
(http://www.hafiftarif.com/wp-content/uploads/2008/10/firinda-ezilmis-patatesler-8.jpg)
Alıntı
hem kolay yapması hemde lezzetli görünüyo ama ben bu patateslerden bulamıyorum Türkiyede :dontknow: büyük marketlerdede dikkat etmedim hiç acaba orada varmıdır :icon_scratch:
burada buyuk marketlerde var..
ama ben buyukten yapacagım bırazdan :k06:
filedemi satılıyo peki buradada? eğer öyleyse birdahaki gidişimde alıcam :hungry:
patatesi kabuklu yemeye bi alisamadim.
kabuklumu yapılıyoo hiç hoş degil öyle yaa
bende birazdan yapıcam kumpir gibi yapıcam :hungry:
Alıntı yapılan: βαlκιz - 21 Mart , 2011, 17:00:55
kabuklumu yapılıyoo hiç hoş degil öyle yaa
bende birazdan yapıcam kumpir gibi yapıcam :hungry:
ince kabuklusu var ya onla güzel olur ama kalın kabukluyla olmaz evet
ben yaptım dün akşam. ama tazesinden daha güzel olur bana kalsa ;) ben normal patatesle denedim tazesi daha yumuşak olur :hungry:
pazarda var bu patateslerden :hello2:
bu akşam 2 kilo alcam ve her Allahın akşamı fırında elma dilimi olarak pişircem :k06:
geçen günde bulmuştum yaptım öyle
ezmedim bu tarfiteki gibi
elma dilimi yaptım yağladım biraz, birde tuz + kırmızı biber (tatlısından) + kara biber öyle fırında pişti missss gibi :hungry: :hungry: :hungry:
BENDE İLK BULAMIYORUM YAZISINI OKUDUM HEMEN DİCEKTİM PAZARDA VAR DİYE
BUNLAR ÇOK İYİ OLUYO FIINA ATMAK İÇİN
ÇEKELEKLE FALAN YEMEYİ ÇOK SEVERİM
AKŞAMA BENDE FIRINA VERCEM ELMA DİLİM
KÖİLİ YAPCAM BU SEFER OGHHH YEMEDE YANINDA YAT :ehi: :ehi:
Alıntı yapılan: Demet_dk - 26 Nisan , 2011, 16:40:56
BENDE İLK BULAMIYORUM YAZISINI OKUDUM HEMEN DİCEKTİM PAZARDA VAR DİYE
BUNLAR ÇOK İYİ OLUYO FIINA ATMAK İÇİN
ÇEKELEKLE FALAN YEMEYİ ÇOK SEVERİM
AKŞAMA BENDE FIRINA VERCEM ELMA DİLİM
KÖİLİ YAPCAM BU SEFER OGHHH YEMEDE YANINDA YAT :ehi: :ehi:
yaneh :toothy10:
Alıntı yapılan: Demet_dk - 26 Nisan , 2011, 16:40:56
BENDE İLK BULAMIYORUM YAZISINI OKUDUM HEMEN DİCEKTİM PAZARDA VAR DİYE
BUNLAR ÇOK İYİ OLUYO FIINA ATMAK İÇİN
ÇEKELEKLE FALAN YEMEYİ ÇOK SEVERİM
AKŞAMA BENDE FIRINA VERCEM ELMA DİLİM
KÖİLİ YAPCAM BU SEFER OGHHH YEMEDE YANINDA YAT :ehi: :ehi:
DEMET ELMA DİLİM PATETESLERİ NASIL YAPIYORSUN BEN ŞUANA KADAR HİÇ YAPMADIM.NETTEKİ TARİFLEREDE GÜVENEMİYORUM.
Alıntı yapılan: ツgöçmen_54 ツ - 26 Nisan , 2011, 16:42:57
Alıntı yapılan: Demet_dk - 26 Nisan , 2011, 16:40:56
BENDE İLK BULAMIYORUM YAZISINI OKUDUM HEMEN DİCEKTİM PAZARDA VAR DİYE
BUNLAR ÇOK İYİ OLUYO FIINA ATMAK İÇİN
ÇEKELEKLE FALAN YEMEYİ ÇOK SEVERİM
AKŞAMA BENDE FIRINA VERCEM ELMA DİLİM
KÖİLİ YAPCAM BU SEFER OGHHH YEMEDE YANINDA YAT :ehi: :ehi:
DEMET ELMA DİLİM PATETESLERİ NASIL YAPIYORSUN BEN ŞUANA KADAR HİÇ YAPMADIM.NETTEKİ TARİFLEREDE GÜVENEMİYORUM.
CANIM DİLİMLEDİKTEN SONRA BAHARATLARLA HARMANLAYIP FIRINA VERİYORUM BU KADAR
İSTEDİĞİN BAHARI EKLEYEBİLİRSİN
KEKİK KARARBİBER PUL BİBER TUZ MESELA
BİDE BEN KÖİLİ DENİCEM BAKALIM BU NASIL OLCAK
AYTEN :opucuk: :toothy10: :toothy10:
sağol demetcim.fırın poşetine falan koymaya gerek varmı?
birde yeni taze patetesmi olması gerekiyor?
körinin girdiği her yemek harika oluyor bence..bardak satılan mısırda ilk tattım müthiş bi tat bence :icon_thumright:
Basit tarifmis eline saglik canim.
Yasiii poşete gerek yok
dilimliyosun patatesleri güzel yıkıyosun tabi öncesinde baharatlıyosun hafifte yağ dök üstlerine harmanla güzelce koy tepsiye at fırına ohhh mis gibi misssss :hungry:
EVET POŞETE GEREK YOK
BEN BİDE PATATESİN KABUKLARINI SOYMUYORUM FIRÇALIYORUMPATATESLERİ TERTEMİZOLUYO
SONRA DİLİMLE BAHARAT YAĞ
VER TEPSİYLE FIRINA TAMAM
TEPSİYİ YAĞLAAMAYI UNUTMA KAZIMAK ZORUNDA KALIRSIN
YAĞLI KAĞIT TERCİHİM :icon_thumright:
Alıntı yapılan: Demet_dk - 26 Nisan , 2011, 16:53:58
EVET POŞETE GEREK YOK
BEN BİDE PATATESİN KABUKLARINI SOYMUYORUM FIRÇALIYORUMPATATESLERİ TERTEMİZOLUYO
SONRA DİLİMLE BAHARAT YAĞ
VER TEPSİYLE FIRINA TAMAM
TEPSİYİ YAĞLAAMAYI UNUTMA KAZIMAK ZORUNDA KALIRSIN
YAĞLI KAĞIT TERCİHİM :icon_thumright:
bende soymuyorum kabuklarını elimle ovuyorum onları güzelce suyun altında
Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 26 Nisan , 2011, 16:51:30
Yasiii poşete gerek yok
dilimliyosun patatesleri güzel yıkıyosun tabi öncesinde baharatlıyosun hafifte yağ dök üstlerine harmanla güzelce koy tepsiye at fırına ohhh mis gibi misssss :hungry:
Alıntı yapılan: Demet_dk - 26 Nisan , 2011, 16:53:58
EVET POŞETE GEREK YOK
BEN BİDE PATATESİN KABUKLARINI SOYMUYORUM FIRÇALIYORUMPATATESLERİ TERTEMİZOLUYO
SONRA DİLİMLE BAHARAT YAĞ
VER TEPSİYLE FIRINA TAMAM
TEPSİYİ YAĞLAAMAYI UNUTMA KAZIMAK ZORUNDA KALIRSIN
YAĞLI KAĞIT TERCİHİM :icon_thumright:
tamam kızlar sağolun denicem :opucuk: :opucuk:
MUTLAKA DENEEEEE :icon_thumright:
Demet seni bilmem ama ben bu patateslerle doymuyorum hiç :k06: yedikçe yiyorum :laughing7:
tesekkurler özgecim bende severim kucuk patatesın kabuklu olarak kızartılmasını yada fırına atılmasını ama ezmeden atıyorum dırek :)
Alıntı yapılan: ๑ ♡ мση вéвé ∂'αмσυя ♡ ๑ - 26 Nisan , 2011, 16:58:24
Demet seni bilmem ama ben bu patateslerle doymuyorum hiç :k06: yedikçe yiyorum :laughing7:
AYNEN ÇOK SEVERİM PATATESİ HER TÜLÜSÜNÜ HEMDE :hungry: :hungry:
AKŞAM YAPMAYACAKTIM AMA YAPAM BARİ :hungry: :occasion14:
ZATEN SABAH ÖĞLE K FLEX YEDİM
bende mantarın yanına yapçam oh ne ziyafet ne ziyafet :hungry:
BENDE YARIN MANTAR ALAYIM BARİ
BİZİM PAZARIMIZ ÇARŞAMBA GÜNÜ
ENGİNARDA ALIYORUM OGRATEN YAPIYORUM SARDIK BİRAZ :ehi: :ehi:
:k06:
bende hiç bıkmıyorum bunlardan hep yiyorum ;D dün çok güzeldi :hungry: