Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 adet iri boy beyaz soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı: Soğan, piyazlık (yarım ay) şeklinde doğranarak yağla beraber kısık ateşte altın rengini alana kadar çevrilir. (Ben 5 saat değil ama, yarım saat kavurdum) Ayrı bir kapta yumurtalar çırpılarak, kavurulmuş soğanların üzerine dökülür. Tuzu ve baharatları da ilave edilerek servis edilir.
Afiyet şeker olsun...
Not: Önceleri yoğun soğan tadı olur mu acaba diyerek tereddüt etsem de, aslında soğanlar sadece tatlımsı bir tad veriyor. Pazar günleri kahvaltı sofrasına değişik ne koysam diye düşünenlere iyi bir alternatif olur bence.
ALINTI
(http://2.bp.blogspot.com/_AYuuFU8_-pY/R4RiynIJisI/AAAAAAAAAMw/NA4KyHqOlnQ/s320/So%C4%9Fanl%C4%B1+Yumurta.jpg)
yeşil soğanla deneyin bence o da süper oluyor
bayilirim sogana :hungry:
amaa ben yumurtalari cirpmadan uzerine kirarim, daha guzel bir goruntu oluyor. gerci bu omlet tarzi olmus.
BENDE SOĞANI DOĞRARIM SONRA BİBER BİRAZ BUNLARI KAVURUNCA DOMATES VE MAYDONOZ DOGRARIM EN SONUNDADA YUMURTA ÜZERİNEDE PUL BİBER
BİZİM CEVREDE BUNA SOGAN ÖLDÜRMESİ YADA SOĞANLI MENEMEN DERLER VE HERKE COK SEVER
Alıntı yapılan: HASRET!M S@N@ - 28 Mart , 2011, 16:05:43
BENDE SOĞANI DOĞRARIM SONRA BİBER BİRAZ BUNLARI KAVURUNCA DOMATES VE MAYDONOZ DOGRARIM EN SONUNDADA YUMURTA ÜZERİNEDE PUL BİBER
BİZİM CEVREDE BUNA SOGAN ÖLDÜRMESİ YADA SOĞ
ANLI MENEMEN DERLER VE HERKE COK SEVER
:hungry: :hungry:
harıka tarıfını bende denıcem canancım
kayınvalidem çok güsel yapar bunu onun da kayınvalidesi çok güsel yaparmış bende çok güsel yaparım sanırım ilerde kayınvalide olacam :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Alıntı yapılan: kadriyee - 29 Ağustos , 2011, 17:05:58
kayınvalidem çok güsel yapar bunu onun da kayınvalidesi çok güsel yaparmış bende çok güsel yaparım sanırım ilerde kayınvalide olacam :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: muhtemelen sen de öle olucaksın :ehi: :ehi:
ben saoğanın içine salçada katardımmm
Benim koca pek sever bunu :ehi:
Denemek lazım :)