29 Nisan , 2024, 14:39:39

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - --elif--

81
KOÇ - Davar-ül Kurban
BOĞA - Sığır-ül Camış
İKİZLER - Adem-ül Çift-i Aynen
YENGEÇ - Mahlükatül Böcekvari
ASLAN -Mahlükat-ül Vahşi
BAŞAK- Nebat-ül Arpa-ü Yulaf
TERAZİ - Endaze-i Kantar
AKREP - Haşarat-ül Zehr-i Zıkkım
YAY - Silah-ül Zemberek
OĞLAK - Davar-ül Veled-i İnat
KOVA - Damacana
BALIK - Mahsülat-ı Derya
82
Din Bilgisi / ilahi kameralar her yerde
17 Temmuz , 2010, 19:59:08
Son günlerde, 'malum' gizli kamera görüntüleri üzerine konuşuluyor, yazılıyor, tartışılıyor. Türk siyaset tarihinin en yüz kızartıcı olayı olarak tarihe geçecek bir olay. Olay üzerinde çok şey yazıldı çok şey konuşuldu.
Olay medyada gündeme gelince arşivimde sakladığım bir yazım geldi aklıma. Ancak o yazıdan daha çok mahşer meydanını düşündüm. Nedense aklıma mahşer meydanı ve Yaratıcı karşısında vereceğimiz hesap geldi.
Dünyada ne iş yaparsanız yapın, ne kadar uzun yaşarsanız yaşayın, kaçınılmaz bir son bekliyor hepimizi. Ölüm ve hesap...
Sayın Abdurrahman Dilipak'ın, sık sık kullandığı biçimiyle hesap gününü tarif edeyim.
O öyle bir hesap günü ki, yapmanız gerekirken yapmadıklarınız için de hesaba çekileceksiniz, yapmamanız gerekirken yaptıklarınızın da hesabını verecekseniz....
Hesap gününde herkes kendi görüntülerini izleyecek. İnkar etmeye kimsenin hakkı da olmayacak gücü de yetmeyecek. Dünyada gizli kamera görüntüleri ortaya çıkan insanların yaşadığı utançtan binlerce kat daha büyük bir utanç yaşayacağız. Çünkü karşımızda eş, dost, akraba, tanıdık veya siyasi rakiplerimiz değil, Allah (cc) var.
Dünyada bile bu kadar utanç verici, yedi kat yerin dibine sokacak kadar yüz kızartıcı olan bir hadise, yaratıcının huzurunda, kim bilir be kadar zor olur.
Allah'ın (cc) huzurundasın ve sizin kasetleriniz, kayıtlarınız izleniyor! Aman Yarabbi! Ne zor bir an!
Omuzlarımızda ki kameramanlar tarafından kayda alınan kayıtların, dünyada ki gizli kamera kayıtlarından en büyük farkı, gizli olmamasıdır. Allah hepimizi bu kayıtlar konusunda bilgilendiriyor. Omuzlarımız da ki kameramanlardan da bizi haberdar ediyor, mahşerden de, hesaptan da bahsediyor Kuran'da. Yapmamız ve yapmamız gerekenleri de söylüyor. Kayıtlar gizli değil açık.
Omuzlarımız da ki kameralar, sadece ses ve görüntü kaydı da yapmıyor. Kim bilir kaç boyutlu çekim yapıyorlar? Üç boyutlu filmler moda oldu son yıllarda. Ancak hiçbir kamera niyetlerimizi kaydedemez. Ancak yaratıcı tarafından omuzlarımıza yerleştirilen kameralar, niyetlerimizi de kaydediyor.
Cami de namaz kılarken çekilmiş görüntüleri izlerken, kimler neler hissedecek acaba mahşer gününde? Allah rızası için mi namaz kıldığını, millete gösteriş için mi kıldığını çok net bir biçimde çeken kamera görüntüleri, kim bilir ne kadar utandırır insanı?
Nerede yalan söylediğimizi de anında tespit ediyor omuzlarımızdaki kameralar. Müşterisine yalan söyleyen sakallı bir esnafın yaşayacağı şaşkınlığa ne dersiniz?
Bir fakire yardım ederken, herkes bilsin, görsün diye milletin içinde sadaka (!) verenlerle, bir elin verdiğini öteki elinden bile saklayanlar arasında ki farkı bile gösterecek bir çekim sistemi var, omuzlarımızdaki kameraların.
Makam odalarında yapılan ihale pazarlıkları ile medya karşısında yapılan dürüstlük ve şeffaflık açıklamaları arasındaki fark çok net bir biçimde görülecek o kayıtlarda.
"Görmedim, duymadım, haberim yoktu!" diye itiraz edenlerin yüzlerine çarpılacak kamera kayıtları.
* * * * * *
Sayın Ali Ural'ın, bir kitap çalışmasından not aldığım bir örneği paylaşmak istiyorum sizlerle.
İngiltere'de insanlar sokak, tren, otobüs, stadyum, mağaza kısacası her yerde üç milyon kamera tarafından gözetleniyor. Beş bin radar da sürücüleri sürekli kontrol altında tutuyor. İngiliz İnsan Hakları Örgütü Liberty, uygulamanın insan hakların aykırı olduğunu açıkladı. Uygulamayı "casusluk" olarak niteleyen Liberty yetkilileri yakında elbiselere de kum tanesi büyüklüğünde elektronik cihazlar takılacağını ve insanların evlerinde bile izleneceğini ileri sürdü.
Habere göre İngiltere'de kameraların sayısı dört yılda yirmi beş milyona yükselecekmiş. Buda iki kişiye bir kamera düşecek anlamına geliyormuş.
Bu haberi kitabında paylaşan Ali Ural Bey, sonunda muhteşem bir yorum yapıyor;
Bana soracak olursanız iki kişiye bir değil, bir kişiye iki kamera düşmeli. Vatandaşın sağ ve sol omuzlarına yerleştirilen kameralardan biri suçlarını diğeri iyiliklerini çekmelidir.
* * * * * *

"Benim utanılacak bir kaydım yoktur!" diyebilen var mı? Ben bunları düşünürken utandım. "Yarabbi huzuruna nasıl çıkacağız? Sana nasıl hesap vereceğiz?" diye düşündüm ve utandım.
İlahi kameralar her yerde kayıt yapıyor!
Yazıyı bitirirken, aklıma, yıllarca keyifle dinlediğim bir ilahi geldi. O ilahinin birkaç mısrasıyla bitirteyim.
Ey rahmeti bol Padişah
Cürmüm ile geldim sana.
Ben eyledim hadsiz günah
Cürmüm ile geldim sana.
Senden utanmadım heman
Ettim hata gizli ayan
Vurma yüzüme el-aman
Cürmüm ile geldim sana.
Senin adın Gaffar iken
Ayıp örtücü Settar iken
Kime gidem sen var iken
Cürmüm ile geldim sana.

Sait ÇAMLICA



83


"Sırat Köprüsü" ifadesi hadisi şeriflerde geçmektedir. Sırat sözlükte yol demektir.
Cehennemin üzerine bizim bu dünya şartlarıyla mahiyetini tam olarak bilemeyeceğimiz bir köprü kurulacaktır. Gelmiş geçmiş bütün insanlar bu köprüye vuracaklar, geçebilenler cennete gidecek, geçemeyenler cehenneme yuvarlanacaklardır. Allah şöyle buyurur: "Sizin hiç oraya (cehenneme) uğramayacak olanınız yoktur. Sonra biz Allah'a karşı saygılı olanları kurtaracağız, zalimleri ise orada yüzüstü bırakacağız". (Meryem 19/71, 72).

Herkes cehenneme gitmeyeceğine göre, oraya uğramaktan kastın, Sırat Köprüsünden geçmek olduğu söylenmiştir.

Buharî'deki uzun bir hadisi şerifte şu cümleler de vardır: "... Sonra Cehennemin iki yakası üzerine bir köprü kurulacaktır. Nasıl körüdür bu? Diye sordular. Kaygan bir köprüdür. Çengelleri ve dikenleri vardır. Müminler onun üzerinden göz açıp kapayıncaya kadar ve şimşek gibi geçeceklerdir. Rüzgar ve yarış atları gibi uçacak olanları olacaktır. İnsanların bir kısmı kurtulacak, cennete gidecek, bir kısmı yara bere içinde Cehenneme yuvarlanacaktır... Onu ilk geçenin ben olacağımı umarım... Ya Rab koru. Ya Rab koru!"" (Buhari, H No: 7439; Müslim, H No: 183)

Bu sebeple Ehli Sünnet Akidesinde Sırat Köprüsüne inanmak imanın gereğidir. Onun kıldan ince, kılıçtan keskin olarak vasıflanması, muhtemelen geçilmesinin çok zor olacağı içindir.
84
Sizin Seçtikleriniz / Kayıp Üyeler Aranıyor
14 Temmuz , 2010, 10:16:23
kızlar merak ettiğimiz foruma girmeyen arkadaşlara burdan seslenelim olurmu
ben başlıyorum


ilkay
balkız
buket berru
aklıma gelen bunlar neden girmiyorlar acaba  :director:  :director:  :director:
86
kızlar bugün tam 2 yıl bitti RABBİM mutluluğumuzu bozmasın inş.  :amin:   :amin:  :amin:  :amin:
  :wav:  :wav:  :wav:  :wav:  :wav:  :wav:
          :occasion16:
88


...İÇ CAMAşIRINIZI ALDIGINIZDA LUTFEN YIKAYINIZ GIYMEDEN ONCE YOKSA BOYLE OLUR
:::Bu gördüğünüz (ekteki foto) birçok uzakdoğu ülkelerinde yaşayan
bir sinek türünün larvaları yani yavrularıdır...DOĞDUKLARI anda
karınlar çok aç olurlar..Derinizin altına girdikleri anda karınlarını
doyurmaya başlarlar.. sizin vücudnuz bir ziyafet sofrasıdır..onun için
dikkatli olun... Antropoloji uzmani Susan McKimley, Guney
Amerikada gerceklestirdigi bir sergisinden dondukten sonra gogsundeki bazi
delikler dikkatini cekiyor ve doktora gidiyor. Ne oldugu anlasilmadigi
gibi Antibiotic veriliyor ve zamanla bu deliklerin kapanacagi
soyleniyor. Goguste sisme , dayanilmayacak agrilar ve kanama baslayinca
uzmana gitmeye karar verir ve o randevuda hayatini degistirecek cok
onemli bir durumla karsi karsiya oldugunu anlar(orijinalde bunun ne
oldugu belirtilmemis) Burada vermeye calistiklari mesaj (ozellikle
Ingilterede yasayanlar icin-(bence herkes icin gecerli)), giydigimiz
ic camasirlari dunyanin bircok degisik ulkesinde yapiliyor olmasıdır ve>>bizim
elimize ulasmadan once ; paketleme sirasinda, paketlerde beklerken>>yada uretim
sirasinda kac el degistirip nelere ve nasil parazitlere maruz>>kaldigini
bilmiyoruz, dolayisiyla LUTFEN bu maili tanidiginiz butun bayanlara
gonderin ve yeni aldiginiz camasirlari yikamadan once giymeyin.>>
Satin aldigimizda camasirlarin icinde hangi parazitlerin sakli oldugunu bilmiyoruz.
90
Din Bilgisi / ömür hortumları
27 Mayıs , 2010, 21:20:36
   Yapılan son araştırmalara göre insanların günde 4 saatini televizyon başında geçirdiğini gösteriyor.Bu ise yılda 1500 saate yakın bir rakam eder;o da iki öğretim yılının ders saatleri toplamını bulur.Sonuç ise ortada;ülkemizin insanı her yıl iki öğretim yılına denk bir zamanı bütün azalarıyla huşu içinde televizyon ekranına yönelmiş olarak geçiriyor.Bu rakam daha net bir hesapla insan ömrünün altıda biri eder.Şöylede söyleyebiliriz:Altı kişilik bir aile,elbirliğiyle ömürlerinden artırdıkları bu saatlerle,tam olarak bir insan ömrünü televizyona kurban veriyor!!!
    Fakat ömründen her yıl 1500 saatinin çalınması,günümüz insanının ölçülerinde büyük bir kayıp sayılmaz.Çünkü o, 1500 saatlik bir ömrü ne yapacağını bilmez.Eline fazladan bir o kadar daha zaman verilecek olsa, onuda aynen böyle saçıp savurur; sonra, alışageldiği şekilde, zaman yokluğundan yakınmaya devam eder.
    İnsanın gerçekten pek çok tuhaflıkları vardır.Ölüme hiçbir zaman razı olmaz, fakat elindeki zamanı bir an önce tüketip ondan kurtulmak ister.Ömürlerine büyük işler sığdıran kimselere imrenerek bakar, halbuki kendi hayatında da yıllar 365 gün, günler 24 saattir.Sonsuza kadar yaşamak ister; ama kendisine sonsuzluğu kazandıracak olan sermayesine, bir akşam yemeği için harcadığı para kadar değer vermez.Televizyon kanalları eğer izleyicilerin ömürleri yerine cüzdanlarından birşeyler alıp götürseydi, her akşam 4 saatini televizyona verecek pek az adam bulunurdu.Nereye kadar sürer gider bu iş??
    Bir gün gerçekten insanın zamanı yok oluncaya kadar!!
    O gün defter ortaya konur.Ve defter sahibi, defterinde ömrünü bulamaz, bulsada, onbinlerce saati hortumlanmış şekilde bulur.Oysa neler sığmazdı onbinlerce saatin içine!!! Neler yapılmaz neler kazanılmaz ki!!
    'O gün insan herşeyi hatırlar; lakin neye yarar hatırlamak?? Eyvah! der, keşke bu hayat için bir hazırlık yapsaydım..
     Niye yapmadın?
     Vaktim olmadı.
     Sana vakit verilmedimi?
     Elimden aldılar.
     Zorlamı aldılar?
     Hayır, kendim verdim.
     Onlar sana ne verdiler?
     ..........
     Böylece sürüp gidecek bir hesaptan kaç kişi kendisini kurtarabilir dersiniz?? İyisimi, gelin, şu 1500 saatin hesabını baştan alalım.
91
arkadaşlar yengem biraz rahatsız onun için 70.000 tevhid okuyoruz ben 5000 tane aldım yardımcı olursanız sevinirim
ebrar=100
92
foruma her girdiğimde giriş yapmaktan bıktım aktif kalma süresini her zamana getirdiğim halde sürekli giriş istiyor neyden kaynaklanıyor acaba bilgisi olan varsa ltfen yazsın
93
- Bak hareket yapma kordonunu ısırırım
- Sen duurr daha sen duurr dışarda görüşcez seninle

.................................

- Şşt baksana
- Ne var
- Bu ne
- Ya ne bela şeysin ne bileyim

.................................

- Biz şimdi ikizmi oluyoz abi
- Yok üçüz
- Aa üçüncü nerede
- Başıma belamısın sen ya

..............................

- Burnumu ısırma bak tekme atarım
- Atamazki atamazki
- All (taaapp!) Tüh ıskaladık Pardon anne isteyerek olmadı..............................

- Erkek sen dışarı gelsene
- Erkek mi o ne?
- Ne bileyim geçen dışarıda konuşurlarken duyudum Biri erkek olacak diyolardı
- Ee ben erkeksem o zaman sen ne oluyosun
- Bilmem ??

..............................

- Ya bi dursana
- Ya sıkıldım bea
- İki dakka rahat durda yüzüme bakayım
- yüz mü ??
- sende çok safsın
- saf ne ki?
- ıııııııı


.................................

- Önce ben çıkıcam
- Hayır ben
- Sen çıkamazsın
- Nedenmiş
- Ehe kordonu bacağına düğüm attım çünkü ahahahahahahhaa
94
Hobilerimiz / ilginç tasarımlar
23 Nisan , 2010, 12:07:46
eski kravatlarla yapılabileceklerr






96

>>* Kalsaydiniz biseyler yerdik...
>>* Vallaha sarida geçtim memur bey...
>>* Kazanmak önemli diil mühim olan yarismaya katilmakti...
>>* Dünya ahiret bacimsin...
>>* Suan 65 milyon bizi izliyor...
>>* Bu son sigaram...
>>* Bütün kadinlar güzeldir...
>>* Iki saat kapida bekledim, açan olmadi...
>>* Seni düsünmekten bütün gece gözüme uyku girmedi...
>>* Sen bi de beni gençligimde görecektin...
>>* Aglamiyorum... Gözüme bisey kaçti...
>>* Yemezsen arkandan aglar...
>>* Seni leylekler getirdi yavrum...
>>* Aksama erken gelicem...
>>* Bu aldigim en güzel hediye...
>>* Bi oturusta iki büyük deviririm...
>>* Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için...
>>* Agzima sigara sürmedim...
>>* Ben almiyim rejimdeyim...
>>* Eee ne zaman gidiyoruz içmeye?...
>>* Kadinlar en çok kel erkeklerden hoslanir...
>>* Isim bitsin ben seni ararim...
>>* Bir kez olsun yüzüm gülmedi...
>>* Hayatimda hiç ilaç almadim...
>>* Ihraç fazlasi bunlar...
>>* O elinizdeki tek kaldi, baska yok...
>>* Bi'tanem...
>>* Seni Seviyorum...
>>* Beni seçerseniz size...
>>* Ben de tam seni arayacaktim...
>>* Bi sey olmaz...
>>* Ben eski yüzücülerdenim...
>>* Bizi davet ettiler ama gitmedik...
>>* Valla bu size çok yakisti...
>>* Senin annen bir melekti yavrum...
>>* Bana yan bakan daha anasinin karnindan dogmadi...
>>* Merak etme hayatim sekreterimi görsen çok çirkin....
>>* Büyük ikramiyeyi kazanmak istemiyorum önemli olan alin teri...
>>* Merhaba karicim, mesai yeni bitti de...
>>* Üzülme sevgilim evlenince anneni yanimiza aliriz...
>>* Evi bosaltin! Almanya'dan oglum geliyor...
>>* Iki gözüm önüme aksin ki...
>>* Kilolarimla barisigim ben böyle mutluyum!
>>* Formu doldurun biz sizi arariz
>>* Bu sene üniversite sorulari çok basitti, keske sinava girseydim...
>>* Ben her bahar asik olurum...
>>* Gerçek aski sende buldum...
>>* 2 saat bekledim...Gelmedin!
>>* Üsüyosan ceketimi alabilirsiniz...
>>* Seni anliyorum.
>>* Hatirasi var, bunu sana veremem...
>>* Arkasindan degil, burda olsa yüzüne de söylerim
>>* Her bedene uyar bu...
>>* Gol atmayi sevmiyorum.Asist yapmak daha çok hosumagidiyor.
>>* Senin eline kimse su dökemez..
>>* Ögretmenin vurdugu yerde gül biter
>>* Söyle bir arabam olsun milyarlarca borcum olsun...
>>* Benim için önemli olan ruh güzelligi
>> * Hediye olmasa inan verirdim.
>>* Bi arkadasa bakip çikicam, istersen kimlik birakayim...
>>* Mektup gelmedi mi? Ama ben kendi elimle postaya attim...
>>* Belki biraz sikti ama hiç merak etmeyin kullandikça açilir...
>>* Kitaplarima bir daha bakayim ama kitabi sana verdigimden eminim...
>>* Onun için biseyler yapmayi çok isterdim... Ama malesef...
>>* Elimden bisey gelmez...
>>* Sensizlik canima tak etti...
>>* Ben hiç yalan söylemem
>>* Aksam elektrikler kesildi, dersimi yapamadim...
>>* Bunun garantisi biziz abi...
>>* Telefon sehirlerarasina kapali
>>* Ben zaten böyle olaccgini biliyordum...
>>* Bi kereden bisey olmaz.
>>* Kuran çarpsin bu son sigaram
>>* Son biletler bunlar
>>* Hiç acitmayacak.
>>* Daha önce hiç kimseyi böylesine sevmemistim.
>>* Sizin mutlulugunuz bizim mutlulugumuz...
>>* Sayisaldan para çiksa, önce kimsesiz çocuklara sonra da yaslilara
>>bagislarim...
>>* Haaa bi de okul yaptiriyim...
>>* Abi kizi görücen bi içim su...
>>* Adem Bey su an toplantida... Kim ariyodu?
>>* Sizden iyi olmasin bi arkadasim vardi...
>>* Kuru ekmek bana yeter... Yeter ki huzurum yerinde olsun...
>>* Dis transferleri 15 gün içinde bitiricez....
>>* Aradim... Çaldi çaldi açan olmadi...
>>* Dünyanin en mutlu çifti olucaz...
>>* Devletimiz güçlüdür..........
>>* Failleri en kisa zamanda yakalanacak......
>>* Enflasyon düsecek.......
>>* Bu kis komünizm gelecek.......
>>* Memuru enflasyona ezdirmeyecegiz......
>>* Bu konuda elimizden geleni yapiyoruz......
>>* Benim isçim, benim köylüm, benim memurum
97
İçkiler - İçecekler / fincanda kahve
31 Mart , 2010, 18:27:46
arkadaşlar kesinlikle denemenizi tavsiye ederim cezvede pişenden çok daha güzel oluyor korkmayın fincanınıza bişey olmaz  ;D kısık ateşte pişirin ve içerken kesinlikle fincanın altına dokunmayın   :laughing7:  :laughing7: ben yaptım fotosu yok başka yerden alıntı yapıyorum ama gerçekten köpüğü bukadar yoğun oluyor
98
Fıkralar / cenaze
22 Mart , 2010, 11:59:43
 Amerika'da ölen bir kadın için kilisede cenaze töreni düzenlenmişti. Tören sonunda cenaze görevlileri tabutu taşırken, tabutun ön bölümünü yanlışlıkla kilisedeki sütunlardan birine çarptılar. Bu olaydan sonra tabuttan bir inilti sesi duyuldu. Tabut açıldı ve öldüğü sanılan kadının yaşadığı anlaşıldı. Bir süre hastanede tedavi edilen kadın iyileşti ve 10 yıl daha yaşadı. 10 yıl sonra öldüğünde ise cenaze töreni yine ayni kilisede yapıldı. Tören sonrası görevliler tabutu taşırken, kilisedeki aynı sütunun önüne geldiklerinde, ölen kadının kocasının, arkalardan sesi duyuldu;
"Lütfen sütuna dikkat ediniz
99
Fıkralar / uyyiyy kocaciğim
22 Mart , 2010, 11:59:01
İstanbul'a gurbete giden Erzurum'lu, dönüşte karısına İstanbul'lu hanımların, akşam eve dönen kocalarını, kapıda nasıl karşıladıklarını "Hoş geldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun!" gibi kibar, nazik laflar ettiklerini anlatmış. Belli ki o da karısının kendisini öyle karşılamasını istiyor.
Akşam eve gelmiş, kar, tipi, soğuk, karısı kapıyı açmış:
-Uyiyy kocacığım, it gibi titriyirsin...
:ehi:  :ehi: :ehi:
100