28 Mart , 2024, 15:40:17

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - NADİRE

1
teşekkür ederim canım dedigin gibi olacagı varmış :(
2
amin canım aminn .. teşekkür ederimm..
3
AMİN .. rabbim bize yardım etti şükürler olsun..
4
AMİN CANIM ..ESLAL SENİN YAZINI OKUYUNCA İÇİM DAHA BİR FENA OLDU :((( ALLAH YARDIM ETSİN SABIR VERSİN O ANNEYE :(
5
sagol canım teşekkür ederim okuyorum zaman buldukca iş yerindeyim :( allah çocuklarımızı bize bagışlasın ..
6
evet canım bende öyle yaptım ama insan düşünmeden yapamıyor şimdi biraz daha sakinim dua etmektan başka çaremiz yok atlattık allah bir daha yaşatmasın diyorum ancak..
7
geçmiş olsun canım :( bu biberonlar anne gögsü etkili başkasını almıyor bizimkii :( ama böyle bir olay gelecegini bilseydim başıma bende cam alırdım :( herşey olabilirdi .. hayatta kalmamız mucize yanii..
8
çok teşekkür ederim canım gerçekten öyle hala şok halindeyim allah kimseye yaşatmasın.
9
GÜNAYDIN ARKADAŞLAR..

BÜGÜN HAYATIMIN EN ZOR GÜNÜNÜ YAŞADIM DİYEBİLİRİM :( ÇOK KORTUM ŞİMDİ KENDİME GELDİM :( SABAH 06:50 DE ARASIM UYANMIŞTI EMZİGİNİ VERDİM GECEDEN SÜTÜMÜ SAĞDIM DOLABA KOYDUM ISITMAK İÇİNDE SU DOLDURUM OCAGA KOYDUM BİBERONUDA İÇİNE ISITMAK AMAÇLI :( SONRA ARAS AGLAMAYA BAŞLADI EŞİMİNDE BOYNUZ TUTULDUGU İÇİN KALKAMADI GİTTİM YANINA ARAS YÜZYÜZE UYKUYA DALIYO TEMAS ETMEK İSTİYO UYURKEN BENDE ALDIM OGLUMA YATTIK DEDİM UYUSUN BENDE SÜTÜNÜ GETİRİRİM :( BENDE UYUMUŞUM :( BİBERON SİLİKON NUBYLERDEN :( SABAH 7:30 SAAT ÇALIYOR GÖZÜMÜ AÇTIM EV DUMAN İÇİNDE :( ÇOK KÖTÜ BİR ANDI MUTFAKTA BİBERON YANMIŞ ERİMİŞ EV PLASTİK DUMANI OLMUŞ :(ÇOK KORKTUM :( RÜYAMDADA YILAN ISIRMIŞ ÖLMÜŞÜM :( SONRA DİRİLDİM GELİNLİK GİYMİŞTİM :( ANLADIMKİ ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA İNCE BİR ÇİZGİDEYİZ RABBİM YARDIM ETTİ BİZE  :( YA GECE KOYSAYDIM BİBERONU .. YA SAAT ÇALMASAYDI .. YA OGLUMA BİŞEY OLSAYDI DÜŞÜNCESİ BİLE FELAKET YAŞAYAMAM BEN ONSUZ ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN HİÇ BİRİMİZE BİRŞEY OLMADI :(ALLAHTAN AİLECE AYNI BİNADAYIZ HEMEN ÇIKARDIM KAYINVALİDEME :(( ÇOK KÖTÜ BİR TECRÜBE OLDUU PAYLAŞMAK İSTEDİM.
11
BİRŞEY DEGİL TATLIM BİRAZ FAYDALI OLURSA NE MUTLUU ;)
12
 Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )


Ö N E M L İ

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1'er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
13
 Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

Loğusa Gıdası – Bebek Mamasıdır. Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz.Kim lohusalığında hurma yerse, onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur( Hadis-i Şerif ). Doktorlar da hurmanın antiseptik olduğunu,lohusalık yaralarını çabuk iyileştiren ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Bebe ilk oğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.
Loğusa hurmayı sade olarak yer, sütle ıslatıp yer, bebeğe de hurma şıralı sütten yedirir.
Diş etlerini kuvvetlendirir.
Doğum kolaylaştırıcıdır. Rahim adelesini kuvvetlendirir.Bu özellik doğumu kolaylaştırır.Hurma macununa 1/3 ' ü kadar defne tohumu öğütülüp karıştırılarak, doğuma 1 hafta kala yenmeye devam edilirse,doğum ağrısız v e çok kolay olur.
Vücuda kuvvet ve enerji verir.
Karaciğeri güçlendirir.
Sarılık
Kısırlık
İştah açıcı
Bağırsak tembelliğini izale edici
Göze kuvvet verir
Vücuttaki zehirleri atıcı
Kan yapıcı
Haım kolaylaştırıcı
Bebeğin büyümesini sağlayıcı
Damar hastalığı ve kolestrolü yok eder
Vücuttaki şeker oranını ayarlar
Adaleleri kuvvetlendirir
Sinirleri teskin eder.
İç kanamayı durdurur.Onun için loğusa yemeği olmuştur.
Saç jölesi olarak suyu ile saçlar ıslatılı taranır
Suyu ile cilt pansuman edilirse cildi besler,hamilelik ve güneş lekelerini yok eder.
Mide kuvvetlendirici
Böbrek kumları iltihabını giderir.
Zihin açıcı ve dinlendirici
Balgam,öksürük ve gribi geçirir
Kansere karşı koruyucu
Hurmada kalsiyum olduğu için,kemiklerin gelişmesini sağlar,kemir veremini geçirir.
Ağız içi yaralara iyi gelir.
İshale karşı
Kan tükürmeye karşı
Yarayı çabuk iyileştirir
Aç karnına yenirse, fazla yemek yeme ve tatlı isteğini giderir,bu sayede zayıflamaya yardımcı olur
Aç karnına yemek bağırsak kurtlarını döker.
14
Uykuya Alışmasını İçin Yapılacaklar

Bazı bebekler ise 2. aydan itibaren 5-6 saatlik gece uykularına başlarlar. Özellikle 9-18. aylarda bebeğin uykuları yine değişebilir ve kesintili hale gelir. Bu durum, çalışan anne-baba için çok zorlayıcı olabilir. Bebek büyüdükçe uykuya yatma rutini yaratmak faydalı olabilir. Örneğin; bebeğinizin uyku düzeni değiştiyse, her gece aynı saatte evin ışıklarını kapatın, sesleri kısın, konuşmaları azaltın, bebeğe banyo yaptırıp arkasından da masaj yaparak yatırabilirsiniz. 9-12 aylık bebeklere çok basit uyku hikayeleri de anlatılabilir. Tabii bu kadar hazırlıktan sonra kendinizi bebekten önce uyumuş bulabilirsiniz!
15
 İlk haftalarda bebeğin beyninde beslenme stili oluşur. Öğrendiği şey; emerken annesinin kokusu, teni, ses, ve bakışları olmalıdır. Annesinin göğsünü nasıl kavradığı çok önemlidir. Eğer meme çatlakları oluşuyorsa silikon meme ucuyla emzirmek gerekebilir ve bu bile bebeğin aklını karıştırabilir. Anne rahatladıktan sonra, bu silikon ucu bir kenara koymakta fayda var. Bebek emmeyi becerdikten sonrai yani ilk aydan sonra emme merakı çok fazlaysa emzik verilebilir.

Tabii bu arada 4. ayına doğru bebek elleriyle tanışır. Her şeyi ağızlarına alırlar. Kendi kendilerini yaşatacak en önemli becerileri, yemek yiyebilmektir. Bu nedenle 4. ayından itibaren ağız yolu çok aktiftir. Ellerini ve yumruklarını hep emmek isterler. Eldiven takılarak elini tanıma merakı engellenmemelidir.