(http://3.bp.blogspot.com/-m9HyJA9Qy0I/TnPO7hwF6sI/AAAAAAAAHAE/rW4ZECMp_M0/s1600/DSC00007.JPG)
Malzemeler
- 10 adet milföy hamuru
- 150 gram kıyma
- 1 küçük küçük soğan
- tuz,karabiber
- maydanoz
Üzeri için
- tereyağ
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- nane, pulbiber
Yapılışı
- Milföyler dolaptan çıkartılır
- Biraz yumuşadıktan sonra küçük karelere bölünür.
- Kıymanın içine soğan rendelenir tuz ve karabiber eklenip maydonoz kıyılır iyice yoğurulur,
- milföy hamurlarının içlerine kıymalı harçtan konulur ve bohça gibi kapatılarak yağlı tepsiye dizilir,
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve erittiğimiz tereyağının içine pulbiber ve nane ilave edilerek sos hazırlanıp mantıların üzerine gezdirilir.
- Sıcak servis yapılır .
(http://2.bp.blogspot.com/-NvlHkOSsWeY/TnPO-QLErbI/AAAAAAAAHAI/a_HjPZiIoB4/s1600/DSC00002.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-nHq8sQgiutU/TnPPDDIPP_I/AAAAAAAAHAQ/YioQguzmhr0/s1600/DSC00004.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/-k-QcO24YDAs/TnPPFu-oydI/AAAAAAAAHAU/w_zZ7NCGwiM/s1600/DSC00005.JPG)
Alıntı[/font][/size][/color]