Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - °•.ℓανιηуα.•°

151
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
03 Mayıs , 2013, 12:14:50
gülçinim ah keşke eşin bu kadar rahat olmasa,bu kadar acımasız olmasa..

sana biraz daha anlayış gösterseler...

sen de insansın. senin bu yaşadığın şeyler gayet insani.. taş olsa o çatlar vallahi.

ama malesef her insanın bi imtihanı oluyor. Rabbim inşallah evladından yana yüzünü güldürür.

hiç öyle olumsuz düşünme. benim de annem çok çekti zamnında. babamın anneme yardımcı olduğunu hiç sanmam. neler çekti kadın cağaz. ama şimdi 4 evladı var. biri avukat,2 si öğretmen,1i bilgisayar mühendisi olacak. kraliçeler gibi yaşıyo. iyi kötü hepimizin yardımı oluyo. annemi el üstünde tutuyoz.

bak her ne olursa olsun en büyük yatırımımız servetimiz çocuktur. asyaya karşı çok sabırlı davran. mükafatını alacaksın unutma. onu işlemeye çalış,onunla uğraş. boş ver bırak yapsın yaramazlık,bırak uyumasın. nereye kadar dayanabilir ki  ;D eni sonu uyur. sen de o uyuyunca dinlenirsin.
152
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
03 Mayıs , 2013, 11:30:47
aynen bak yalnız olmak çok yıpratıyo... bence sorun bu.
153
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
03 Mayıs , 2013, 11:29:39
aboooov bu daha iyi günlerimiz.  :icon_pale:  :k06:

gülçinim sende bi sorun yok elbette. ama gerçekten ya sabır demek lazım. sarper de bazen hareketleniyo,altını değiştirtmiyo,kaçıo  :ehi: çorabını soyuyo. ama napayım.. ben ne desem o yine yapacak biliyorum. hemen oyuna çeviriyoz babasıyla. dikkatini başka yöne dağıtıp yapmak istediğimi yapıyorum  :laughing7:
154
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
03 Mayıs , 2013, 11:22:30
gülçinim Allah sabır versin canım gerçekten asya zor bi çocuk.

yukarıda yazanları oku bak.
155
Muhabbet Odası / Ynt: muhabbet kralı :)
03 Mayıs , 2013, 11:21:43
2 yaş

Kendi kimliğine ilişkin giderek artan bir farkındalığa ulaşmaları, 2 yaş dolaylarındaki çocukların yetişkinin ricalarına ve komutlarına karşı koymalarını da beraberinde getirir. Disiplini sağlamak 2 yaşlarında oldukça önemli bir sorun haline gelir.

Doğru ve yanlış kavramları, davranış kuralları, uygun tavırlar ve değerler, kendinden başka birinin bakış açısını görme yeteneği gibi, çocuğu toplumsallaşmış bir kişilik haline getiren bütün temel nitelikler, öncelikle anne baba tarafından çocuğa kazandırılır. Bu zorlu, sabır ve çaba gerektiren bir süreçtir ve gösterilen çabanın karşılığı zaman içerisinde alınır. Çocuğun uygun tavır ve davranışları gösterebilmesi için bol tekrara ve çevresindekilerin geribildirimlerine; duygusal açıdan olgunlaşabilmesi için de desteğe ve doğru yönlendirilmeye ihtiyacı vardır.

2.5 yaşından itibaren çocuk, zorlu, dikkat gerektiren ve duygu patlamaları içeren deneyimler yaşar. Bu dönemde öfke nöbetlerine sıklıkla rastlanır. Çocuk istediğini ısrarla elde etmeye, güçlü arzularına ulaşmaya, dürtülerini tatmin etmeye çalışır. İstediği her şeyi ağlayarak, vurarak, tekmeleyerek elde etme çabası içine girer. Onun emredici ve talepkar görüntüsü, kötülük olsun diye değil, kendine olan güvensizliğinden kaynaklanmaktadır. Dünya ona büyük ve tehlikeli görünür. Aslında problem kendi istekleri yerine gelmediği için öfkelenip sakinleşememesidir. Bu yüzden odadan dışarı çıkıp öfkesi dininceye kadar onu yalnız bırakmak, o anda minimum ilgi göstermek, onu ikna etme çabasına girmemek, daha sonra sakinleştiğinde yanına gitmek ve bir süre mesafeli davranmak daha doğrudur.

2 yaşındaki çocuğa bir şeyi yapmasını söylediğimizde ya bizi görmezden gelir ya da "hayır" der. Her iki durumda da yasaklanan işi yapmaya devam eder. Söyleneni yapması için kısa, açık ve net talimata, kararlı tutuma zaman zaman da fiziksel müdahaleye ihtiyacı vardır. Sadece sözel talimat uygun davranması için yeterli olmadığında, yanına gidip göz teması kurularak ciddiyetin belirtilmesi ve davranışı sonlandırması için müdahale edilmesi daha uygundur.

Bu yaş çocuğunun hayal ile gerçeği ayırmada sorunu vardır. O kurduğu hayalleri, canlandırdığı öyküleri gerçek olarak algılar. Rüyalar gerçek görünmektedir, canavarlar gerçekten yatağın altında yaşıyor gibidir. Çevreden yapılan korkutucu uyaranları gerçek olarak değerlendirir.
156
nagihanım saol canım benim  :opucuk:

gelmene sevindim suzanım  :opucuk: evet telden yazması gerçekten zor ve sıkıcı oluyo  :laughing7:
157
işte benim de can damarım bu  :caca: :caca: :caca: :caca:

sigara ağzıma dahi almadım,eşim de benim gibi ağzına dahi sürmemiş.

lakin parklara gittiğimizde yanımızdakilerin tüttürmesi,çocuklarımızın da bundan nasibini alması beni deli ediyor. vallahi yasaklansın.  :cussing:
158
Doğum / Ynt: Çatı Muayenesi
03 Mayıs , 2013, 00:06:19
çatı muaynesi doğumu hızlandırıyor.

benim muayenem 39+1 de yapılmıştı. 39+2 de oğlum normal doğumla dünyaya geldi. yani 1 gün sonra  ;D

o nedenle son haftalarda yapılır muayene.
159
bensuuuu  :director: :director: :director: :director:

ne oldu canım senin kızınınki geçti mi  :dontknow:
160
hayran olmak ne kelime. efendiliğine sesine duruşuna bayılıyorum  :love9:  :icon_thumright:
161
bedava olan etkinliklere katılmaya çekiniyorum malesef  :-\

paylaşımlar için teşekkür ederim emine. ben de manisa turgutluda yaşıyorum. izmiri takip ediyorum  :icon_thumright:
162
arkadaşlar bildiğiniz üzere freudun psikoseksüel gelişim dönemleri var ve fallik dönem 3-6 yaş arasını kapsıyo. kişiliğimizdeki birçok sorun bu dönemin izlerini taşıyo freuda göre.
163
Bu dönem, 3-6 yaş dönemini kapsar. Haz bölgesi penis ve klitoristir. Ağız ve anüs haz alanı olarak önemini sürdürse de bundan sonra cinsel organlar ön plana çıkar. Fallik dönemde ki çocukların karşı cinsten ebeveyni sevmesi, aynı cinsten ebeveyni rakip olarak algılaması en belirgin özelliktir ve Oidipus kompleksi olarak adlandırılır. Özetle Oidipus kompleksi, çocuğun karşı cinsten ebeveyne cinsel duygularla yaklaşması, aynı cinsten ebeveynle yarışmaya girmesi ve ona nefret duymasıdır. Oidipus kompleksi erkek çocukta babaya karşı duyulan düşmancıl duygular cezalandırılma ve iğdiş edilme korkusunu beraberinde getirir. Oidipus kompleksinin çözülmesi sağlıklı bir gelişim için koşuldur. Bu döneme özgü cezalandırma korkusu, suçluluk ve utanç duyguları bu kompleksin çözümünü güçleştirir. Kompleksin çözülmesi gerçek kişiliğin bulunmasına, anne baba dışındaki dostluklar ve cinsel ilişkiler geliştirilmesine olanak sağlar. Mutsuz evliliklerde, arkadaş edinememelerde, tek bir insana saplanıp kalmalarda, sık sık eş değiştirmelerde, baba ya da anneye çok benzeyen insanları arkadaş olarak sevmelerde ve cinsel sorunların büyük bir bölümünde çözülmemiş Ödipal sorunların etkili olduğu düşünülmektedir. Ayrıca abartılı ve yoğun suçluluk duyguları, aşırı utangaçlık ve cezalandırma korkuları da aynı çatışmaların sürmekte olduğunu gösterir. Ödipal sorunların çözümü uzun bir zaman ister. Bir bölümü yaşam boyu sürer, hattâ çözülmeden kalır, ergenlik döneminde aynı sorunların alevlenmesi bu düşünceyi destekler.



alıntıdır...
164
aaaaaa çok sevindim canım bu çok güzel bi haber  :flowers: tebrik ediyorum gülcüm  :opucuk:
165
bi de oğlan çocuğu dayıya benzer derler ya. oğuz sizin tarafa çekmiş olabilir. evet,sen standartların üzerindesin canım,boy pos maşallah süper. sanki hiç doğum yapmamış gibisin,taş gibi hatunsun  ;D  :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: