19 Nisan , 2024, 08:32:52

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ♥♥ElMa ŞeKeRİm♥♥

1
SELAM BURAYA İÇİMİ DÖKMEK İSTEDİM BEBEĞİM DOĞDUĞUNDA OKUYUP HATIRLAMAK İÇİN ..

EFLİNİMDE YAPAMAMIŞTIM GEÇ ÜYE OLMUŞTUM

:love9: :love9:BUGÜN TA 33 HAFTALIK HAMİLEUİM DOĞUMA 1 AY MAX.1,5 AY KALDI

Bİ YANIM SEVİNÇLİ HEYECANLI

DİĞER YANIM DÜŞÜNCELİ ACABA BEBEĞİM SAĞLIKLI DOĞACAK MI NASIL OLCAK EFLİN NE YAPICAK BU DURUMU NASIL KARŞILAYACAK HİÇ BİLEMİYORUM..

SÜREKLİ BANA ANNE KARDEŞİMİ Mİ DAHA ÇOK SEVİYOSUN BENİ Mİ ONU SEVME O BOKLU VS VS

BANA DAHA FAZLA BAĞLANDI GECELERİ YANIMDA YATMALAR SARILMALAR ÖPMELER ÇOK KISKANÇ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA NASIL BU DURUMA ALIŞÇAK BİLMİYORUM

ÇOK ZORLANACAĞIM Bİ GERÇEK

2. BEBEĞİMDE KIZ HENÜZ NET Bİ İSİM DÜŞÜNMEDİK BABASI SELİN İSTİYOR BEN İÇİME SİNNECEK Bİ İSİM BULAMADIM

BENİM TEK DÜŞÜNDÜĞÜM SAĞLIKLI OLMASI İNŞ SAĞ SALİM ELİ AYAĞI DÜZGÜN ŞEKİLDE DOĞAR GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL

EFLİNİ KREŞE Mİ GÖNDERSEM DİYE DÜŞÜNÜYORUM BU SEFERDE BENİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ DİYE DÜŞÜNÜR DAHA KÖTÜ OLURSA DİYORUM İNŞ BUNLAR BENİM KURUNTUM OLUR DA KARDEŞİNİ KISKANMAZ

BENDE KÜÇÜKKEN KARDEŞİMİ ÇOK KISKANMIŞIM VE İÇİME KAPANIK Bİ ÇOCUKLUK DÖNEMİ GEÇİRMİŞİM ŞEN ŞAKRAK NEŞELİ Bİ ÇOCUKKEN ÜSTELİK

ALLAH YARDIMCIM OLSUN HAYIRLISI DİYORUM :amin:

YİNE YAZICAM  ARA ARA :love3:
2
HAMİLEYİM AMA HALA SEVİNCİMİ YAŞAYAMIYORUM
ŞU AN 7 HAFTALIĞIM ÇOCUK İSTEMİYORDUK AÇIKÇASI BEKLEMEDİĞİM Bİ ZAMANDA GELDİ KORNUYORDUK

HAMİLE OLDUĞUMU BİLMEDEN TOMOGRAFİYE VE RÖNTGENLERE GİRDİM DAHA DOĞRUSU GİRMEDEN NE OLUR NE OLMAZ DİYE TEST YAPTI ÇÜNKÜ ORDA SORDULAR GEBELİK VAR MI DİYE TESTTE NEGETİF ÇIKTI DEMEK DAHA KÜÇÜKMÜŞ ÇIKMADI TESTTE

ÖĞRENDİĞİMDE BAŞTA ALDIRMAYI DÜŞÜNDÜM AMA GÜN GEÇTİKÇE ISINDIM 2 DEFA ULTARASONA GİRDİM BU SON GİTTİĞİMDE KALP ATIŞLARI DUYULDU AMA DÜŞÜK TEHLİKEM DEVAM EDİYORDU BAŞTAN BERİ DÜŞÜK TEHLİKEN VAR DEDİ DR HAYIRLISI DİYORUM

DÜŞÜK TEHLİKEM OLDUĞU İÇİN ETKİLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM RADYASYONDAN SİZ NE DİYORSUNUZ
3
ÖNCE BEN BAŞLİM

BU YAZ ÖNCE BURSA KUMLADA YAZLIKTA Bİ HAFTA KALDIK
BÜTÜN HAFTA BOYUNCA KIZIMLA SUDAN ÇIKMADIK ÇOK EĞLENCELİYDİ

ARDINDA BALIKESİR ERDEĞE GİİTİİK AİLECEK ANNEM BABAM VE KARDEŞLERİMLE

KAPKARA ARAP OLARAK ŞUAN EVİME DÖNDÜM :ehi: :ehi:
4
Sizin Seçtikleriniz / 2011 SEÇİM SONUÇLARI
12 Haziran , 2011, 22:48:34
ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİ TEBRİK EDİYORUM

TÜRKİYE BU KARARI VERDİ HERKESİN SAYGI DUYMASINI BEKLİYORUM

BAŞARISINI TEBRİK EDİYOR VE DEVAMINI DİLİYORUM :nazar: :nazar:
5
İKİ SENE ÖNCE BUGÜN KIZIMIN NASIL BİŞEY OLDUĞUNU MERAK EDİİYORDUM ONU GÖRMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORDUM GÜNLER AYLAR GELDİ GEÇTİ VE SEN ARTIK 2 YAŞINDASIN GÜZEL KIZIM

YÜZÜN KADAR ŞASINDA GÜZEL OLUR İNŞALLAH GÜZEL YÜZÜN HİÇ SOLMASIN

RABBİM GELİNLİK GİYDİĞİN ZAMANIDA GÖSTERSİN İNŞALLAH :love9: :love9:

HAYATIN BOYUNCA HEP MUTLU OL

NİCE GÜZEL YAŞLARA BEBEĞİM İYİKİ DOĞDUN YAVRUM :love3: :love3: :love3:
6
Sağlık Haberleri / hastalık hastalığı
31 Mayıs , 2011, 12:57:03
 


 
Hastalık hastaları o kadar kaygılıdır ki en ufak bir baş dönmesini kalp hastalığı olarak algılar sürekli elleri nabızlarında ve tahlillerle hastane hastane dolaşırlar.


Hastalık hastalığı yaşayanlar hem kendileri çok yıpranır çile çekerler hem de yakınlarını çok bıktırırlar. Sürekli hastalık konularında konuşan, bu konuda yazılan her haberi okuyup keserek saklayan bu kişiler her toplulukta bu konuyu açarlar. Çok hastane ve hekim dolaşan bu kişiler hekimlerle de geçinemezler çoğunlukla. Beni anlamıyor kimse şeklinde düşünen bu kişiler bir türlü rahatlayamazlar. Beden dismorfik bozukluk, psikotik bozukluklar, depresyon ve anksiyete gibi hastalıkların eşlik edebildiği hastalık hastalığı konusunu ve bu hastaların neler hissedip yaşadıklarını Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Önen Ünsalver ile konuştuk.



-Hastalık hastalığı nedir? Bize bunu tarif eder misiniz?

Halk arasında evhamlı olarak bilinen kişilerin çoğunda sorduğunuz bu hastalık hastalığı vardır. Kişi, ağır ve ciddi, bir ya da birden fazla hastalığa yakalanmış olduğu korku ve düşüncesindedir.



-Bu kişilerin temel davranışları nelerdir?


Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Önen Ünsalver  ve Uğur İlyas Canbolat


Bu kişiler tüm dikkatini bedenine yöneltirler. Sürekli olarak bedeniyle uğraşır hale gelirler. Yoğun bir ölüm korkusu vardır.



-Aslında çoğu hastalık hastası olmayan kişilerde kendi bedenini dinler ona göre sağlık tedbirleri almazlar mı? Bu illa da bir hastalık işareti mi sayılmalıdır?

Çok önemli bir soru bu. Normalde sağlıklı kabul edilen herkeste olabilecek bedenin işlevleriyle ilgili duyumları bu kişiler hastalık lehine ve rahatsız edici olarak yanlış yorumlarlar.



-Örnekleyebilir misiniz?

Tabii. Mesela, ayağa kalktığı sırada yaşanacak hafif bir başdönmesi hissi kişinin kalp hastası olduğunu düşünmesine neden olur. Elleri sürekli nabızlarında ya da kalp üzerinde olabilir. Bazı kimseler yanlarında tansiyon ve şeker ölçüm cihazlarıyla dolaşıp sürekli kendi kendilerine ölçüm yapabilirler. İdrar ya da dışkılarını kontrol edip, rengine kokusuna bir anlam yüklemeye çalışabilirler. Hasta oldukları yönündeki inançları çok güçlü olduğundan sık sık hekimlere başvurarak muayene ve tetkik yaptırmak isterler.



-Hekimle güven ilişkisi yaşayabilirler mi? Yani hekime inanırlar mı?

Yapılan tetkiklerde hekim bir hastalık söz konusu olmadığını söylediğinde, rahatlamadıkları gibi hekimin altta yatan hastalığı anlayamadığı düşüncesiyle sık sık hekim değiştirirler. Bu hasta hekim ilişkisinde gerilime yol açabilir. O doktordan bu doktora koşturup hastalıklarına çare bulunması için uğraşırlar. Hayatı tehdit edici nitelikte ciddi bir hastalığın varlığı ve bunun bir türlü tanınıp tedavi edilmiyor olduğu düşüncesi hastalarda gerginlik yaratır.



-Hekimin tanısına karşı direnme ve güvensizlik onlar için yıpratıcı olsa gerek.

Pek tabii. Sadece kendileri de değildir bu süreçte yıpranan. Hiçbir hastalıklarının olmadığı tekrar tekrar söylenir ama bu sözler etkisiz kalınca aile ve yakınlarda da bıkkınlık oluşur. Bu da sorunun artması ve sürmesinde etkili olabilir.



-Bu kişiler sanırım sağlık konularına herkesten daha çok meraklıdırlar. Hastalıklar konusunda az sayılmayacak bilgilere de sahiptirler değil mi?

Evet öyle. Hasta oldukları korkusunun yarattığı endişeyi rahatlatabilmek için sık sık hastalık belirtilerinden konuşabilirler. İnternette ya da kitaplarda gazetelerde korkulan hastalıklarla ilgili yazıları okurlar. Okuduklarında kendilerinden bir şeyler bulurlar. Bu kişiler kendi bedenlerine o kadar fazla odaklanırlar ki, kendi bedenleri dışındaki meseleler ya da diğer insanlara olan ilgileri azalır.



-Herkesten daha fazla bir ilgi beklentisine girerler mi? Hastalık anlatma isteğinde bu tür bir amaç var mıdır?

Bu kişiler düşündükleri hastalık nedeniyle özel bir muamele, özel bir tedavi beklentisi içinde olabilirler. Bu doğru. Devamlı olarak sevk alarak, hastanede yatış, check-up, tomografi, MR incelemeleri talep ederler. Hatta bu nedenle yurt dışındaki tip merkezlerine ya da tıp dışı bir takım kişilere para akıtabilirler.



-Peki bu kişiler bir evhamın peşine takılıp sürüklenen kişiler midir yoksa gerçekten hastalıkları varsa ciddiye alıp gereğini yapan kişiler midir?

Maalesef tablo bu şekildedir. Bu kişilerin zihni hasta olduklarıyla bu kadar meşgul olmasına karşın, gerçek sağlık sorunlarıyla yeterince ilgilenmemeleri şaşırtıcıdır. Kalp hastalığı olduğuna inanan ancak sağlıklı olduğu söylenen bir hastaya kalp sağlığını koruması için egzersiz yapması, az yağlı beslenmesi önerildiğinde bu önerileri dikkate almaz. Yani tedavinin değil açıklamaların peşindedirler.



-Hastalık hastalığı kimlerde görülür? Cinsiyet durumu ile yaş faktörü nedir?

20-30 yaşlar arasında başlar. Erkekler ve kadınlarda hemen hemen aynı oranda görülür. Sosyoekonomik düzeyi düşük kişilerde daha sık görülür. Nörotik, takıntılı, narsistik kişilik özellikleri sergileyen kişilerde görülür.



-Toplumda görülme sıklığı konusunda elimizdeki veriler nedir?

Toplumun yüzde 1-4.5'u psikiyatrik hastalık tanısı alırken, yüzde onunda hipokondriyak uğraşlar ve inançlar vardır.



-Yıpratıcı ve bıktırıcı olan bu hastalık nasıl bir seyir izler? Alevlenme dönemleri görülür mü?

Hastalık süreklidir, ancak dalgalı bir biçimde zaman zaman alevlenir. Bu kişilerin hayatındaki sıkıntı yaratan durumlar, olumlu ya da olumsuz değişiklikler dengeyi bozarak atakları tetikler. Ağır iş koşulları, ekonomik güçlükler, aile içi sıkıntılar bedenle meşguliyeti tetikler. Yeni öğrenilen bir hastalık ya da yeni farkedilen bedensel bir değişiklik hastalıkla meşguliyeti tetikleyebilir.



-Hastalık hastalığının neden ortaya çıktığına ilişkin tıp neler söylüyor? Bu konudaki bilgiler nelerdir?

Bu konuda çeşitli görüşler vardır. Öncelikle, bu kişilerin uyarı eşiklerinin düşük olduğu düşünülür. Basit bir fiziksel belirtiyi korkunç bir olaymış gibi çarpıtılmış biçimde algılarlar. Belirti korkunç bir biçimde algılanınca kişi korkar ve mevcut belirti gerçekten de şiddetlenebilir. Ve böylece kişi gerçekten bir hastalığı olduğu konusunda ikna olur. Bedendeki bir duyum algılanır, bu duyum üstünde düşünülür, buna bir anlam yüklenir ve bunun üstüne eyleme geçilir.



-Öğrenilmişlik durumu hastalık hastalığı içinde geçerli midir?

Evet. Sosyal öğrenmeden de bahsedilmektedir. Çocuklar, sıklıkla aile bireylerinde görülen belirtileri taklit ederler. Erişkin kişilerin bedensel yakınmaları sıklıkla çocukluk çağında ebeveynlerinin dikkat ettiği belirtilere benzer. Bedenin belli bir bölgesine sürekli olarak dikkat edilirse kişi bedeninin o kısmındaki duyusal değişiklikleri daha iyi farkeder.



-Sizin Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi konusunda çalışmalarınız var. Bu açıdan bakarak bir değerlendirme yapar mısınız?

Psikodinamik kurama göre bir cevap vereyim bu sorunuza. Bu kişiler başkalarından duydukları kendileri farkına dahi varmadan bastırılmış olan öfke dolu ve düşmanca düşünce ve duygularını bilinçdışında farketmeden yer değiştirme mekanizmasıyla kendi bedenlerine yöneltirler. Agresif ve düşmanca duygu ve düşünceler bazı kişiler için kabul edilemezdir, ancak, bu duygu ve düşünceler çözümlenmedikleri sürece bir çeşit enerji olarak varlıklarını sürdürürler, ve işte bu enerji esas hedef yerine kişinin bedeninde kendini gösterir. Psikolojik çatışmayla ortaya çıkan enerji bastırılmış fiziksel enerji bedensel belirtilere yol açmaktadır.

Altta yatan nedenlerden bir diğeri erken çocukluk döneminde karşılaşılan olumsuzluklardır. Anneden ayrı kalan, ihmal edilen, ya da kötü muamele gören bebeklerin sinir sisteminin gelişimi ve çalışmasında değişiklikler olduğu gösterilmiştir. Öyle ki, bu kişiler büyüdüklerinde objektif ölçümlerle yapılan değerlendirmelere kendilerinin sağlıkları hakkındaki görüşü daha olumsuzdur.



-Bu kişiler hastalık numarası yapıyor olabilirler mi? Yakınları hekimlerin yaklaşımlardan çok kolay bu kanıya varabilirler.

Ne yazık ki, sık sık doktora gidip hiçbir sonuç alınamadığından bu kişilerin yakınları öfke duymaya başlayabilir ve hastalarının numara yaptığını düşünebilirler. Oysa bu kişilerin bedensel belirtilerini açıklayacak tıbbi bir neden olmamakla birlikte, yaşadıkları belirtiler gerçektir. Belirtiler kişinin bilinci dışında oluşmaktadır, yani kendisi bunları kontrol edememektedir. Bu bedensel belirtiler ortaya çıkmaktadır, çünkü bu kişilerin temelde yardıma ihtiyacı vardır. Aradıkları tek kazanç sıkıntılarının giderilmesidir. Oysa numara yapan kişiler para kazanmak, bazı sorumluluklardan kaçmak gibi kazançların peşindedirler. Ancak, sağlık sistemine binen gereksiz yük nedeniyle hekimlerin çoğu bu hastalara kızar ve numara yapmakla suçlarlar.



-Hastalık hastalığı olan kişilerde bu yakınmalarına eşlik eden başka fiziksel hastalıklar da var mıdır?

Özellikle kronik bir tıbbi hastalığı olan kişilerde hipokondriyazis görülme olasılığı yüksektir. Tıbbi hastalığı olan kişilerde, hastalığın fiziksel bulguları ve belirtileri kişinin hastalıkla meşguliyetini açıklayabilir düzeyde değildir. Ayrıca başka hastalıklarını çok da önemsemezler, çünkü onlar kendi kafalarındaki hastalıkla ilgili açıklama peşindedirler. Hatta tedavi edilebilir bir hastalık hoşlarına gitmez.



-Hastalık hastalığı ile karıştırabilecek durumlar ya da hastalıklar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

Beden dismorfik bozukluk, psikotik bozukluklar, depresyon diyebiliriz. Bazen bir yakını hasta olan ya da bir yakınını ciddi bir hastalığa bağlı kaybetmiş kişilerde de ciddi bir hastalığı olduğu yönünde düşünceler olabilir, ancak bu geçici bir durumdur. Örneğin tıp fakültesi öğrencilerinin % 70'i yaptıkları her stajda gördükleri hastalıkların kendilerinde olduğu düşüncesine kapılmaktadırlar.



-Hastalık hastalığı ile beraber giden buna eşlik eden psikiyatrik hastalıklar nelerdir?
Tüm anksiyete bozuklukları ve depresyon hastalık hastalığına eşlik edebilir. Depresyondaki yorgunluk, kuvvetsizlik, kas ağrıları gibi bedensel belirtiler nedeniyle hasta olduklarına inançları daha artabilir.



-Hastalık hastalığının tedavisi konusunda klinik pratiğinizde neler yapıyorsunuz?

Öncelikle tıbbi kayıtlar ve hikaye iyice değerlendirilir. Hastanın ve şikayetlerinin kabul edilmesi önemlidir. Hastalığının olmadığı yönünde inatlaşma, dalga geçme ya da aşağılamalar kişinin onurunu kırar ve öfkelendirir. Buraya çok dikkat ederiz. İlaçlar ve psikoterapilerin faydası vardır, ancak hastaların psikiyatrik tedaviyi reddine sık tanık oluruz. Kişilerin dikkatinin bedenden gündelik olaylara doğru çekilmesi teşvik edici davranırız. Bu kişilere günlük tutarak belirtilerin ortaya çıkışını ve şiddetlenmesini ve psikolojik stres yaratan olaylar arasındaki ilişkiyi gözlemelerini öneririz. Böylece kişi hangi konuların kendini endişelendirdiğini görmesini sağlarız.



-Son olarak hastalık hastalığı nasıl önlenir? Bu konuda önerileriniz nelerdir?

Günümüzde toplum sağlık konusunda sürekli bir bilgi bombardımanına tutulmuştur. Her yerde hastalıklara yönelik bilgiler ve uyarılar bulunmaktadır. Üstüne üstelik meşhur kişiler ve politikacıların hastalıkları tüm gündemi meşgul ederken hipokondriyazisten korunmak zor gözükmektedir.

7
eflin yarın kulak kitlesi ameliyatı olcak :sad1: :sad1:

çok korkuyorum anestezi uygulancak

allah yardımcımız olsun

dualarınızı esirgemeyin bi an önce olur biter inşallah :amin:
8
Sağlık Haberleri / astigmatı olanlar??
11 Mayıs , 2011, 21:22:57
sağ gözümde sph0,25  cyl0,50  ax161

sol gözümde sph 0  cyl 0,75 ax180

bilenler varsa bu değerler nasıl :icon_scratch: :icon_scratch:

gözlük kullanmamı tavsiye etti doktor ama netten bakıyorum lens te mantıklı geldi :icon_scratch:

bilgisi olan varsa tecrübelerinden yararlanmak istiyorum
9
YAKLAŞIK BİR AYDIR GÖZÜM SÜREKLİ  KANLANIYOR VE GEÇEN GÖZ DOKTORUNA GİTTİM
KERATİT DENEN Bİ HASTALIK OLUŞMUŞ GÖZÜMDE :-[
CİDDİ Bİ HASTALIKMIŞ VE BULAŞICIYMIŞ
GÖZÜMÜN BİRİNİ KAPATTIĞIMDA DİĞERİ BULANIK GÖRMEYE BAŞLADI 
3 ADET DAMLA VERDİ VE GÜNDE 6 DEFA TOPLAM 18 DAMLA KULLANMAM GEREK
BU HASTALIK HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ARANIZDA
NETTEN BAKTIĞIM KADARIYLA PEK KOLAY DEĞİL İYİLEŞME SÜRECİ KORNEA NAKLİNDEN FALAN BAHSEDİLİYOR :sad1:
10
beni özledınız mı ben sizi çoook özledım :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt:
11
 su bardağı sıvı yağ
1tatlı kasıgı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 maya
2 su bardağı ılık su
bir yumurta (sarısı üzerine)
alabildiğine un
iç malzemesi isteğinize kalmış
peynirli maydanaoz
ya da patates
önce suyla mayayı eritiyoruz ardından tek tek malzemeyi içine koyuyoruzz
hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz
ardında küçük küçük açıp içine malzemeyi koyuyoruz
bi tepsilik çıkıyor
hepsini dizdikten sonra bi müddet bekletıyoruz hamurun şişmesi için
ardından üzerlerine yumurata sarısını sürüp fırına atıyoruz
hafif pembeleşince fırından alın
çok güzel oluyo gerçekten
tavsiye ederim :icon_thumright:
12
önce ben baslıyım

görmeden de çok iyi dostluklar kurulabileceğini :love9: :love9:
13
Sizin Seçtikleriniz / bulaşık makinesi kullanmı
31 Ağustos , 2010, 15:03:02
bulasıklarımı makınede yıkıyorum ama coğunu güzel yıkamıyo özellıkle bardaklar lekelı cıkıyor
herseyını koyuyorum tuz parlatıcı tablet ama neden böyle yaptıgına bı anlam veremedım :icon_scratch:
acaba bılmedıgım bısey mı var
ordan cıkarıp elde yıkamk zorunda kalıyorum :cildir:
14
beren saatin yeni dizisi hakkında neler düşünüyosunuz?
ben fikrımı yazayım bihterden sonra o kıyafet o sac pek gitmedi berene
bı de ısmı cok sıradan  :-\
bu dizinin konusu da tam berene göreymis  :k06:dizi basladıgında ne demek ıstedıgımı anlıcaksınız :k06: :k06:
15
haydın bakalım bacılar
16
kızlar eflini bilirsiniz sürekli hasta
evelsi gece yıne sahurda ateslendi dün bütün gün  atesını dusuremedım banyo yaptırdım yok ılac verdım yok
n sonunda ıftardan sonra acile gittik yine bogaz kızarıklıgı sureklı bogaz enfeksiyonu gecırıyor yemek yıyemıyor atesı cıkıyor kusuyor bu enfeksıyona baglı olarak
ayda mutlaka ıkı kutu antıbıyotık ıcıyor daha oncekı yenı bıttı kutusunu atalı 2 gün oldu hadı yıne bogaz enfeksıyonu sımdı yıne bı kutu antıbıyotık hıc ıyı bısey degıl cok yan etkılerı var dişte lekelnme mantar böbrek has.vs
ama antıbıyotıksız gecmıyo doktora dıyorum nenden bu kadar sık gecırıyor bu hastalıgı baska bı caresı yok mu bakımla alakalı dıyor hıc sanıyorum hastalancak dıye bıyere gıtmıyorum artık herseyden gectım yeter kı hastalanmasın dıye ne soguk bısey yedırıyorum ne ıcırıyorum anlamadım gitti ya cok bunalımdayım bu durum cok üzüluyorum böyle bı durum yasayan annler var mı merak ettım bılgı verırsenız sevınırım
17
kızlar eflın ıshal oldugugundan berı altı pişik krem suruyorum gecmeye basladı altı yara seklınde oldu kanıyodu o pişik ama poposunda üst tarafta sivilce sivilce kızarıklıklar cıkt epey de var sebebini biliyor musunuz ilk defa böyle bısey cıktıanlamadım ya :'( :'( :'(
18
 :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz: :muzz:kızlar iki gündür eflin adım atıyor bu sabah kendi basına 5 adım attı  :muzz: :muzz: :muzz:cok sevınclıyım yasına kadar yürücek insallah :amin: :amin: :amin: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
19
kızlar gorumcem almıs cocuguna cok ıstah acıyo ve uyku yapıyo dıye bıraz da eflıne verdı
ne zamndan berı denıycektım ama korkuyodum vermeye beynı uyusur dıye
bu sabah 7 de kalktı ve saat 2 oldu hala uyumuyodu ısstahı da yoktu verdım bbıraz ılactan hemen uyudu 2 saat hıc kalkmadan ben korktum ve kaldırdım ıstah da actı bıraz bıseyler yedı bugun :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
ama netten bı arastırayım dedım o ılac aslında alerjı ılacıymıs ıstah acma ve uyku yan etkılerıymıs ve de bırcok kotu yan etkısı varmıs cok pısman oldum verdıgıme bıdaha vermem uyumasa da bebegımın beynının uyusasına razı gelmem  :y25: :y25: :y25: