27 Nisan , 2024, 09:13:41

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mandalinaportakal

271
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: kan şeklinde akıntı
27 Ağustos , 2014, 13:01:01
ilk 1 hafta mahvediyor ilaç mideyi, doğru.hamileliklerimde bile istifra etmemiş olan ben bu ilaçla defalarca çıkardım,yatak-döşeklik oldum.ama doktorum baştan uyarmıştı,kesinlikle bırakmak yok diye.zaten 1 hafta sonra falan bünye alışıyor ilaca, etkiler geçiyor.
bence doktoruna mutlaka bahset önceki tedavinden.kaldığınız yerden devam etsin
272
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: kan şeklinde akıntı
27 Ağustos , 2014, 12:56:19
hep anlatıyorum burdaki arkadaşlara,doktorumu bulana kadar belki 10 tane doktor gezdim,kimisi pko olduğunu farketmedi bile.kimisi de ciddiye almadı,doğum kontrol hapı falan verip savdı başından.
sonra bu bahsettiğim doktoruma denk geldim.hemen kilo vereceksin ve glukophage başlayacaksın dedi.dediklerini yaptım 2. ayımda hamileydim.
2. bebeğe niyetlendiğimde tekrar glukopahe kullanmamı söyledi.aynı şekilde kolayca hamile kaldım.
bence bu ilaçlar pkolar üzerinde mucizevi etkiye sahip.
273
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: kan şeklinde akıntı
27 Ağustos , 2014, 12:51:09
glukophage ya da glifor gibi insülin dengeleyici ilaçlar kullanıyor musunuz?pkolular üzerinde çok etkili bu ikisi.şahsen kullandım ve Allahın izniyle 2. meleğim yolda.
274
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: kan şeklinde akıntı
27 Ağustos , 2014, 12:46:49
benim de adetim 13 gün geçmişti bir seferinde.onun akabinde öğrendim pko olduğumu.kilo fazlanız varsa mutlaka verin ve insülin direncini artıran yiyeceklerden uzak durun.yürüyüşle metabolizmanızı destekleyin.adetiniz düzene girince hamile kalmanız da kolaylaşacaktır
275
meyveliler doğal değil cnm.işlenmemiş doğal maden suyu içeceksin.içindeki mineral dengesi bozuluyor işlenince
276
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
27 Ağustos , 2014, 12:38:20
imkanın varsa biraz uzan belini ve sırtını dinlendir.
ya da sandalyeyi hafif yatık konuma getir, bel kısmına minder koy
277
emzirirken verirsin figen. ben 32 haftalığım. 7 kilo falan aldım.
278
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
27 Ağustos , 2014, 10:05:37
inş bakalım.sağlıkla gelsin
279
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
27 Ağustos , 2014, 09:28:36
32. haftadayız Z.Katip

ya terazi ya akrep olacak uslanmaz gönlüm. gününü beklerse akrep ama bikaç gün erken gelirse terazi. ben de teraziyim :)
280
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
27 Ağustos , 2014, 09:17:36
benim oğluş ağustosta doğmuştu.bu ekimde gelecek nasipse.ikisinde de yazı dibine kadar yaşamış oldum :D Z.Katip ne güzel dönmüş bebeğin.bakalım benim hanım ne durumda.haftaya kontrolümüz var.
281
Muhabbet Odası / Ynt: Maksat Muhabbet
27 Ağustos , 2014, 09:04:43
günaydın  :hello: sizin oralarda da havalar çok sıcak mı? ben yanıyorum resmen. eşim hava gayet iyi diyor ama ben 50 derece gibi hissediyorum  :icon_pale:
282

[/quote]

Canım haklısım ıkı ay gecti ama durum pek değişmedi. Bebegım hala cok huysuz ve huzursuz evet ben daha ıyı idare ediyorum artık. Cok şükür bi hastalığı yok ama huysuz işte. Hem onun bu durumu hem de cevreden ( bilhassa kayınvalide vs.) neden mama veriyorsun gibi sorular fln. Sonuçta artık takmıyorum. Bebegim sağlıklı olsun da varsın huysuz olsun. Elalemın lafına da bakmıyorum, inşallah allahın izniyle gececek bu gunler ben de rahata kavusurum. Benımle doğum yapanlar gezmelere gıdıyo alışverişe gisiyo işe başladı bense hala tuvalete gıdemıyorum ama nağalım dediğin gibi sağlık olsun,
[/quote]
şu mama krizini ben de yaşadım.oğlum 2 aylıktı,yeterince kilo alamadığı için dr az da olsa mamaya başlatmıştı.tam da o ara kaynanam bize geldi.mamayı ve biberonu yatak odama saklamıştım,mama saati gelince gizli ggizli yayıp içiriyordum oğluma.çünkü biliyodum görse beni anlatmadığı kötülemediği insan kalmazdı.
283
hiç öyle deme figen,ben ne kız çocukları gördüm  :-ooo erkeklere kök söktürürler :D hatta benim oğlumun gittiği kreşte öğretmenler kızlardan illallah ediyor :D benim oğluma hep çok efendi, çok söz dinliyor diyorlar.
284
oğlum 3 yaşında.bizim evde tv kotası günlük maximum yarım saat.2 yaşına kadar hiç tv izletmedim desem yeri var.çizgi filmlerle yeni yeni tanışıyor oğlum.o da pedagogumuz sınırları esnetmeye başlayabiliriz dedikten sonra gerçekleşti.
anne-baba kontrolünde olmak kaydıyla çocuklar günde yarım saat-1 saat arası çizgi film seyredebilirler.o da gelişimlerine yardımcı olacak yayınlar olmalı.
tv'nin çocukları susturmak,ilgilerini dağıtmak,anne-babayı rahat bıraksınlar diye bir araç olarak kullanılmasına karşıyım.
285
her çocuğun fıtratı ayrı oluyor.onu bile geçtim,bir çocuğun bir günü diğerine uymuyor.ama şu var çocuklar 2 yaş civarı duruluyorlar.kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılamaya başladıklarında annelerine eziyetleri azalıyor.daha bağımsız olmak,kendi başlarına takılmak istiyorlar.dolayısıyla anneye nefes alacak zaman kalıyor.bölük pörçük de olsa..