16 Nisan , 2024, 19:11:12

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - makaron

1
arkadaşlar hamileym. o kadar kendime kızıyorum ki. ağlamaktan gözlerim şişti. oğlum henüz18 aylık. bana ve ilgimize en cok ihtiyacı olan dönemde ona bunu yapmam haksızlık gibi geliyor. üstelik çok güzel emiyor. sütünü kesmek zorunda olacağım. boyle dikkatsiz davranıp onun rızkını kesmeye hakım yoktu. çok kötü oldu. benim tedbrsizliğimin cezasını oğlum çekecek.
2
Anne Olmak İstiyorum / Bu siteyi ozluyorum
12 Nisan , 2015, 19:05:32
Evet bu siteyi ozluyorum. Hamile kalmak icin iki yila yakin bekledim. Defalarca dusuk yaptim. O zaman burda cok guzel dostluklar kurmustuk cok sey paylastik birlikte sevibcler yasadik. Oysa simdi kimsecikler yok sitede. Satis yapanlarin yeri olmus. Elif, ayse, mehtap, armagan, sule, cansu, nerdeler napiyolar bilmiyorum. Adminler de pek girmiyor sanirim. Zira alakasiz paylasimlar oluyor. Korkarim site komplekapanir yakinda...
3
Kizlar kuzumun disleri cikti biliyosunuz. Tam hersey yolunda derken bugun emzirirken gogsumu isirmaya basladi. Hem de 4-5 kere hem de cok acitiyir biyle nasil emziririm bilmem. Daha cok kucuk sutum de var. cekip pompayla versem sutum azalir
4
Kızlar selam. Biliyorsunuz uzun zamandır uyku problemi yaşıyoruz. Bebeğim 5 aylık oldu hala gunduzlerı uyumaz geceleri iki saatte bir kalkar. Huysuzdur huzursuzdur. Bir iki dr gezdim sonuç alamayınca bıraktım. Gecenlerde yıne çok agladı. Ama boyle etini kesiyoşar sanki. Bu ne derken kakasında kan gordum. Kaptım doğru doktora. Bugün süt içtin mi dedi. 2 bardak içmiştim yemekte yoğurt bide sütlü tatlı dedim. Bu cocugun allerjisi var dedi! Kesinlikle süt ürnlerini yasakladı. Bir de ilaç verdi damla. 1 hafta kullandım allahım bebegim oldu bir melek. Gunduzleri İLK KEZ yatagında 1-2 saat uyumaya basladı. Gece uykusu 6 saate uzadı. Tam cocugun derdı buymuş dedim. Farkettım ki ilacın içinde paraben var. Ben yıllardır parabenli kozmatik kullanmıyorum. İlacı kestim. Tabi düzen bozuldu. Eşimde bana kızıyo kendi takıntın için cocugun ilacını kesme belli ki acı cekşyor diyor. Hem oyle dıyorum hem de cocugumd kandorejen madde vereceğime uyumadın daha ıyı dıyorum. Bu arada sağlık ocagından verilen demir damlasının içinde de paraben var. Sizce ne yapayım nolur bu konuyu araştıran var mı?
5
Bebeğim 4 aylık oldu artık. Ek gıdalara 6. Ay gibi baslamayı düşünüyoruz. Tabi ki herseyi en doğal ve temiz sekliyle vermek istiyorum. Bunun için organik ürün satan yerleri araştıroyorum. Biz istanbulda olduğumuz için hersey sunni. Sizin organik ürün aldığınız siteler var mı?

Bir de anne sütüyle muhallebi yoğurt yapıldığını duydum. Deneyeniniz var mı?
6
Kızlar biliyosunuz işe başladım. zor bir hamilelik geçirdim ve hamilelik boyunca neredeyse hiç gitmedim işe. Böyle olunca doğum iznimi uzatma imkanım olmadı. Bebeğim daha çok küçük. 6 aylık olana kadar bakıcı eline kalmasın istedim. annelerle konuştuk. pazartesi salı kv, cars-perş benim annem bakacaktı. bir cuma ben bir cuma eşim izin alır bakarız dedik. bu hafta pzt salı kv baktı. Dün annemin bel fıtığı azmış ikiseksen yatıyor. illaki getir bebeği komşuyla konuştum yardım edecek dedi. içime sinmedi komşu bu gelirim der gelmez. yine kv ye götürdüm. akşam almaya gittik yemek yiyolardı. biz de sofraya oturduk. tam bi kaşık aldık. kv dedi ki çocuklar ben size boyle haftada 2 gun bakarım dedim ama boyle hergün bırakacaksanız ben alamam dedi. ben dondum kaldım bişey diyemedim. eşim köpürdü. millet torunumuz bir gün fazla gelsin diye kapıda bekler biz mecburiyetten bıraktık hemen telaşa düştün. merak etme daha getirmem dedi. yemek filan yemeden toplandık geldik. nası moralism bozuk anlatamam. zaten biz bakıcı arıyoruz biliyo ama bir gün için boyle söylemesi bizi çok kırdı.bugün eşim evde bebege bakıyor ben de oglen çıkıcam. inşallah bayramdan sonar annem dğüzelir.
7
Kızlar ara ara yazıyorum artık hepiniz biliyorsunuz ki zor bir bebeğim var;) kolikti agrıydı derken 3 ayı devirdik. Bebeğim ilk gunden beri hep uykusuz. Gundüzleri hiç uyumazdı sabah 8 de uyanır gece 12 ye kadar bir gram uyku yoktu. Ama yine de gece 12 de uyur sabah 8 e kadar ya hiç kalkmaz veya bşr kere emerdi. Gunduz yorulurdum ama gece uykumu slırdım hiç olmazsa. 3. Ayda uykusu duzene girer dıye beklerken şimdi geceleri de uyumamaya basladi. Sib gublerde geceleri 2 saatte bir uyaniyor. Bu gece 1 de 3 de 4 de 6 da uyandı ve şuan cin gibi gece 12 ye kadar uyumuıycak. Bir türlü uyutamıyorum. Emzik zaten almıyor,sallamaktan anlamıyor. Ne yapmalıyım uykusunu nasıl düzenleyebilirim? Tecrübeli anneler ne olur yardım.
8
Kızlar bir turlü yazsmadom. Gecen hafta acil kanamayla hastaneye gittik sezeryanls bebegim dunyaya geldi şükür. Detayları yazarım. Eve cıktık sma ben yalnıxım annem gelemıyor kv grlmiyor tek basıma bakıyorum aslında bakamıyorum. Surekli emmek istiyor. 2-3 saat agzında meme oylece duruyo ram uykuya dalıyor yatagına yatırınca aglamays baslıyor hersey yeniden baslıyor 5-6 saat uyutamayıp emzirdiğim oldu göğüslerim mahfoldu bşr tdnesş kanıyor artık boyle olunca emziremiyorum agrıdan olucem meme veremıyorum cocuk doymuyor napıcamı şaşırdım. Krem suruyorum pompayla sagıp kasıkla vermeyi denedim olmadı gogus koruyucuyla ememıyor. Nolur bana bir akıl verin ben nerde hata yapıyorum
9
Anne Olmak İstiyorum / Nst de sancim cikti!!!
24 Mayıs , 2014, 02:57:15
Kizlar bu aksam kuzum pek hareket etmeyince endiselendim acile gittik. Nst ye aldikar bebegin kalp atislari iyi ama 2 defa sanci cikti. Ben bisey hissetmedim ama makinede cikti hemen idtirahat verdiler kendi drun gorsun dediler ama adamcagiz uyuyodur diye arayamadim. Nasi sabah edicem bilmem kuzum daha cok kucuk.
10
Kızlar biliyorum artık forumda hiç bir konu cevaplanmıyor ama sıkıntıdayım yazıcam. Hafta sonundan beri kasıklarımda hafif agrı vardı adet olacakmış gibi dün gece cok arttı. Birde bir iki gundur sabah bulantılarım arttı. Kesilmişti tamamen oysa ki. Dr um kongreye gitmiş ulaşamadım. Fikri olan var mı?
11
kızlar selam. hamileliğim ilerledikçe yavaş yavaş alışverişe başladık. benim pek tecrübem yok. gezdiğim yerler, arkadaşlardan aldığım bilgilerle bir liste oluşturdum. eksik varsa sizzler de katkıda bulunursanız sevinirim. hem de yeni alışverişe başlayacaklara çıkış noktası oluştururum diye düşündüm.

Giyim

* çıtçıtlı kısa kollu – uzun kollu body 6-7 adet (yeni doğan ve 0-3 AY)
* uzun kollu ve patikli tulum 4- 5 adet
* ayaklı pijama altları (penye) 3-4 adet
* hastane çıkışı tk. (2 takım)
* çorap, patikler, eldiven
* önlükler 4-5 adet
* penye şapka,
* penye battaniye 3-4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet

Banyo – Bakım

* banyo havlusu  (ucu üçgen olanlardan 2 adet)
* banyo havlusu içine tülbent 4 5 adet
* tırnak makası – törpü
* banyo küveti,
* küvet içi file
* banyo termometresi,
* yenidoğana özel şampuan vücut şampuanı
* pişik kremi
* yenidoğan bebek bezi
* alt değiştirme örtüsü
* Islak mendil (sadece su olanlardan – alkolsüz) 4-5 paket




Diğer eşyalar

* vücut termometresi (digital – kulaktan)
* ev tipi ana kucağı
* bebek puseti
* oto koltuğu
* oda telsizi
* süt sağma makinesi
12
Kızlar bugün işe geldim bir personelimle işim vardı Sabah oturduk ogleden sonraya kadar birlikte masa başı çalıştık yemek yedik toplantı yaptık vs. öğleden sonra bi evi arıyım kız hasta merak ettim dedi. hayırdır grip mi oldu dedim yok su çiçeği demez mi!!! inanın panic atak oldum o saatten beri nefes alamıyorum. geçmiş midir bana?? evden getirmiş midir virus. noolur bi akıl verin. hamile olduğumu biliyo hiç aklıma gelmedi bulaşmaz ben hasta değilim ki dedi. kendime hakim olamadım. o sinir çıktım odadan odama gidip ağladım. ne yapsam kızlar...
13
Kızlar epeyıdır canım işkembe çorbası öekiyo normalde agzıma surmem. Yemeyeli 10 yıl olmuştur ama çekiyo işte. İnternette bulamadım zararlı mıdır? Yenir mi sizce? Daha once sorsn eden oldu mu?
14
Kızlar geçtiğimiz hafta gribe yalalandım. Dra gıttım  ilaç verdi kadın doğumcu da gorsun dedi baktı bebek ıyı dedi. Bir haftadır mide bulantım ıyıce bitti. Karnıma bakıyorum varla yok arası bişey dun bi arkadas geldi 4 aylık hamile elbisesine geçmiş hemde karnı kocaman. Benım bu ay hiç buyumedi gecen ay neyse aynı. Hafif bi gobeğim var o kadar. Normalde hiç gobeğim olmadıgı için tanıyanlar çıkmış diyo ama bilmeyen anlamaz.
Korkuyorum bebegime bişey mi oldu diye. 15 haftayı bitirdik. Hissedenler oluyomuş ben hiç hissetmıyorum daha kontrole 2 hafta var nası sabredicem ben? Korkuyorum aklım hep orda.
15
Kızlar iki gundur aşırı derecede kabızlık yaşıyorum. Hatta bugün resmen agladım hastaneye gitmeyi bile düşündüm. Dr randevuma daha var. Telefon açıpta sırmak istemıyorum. Ben hayatımda hiç kabızlık yaşamadıgım için bikgim pek yok tecrubeli hamileler bu sorunu yaşayanlar nasıl başettiniz? Neler yapabilirim?
16
Kızlar bugün idrar tahlili verdim. 4 + glukoz çıktı. Bormalde hiç olmaması lazımmış. Dr um ortalıkta yok çok merak ettim napsam bilgisi olan var mı?
17
Kızlar selam. Biliyorsunuz birkaç haftadır raporlu yatıyorum. Ama iş yerinde sorunlar çıktı artık işe başlamam gerekiyor. Allahıma şükür 9 haftanın içindeyım ama iş yerim çok uzak. Trafige gore 1,5 saat araba kullanıyorum. Orda ne kadar kendimi korusam hep ayakta oluyorum. Hadi o neyse de yoldan çekiniyorum. Zaten sürekli kasıklarım agrıyor azıcık ayakta dursam belim agrıyor o da benı tedirgin ediyor. İstifa etmeyi bile düşünüyorum. Zorlayıp 1 hafta daha izin alabilirim ama ya sonra?? Zaten buyuk bir kanama geçirdim. Ne dersiniz kızlar napıyım??
18
Kızlar selam. Hesapta gecen hafta tüpe başlıycaktık. Cok da heycanlıydım içimde bir umut. Gel gelelim adet olamadım. Bebiş mi var diycem ama adet olucakmış gibi agrım var. Tuvalete gidiyorum bakıyorum yok. Normalde bende sancı olur ogun veya ertesı gun adet olurum. Simdi agrı ara ara geliyor ama devam ediyor. Hamile olsam adet agrısının kesilmesi gerekmez mıydı? Stresten mı gecikti noldu bilemedim. Bu agrıya ragmen test yapsam mı? Hamilelikte adet agrısı oluyo mu?
19
Dua Paylaşımı / Tüp bebeğe başlıyoruz...
22 Ekim , 2013, 13:53:08
sonunda ameliyat bilmem ne derken tedavim başlıyor bu ay. artık bundan sonrası doktora kalmış. internetten tek kelime okumadım. tüp nasıl oluyor ne oluyor bilmiyorum. doktor da kurcalama aklını yorma gerisi benim işim dedi. ben de bu süreçte kendimi duaya verdim. 4444 salavatı tefrciye okudum. 41 yasinim bugün bitecek inşallah. Bu süreçte sizin bildiğiniz başka hangi dua/ sure okuyabilirim?
20
Protesto / Ali İsmail
13 Eylül , 2013, 10:36:55
Dün akşam yine haberlerde Ali İsmailin annesinin feryatları vardı. Bir kez daha içim yandı. Allahım bu nasıl bir acıdır. Ben henüz anne olamadım. düşük yaptım daha 6 haftalıktı. Buna rağmen içim yandı. kokusunu duydum içimde. peki o kadın cağız bunca yıl büyüttüğü herşeyden sakındığı evladının hunharca dövülerek öldürülmesine nasıl dayanır? Ben görüntüler izleyemedim, dayanamadım. 5-6 kişi çocuğun kafasını tekmeliyor, sopalarla hepsi birden vuruyordu. Bir Müslüman bir Müslümana bunu nasıl reva görür? sokak hayvanına yapılamayacak bir muamele. sadece hayata kendisi gibi bakmıyor farklı şekilde düşünüyor diye tenhada kıstırdıkları 18 yaşında çocuğu linç ederek öldürmenin hoş görülecek tarafı yok. Rabbim o yavrunun annesine sabırlar versin. Kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bunu yapan, ortak olan, göz yuman kim varsa önce Rabbim nezdinde sonra da hukuk karşısında en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyorum.