kızlar yaptığımız/ yapacağımız kış ve ramazan hazırlıklarımızı burdan paylaşalım. birbirimize fikir vermiş oluruz ;) öncelikle ben neler yapacağımı yazıyım. yarın pazarımız var, bişeyler alıp başlıycam dondurucuya koymaya.
1-bamya almıştım kış için, onları ayılayıp, yıkayıp limonlu kaynar suda bir saat beklettim, poşetler koyup dondurucuya attım
2-yarın kırmızı biber ve patlıcan alıp, pide fırınına vereceğim. közlenmiş biber ve patlıcanları poşetlere koyup dondurucuya atacağım
3- taze fasulye ve domatesi biraz kavrup poşetlerle dondurucuya koyacağım
4-domates ve biberi biraz kavurup kışın menemen ve yemeklerde kullanmak üzere dondurucuya atacağım
5-domatesleri rendelenmiş ve doğranmış olarak dondurucuya koyacağım, kışın yemeklerde kullanmak için.
6- dolmalık biberlerin içini alıp iç içe geçirip dondurucuya koyacağım
aklıma bunlar geliyo şimdilik. inşaAllah yaramaz oğlum fırsat veriri de hepsini yaparım. geçen sene patlıcan kurutmuştum yemekilk ve dolmalık olarak. bu sene vakti geçirdik malesef. ağustos güneşinde iyi oluyo kurutma işlemi. :)
hadi kızlar siz de yazın hazırlıklarınızı.
merhaba ayşegül bende domates-biber kavurup koyucam birazda fasulye koyarım belki ama geçen sene koyduklarım hoşuma gitmedi sen domatesle birlikte koyuyomuşsun nasıl oluyo ne kadar kavurdun ikisini birliktemi kavurdun ayrı ayrımı yoksa bak közlenmiş patlıcanıda yeni duydum bayılırım patlıcana ama hiç bilmiyodum nelerde kullanıyosun patlıcanı
özgül merhaba, ben evlendiğim sene çiğ olarak koymuştum fasulyeyi dondurucuya, hiç beğenmedim ben de.. ama birkaç tanıdıktan duydum onlar kavurup da koyuyolarmış. domatesi ve fasulyeyi bir tencerede 10-15 dk kadar kavurmak yeterli olur sanırım.ilk defa bu yöntemi kullanacağım için çok değil 4-5 poşet koyarım. eğer tadı iyi olursa seneye daha fazla yaparım ;) patlıcanı da tavsiye ederim, tazesinden hiç farkı olmuyo. kayınvalidem dondurmuştu, bana da vermişti, çok beğenmiştim.
valla henüz temizlikten fırsat bulupta henüz birşey yapamadım ama bende fasulye,domates-biber,karnı yarık,mısır,bezelye koyarım her yaz.haaa bi de eşim balık tutar bi güzel temizler onları dondurucuya atarız hazır yemek sayılır :hello2: :muzz: :occasion5: :occasion14:
bende koyduklrimi yaziyim tokat yapragi ardim yozgata ait bulgur köftesi var sulu oluyor onu ve baklava yapip kizartim cikarip serbet döküp :hungry:ve boncuk manti koydum bukadar.
Alıntı yapılan: irem eren - 11 Eylül , 2007, 18:36:32
valla henüz temizlikten fırsat bulupta henüz birşey yapamadım ama bende fasulye,domates-biber,karnı yarık,mısır,bezelye koyarım her yaz.haaa bi de eşim balık tutar bi güzel temizler onları dondurucuya atarız hazır yemek sayılır :hello2: :muzz: :occasion5: :occasion14:
Allaaaaaah, kaç gündür komşuların pişirdiği balık kokusu geliyo burnuma. nasıl canım çekti. neyse biz de aldık bugün, yarın pişireceğim inşaAllah. bizim beyin balık tutmak gibi marifetleri yok :k06: bir de şeyi sorcam, mısırı nasıl koyuyosun dondurucuya?
Alıntı yapılan: semra - 11 Eylül , 2007, 18:55:34
bende koyduklrimi yaziyim tokat yapragi ardim yozgata ait bulgur köftesi var sulu oluyor onu ve baklava yapip kizartim cikarip serbet döküp :hungry:ve boncuk manti koydum bukadar.
ııımmmh tokat yaprağı gibisi de yoktur, bayılırım.. bulgur köftesi nasıl oluyo? ben içinde bulgur olan herşeyi çoook severim.. bir de dondurucuya baklava koyulduğunu ilk defa senden duyuyorum, emininm harika oluyodur :hungry: peki boncuk mantı nasıl oluyo?bildiğimiz mantı gibi mi?
haşlayıp poşetleyip koyuyorum.aslında tesadüfen fark ettim bu işi haşlanmış mısır artmıştı ziyan olmasını istemedim denedim.çok güzel oldu helede pizzanın üstüne çok yakışıyo.
benim eşim İ.T.Ü eğitim gemisinde çalışıyo tüm gün boş olduğu için bol bol vakti oluyo balık tutmaya. :) :)
sen nerdesin bu arada :flowers: :flowers:
ben izmirdeyim ;) ne güzel eşinin işi uygunmuş balık tutmaya, harika bir uğraşı balık tutmak.benim de babam tutar, ordan biliyorum. ;) mısır ben de denerim belki, sağol fikir verdiğin için. :opucuk:
eşimin işi uygun ama bizi götüremiyo ne yazikki. bende çok istiyorum balık tutmayı.hiç denemedim. ::) ::)
yaa bu arada izmirin neresindesin ??? ???karseşim var orda benim.biraz yalnızlık çekiyo da :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
ben bornovadayım canım. :) kardeşin nerde?
Bende domates rendesi yaptım kavanozlara doldurdum. Bu haftada biraz menemenlik hazırlayacağım ayrıca patlıcan közleyip dolaba atacağım. 2-3 poşet taze fasulye koydum (domatesli) . Geçen sene bir sürü şey hazırlayıp koymuştuk dolaba ama bu sene tembel olduk.
Alıntı yapılan: ayşegül - 12 Eylül , 2007, 13:03:18
ben bornovadayım canım. :) kardeşin nerde?
aaaaa ne tesadüf oda bornovoda.tanıştırsak sizi ??? ??? :D :D :D
Aklıma geldi muhakkak yapıyorsunuzdur da hatırlatayım dedim. ben nohutu haşlayıp onu dondurucuya atıyorum. Pilavın içine, çorbanın içine, yemeklerin içine atıyorum, yada hemen pişirip bişr güzel yiyoruz :)
evet uyanık ablam çok anlar bu işlerden ne bulsa koyar.et köftesi, içli köftesi, dolması vişnesi.......vs. hemen hemen herşeyi bulunur dondurucuda.akıllı karı ne diym :icon_thumright: :icon_thumright:
benim ablama benziyo sanki biraz :ehi: :ehi:
aysegül cüm bülgur köftesi cok zor ouyor ben malzemeler ve yapilisini yazayim 1.köftelik bulgur 2.dana etinden yasiz cekilmis kiyma 3.reyhan 4.aci pul biber 5.tuz 1.adet yumurta 4.kasik un 2.büyük bas sogan bazende köfteyi islatmak icin su az . yapilisi bulgur ,kiyma,soganlar rentelenmis,pul biber,tuz,reyhan,bu malzemeleri iyi ce yogurulacak .yogurma islemi bittikten sonra yumurta un ve biraz suda ilavesi ile yogrulur.köfteler misket büyüklügünde parcalarla dökülür ve sonra dökülen köfteler avuc icinde arada suya batir ypis masin eller yuvallanir hepsi bittikten sonra tifrize tepsiyle konur biraz donduktan sonra 1 yemeklik posetlenir. pisirmesi.tencereye kaynatilmis tavuk suyunukoy kaynasin ayri bir tavada yag ile salcayi kavur kaynayan tavuk suyunun icine bosal oda kaynayon ve köfteleride at özlesene kadar kaynasin ve buarada tavuk suyunda tuz azsa koy biraz biber birazda reyhan koy pisir ve sicak sicak servis ya afiyet olsun :hungry: :hungry: aysegülcüm mantiyi annem yapip verdi nasil yapildigii :dontknow: evet baklava süper oluyo :hungry: :hungry: :hungry:afiyet olsun.
Alıntı yapılan: semra - 12 Eylül , 2007, 19:28:11
aysegül cüm bülgur köftesi cok zor ouyor ben malzemeler ve yapilisini yazayim 1.köftelik bulgur 2.dana etinden yasiz cekilmis kiyma 3.reyhan 4.aci pul biber 5.tuz 1.adet yumurta 4.kasik un 2.büyük bas sogan bazende köfteyi islatmak icin su az . yapilisi bulgur ,kiyma,soganlar rentelenmis,pul biber,tuz,reyhan,bu malzemeleri iyi ce yogurulacak .yogurma islemi bittikten sonra yumurta un ve biraz suda ilavesi ile yogrulur.köfteler misket büyüklügünde parcalarla dökülür ve sonra dökülen köfteler avuc icinde arada suya batir ypis masin eller yuvallanir hepsi bittikten sonra tifrize tepsiyle konur biraz donduktan sonra 1 yemeklik posetlenir. pisirmesi.tencereye kaynatilmis tavuk suyunukoy kaynasin ayri bir tavada yag ile salcayi kavur kaynayan tavuk suyunun icine bosal oda kaynayon ve köfteleride at özlesene kadar kaynasin ve buarada tavuk suyunda tuz azsa koy biraz biber birazda reyhan koy pisir ve sicak sicak servis ya afiyet olsun :hungry: :hungry: aysegülcüm mantiyi annem yapip verdi nasil yapildigii :dontknow: evet baklava süper oluyo :hungry: :hungry: :hungry:afiyet olsun.
ayyybayıldım ben bu tarife.az miktarda da olsa yapıyım bari.teşekkür ederim. :) peki tepsiye döşenerek yapılan içli kçfte var, sen onu biliyomusun? yani malzemeler aynı içli köfte malzemesi, ama tepside yapılıyo.?? ???
duymustum ama hic denemedim :dontknow:tarifi begen digine sevindim afiyet olsun bu tarifi 3.4 kisi ile daha cabuk olur :occasion5: :occasion5:
en kısa zamanda bende deneyeceğim bu tarifi.çok güzel birşeye benziyo
ben bunların dışında bir de barbunya koyuyorum :icon_thumright:
ben de geçen sene barbunya koydum ama yağızı emzirdiğim için gaz olayımızdan dolayı cesaret edemedim yemeye. :y25:
:honk:
patlıcanın saklanmasının sağlık açısından iyi olmadığını duymuştum ben, öyle bişey var mı?
??? ne gibi bir sakıncası varmış acaba? hiç duymadım ben. :dontknow:
nikotin içeriyor ya normalde, onunla mı ilgili bilmiyorum ki tam olarak :dontknow:
zehırleme yapıyormus sanırım jbdun ve ayşegül ama tam oalark emin değilim
geçen sene patlıcan kozlemesı yaptım tam posetlere koydum dolaba koyarken mısafır geldı ne yapıyordun dıye sorunca anlattımda oda bana zehırleme yapıyormus dedı
ama dedıgım gıbı emın degılım şekerler :-*
annem de hep koyar dondurucuya közlenmis patlican ve kirmizi biber. valla senelerce yedik zehirlenmedik bilemiycem :icon_scratch: ben de gecen sene yaptim burda firinda koydum ve yedik bu sene yine yaptik yeni. ben ya yogurtlu salata yapiyorum yada unlayip kizartiyorum süper oluyo sarmisakli yogurtla :hungry: tabi benim sir sarisaksiz tarafindan yer ;D barbunya getirdim tr den. valla gümrükte arasalar yandiydik heheh. bende dolmabiber koydum bide Aysegülcüm annem de hep domatesle kavurup koyuyo fasülyeyi banada öyle yaptik. süper oluyo bence bi sogani dogruyosun bide su koyuyosun yemek hazir enfes oluyo enfessssss :hungry: ben bide suluköfte yapip koyuyorum esim bayilir. bigünümü ona ayirip 4-5 seferlik yuvarliyorum :cildir: annem dolmayi doldurup da koyuyo patlican biber ve sarma olaraktan duyurulurrrrrrr :director:
eeeeee türlü de hazirlayip koyuyorum pesete. bamya koyamiyorum1. burda yok 2. kocis agzina sürmez. bamya yiyen erkek taniyan varmi bu arada?? hic rastlamadim ben. cok canim isteyyince konserve alip pisiriyorum. bide tabikine icli köfte koyuyorum :hungry:
şeyda eşim ve ben bayılırız bamyaya. sadece 2 poşet kayabildim, devmını alacaktım ama ayıklaması delirtiyo insanı, eşim de ben ayıklıyım diyo. :ehi: ayıklaması, üst kısmı komple kesip atmak :ehi: olur mu öyle, konik şekilde kesilcek didim de, öyle hallettik birlikte. :love3: :love9:
valla patlıcanı da herkes koyuyo dolaba, hiç ben de zehirleneni filan duymadım. :dontknow: dolmalık biber koyamadım malesef, sıra gelmedi, şimdi alsam olur mu ki acep?
şeyda senin şu sir var ya çok gülüyorum öyle demene yaa :toothy10: benim eşim de sever bamyayı ama evlenmeden önce ağzına sürmemiş, ben yaptıktan sonra sevdi :love9:
türlüyü nasıl hazırlayıp koyuyosun?
ayşegül bende 8-9paket var bamya, nasıl ayıklamışım takdir ettim kendimi :aferin: 8)
menemen malzemesini hazırlayıp koyan var mı? nasıl oluyo?
Ayşegül sen bu dediklerini Yağız la nasıl yapacan? valla kızlar harikasınız ben bu sene hiç bi şey atamadım dondurucuya Selim yüüznden fırsat bulamadım artık kışın ne bulursak onu yiyeceğiz, ama önceden taze fasülye, dolmalık biber, kırmızı biber, bamya ve mısır koyardım
Jbduncum,
ne mutlu sana valla ben tatiramadim bile kocise agzina iplik iplik geliyomus (annesi yaparken tatmismis eskiden) türlü icin patlicani kesioyrum fasülye ve kabak koyuyorum hepsini cigden. yemegi yaparken sadece patatesi ekliyorum. dene güzel oluyo :icon_thumright: malum bizim evde gurme var (annem kocise gurme diyo da) daha dogrusu "valla ben sana yemek memek yapamam senin kocan gurme herseyi beyenmiyo" diyo :toothy10: :ehi:
menemen ben yapmadim ama annem azicik kavurup koyuyo biber ve domatesi :dontknow:
ya kızlar çok hamaratsınız ha okurken benim başım döniyo ben sadece fasulye menemen ve birazda dolmalık biber koydum ama oymadan doğrumu oldu acaba şu patlıcan işini bira anlatsın bana nasıl koyduğunu ben bayılırım patlıcana :hungry: :hungry:
bizim evde de birisi büyük birisi minink iki gurme yaşıyo :( hadi büyük gurme neyse de miniği çoook fenaaa :(
jbdun ben de koyacaktım menemenlik ama vakit kalmadı. daha fazla hormon vermeye başlamışlar mıdır acep? :icon_scratch: başlamadılar sa ben de birkaç poşet atrım dondurucuya.. biber ve domates zeytinyağıyla veya yağsın birazcık kavrulup öyle hazırlanıyo..
özlem aaaah ah, gel de bana sor nasıl hazrıladığımı.. gerçi çok bişey yok ama.. kırmızı biber ve patlıcanı pide fırınına verdik közlediler, gece yağız uyurken kabuklarını soyup öyle poşetledik. domatesi fasulyeyi filan da babası evdeyken yağıza baktı da öyle hazırlayabildim.. bamyayı da yine yağız uyuken ayıklayıp hallettik..
şeyda türlü de iyi fikir, seneye birkaç poşet yaparım ondan da inşaAllah.. :)
özgül ben patlıcanın yukarda anlattığım gibi yaptım.. dolmalık biber koyamadım ama koysaydım içini oyup,biberler içiçe dizip öyle koyacaktım..içini oymadan nasıl olur bilmiyorum. :dontknow:
bende bilmiyorum ayşagül aslında oyacaktım ama kız ağlayınca attım poşetleyip :ehi:zaten 6 gün sürdü bibere sıra gelmesi :k06:azkalsın çürüyolardı patlıcan fırında olurmu acaba ???bide kışın nede kullanıyosun onu bi kadına sordum pazarda kızartıp koyuyorum dedi kafam karıştı valla :honk: :honk:ay yine çenem düştü ama anlamaya çalışıyorum bu işleri :opucuk:
özgül ben de içini oyup , yıkayıp kuruduktan sonra kaldırdım
ayşegül burda yayla domatesler var hala ben yapıyım, güzel d ebiber almıştım, hormonsuz belli, o zaman zeytinyağında biraz kavuruyum da koyıyım bari, tşkler :opucuk:
ne güzel valla eşin sana o konularda yardımcı oluyor :nazar:
şeyda iplik iplik nasıl oluyomuş yaw :icon_scratch: ;D e peki annen hakkaten de yemek yapmıyo mu :k06:
türlü için yani yemeklik doğruyosun dimi patlıcanı, kabağı, fasulyeyi :icon_scratch: doğruyorsun ve çiğden koyuyorsun,
ayrıca sana da tşkler canım menemen cevabı için :opucuk:
bizim biberler gittimi yani :icon_scratch: :icon_scratch:
ÖZGÜLCÜM KEŞKE DOLMALIK BİBERLERİN İÇİNİ AYIKLAYARAK KOYSAYDIN CANIM. BEN GEÇEN SENE PATLICAN KOYDUM DONDURUCUYA. KENDİ FIRINIMDA KÖZLEDİM. KABUKLARINI SOYDUM, DOĞRADIM KOYDUM POŞETE ATTIM DONDURUCUYA. KIŞIN DA ERKENDEN ÇIKARTIP DONUNU AÇIYODUM SONRA YAĞDA BİR İKİ ÇEVİR ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT ZEYTİNYAĞI. ALLAAAAAAHHHH :hungry: KIZ ORUÇUMDA YA. YAZIK BANA YAZIK.
CANIM BÜBERLERİN İÇİN Bİ ÇÖZÜM VEREYİM SANA. ÖYLE KOYMUŞSUN YA DOLABA. KIŞIN YAPACAĞIN ZAMAN ÇIKART BİRAZ BEKLET ÇÖZÜLSÜN SAPLARINDAN DEĞİLDE ÜSTÜNDEN KISMEN KES ORDAN DOLDUR İÇİNİ YANİ BÜTÜN BİR BİBERMİŞ GİBİ GÖRÜNSÜN. YOKSA ZOR OLUR AYIKLAMAN.
sağol canım bilgi için umarım kötü olmaz :k06:
başka neler koyabiliriz kızlar ???
kızlar bugün dondurucuya attığım bamyadan pişirdim, sonuç süper, tazesinden hiç farkı yok. :icon_thumright: :basardim:
kırmızı biberler de haaarika olmuş, tavsiye ederim seneye siz de atın :icon_thumright:
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?
BAK CANIM BU KONUNUN UZMANI BUSEMMM ÇÜNKÜ O BU SENE BAYAĞI BİR HAZIRLIK YAPTII O GELSİN VE AKŞAM BİR BAKSIN BAKALIM SAYFANA NELER DİYEBİLİR BU KONUDA... ;)
iyi düşündün sevdacım, bakalım bizim uzman hatun ne diyecek bu konuda :k06: :opucuk:
BUSEMM ACELE YANIT BEKLENİYORR... ;) :opucuk: :opucuk:
Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 27 Ağustos , 2008, 15:45:54
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?
Aysegulumm, canim ben hep atarim ve tadinda da hic bir farklilik olmaz ;) Hatta pismesi daha kolay oluyor ve biberler daha lezzetli geliyor bana :icon_thumright: Hatta su anda bile var dolapta hazir pismeyi bekleyen biber dolmalarim.. Ha bir de ben biber dolmarinin icini temizler, ici ice gecirip zipli saklama posetlerinde atarim buzluga oylede olyor .. Onun icin kis'a hazilik 150 tane biber dolmasini koydum buzluga ;)
Bak fikir olsun diye yazayim, benim yaptiklarim...
Biberli domates..
kabugu soyulmus ve minik minik dogranmis domates (yemeklik)
Barbunya
Taze fasulye
Biber dolmasi
kozlenmis kirmizi biber
bezelye
Bunlar kis icin..
Bir de normal yemeklik hazir beklettiklerim var mesela..
Haslanmis brokoli
Haslanmis karnibahar
Kavrulmus kiyma
Biber dolmalarim (ici dolu )
Ayberke acil durum corbalari
dere otu ( dere otunu yikayip bir posetin icinde buzluga koyarsaniz buz tutunca avucunuzun icinde bir sikarsaniz dagilir ve yemeklere istediginiz zaman istediginiz kadar kullanirsiniz , hem de bozulmaz :icon_thumright: )
Ayni sekil de maydonoz ;)
Sigara boreklerim.. ( yanliz bunu ben sarmadim hazir aldim )
sosisli boreklerim (bunu ben yaptim :toothy10: )
Gerisi et , tavuk vs.. Hepsi bukadar :D :D :D
Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 27 Ağustos , 2008, 15:45:54
Sayfamızı güncelleyelim, faydalanacak kişiler olabilir. :)
Kızlar bi sorum olacak, dolmalık biber dondurucuda nasıl oluyo? Pişirildiğinde tadı farklı oluyomu?
ayşegül ben her sene koyarım, tadında hiç bi farklılık olmuyor :icon_thumright:
ben bu sene kurutma işlemine giriştim, biraz abarttım galiba :k06:
(http://img225.imageshack.us/img225/8418/sl272207zs5.th.jpg) (http://img225.imageshack.us/my.php?image=sl272207zs5.jpg)
(http://img380.imageshack.us/img380/9679/sl272208js5.th.jpg) (http://img380.imageshack.us/my.php?image=sl272208js5.jpg)
(http://img380.imageshack.us/img380/2951/sl272209qf5.th.jpg) (http://img380.imageshack.us/my.php?image=sl272209qf5.jpg)
(http://img380.imageshack.us/img380/9759/sl272211tr5.th.jpg) (http://img380.imageshack.us/my.php?image=sl272211tr5.jpg)
(http://img380.imageshack.us/img380/5291/sl272210dh2.th.jpg) (http://img380.imageshack.us/my.php?image=sl272210dh2.jpg)
1.resim yeni kurutmaya başladığım dolmalık kırmızı biberlerim
2.resim yeni kurutmaya başladığım patlıcan ve bamyalarım
3.resim kurumuş patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim
4.resim yine bamyalarım
5.resim yeni dizdiğim patlıcan ve yeşil dolmalık biberlerim
deep freeze de ise;
barbunya
taze fasulye
bamya
kırmızı biber (közlenmiş ve dolmalık)
dolmalık yeşil biber
yemeklik doğranmış yeşil biber
bezelye koyamadım bu sene...
domates (yemeklik doğranmış) - daha da koyacağım
kavanozlara da domates rende koydum vakumlayıp
ve bir de tabi domates salçasıııı :hungry:
yarın da menemenlik hazırlıycam kavanozlara :icon_thumright:
:aferin: :aferin: :aferin: KISLARR SİZLEREE... :nazar: :nazar:
sevda buse jbdun saolun kızlar yanıtlarınız için :opucuk: ben de bu sene atayım dondurucuya dolmalık biber :icon_thumright:
busecim biberlerin içini doldurup atmak da iyi fikir ama ben bir pişirimlik ancak yapabiliyorum, vakit olmuyo.yaptıklarının hepsini ağız tadıyla yemeyi nasip etsin Allah. :opucuk: dere otunu maydonozu vs babaannem de koyardı dondurucuya,aklıma getirdiğin iyi oldu ben de yapayım.
jbdun abartmamışsın canım çok iyi olmuş kurutma olayına girmen ;) ben de cumartesi günü patlıcan alıp dolmalık kurutmayı düşünüyorum. belki kırmızı biber közleyip onu da dolmalık atarım dondurucuya.sen taze fasulyeyi nasıl yaptın? ben çiğden de koydum hafif pişirip de koydum, ikisi de pek hoş gelmedi bana :dontknow: bu sene yapmıycam sanırım fasulye.bi de kavanoza koyduğun domatesleri nasıl yapıyosun, ayrıntı lütfenn ;) bi de ben kuru bamya yemedim sanırım, tadı nasıl oluyo?ben dondurucuya koymayı düşünüyorum ama iyi oluyosa kurutsam mı acaba :icon_scratch:
MERHABA AYŞEGÜLCÜM. NASILSIN?
YAA BENDE KURU BAMYA YEMEDİM. YİYENLER ÇOK METHEDİYOR DİYE BENDE DÜN 2 KG ALIP İPE DİZDİM. GÖLGE YERDE KURUTULMASI GEREKİYORMUŞ, GÜNEŞ RENGİNİ AĞARTIYORMUŞ, GÖLGEDE KURUYUNCA RENGİ YEŞİL KALIYORMUŞ. BAKALIM GÖRÜCEZ İNŞALLAH. ALLAH AĞIZ TADIYLA YEDİRMEK NASİP ETSİN.
ayyy 2 kere teşebbüs ettim şuraya yazmaya ama her seferinde bi komşum geldi :cildir: :toothy10:
neyse şimdi işlerimi bitirdim ve geldim.
ayşegül kırmızı biberi dolmalık için közlüyor musun? yoksa ben mi yanlış anladım mesajından? ben çiğden koyuyorum sapları ve çekirdekleri çıkartarak.
taze fasulyeyi senelerdir 5-10dk haşlayıp soğuduktan sonra koyarım, tadında hiç bi değişikli olmadı ama annem aynı şekilde yaptığında beğenmediğini söyledi, burda benimkini yediğinde güzel olduğunu söyledi. Gaiba dolaptan dolaba da fark var.
kavanozluk domatesleri de, önce yıklayıp rendeledim ve zeytinyağı tuz ilavesiyle kaynattım suyunu biraz çekene kadar. SOnra tencerenin altı yanar halde kavanozlara doldurdum ve kapağını sıkıca kapattım. Ters çevirip 24saat beklettim. Sızıntı falan olmadıysa olmuş demektir. Bu kadar.
kuru bamyanın çok güzel olduğunu duydum ve hazır gaza gelmişken onu da kurutuyum dedim. Normal güneş gören balkonumda onlar da. İnşallah bu kıştadına bakmak nasip olacak :amin: ayrıca tabi yine çiğden deep freeze e de koydum
kızlar bi de belki biliyosunuzdur ama söyliyim yine, bu akşam onunla uğraştım da...
sarmısakları bi kavanoza güzelce soyup koyuyorsunuz ve üstüne de geçecek tabi zeytinyağı koyuyorsunuz, buzdolabına.
Acil durumlarda zeytinyağından 1 kaşık tamamdır, sarmısak sosu :icon_thumright:
YAA KISLAR VALLA SİZİN YÜZÜNÜZDEN BİŞEYLER YAPASIM GELDİİ AMA DOLABIMIN SOĞUTUCU KISMI KÜÇÜKKK... :-[ :-[ :-[
Aysegulum, Valla benim de vaktim olmuyor sekercigim, ama gel gorki burasi amerika , ancak yazin bula biliyoruz adam gibi seyleri.. O yuzden gecelerimi feda edip, ayberk bey den sonra yapmaya calistim ve 2 haftada tamamladim dusun :k06: :k06: Sana kolay gelsin tatlim ;)
Jbdun , canim masaallah sanada, ellerine saglik.. menemeni ayni sekilde yapiyoruz, ben de bazilarini bibersiz sadece domatesle yaptim, bazilarinin icine biberini kattim , oyle de deneye bilirsin cok lezetli oluyor. Hatta dun aksam 4 kavanoz daha menemen yapmistim, bir kac kavanoz daha yapmayi planliyorum fakat kavonoz skintisi yasiyorum.. TR deki gibi kavanozlar bulmak imkansiz burada , ancak daha onceden kullandigim kavanozlari degerlendire biliyorum :sad1: Ve dun bir tane menemenim akitti ,sanirim kapaginda sorun vardi.. Sarmisak demisken , 4 gece once ben de senin gibi tum gecemi sarimsaklara adadim ve koca bir kavonoz sarmisak soydum ve zeytin yagina bastim.. Yagi gercekten enfes lezetli oluyor.. hatta okuyunca hazir elimin altindaydi makina hemen resmini de cektim ;) Bu arada sen boldunmu sarmisaklari? acaba bolsem dahami iyi olurdu :icon_scratch: :dontknow:
(http://img26.picoodle.com/data/img26/3/8/28/f_sarimsak1m_ae737a8.jpg) (http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/8/28/f_sarimsak1m_ae737a8.jpg&srv=img26)
Sevdamm, canim sen de ufak tefek seyler yapa bilirsin.. Dedigim gibi benim de buzdolabik kocaman degil, arap sacina donuyor biraz ust uste istif yaptim ben :laughing7:
sevdacım busenin de dediği gibi sen de bişeyler yapabilirsin, adet olarak fazla olmaz her çeşitten 1-2tane yaparsın, sığmaz mı yine? çünkü benimki de kocaman değil.
sağol busecim , ben domatesleri rende yapıp ayrıca sos olarak koydum kavanozlara zaten (ondan mı bahsediyorsun?)
ben de kullanılmışkavanozları kullanıyorum canım, hep saklarım, hatta domates soslarına gitti hepsi, arkadaşımdan aldım kavanozları menemenlik için 10 tane :k06:
sarmısakları bölüp koymak hiç aklıma gelmemişti, öyle yapsak daha iyi olurdu galiba :suclu: seninkiler de çok güzel görünüyor canım :icon_thumright:
az sonra yine pazara çıkıcam, son hazırlıkları da yapıyım tamam ondan sonra da fırsatım falan olmaz malum ptesi okullar açılıyo :-\
Jbduncum bir tanıdığımız k. biberi kızartıp o şekilde atıyodu dondurucuya, ben de bunun ağır olacağını düşünerekten közleyip de atayım diyorum dolmalık için ;) Dün karışık dolma yaptım k. biber de vardı tabi, çiğdendi ama çok leziz olmuştu, acaba aynı lezzeti dond. çıkan biberde de yakalayabilir miyiz? bir de çok yer kaplamasından çekiniyorum, benim dond. kısmı da pek büyük diil.Konserve domates tarifi için teşekkürler, aklımda bulunsun belki dond. koyduğumdan hariç konserve de yaparım.
Armağancım saol iyiyim canım, siz de iyisiniz inşaAllah :opucuk: Eşime de bir sorayım bakayım o da yediyse ve beğendiyse kuru bamya ben de deneyeyim o zaman. Çok saol canım :opucuk:
Busecim canım burda kışın var biber vs ama ben almıyorum zaten kışın, yazlık hiçbir sebze meyve, durum farklı diil yani ;) Ama senden feyz alarak boş dolmalık biberler atacağım dond.ya.Sarımsaklar da çok iyi fikir, bir türlü denemek nasip olmadı bana ama. Kanımca sarımsaklar ikiye bölünüp hazırlansa aroması daha fazla çıkar yağa ;) Ayrıca dün sizin sayfaya yazdım yazdım ve pc reset attı :cildir: O poğaçanın tarifini ben de istiyorum, nütfeeen :D O Ayberki de su parkında oynarken yirim beeeen :nazar:
Sevdacım, büyük küçük deme canım, sen de Jbdunun dediği gibi her bişeyden birkaç parça hazırla, kışın değişiklik olur yersiniz mis gibi, hadi görelim seni de becerikli hatun ;)
TAMAM KIZLARR BENDE YAPICAMMM HEMENNN.... ;)
BU ARADA BUSEM ÇOK LEZİZ OLACAĞI KESİN BU SOSUNNN... :hungry:
Alıntı yapılan: Tebessüm :) - 29 Ağustos , 2008, 15:44:53
Jbduncum bir tanıdığımız k. biberi kızartıp o şekilde atıyodu dondurucuya, ben de bunun ağır olacağını düşünerekten közleyip de atayım diyorum dolmalık için ;) Dün karışık dolma yaptım k. biber de vardı tabi, çiğdendi ama çok leziz olmuştu, acaba aynı lezzeti dond. çıkan biberde de yakalayabilir miyiz? bir de çok yer kaplamasından çekiniyorum, benim dond. kısmı da pek büyük diil.Konserve domates tarifi için teşekkürler, aklımda bulunsun belki dond. koyduğumdan hariç konserve de yaparım.
e peki közleyip de atınca içini doldurması zor olmayacak mı? ben geçen sene de çiğden dolmalık kırmızı biber koymuştum ve tadı tazesi gibiydi. Haklısın yer kaplaması konusunda, bazıları içiçe koyupkaldırıyor ama nasıl içiçe geçiriyorlar? Ben bi tek sap kısımlarını içeri bastırıp çekiyorum ve öyle temizliyorum. Acaba içiçe koyanlar kafa kısmını küt kesip öyle mi içiçe geçiriyorlar :dontknow: anlatabildim mi bilmem?
kızlar kaç poşet koydunuz domates yemeklik?
ben 15 poşet koydum, 15yemeklik yani. Az galiba dimi? Biraz daha mı yapsam? :icon_scratch: :dontknow:
Alıntı yapılan: sevda - 29 Ağustos , 2008, 15:52:18
TAMAM KIZLARR BENDE YAPICAMMM HEMENNN.... ;)
:icon_thumright: kolay gelsin
Jbdun evet biraz narin davranmak gerekir közlenmiş biberi doldururken.İç içe geçme konusunda sanırım farklı boylarda biberler almak lazımki bazıları iç içe geçebilsin ve az yer kaplasın.Ben hiç denemedim dolmalık biber ve kırmızı biber, onun için çok net bilmiyorum.Sen patlıcanları neden içi oyuk kısmı aşağı dönük şekilde astın? Toz toprak girmesin diye mi? Az önce bamya için araştırma yaparken baktım da d. biberlerin ve d. patlıcanları oyuk kısmı yukarı bakıcakmış ??? Bir de bamyaları yıkayıp da mı dizdin ipe? Bazı yerlerde yıkanmadan sadece sap kısmı ayıklanıp dizilecek diyo, bazı yerde yıkayın diyo. Bir de şöyle bir site buldum, birçok meyve sebzenin kurutma teknikleriyle ilgili bilgiler var http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7980 Ben henüz erken olduğunu düşünüyorum domates stoğu yapmak için, daha yapmadım yani.Ama sen konserve de yaptığın için yeterli gelebilir belki 15 poşet domates ;) Ben kavanozlarıma bir bakayım kayde değer sayıda varsa ben de deniycem senin verdiğin tarfile konserve domates ;)
burda yapan o kadar çok ki akrabalar da yapıyo, onlara sordum, bi de balkonlara hep baktım, patlıcan ve dolmalık yeşil biberler başaşağı . Yukarı bakanhiç görmedim burda :dontknow:
bamyaların baş kısımlarını aldım, yıkamadan dizdim, onları başaşağı yapmadım
kırmızı dolmalık biberler de düz dizilio, başaşağı değil
o ağaçlar neti ben de okudum araştırırken.
domates biraz daha stoklıyım ben en iyisi, rahat etmiycem bişey yapmadan :k06:
Bence de daha mantıklı baş aşağı dizmek, temizlik açısından ;) Sen işin çoğunu yaptın zaten, acele etme bir ay daha stoklarsın domates :k06: Ben bugün biraz patlıcan ve biraz bamya aldım, ama onlar bana bakiii ben onlara bakiiiim, bakışıyoruz şimdilik bakalım ::) :laughing7:
evet temizlik açısından da düşünürsen doğru ;)
ben o ara iyi gaza gelmiştim alır almaz yapıyodum :k06: sana da kolay gelsin, yakın olsaydık yardıma gelirdim ;)
hamarat hatunlar kolay gelsin
Allah bana feyiz versinde bende bişiler hazırlayayım :amin:
merhaba arkadaşlar domatesleri kuratabilirsiniz çok güzel oluyormuş ..arkadaşlarım yapıyor ve çok pratik oldugunu söylüyorlar.
merhaba arkadaslar bende patlıcan.dolma bıber.sıvrı bıber ve domates kuruttum.hepsıde cok guzel oldular .patlıcanları hep kup kup dograyıp bıraz golgede kurttum bırazınında ıcını orayarak ıpe dızıp kuruttum dolmalık;)biberi ve dolma bıberınıde ıpe dızdım.
ancak domateslerı kuruturken bıraz dıkkat etmek gerekıyo gecen sene kurtlandırdım ama bu sene tecrubelı oldum gayet guzel oldu.domateslerı ıkıye boluyoruz ve bır tepsının uzerıne ben once bı kat pamuk serdım daha sonra kullanmadıgım eskı bı ortu ve gazete serdım cunku domatesler kurudukca sulanıyor ve suyunu ıyı cekmezse kurtlanma yapıyyor.daha sonra domateslerı dızdım ve uzerlerıne bıraz tuz attım (bı taneye hemen hemen 1 cay kasıgına yakın)ve 10 gun balkonda gunese bıraktım ve cok guel oldular .
ayşegül nasıl halledebildin mi hazırlıklarını?
aysun ve naz-pınar ben domatesi kurutmadım, aslına bakarsanız domatesin bi tek o çeşidini yapmadım. Domatesin kurusuyla ne yapılıyor? Dolma mı?
Naz_pınar ellerine sağlık, sen de bayağı hazırlık yapmışsın, afiyetle yersiniz umarım ;)
Jbdun yardıma gelsen süppper olurdu, zira bamya ayıklamak ve ütü deyince aklıma ilk gelen sen oluyorsun :toothy10: Saol nezaketin için :opucuk: Patlıcanları bugün dizdik lakin bamyalarla hala bakışıyoruz, bakalım Allah kerim yarın hallederim belkim :dontknow: Bugün Mehmet Yaşinin programında sizin pazarı gösterdi :laughing7: ahanda dedim Jbdunların pazarı, cuma günüydü dimi yanlış hatırlamıyorum? Domatesin kurusu yemeklere katılıyor bildiğim kadarıyla, dolma olmuyor. ;)
domateslerden ne olur bilmiyorum kurusundan ama tüm koymak daha güzel bir fikir gibi geldii..
ayşegülcüm demek patlıcanla bamyalar sana bakiyyy
canımsın sen yaaa ben yardıma gelim diycem ama benim daha çok işim varrr henüz yeni başlamay karar vermiş birisi olarak... :k06: :k06:
himmmmmm becerikli hatunlar sizi ..valla ben hicbisi yapmadim..ama okuyuncada imrenmedim degil dogrusu fakat almanyada yaz ve kis sebzeler cok pahali bundan dolayi taze alip yapmak daha bi pratik geliyo ..yani benim gibi tenbellere :toothy10: :ehi:
ben izmirdeyken o kadar uğraştım sırf zeynep kışın sağlıklı beslensin diye kaç gün emek verdim domates,fasulye,bezelye,semizotu felan koydum ama buraya taşınırken tüm çabalarıma rağmen hepsi erimişti yni ben yesem bile zeynepe yediremem artık çok moralim bozuldu yaa :y25: :y25: :y25:
MERHABALAR,
esim barbunya,manti ve borek delisi.
dondurucu kulturune dair tek bildigim; indirime girdigi zaman barbunya alip ayiklayip, yikayip dondurucuya atmak. cok guzel oluyor. özellikle o gün işim varsa benim için en kolay yemeklerden biri oluyor. geldiğimde de isitma derdi yok, hep zeytinyagli yaparim cunku.
nohut haslayip dondurucuya atarim, ani misafirde haslanmis tavuk+nohut ve pilav.
bir iki kez de braun'un vakumlu kaplarinda yemek sakladim, gercekten ise yariyor.
birde saolsun kayinvalidem eriste ve tarhana yapar, ramazanda hizir gibi yetisiyor.
gelelim asil mevzuya;
benim sizden ogrenmek istediklerim;
borek sarip dondurucuya atmak istiyorum, ama pisirip mi atsam pisirmeden mi.? peynirli,patatesli vs hangisi guzel oluyor.?
en önemlisi manti yapmak istiyorum ama kurutma tekniklerini vs bilmiyorum. yalniz benim gibi cahiller icin lutfen ayrintili anlatin:)
meraba canım senin yaptıklarında güzelmiş böreğe gelince ben pişirip atıyorum çıkarıp fırında ısıttınmı süper oluyo taze gibi aynı mesela sigara böreğide atarım ama onu pişirmeden çıkarıp hemen kızartınca çıtır çıtır oluyo valla ohhh :hungry: :hungry: :hungry:
mantı konusunda pek fikrim yok canım nasıl kurutuluyo bilemiyorum ;) ;)
KISLARRR...
ÖZÜM ÇOK ÜZÜLDÜM HAYATIM BÖYLE OLMASINA MA YİNE YAPABİLİRİSNİN HENÜZ GEÇ KALMIŞ DEĞİLSİN... ;)
MANTI: Hamur tahtanın üzerinde açılır. İnce ince şeritler halinde kesilir. Daha sonra bu şeritlerde üst üste konularak küçük küçük kareler şeklinde kesilirler. Kesilen mantılar bir bezin üzerine serilerek kurutulur. Kışın mantı yoğurt katılarak yenilir.
AYRICA KAVANOZLARA KOYULUP SAKLANILABİLİRMİŞŞ ÖYLE OKUDUM NETTEN.. ;)
tesekkurler
Ben yufkamı açtım ramazan için :icon_thumright:
Kayınvalidem köye gimeden önce vişne attı buzluğa oğluşuma meyve suları yaparım diye..
Hemde ramazanda meyve suyu yaparım diye..
zaten sebzemi atmıştım buzluğuma :icon_thumright:
Ramazanda yemeklere özen veririm bakalım bu ramazan nasıl geçcek 8)
bende 10 paket bezelye
10 paket taze fasülye attım vişne atıcam
barbunya atmayı dusunuyorum bıde kırmızı bıber ve patlıcanı közleyıp küçük küçük dograyıp atıcam allah kısmet edrse
patlıcanı ben musakkalık doğrayıp kızartıp atıyordum ama bu sene fırsat bulamadım...
Eşimde bende patlıcan hastasıyız..birşey sorcam çiğden atılmaz değil mi patlıcan ???
Ben bi sene attım kızarttım ama lastikk gibi oldu püf noktası varmı :dontknow:
Selam kizlar Bende yufka yapacam allah izin verirse manti sulku kofte falan
bu sene oruc tutmiycam ama simdi el degmisken eltiler yapacak saolsunlar
:k06: :k06: :k06:
ben ramazan hazırlığı yapmicam
ramazanın birazını annemde birazını kayınvaldemde geçirecem
kış için annemein bahçesinden domates fasülye patlican koyacam
ay ne guzel ranacim ben dusunmuyorum kimseyi cagirmayi
cunku esime bile dedimki ramazanda benden yemek bekleme
yemek yapamam dedim oda razi oldu :basardim: :basardim:
oh böcuk bu sene beleşçisin ne ıyı eltıların varmmıs öyle :ehi:
ayse ben daha once hıc atmadım patlıcan ama bu sene közünu atıcam cok guzel oluyo közle at dolaba cıkar sarımsaklı yogurtla nefis oluyo aynı sekılde kırmızı yağ bıberı de oyle :hungry: :hungry:
eflinim ben oturcam onlar yapacak degil kizzz :ehi: :ehi:
hem asla ve katiyen razi olmam ona beraber yapacaz yani
yani bacim ben onlara yardim edecem onlar bana :laughing7: :laughing7: :laughing7:
yazda olsa kista olsa fasulye atmadan dolaba olmuyor
patlıcan közlemeye bende bayılırım :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
çok güzel oluyor :icon_thumright:
HIM BEN PATLICAN MANYAGIYIM ;D
TADI DEĞİŞMİYOR DEĞİL Mİ BUZLUKTAN ÇIKINCA HANİ KOKU SİNİYORMU ???
BEN TAZE FASULYEYİ ORTADAN KESİYORUM BÜTÜN YİYEMİYORUM HANİ UZUNLAMASINA KESİYORUM FASULYEYİ İNCE OLUYOR ;)
DOMATES DOĞRUYOM KOCAMAN TENCEREDE AZ PİŞİYOR KENDİ KENDİNE SONRA SOĞUNCA ATIYORUM..
BUZLUK VİŞNE İLE DOLU ..BEZELYE VS ATTIM KIRÇAN FALAN ATTIM BİLEN VARDIR BELKİ :hungry:
közleme ve kızartılarak dolaba konulan patlıcan cokta saglıklı degıl haslayarak koymak en mantıklısı bence
patlicandan nefret ederim :igrenc: :igrenc: tek sevdigim kozleme salatasi oda domte falan oluyorya
kismete bak esimde patlicani cok sever mecbur ona ayak uyduruyorum :cildir:
kizlarbelki tuaf gelcek ama buzluktan sebze hic yiyemiyorum ya annemden alistim sanirim aslinda goruyorum tanidiklarda filan ii oluyo bazen hazir oluyo ama iste mevsiminde ne var onu yapiyorum iste
ama annemle tuplu sacta yufka ve boreklik taze yufka yaptik attik dolaba sahur icin ii oluyo mantida kestik ve mantida yapilcak belkide annem komsulariyla yapar cunku benim bebek oldundan zor oluyor
ay mantıya bayılıırm sirona :hungry:
biz açamadık ondan inşallahh annem kendne açarken yaparda bende yararlanırım :hungry:
Alıntı yapılan: Aყşҽ_* - 27 Temmuz , 2010, 23:29:27
patlıcanı ben musakkalık doğrayıp kızartıp atıyordum ama bu sene fırsat bulamadım...
Eşimde bende patlıcan hastasıyız..birşey sorcam çiğden atılmaz değil mi patlıcan ???
Ben bi sene attım kızarttım ama lastikk gibi oldu püf noktası varmı :dontknow:
güneşte kurut ayşem olmazmı patlıcanları
fasulyeyıde kurutabilirsin güneşte
ilk kez duydum :ehi: ben b :ehi:le kururum güneşte hele anlat bakalım nasıl oalcak :ehi:
AAA CİDDİMİSİN CANIMMM
BEN ŞİMDİ YEŞİL FASULYEYİ YEMEK YAPACAK ŞEKİLDE DOĞRUYORUM
SONRA 1 GÜN GÜNEŞTE BEKLERIYORUM SONRA ODAYA ALIYORUM
3-4 GÜNDE KENDILIĞINDEN KURUYOR
PATLICANIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIYORUM
AMA PATLICANI DOĞRARKEN ÖNCE YIKIYORUM FASULYEYI YIKAMIYORUM
YEMEK YAPARKENDE
FASULYEYİ SICAK SUYLA ÖNCE HAŞLIYORUM
SONRA YAĞLA KAVURUP ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜYORUM
Alıntı yapılan: eyмeɴ çαğαɴ_ﮡ - 30 Temmuz , 2010, 18:34:46
HIM BEN PATLICAN MANYAGIYIM ;D
TADI DEĞİŞMİYOR DEĞİL Mİ BUZLUKTAN ÇIKINCA HANİ KOKU SİNİYORMU ???
BEN TAZE FASULYEYİ ORTADAN KESİYORUM BÜTÜN YİYEMİYORUM HANİ UZUNLAMASINA KESİYORUM FASULYEYİ İNCE OLUYOR ;)
DOMATES DOĞRUYOM KOCAMAN TENCEREDE AZ PİŞİYOR KENDİ KENDİNE SONRA SOĞUNCA ATIYORUM..
BUZLUK VİŞNE İLE DOLU ..BEZELYE VS ATTIM KIRÇAN FALAN ATTIM BİLEN VARDIR BELKİ :hungry:
cnm vişneyi napıyorsunuz ilk defa duydum :icon_scratch: :icon_scratch:
canım vişne suyu yapıyorum ..
malum eymene herşeyin doğalını vermek istiyorum vişnede çok yararlı..
her sene koyarım zaten kaynatıp suyunu yaparım mükemmel oluyor..
poşetleyip atıyorum..çıkarıyorum tencereye koyuyorum su eklıyorum kaynatınca süzgeçten geçirip temcereye koyuyorum tekrar..
sonra 1 bardak şeker koyuyorum biz tatlı pek sevmeyiz...
biraz daha kaynatıyorum mis gibi vşne suyu ::)
Alıntı yapılan: ((selma)) - 04 Ağustos , 2010, 10:45:29
AAA CİDDİMİSİN CANIMMM
BEN ŞİMDİ YEŞİL FASULYEYİ YEMEK YAPACAK ŞEKİLDE DOĞRUYORUM
SONRA 1 GÜN GÜNEŞTE BEKLERIYORUM SONRA ODAYA ALIYORUM
3-4 GÜNDE KENDILIĞINDEN KURUYOR
PATLICANIDA AYNI ŞEKİLDE YAPIYORUM
AMA PATLICANI DOĞRARKEN ÖNCE YIKIYORUM FASULYEYI YIKAMIYORUM
YEMEK YAPARKENDE
FASULYEYİ SICAK SUYLA ÖNCE HAŞLIYORUM
SONRA YAĞLA KAVURUP ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜYORUM
ilk kez duydum kuru patlıcan duydum dolması yapılıyrda
fasulye vs ilk ez duydum ;D
ben normalde yeşil fasulyeyı sevmem
ama bu turlu kurusu çok güzel oluyor dene canım sende
biberde kurutabilirsin böle
Alıntı yapılan: eyмeɴ çαğαɴ_ﮡ - 04 Ağustos , 2010, 11:11:07
canım vişne suyu yapıyorum ..
malum eymene herşeyin doğalını vermek istiyorum vişnede çok yararlı..
her sene koyarım zaten kaynatıp suyunu yaparım mükemmel oluyor..
poşetleyip atıyorum..çıkarıyorum tencereye koyuyorum su eklıyorum kaynatınca süzgeçten geçirip temcereye koyuyorum tekrar..
sonra 1 bardak şeker koyuyorum biz tatlı pek sevmeyiz...
biraz daha kaynatıyorum mis gibi vşne suyu ::)
çok iyimiş ya çook severim vişne suyunu nasıl canım çektii ::)
SÜZGEÇTEN NEDEN GEÇİRİYOSUN AYŞE
BİZDE YAPARIZ AMA SÜZGEÇTEN GEÇİRMİYOZ
SUYUNU İÇİP VİŞNESİNIDE YIYOZ
SEN VİŞNEYI NAPIYOSUN PEKİ
bende kızılcık koyarım bol bol guzel oluyo kızılcık şerbetide
Alıntı yapılan: ASEL&NUR - 04 Ağustos , 2010, 11:53:23
bende kızılcık koyarım bol bol guzel oluyo kızılcık şerbetide
ADINI DUYDUMDA HİÇ İÇMEDIM
NEYDEN YAPILIYOR
kızılcıktan yapılıyor kızılcık meyvesınden :) aynı vısneyi yapar gıbı
canım süzüyorum çünkü pütür pütür ağıza gelmesin diye..
vİŞNELERİ PASTA SÜSÜNDE KULLANIRIM YADA YERİM. ;D
yADA ATARIZ ;D
eymene bu kış bol bo içircem ;D
kızılcık bilirim ben eşim toplamıştı..marmelat yapmıştı ımm baylırım..
suyunu içmedim hiç ama :-\
O ZAMAN ÇEKİRDEĞİ İLE KOYMUYORSUN SEN DOLABA
hayır çekirdeğiyle koyuyorum...
pasta süsü için diyorsa çıkarıyorum çekirdeklerini...
yerim yada atarım çöpe ;D
ooo bizim kızlar çok marifetli maşallah :nazar: :nazar: bende domatesli biberli sos yaptım bol bol kavanozlara doldurdum ki dolapta yer kaplamasın die hhoooppp yemeklere hemen hazır oluyo..fasulye kurutmayı çok istiyorum ama malesef nemli bölgede olduğumuz için kurumuyo :( patlıcanları kırmızı biberleri közleyip koydum dolaba...vişneyide kayınvalidem çok yapar ama o dolaba deil kavanozlara koyar böylece dolapta başka şeyler için yer kalır kavanozlara koymanızı tavsiye ederim kızlar
domatesli biberli sosu nasıl yaptın bende booolca domates oluyo
hep birilerine veriyorum
bahçeden topluyoruz nasıl değerlendirmelii ::)
Alıntı yapılan: BaLkIzzZ - 24 Ağustos , 2010, 02:18:48
domatesli biberli sosu nasıl yaptın bende booolca domates oluyo
hep birilerine veriyorum
bahçeden topluyoruz nasıl değerlendirmelii ::)
canım domateslerin kabuklarını soyuyorum küçük küçük dilimliyorum büyük bi tencerenin içine alıyorum kaynayınca içerisine biberleri doğrayıp atıyorum iyice kaynıyo domatesler birazcık suyunu çekince cam kavanozlara dolduruyorum ağızlarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum soğduktan sonrada istediğim yere koyuyorum şimdi havalar sıcak die buzdolabına doydum ama biraz serinlesin balkona koyacam ben ...istersen kavanozlara deil soğuduktan sonra buzdolabı poşetleriyle dolabada koyabilirsin... sadece domatesleride bu şekilde yapabilirsin kışın yemeklere koyarken harika oluyor..bazıları robottan geçirip yapıolar ama ben doğranmış şeklini daha çok seviyorum robottan geçince çok cıvık oluyo..
bende domatesleri normal dogruyorum buyuk buyuk buzdlabı poşetlerine kouyorum kısın pahalı oluyor domates yemeklerde kullanmak için melemen yapmak için guzel oluyor
Kizlar bu domatesleri bibersiz olarak nasil koyuyorsunuz buzluga. Dograyip cig olarak mi yoksa kavuruyormusunuz. :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch:
ben kavurmuyorum daha zahmetsız oluyo gecen yıl kefettm bende dogradım dogradım attım buzluga kısın canım melemen falan ıstedkce yaptım ben bıberlerıde ayrı dogruyorum poşetlere koyuyorum o sekılde buzluga yemeklerde falan kullanmk için
Sagol Nurcugum iyiyimis bu yaa ben hic denememistim. bu yil yapayim bari biraz. Kisin domates de biberde cok pahali oluyor. Ama mecburen aliyoruz. :-ooo
Bu yıl ilk defa kendim kış için hazırlık yaptım..Çok hoşuma gitti :)
Dolmalık biber, fasulye, patlıcan kuruttum..
Eşimde bende vişne'yi çok seviyoruz onun için buzluğumun bir çekmecesine vişne doldurdum..Sonra bamya ve bezelye koydum...
Bir kaç kavonoz vişne reçeli yaptım...Bakalım aklıma ne gelirse yapmaya çalışıyorum damak tadımıza göre...
kaynar suyun içine domatesleri atın kabukları yumuşuyor elinizle soyulur hale geliyor hanımlar..
doğrayıp atın buzluğa ;)
ben mısıra varana kadar attım lakin yer kalmadı hele kurban bayramında et merasimi nereye koycama vallahi kocaman dndurucu almam lazım benim :k06:
domates filan konuldugunu ilk defa duyuyorum :icon_scratch: kis mevsimindede olmuyormu domates biber filan?
domates güzel oluyo küçük poşetlerde yemeklere koymak için
tavsiye ederim
ben menemen yapıp koydum sadece biber ve domates olarak pişirdim dondurma kaplarıyla koydum kışın çıkarıp yumurta kırıp yicem
bide barbunya fasulye bezelye ve vişne var
Alıntı yapılan: angel81 - 07 Eylül , 2010, 12:10:55
domates filan konuldugunu ilk defa duyuyorum :icon_scratch: kis mevsimindede olmuyormu domates biber filan?
kışın tabi oluyo ama yazın olanlar gibi olmaz
balkiz annemde patlican filan kizartip koyardi. yeri olanlar icin gerci ideal.
ben barbunya, misir gibi seyleri konserve olarak aliyorum. zaten onca seyi koyacak buzluk yok. buz dolabimda 3 tane cekmece var sadece :'(
kızartılıp koyuluyomu bilmiyordum
ben börek köfte falan koyarım misafir gldinde nolur nolmaz hazır olsun diye
ama barbunye fasulye koymadım
dondurulmuşlardan alıyorum zaten
Bu sene bende koydum kızarttığım patlıcaNları, musakkalık olarak. Eşim patlıcan hastasıdır, kışın yaparım bol bol.. Barbunya, taze fasülye, kızılcık,erik koydum dondurucuma. birde dolmalık biberlerin içini çıkarıp temizledim poşetlere koydum.
çoooooook boş vaktim olcakki yapim anacım
boş vaktimde ya burdayım ya uyurum :k06: :k06: :k06:
Anam bende cok seviyorum buzluga bisiler atmayi ama burda yaz kis her sebze var
sadece fasulyeyi atiyorum oda sadece ben yedigimden bisey olmasin diye
Alıntı yapılan: BaLkIzzZ - 07 Eylül , 2010, 13:09:51
çoooooook boş vaktim olcakki yapim anacım
boş vaktimde ya burdayım ya uyurum :k06: :k06: :k06:
Ne güzel gülşahcım, keşke benimde uğraşıcak bebeğim olsada bende hiçbişey koymasam dondurucuya :k06: Çocuklardan fırsat kalmıyordur canım çok normal :D Büyüdüklerinde yaparsın bol bol :opucuk:
Alıntı yapılan: BaLkIzzZ - 07 Eylül , 2010, 12:58:52
kızartılıp koyuluyomu bilmiyordum
ben börek köfte falan koyarım misafir gldinde nolur nolmaz hazır olsun diye
ama barbunye fasulye koymadım
dondurulmuşlardan alıyorum zaten
evet patlicanlari, hatta biberde kizartilip konuluyor. bencede borek, pogca filan cok iyi oluyor aslinda biri geldiginde. valla ben en son bi yas pasta aldim misafir gelirse diye buzlukta kaldi garibim :D birde ust komsum yufka yapmisti onlar duruyor dolapta. ben sahura kalkmadigimda evdede ekmek kalmadiginda esim cikarip yemis bir kac kez. Allah ust komsumdan razi olsun : )
birde dolmalik biberi oyup koymak, sarma filan, hatta sarmalik ic koymak filan super oluyor. yani ben ozellikle ic koymam ama artarsa atarim buzluga. annem hamur filan artarsada koyar buzluga, sonra cikarip yapar onu :D
ha birde manti haluj filan yapip koymakta muazzam oluyor gercekten.
Patlıcan vs çiğden konulunca kokuyor geliyor bana kızartıp koymak daha güzel oluyor :hungry: domatesi dörte bölüp atıyorum kışın etli yemeklere koymak için ideal oluyor :hungry:
mayddanoz doğrar koyarım dereotu vs :hungry:
bol bol atıyorum yazınki domates kışın nerdeeeeeeeeeee :-[
hmm patlıcan kızartıp koyma fikri güzel
patlıcan kızartıp koyim bari
bide domates hazırlim
ne güzelmiş buzluklar ne ararsan var :ehi:
bende kış için bol bol kırmızı biber közledim.taze fasulye üzüm yaprağı koydum.domateste küp küp doğrayıp koycam ama kararsızım.kayınvalidem koku yapıyor öyle diyor ???
fasulye turşusu yaptık annemle karadenizliler bilir kavuruyoruz çok güzel oluyor..daha aklıma bişeyler gelirse koyarım buzlukta çok yer var..
canım domates kokmuyorkii :icon_scratch: biz hep atarız :dontknow:
kırmızı biber közlemesini mayonezle çok seviyorum ama denemedim buzluğa atmayı :dontknow:
fasulye,vişne,çilek,bezelye,bamya,domates,kırmızı biber bizde koyuoruz ayşecm bişe olmuo :icon_thumright:
kırmızı biberi doğrayıp atıyorum sotelere iyi oluyor...
ama közleyip denemedim denerim onuda:D
bende sadece börek koyuyorum hazırlayıp
eşim sebze yemediği için hiçbirşey koyamıyorum kendimede koymak istemiyorum
pek öyle gelenimiz gidenimiz olmuyor
sağolsun annem yapıyor domates biber falan veriyor ben kavurmasını çok seviyorum da
hıı bide kuru soğan koyuyorum yemeklik doğranmış 10 kere ağlamamak için :k06:
Ben kis icin pek yapmiyorum birsey ama bazi ugras verici yemekleri birkerede yapip atiyorum dolaba. hem her seferinde ugrasmamis oluyorum hemde pratik oluyor.
Manti - Kofte -kuru fasulye / nohut haslamasi - bazen pogaca borek - Kelle paca ;D - pizza vs..
Yavas yavas Ramazan yaklasiyor :hieyt:
Bizde hazirlik icindeyiz Manti, Yaprak sarmasi, eriste, ufak manti diyorlar bilen vardir belki ..
Yufka ve kofte hazirliyorum .. Manti ve yaprak sarmasi kaldi onlarida yaparsam tamamdir.
Validem sagolsunnn cok yardimci oluyor :k06:
bu ramazan'da minnoşum aramıza katılacak inş. haftaya doğum iznine ayrılıyorum, kısmetse ondan sonra deep freeze ağzına kadar doldurucam. malum bebek görmeye gelen giden olur sofra kurmadan olmaz. miniğim evimize bolluk bereket getirecek inş :hello2:
bende bol bol kırmızı biber közlicem buzluğa atcam..köfte yaparım taze fasulye için daha erken galiba :dontknow:
Ramazan bi baska ay :love9:
Allah agiz tadi ile orucumuzu tutturmayi nasip etsin :love7: :amin:
daha once yazmistim gerci..bizde yufka yaptik , katmer yaptik, corbalik hamur kestik, pogaca yaptik.
daha manti yapcaz, kac haftadir erteleyip duruyoruz :k06:
Manti insani cok oyaliyor :-\
tek basina olursan oyle bocugum bak oglusun buyusun nasil annesiyle manti minciklayacak :hieyt: :love9:
bir kisi acip 2-3 kisi bukersen bir suru manti cikiyor. ama oyalayici olmasina gene oyalayici. ben halujuda cok seviyorum yaa kocaman kocaman yapacaksin patatesli patatesli :hungry:
esime kiyma al dedim yarin sabah yapariz valideyle mantiyi :k06:
aman ben valideyle yapiyimda digerlerini istemem :suclu:
haluju bende cok severimm byuk buyuk olunca tadida cok guzel oluyor :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
aciktim valla :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
oglum iyice mera saldi hersi inceliyor mantiyada bi el atar :ehi:
digerlerini napican zaten kiz. hem ne kadar cok kisi olursa o kadar cok yorulursun. malum tek sana yapilmaz o zaman. ne gerek var? azicik asim kaygisiz basim demisler :k06:
kiz ogret tabii hakantosumuzada erkek adam hem kadin isini bilsin hemde erkek isini, ilerde sana yardim eder annesi :love7:
Valla aynen oyle :laughing7:
Validem hamur islerinde beceriklidir sak sak iki dkkada SIkiyor mantiyi :k06: :k06: :k06:
ilerde bana ve esine yardim eder ne guzel buyuyecekte evlenecekte bende kayinvalide olacam :k06:
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 08 Temmuz , 2011, 15:35:09
Yavas yavas Ramazan yaklasiyor :hieyt:
Bizde hazirlik icindeyiz Manti, Yaprak sarmasi, eriste, ufak manti diyorlar bilen vardir belki ..
Yufka ve kofte hazirliyorum .. Manti ve yaprak sarmasi kaldi onlarida yaparsam tamamdir.
Validem sagolsunnn cok yardimci oluyor :k06:
EDACIM YAPRAK SARMASINI ETLIMI YAPIYORSUNUZ :icon_scratch: DERIN DONDURUCUDAMI ACABA BENIM EN SEVDIGIM YEMEKTIR ONUN İÇİN SORDUM GERCI RAMAZAN ORUC TUTAMACAM SANIRIM :'( AMA OLSUN YINEDE OGRENMEK ISTIYORUM LAZIM OLUR ILERDE :k06:
Alıntı yapılan: இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ - 08 Temmuz , 2011, 16:54:49
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 08 Temmuz , 2011, 15:35:09
Yavas yavas Ramazan yaklasiyor :hieyt:
Bizde hazirlik icindeyiz Manti, Yaprak sarmasi, eriste, ufak manti diyorlar bilen vardir belki ..
Yufka ve kofte hazirliyorum .. Manti ve yaprak sarmasi kaldi onlarida yaparsam tamamdir.
Validem sagolsunnn cok yardimci oluyor :k06:
EDACIM YAPRAK SARMASINI ETLIMI YAPIYORSUNUZ :icon_scratch: DERIN DONDURUCUDAMI ACABA BENIM EN SEVDIGIM YEMEKTIR ONUN İÇİN SORDUM GERCI RAMAZAN ORUC TUTAMACAM SANIRIM :'( AMA OLSUN YINEDE OGRENMEK ISTIYORUM LAZIM OLUR ILERDE :k06:
Valla bacim genelde etsiz bi yemek yapmiyoruz :igrenc:
gina geldi etten, ama etli yapiyoruzzz :ehi: cigden koyuyoruz ama ilk kez yapacam ben deep freeze :k06:
genelde eltiye yapariz oda deep freze atar bayramlarda cok guzel oluyor :hungry:
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 08 Temmuz , 2011, 16:57:55
Alıntı yapılan: இܓiڪے†∂ηßﺙuℓ இܓ - 08 Temmuz , 2011, 16:54:49
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 08 Temmuz , 2011, 15:35:09
Yavas yavas Ramazan yaklasiyor :hieyt:
Bizde hazirlik icindeyiz Manti, Yaprak sarmasi, eriste, ufak manti diyorlar bilen vardir belki ..
Yufka ve kofte hazirliyorum .. Manti ve yaprak sarmasi kaldi onlarida yaparsam tamamdir.
Validem sagolsunnn cok yardimci oluyor :k06:
EDACIM YAPRAK SARMASINI ETLIMI YAPIYORSUNUZ :icon_scratch: DERIN DONDURUCUDAMI ACABA BENIM EN SEVDIGIM YEMEKTIR ONUN İÇİN SORDUM GERCI RAMAZAN ORUC TUTAMACAM SANIRIM :'( AMA OLSUN YINEDE OGRENMEK ISTIYORUM LAZIM OLUR ILERDE :k06:
Valla bacim genelde etsiz bi yemek yapmiyoruz :igrenc:
gina geldi etten, ama etli yapiyoruzzz :ehi: cigden koyuyoruz ama ilk kez yapacam ben deep freeze :k06:
genelde eltiye yapariz oda deep freze atar bayramlarda cok guzel oluyor :hungry:
CANIM BAZI YEMEKLERDE ETSIZ GUZEL OLMUYOR MESELA BEN ZEYTINYAGLILARI ÇOK FAZLA SEVMIYORUM ETDE ÇOK SEVMEM ARASI OLMALI AŞIRISI GERCEKDEN MIDEMI BULANDIRIYOR :igrenc:
HADI KOLAY GELSIN O ZAMAN KAYINVALIDSEN DE VAR YARDIM EDER :hungry:
Haklisin goz karari et yeterli bence :k06:
cok sagol sibosum :opucuk:
bende yapıcam bişeyler ama buzdolabımın dondurucusuna sıgmıyo yer kalmıyo derin dondurucu almak lazım :cildir: :cildir: :cildir:
dun 4 kilocuk manti mincikladik, oghh sonrada bi guzel bi kismini pisirip yedik :hungry:
afiyet olsun yarasin :hungry: :k06:
ben yaprak sarması içli köfte börek yaptım istediğim zaman çıkarıp pişirir yeriz die daha çok şey yapcam mantı vs ama dolaba sığmıyorki
sagol edos :k06:
asya81 yer musaitse en guzeli derin dondurucu almak.
bend eöyle istiyorum ama eşim bi dolap daha alalım diyor çünkü ben dolaba bakliyatlarımıda koyuyorum malesef burda hemen böcekleniyor dışarda bırakamıom hiçbişiyimi
iyide dondurucuyada koyabilirsin bir cok seyi. hatta kek pogaca gozleme borek corek sarma lahmacun kuru bakliyat filan hhrsey konur. 2. bi dolap bana musriflik geliyor helede 2 kisi icin. ama derin dondurucu her eve lazim gercekten.
Burda oyle buyuk bi buzdolabi almak istersen ozel olarak aliniyor
ama genelde mutfak dolabiyla beraber kuucucuk ... mecbur deep freez olmasi lazim..
ama yer kapliyor o baska :k06:
buzdolabi mutfaga sigacak sekilde olmasi lazim, ama dondurucuyu istedigin odaya koyabilirsin. ayri olmasi mantikli bencede. hos benim henuz yok ama ilerde almayi dusunuyorum.
haklısınıns dolap tipi olanlar bile var kullanılmayan odaya konur.kocişe söliim bunu ben
ben tatilimi bitirdim geldim dün ve hazırlıklara başlıycam artık
kış için ben
salça,konserve domates,menemenlik,yaprak sarma,mantı,erişte,tarhana,kuru biber yapıyorum
ayrıca nane,kırmızı pul biber gibi şeyleri de kurutup yapıyorum yazın kendim
deep freeze de
fasulye,bamya,barbunya,dolmalık biber,kabak,haşlanmış mısır,nohut vs gibi yemeklik koyuyorum ramazan zaten bu hazırlıkların yapıldığı zamana denk gelicek rahat olur benim için :basardim:
Alıntı yapılan: derbeder - 11 Temmuz , 2011, 12:16:27
dun 4 kilocuk manti mincikladik, oghh sonrada bi guzel bi kismini pisirip yedik :hungry:
ELLERİNİZE SAĞLIK CNM ÇEKTİ :hungry:
AMA BİŞEYİ MERAK ETTİM 4 KİLO MANTIYI KAÇ KİŞİYE,KAÇ SAATTE BİTİRDİNİZ VALLA BİZ GEÇEN YARIM KİLO ET İÇİN 4 KİŞİ UĞRAŞ DUR KAÇ SAAT :k06:
Alıntı yapılan: --€lif-- - 13 Temmuz , 2011, 09:46:34
Alıntı yapılan: derbeder - 11 Temmuz , 2011, 12:16:27
dun 4 kilocuk manti mincikladik, oghh sonrada bi guzel bi kismini pisirip yedik :hungry:
ELLERİNİZE SAĞLIK CNM ÇEKTİ :hungry:
AMA BİŞEYİ MERAK ETTİM 4 KİLO MANTIYI KAÇ KİŞİYE,KAÇ SAATTE BİTİRDİNİZ VALLA BİZ GEÇEN YARIM KİLO ET İÇİN 4 KİŞİ UĞRAŞ DUR KAÇ SAAT :k06:
hehe aramizdan bi erkegi yogurmasi icin sereflendirdik :k06:
sonrasinda sanirim bir 3 saatte filan buktuk 3 kisiyle. ama tabiiki bizim un miktari 4 kiloydu.
Kızlar bende kış hazırlığğı yapmak istiyorum. Şimdi deep freeze ne koysam ki? Geçenlerde yaprak aldım buz dolabına koyduum börekleri falan nasıl koyyorsunuz çiğden mi?
Alıntı yapılan: aydinays - 13 Temmuz , 2011, 10:56:35
Kızlar bende kış hazırlığğı yapmak istiyorum. Şimdi deep freeze ne koysam ki? Geçenlerde yaprak aldım buz dolabına koyduum börekleri falan nasıl koyyorsunuz çiğden mi?
canım sigara böreği felan yapıyorm çiğden o güzel saklanıyor ama pişmiş börek felan sakladım sevmedim çözünüce kokusu tuhaf olmuştu.barbunya ve bezelye yeşil fasulyede koyuyorum ben.bide domatesi kışlık hazırlayıp saklıyorum kavanozlara kışın kullanıyoeum
Alıntı yapılan: aydinays - 13 Temmuz , 2011, 10:56:35
Kızlar bende kış hazırlığğı yapmak istiyorum. Şimdi deep freeze ne koysam ki? Geçenlerde yaprak aldım buz dolabına koyduum börekleri falan nasıl koyyorsunuz çiğden mi?
borek, pogaca, lahmacun, manti, eriste, taze fasulye, kizartilmis patlican-biber, icli kofte, yuvalama, yufka vs vs bu malzemeler cogaltilabilir.
tabiiki buzluktan cikan seyler tazesi gibi olmuyor ama acil zamanlarda helede kisa bir surede yapman gerekiyorsa bence super.
sen yaprak demissin canim ama bence sarmalari sarip pisirmeden koymak dolaba daha guzel ve pratik oluyor. taze yaprak saklamak istiyorsan tuzlayip basabilirsin, boylelikle dondurucunda yer kaplamamis olur.
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
Yok canım bende taze yaprak suda haşladım sakladım. Lahana alıp saklayacağım. Bezelye koydum geçen sene. Tane fasulye sakladım, Fasülyenin fiyatı biraz daha düşsün taze fasülye saklayacağım. tereyağı yaptıracağım. Lor peyniri saklıyorum. Kızartılmış biber patlıcan çözüldüğünde nasıl oluyor. Birde taze biber saklıyorlarmış. Komposto için erik falan saklıcam. mantı elimden gelmiyor gelse bende saklarım :honk:
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 13 Temmuz , 2011, 11:54:12
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
Geçen sene ben hafif haşlayarak attım. Ama çiğden de saklayan varmış.
aysecik canim bezelyeyi cig donduruyorlar diye biliyorum, kendim hic saklamiyorum bezelye bilmiyorum o yuzden.
aydinays elinden geldigince yaparsin sende hazirligini canim benim hem hamile hamile fazla yormadan yapmalisin.
isin dogrusu domates filan bile koyanlar var, kizartilmis patlican biberde bir kez koyduk...pratik olmasi acisindan iyi ama tadi tabiiki degisik oluyor. bizim evde pek sevilmedi ama bu sekilde yapip evde surekli tuketen komsularimiz var. yani memnuniyet kisiden kisiye degisiyor. denemek icin bir kac patlican atabilirsin. memnun kalmazsin seneye yapmazsin mesela.
sigara böreği bende düşündüm pratik olur ama ramazanda kızartması ağır olur sanki
siz Nasıl yapıyorsunuz sigara böreğini fırınDAMI PİŞİRİYORSUNUZ
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 13 Temmuz , 2011, 11:54:12
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
ayşecim biraz haşla ama çok değil çıkartıp pişirceğin zaman pişmasi daha kısa sürüyor haşlayıp koyunca öteki türlü kart oluyor sanki bana öyle geliyor haşlama daha güzel :icon_thumright:
Alıntı yapılan: aydinays - 13 Temmuz , 2011, 11:59:29
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 13 Temmuz , 2011, 11:54:12
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
Geçen sene ben hafif haşlayarak attım. Ama çiğden de saklayan varmış.
BEN BEZELYEYİ ÇİĞ SAKLIYORUM CANIM... ETLİ PATATES YEMEĞİNE KOYUYORUM GAYET GÜZEL OLUYOR TAZEDEN FARKSIZ :icon_thumright:
AMA GARNİTÜR OLARAK ÖNCEKİ SENE HAVUÇLA BİRLİKTE HAŞLAYIP KOYMUŞTUM... (BUNU PİLAVA, MAKARNAYA KULLANMIŞTIM)
bende bu ay ne yapabilirsem yapayım diyorum buzluğumuz tıka basa dolardı bakalım bu sene yapabilecek miyim kendimi toplayıp... ama öncesinde buzluğumu boşaltıp temizlemem gerek biraz daha yiyecek var...
ben bol domatesle biberleri kavuruyorum kahvaltıda yada yemeklerin yanına güzel çeşit oluyor... kırmızı biber közlemesi, taze fasülye, melemenlik yapıyorum, patlıcanları uzun uzun kızartıp yağını aldırarak saklıyorum güzelde oluyor... birde kızlar dolmalık biberlerin içini temizleyip poşetlerseniz yeriniz varsa süper kolay oluyor ben geçen 5-6 poşet yapmıştım çıkarınca zeytinyağlı doldurup pişiyorum... bu sene daha çok koyacağım... patlıcanları biber domatesle kavurup onuda poşetliyorum yemeklik eşim farkı olmuyor tazeden diyor yiyor ama dolabımda koku yapmıyor şükür...
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 13 Temmuz , 2011, 13:06:11
bende bu ay ne yapabilirsem yapayım diyorum buzluğumuz tıka basa dolardı bakalım bu sene yapabilecek miyim kendimi toplayıp... ama öncesinde buzluğumu boşaltıp temizlemem gerek biraz daha yiyecek var...
ben bol domatesle biberleri kavuruyorum kahvaltıda yada yemeklerin yanına güzel çeşit oluyor... kırmızı biber közlemesi, taze fasülye, melemenlik yapıyorum, patlıcanları uzun uzun kızartıp yağını aldırarak saklıyorum güzelde oluyor... birde kızlar dolmalık biberlerin içini temizleyip poşetlerseniz yeriniz varsa süper kolay oluyor ben geçen 5-6 poşet yapmıştım çıkarınca zeytinyağlı doldurup pişiyorum... bu sene daha çok koyacağım... patlıcanları biber domatesle kavurup onuda poşetliyorum yemeklik eşim farkı olmuyor tazeden diyor yiyor ama dolabımda koku yapmıyor şükür...
cansucum duydunmu bilmem ama patlıcanı buzluğa attınmı bakteri üretiyormuş onu duydum ypmıyorum ben artık.bir de dolmalık biberi buzluğa koycaksan eğer içini oy bir gece dışarda beklet biraz yumuşuyor daha az yer kaplıyor ben öyle yapıyorum. 8)
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:32
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
ben de annemi kandırmaya çalışıyorum mantı yapıp atalım dolaba diye daha kanmadı ama başarmak üzereyim :ehi: :ehi:
:ehi: su an eriniyorum valla leptobun basindan kalkamiyorum...
kizlar siz sarmanin icini pirinci kavurup mu yapiyorsunuz... yoksa pirincin icine kiymayi atip kavur madanmi yapiyorsunuz..
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:22:41
:ehi: su an eriniyorum valla leptobun basindan kalkamiyorum...
kizlar siz sarmanin icini pirinci kavurup mu yapiyorsunuz... yoksa pirincin icine kiymayi atip kavur madanmi yapiyorsunuz..
ben cig yapiyorum buzluga koydugum icin.
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:22:41
:ehi: su an eriniyorum valla leptobun basindan kalkamiyorum...
kizlar siz sarmanin icini pirinci kavurup mu yapiyorsunuz... yoksa pirincin icine kiymayi atip kavur madanmi yapiyorsunuz..
ben çiğ yapıyorum kıyma koymuyorum eşim et vs yemez yemekte
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:16:48
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:32
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
ben de annemi kandırmaya çalışıyorum mantı yapıp atalım dolaba diye daha kanmadı ama başarmak üzereyim :ehi: :ehi:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
bende icine kiyma koymadan yapiyorum ama pirinci kavuruyorum öyle daha güzel oluyor
Alıntı yapılan: eylül_üm - 13 Temmuz , 2011, 13:25:31
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:16:48
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:32
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
ben de annemi kandırmaya çalışıyorum mantı yapıp atalım dolaba diye daha kanmadı ama başarmak üzereyim :ehi: :ehi:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
:ehi: :ehi: doğru ama yok sıcak diyo nasıl aççaz nasıl doldurcaz diyo sen aç ben doldurcam diyom kandırıcam valla yapacak banane haftaya çağırcam oturmaya diye önüne koydummu malzemeleri ses edemez :ehi:
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:14
Alıntı yapılan: xxcansuxx - 13 Temmuz , 2011, 13:06:11
bende bu ay ne yapabilirsem yapayım diyorum buzluğumuz tıka basa dolardı bakalım bu sene yapabilecek miyim kendimi toplayıp... ama öncesinde buzluğumu boşaltıp temizlemem gerek biraz daha yiyecek var...
ben bol domatesle biberleri kavuruyorum kahvaltıda yada yemeklerin yanına güzel çeşit oluyor... kırmızı biber közlemesi, taze fasülye, melemenlik yapıyorum, patlıcanları uzun uzun kızartıp yağını aldırarak saklıyorum güzelde oluyor... birde kızlar dolmalık biberlerin içini temizleyip poşetlerseniz yeriniz varsa süper kolay oluyor ben geçen 5-6 poşet yapmıştım çıkarınca zeytinyağlı doldurup pişiyorum... bu sene daha çok koyacağım... patlıcanları biber domatesle kavurup onuda poşetliyorum yemeklik eşim farkı olmuyor tazeden diyor yiyor ama dolabımda koku yapmıyor şükür...
cansucum duydunmu bilmem ama patlıcanı buzluğa attınmı bakteri üretiyormuş onu duydum ypmıyorum ben artık.bir de dolmalık biberi buzluğa koycaksan eğer içini oy bir gece dışarda beklet biraz yumuşuyor daha az yer kaplıyor ben öyle yapıyorum. 8)
Bak bu hoşuma gitti. Dolmalık biber alıp 5 altı poşet yapacağım. Kuru biber dolduracağım.
ben kuru biber patlıcanvs sevmiyorum yaa hep buzluğa atarım ben kur sadece biber yaparım onu da kışın haşla yoğurtla ye yada tavada kavur cips gibi otur ye :hungry:
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 13 Temmuz , 2011, 11:54:12
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
bezelyeyi ve barbunyayı çiğden atıyorum güzel tadından bişey kaybetmiyor.ama yeşil fasulye az haşlanıp atılmalı yoksa saman gibi oluyor
Alıntı yapılan: asya81 - 13 Temmuz , 2011, 13:37:29
Alıntı yapılan: ~Ayşecik~ - 13 Temmuz , 2011, 11:54:12
kızlar bezelyeyi nasıl atıyosunuz buzluğa? çiğ mi yoksa hafif haşlıyomusunuz?
bezelyeyi ve barbunyayı çiğden atıyorum güzel tadından bişey kaybetmiyor.ama yeşil fasulye az haşlanıp atılmalı yoksa saman gibi oluyor
ben buzluğ attığım herşeyi haşlıyorum öyle daha güzel gibime geliyor :dontknow:
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:28:05
Alıntı yapılan: eylül_üm - 13 Temmuz , 2011, 13:25:31
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:16:48
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:32
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
ben de annemi kandırmaya çalışıyorum mantı yapıp atalım dolaba diye daha kanmadı ama başarmak üzereyim :ehi: :ehi:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
:ehi: :ehi: doğru ama yok sıcak diyo nasıl aççaz nasıl doldurcaz diyo sen aç ben doldurcam diyom kandırıcam valla yapacak banane haftaya çağırcam oturmaya diye önüne koydummu malzemeleri ses edemez :ehi:
sen tezgahı kurmuşsun bile plan hazır :ehi: :ehi: :ehi:
ocakta yemeğim kalmıştı diyip kaçmasın :toothy10: :toothy10:
Alıntı yapılan: eylül_üm - 13 Temmuz , 2011, 13:47:59
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:28:05
Alıntı yapılan: eylül_üm - 13 Temmuz , 2011, 13:25:31
Alıntı yapılan: elif35 - 13 Temmuz , 2011, 13:16:48
Alıntı yapılan: beyza1986 - 13 Temmuz , 2011, 13:15:32
AY KIZLAR GECEN HAFTA 10 KILO MANTI DOLDURDUK KOLLARIM KOPTU bide manti picagiyla kestik kücücük kücücük....simdide yaprak saracagim 2 kilo az gelip bana ugrayinda yardim etseniz :k06: :k06: :k06: :k06:
ben de annemi kandırmaya çalışıyorum mantı yapıp atalım dolaba diye daha kanmadı ama başarmak üzereyim :ehi: :ehi:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
:ehi: :ehi: doğru ama yok sıcak diyo nasıl aççaz nasıl doldurcaz diyo sen aç ben doldurcam diyom kandırıcam valla yapacak banane haftaya çağırcam oturmaya diye önüne koydummu malzemeleri ses edemez :ehi:
sen tezgahı kurmuşsun bile plan hazır :ehi: :ehi: :ehi:
ocakta yemeğim kalmıştı diyip kaçmasın :toothy10: :toothy10:
:k06: :k06: :k06: :k06: kaçamaz akşama biz de yemekk yeriz derim çağırırken benden uçanla kaçan kurtulur kıızıımm kafama koydumu yaparım yaptırırım :k06:
ayy verirsin yağmurcuğun eline de küçük bi hamur .. nenesine şirinlik yapar bi yandan :ehi: :ehi: :ehi:
helal olsun valla ne diyim :k06: :nazar: :nazar: :nazar:
buna dupeduz sabotaj derler elif :k06: hehe
toplanin kadin erkek hadi acmasini erkekler belki bilmezler ama herhalde minciklamasini herkes yapabilir.
Bana eltimi hatirlattiniz kiz manti yapacam diye 10 kilo hamur yogurmus
gittikki bezilerde koca koca valla SIKILANlar kacti gitti... yine basina kalmisti eltimin :ehi: :ehi: :ehi:
edos 2-3 kisiyle 10 kg cok fazla. yani ramazan boyunca her gun manti yemiycez herhalde. gerci evin nufusu onemlide..
ya da bir hafta 5 kg yapip diger haftada 5 kg yapmak. yoksa insan gercekten sIkilir yaa cok fazla.
Yav eltim bizi kandirdi 3 5 bezi dedi ..
3. eltiminb iki kucuk cocugu var sanirim durmadan manti yiyorlar eli hamurdan cikmiuyorki
surekli hamur yenmezki yaa, obez olunur heleki cocuklara surekli yedirmek iyi degil.
haftada 1 kere yeterli bence. hehe kandirdiysada cezasinida kendi cekmis iste :ehi:
Tabi canim herkes birer birer kacti o zaman ben hamileydim..
dedim ben kaciyommm kolay gele :ehi: :ehi: :ehi:
ya eltim cocuklari cok zayif hani yeseler oyle olmaz ama yiyorlar diyor :dontknow: :dontknow: :dontknow:
metabolizma meselesidir. yaa az yiyeceksin yersende. valla boyle patlayana kadar manti ya da hamur isi yedigim zaman midem bi acaip oluyor :ehi: saman elinse samanlik kendinin ama iste yedikten sonra pisman oluyorum genelde :ehi:
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Annemin meshur sozu her zaman soyler :ehi: :ehi: :ehi:
mantida bende doymuyorum manti cok guzel heleki guzel olmussa :hungry: :hungry:
Alıntı yapılan: derbeder - 13 Temmuz , 2011, 14:06:15
buna dupeduz sabotaj derler elif :k06: hehe
toplanin kadin erkek hadi acmasini erkekler belki bilmezler ama herhalde minciklamasini herkes yapabilir.
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) pusu kurmakta üstüme yoktur :ehi: :ehi:
ben çok yapmam zaten 3-4 kilo olur benim gelenim gidenim oluyor birde ben mantıya bayılıyorum aksine eşim ağzına sürmez o yüzden çok yapmam görümcemde evde işten çıktı onu da kaparım yaparız inş. :basardim:
ben bişeyler yapıp atsam bile dayanamıyorum yapıp yapıp yiyoruz :ehi: :ehi:
ramazana bişey kalmıyoki :toothy10:
eşimde öyle diyor .. şunları yapsana :-ooo :-ooo
ama onları ben şeyy ama ben kış için .. :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
:ehi:
ah eylülüm güldürdün beni
boşver kışa çıkacağımı Allah bilir,eşin en iyisini yapıyo
ben başladım hazırlığıma :muzz: pazar günü buzluğumu temizledim birgüzel toparladım 6 paket görnitür yaptım
dün de annemi kandırdım mantıyı yaptık :ehi: :ehi: 2 kilodan yaptım 9 paket oldu o da bana yeter :basardim:
bu ay sonu da darı yapıp atıcam :occasion14: ağustosta da domates konserve,salça v.s. :hungry:
çok şükür benimde hazırlığım bitti :hieyt: :hieyt:
mantı yaptım
garnitür hazırladım
karnıyarık için patlıcan kızarttım
et aldım poşetlere koydum
tavuk aldım temizleyip buzluğa attım
taze fasulye koydum
ıspnaklı katıklı ekmek
yarında ekmek yapacam inş.
bugünde evleri dip bucak temizledim
ramazanı bekliyorum dört gözle :hello2: :hello2: :hello2:
Alıntı yapılan: --€lif-- - 28 Temmuz , 2011, 21:40:37
çok şükür benimde hazırlığım bitti :hieyt: :hieyt:
mantı yaptım
garnitür hazırladım
karnıyarık için patlıcan kızarttım
et aldım poşetlere koydum
tavuk aldım temizleyip buzluğa attım
taze fasulye koydum
ıspnaklı katıklı ekmek
yarında ekmek yapacam inş.
bugünde evleri dip bucak temizledim
ramazanı bekliyorum dört gözle :hello2: :hello2: :hello2:
vayyy masaAllah sana kiz :nazar:
Alıntı yapılan: derbeder - 29 Temmuz , 2011, 09:51:45
Alıntı yapılan: --€lif-- - 28 Temmuz , 2011, 21:40:37
çok şükür benimde hazırlığım bitti :hieyt: :hieyt:
mantı yaptım
garnitür hazırladım
karnıyarık için patlıcan kızarttım
et aldım poşetlere koydum
tavuk aldım temizleyip buzluğa attım
taze fasulye koydum
ıspnaklı katıklı ekmek
yarında ekmek yapacam inş.
bugünde evleri dip bucak temizledim
ramazanı bekliyorum dört gözle :hello2: :hello2: :hello2:
vayyy masaAllah sana kiz :nazar:
:opucuk:
Alıntı yapılan: --€lif-- - 28 Temmuz , 2011, 21:40:37
çok şükür benimde hazırlığım bitti :hieyt: :hieyt:
mantı yaptım
garnitür hazırladım
karnıyarık için patlıcan kızarttım
et aldım poşetlere koydum
tavuk aldım temizleyip buzluğa attım
taze fasulye koydum
ıspnaklı katıklı ekmek
yarında ekmek yapacam inş.
bugünde evleri dip bucak temizledim
ramazanı bekliyorum dört gözle :hello2: :hello2: :hello2:
maşşalah valla sana ben taze fasulye barbunya bamya vs daha bekliyorum ucuzlasın diye çok pahalı yav alamam gerçekten :cussing:
:opucuk:
elifcim fasulye,domates,bamya,patlıcan,biber,kabak,salatalık hepsi kayınvalidemlerin bahçesinden ayrıca bizde ekmişiz bahçemiz var :muzz: :muzz:
dalından koparıp yemek kadar güzel bişey yoktur :)
Alıntı yapılan: --€lif-- - 29 Temmuz , 2011, 20:49:11
:opucuk:
elifcim fasulye,domates,bamya,patlıcan,biber,kabak,salatalık hepsi kayınvalidemlerin bahçesinden ayrıca bizde ekmişiz bahçemiz var :muzz: :muzz:
dalından koparıp yemek kadar güzel bişey yoktur :)
ohh maşşalah kaynatamında bahçesi varda teee kemalpaşada kim gitçek alcak gelcek yapçak hayatta uğraşmam :ehi: :ehi: doğal daha güzel tabi buzdolabındn boşa yer kaplatma öyle imkanın varsA :icon_thumright:
sizin hazırlıklar ne alemde hanımlar?
çalışırken bu tür şeyler hayal olsa da çok hoşuma gidiyor yemek sitelerinden hazırlıkları takip etmek
bugün bazlama yapmak istiyorum eve gidince halim olursa.gerçi hem çocuk hem karnımda bebek,yemek yapabildiğime şükrediyorum