Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

DİĞER KONULAR => Protesto => Konuyu başlatan: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 13:38:30

Başlık: sünnet meselesi
Gönderen: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 13:38:30
Sünnet hakkında ne düşünüyorsunuz bence yanlış bir şey sünnet sağlıklı yada sağlıksız olduğundan değil..kişinin bedenini seçme hakkını istismar ettiğinden ve geç yaşlarda yapılınca yanlış ellerde yapılınca yanlış olduğundan..! sünnetliler ve sünnetsizler diye toplumu ikiye ayırdığından ve toplumca bu konuya bakış açımız hatalı olduğundan..
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: ayy - 12 Mart , 2013, 13:43:26
sünnetleilgili hiç bir yorum yapmak istemiyorum sana tatlım.
sadece bu tür konularını yanlışyere açıyorsun yeni oldugun için söylemek istedim.
sağlık bölümüne yada PROTESTO bölümüne açabilirsin.
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 13:47:47
anlıyorum..
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: destina06 - 12 Mart , 2013, 22:05:01
 :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: Balböceği - 12 Mart , 2013, 22:06:43
 :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 12 Mart , 2013, 22:24:02
 :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 12 Mart , 2013, 22:24:38
ay üsenmeden okadar yazmis bi cümle bile okuyamam  :laughing7: :laughing7: :laughing7:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 22:31:04
peki nil-gün hakkında ne düşünüyorsunuz..? biliyorsunuz o sünnet hakkında bir kitap yazdı..
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 12 Mart , 2013, 22:40:33
Alıntı yapılan: ferruh1234 - 12 Mart , 2013, 22:36:59
Nil-gün Adlı araştırmacı yazarın Sünnet Adlı kitabını okumanızı öneririm..Kitap "Kılıç kınında güzeldir" diye başlıyor..
okunacak okadar yararli kitaplar varki bu bana gereksiz geldi  :ehi: bide kizim olunca ilgi alanima girmedi  :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: Balböceği - 12 Mart , 2013, 23:01:59
Tıp ilmi sünnet olmanın faydalarını sıralayadursun, Hıristiyanlar bile çocuklarını sünnet ettiredursunlar. Nil-Gün isimli bayan ne yapıyor? Araştırma mahsulü olduğunu söylediği kitabında, sünnetin sözümona zararlarını isbata çalışıyor. Demek ki; "Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine" kaidesi geçerliliğini hâlâ koruyor...

Hatun yazardan naklen vereceğim ifadeler için önceden affınıza sığınıyorum. Bayan yazar, "sünnetli erkeklerde erken boşalma olduğundan" tutun da, burada yazamayacağım başka cümlelerle, gerçek dışı şeyler söylüyor. Eğer gerçekten objektif olarak araştırmış olsaydı, uzman doktorlardan, erken boşalmanın sünnetlilerde değil, aksine sünnetsizlerde olduğunu öğrenirdi.

Madem bu meseleyi araştırmış, bir de aklı fikri çiftleşmekte olan Avrupalı tecrübeli hemcinslerinden sorsaydı daha doğru cevaplara ulaşırdı. Çünkü, Türkiye'den işçi olarak giden erkeklere Avrupalı o tip kadınların musallat olmalarının bir sebebi de, Türk erkeklerinin sünnetli olmalarıdır. Yoksa, Avrupa'da erkek mi yok?

Sünnet, taa Hz. İbrahim'den beri gelen, dinî bir ameliye olduğuna göre, faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğu kesin. Faydaları fark etmiş olan Hıristiyan aleminde sünnet hızla yayılmakta, ABD'de yüzde 55-60'larda, İngiliz kraliyet ailesinde bile çocuklar doğar doğmaz sünnet ediliyor.

Birkaç sene önce, bizim gazetelerde Avrupalı doktorlardan naklen AIDS ile ilgili bir makale yayınlanmıştı. Bu makalede, gayr-i meşrû birleşmelerin AIDS'e sebep olabileceği ve AIDS'ten korunmak için nikâhsız birleşmelerden uzak durmak gerektiği söyleniyordu. Aynı makalede, AIDS'e yakalanmamak için yapılan 7 tavsiyeden biri de sünnet olmaktı.

Sünnette kesilen parçayı kobaylara yedirmişler, yüzde 90'ı kanser olmuş.
Tarihçi sayın Kadir Mısıroğlu anlatıyor:

"Benim, sonradan Müslüman olan bir İngiliz arkadaşım var; ismi Hamit Algar. Kendisine, Müslüman olduktan sonra sünnet olup olmadığını sordum. Bana, 'Ben zaten sünnetliydim. Avrupa'da seçkin aileler çocuklarını sünnet ettirirler' dedi. Kendisi profesördür; ABD'de Kaliforniya'da Farsça hocalığı yapıyor."

Gelelim Türkiye'ye... Sene 1930-31... Hükümet; Türkiye'de sünnetin yasaklanması için Meclis'e bir kanun teklifi veriyor. Bu arada gazeteler, doktorlar da devreye sokularak, kamuoyu oluşturmak için sünnetin faydaları ve zararları hakkında, lehte aleyhte fikirler ortaya konuluyor.

O sıralarda İstanbul'da 2 Alman arkeolog bulunuyormuş. Fetihten sonra Ayasofya'daki resimlerin üzeri boyayla örtüldüğünden, bunlar o boyaları çıkarmak için vazifeli olarak gelmişlermiş. Sünnetin yasaklanmasıyla ilgili bu kanun teklifinden onların da haberi olmuş. Bizimkilere, "Sakın böyle bir şey yapmayın. Sünneti yasaklarsanız çok yanlış yaparsınız. Sünnetin şöyle şöyle sıhhî faydaları var" demekle kalmamış, Avrupa'da sünnetin hızla yayıldığını da söylemişler.

Bunun üzerine bizimkiler, "Biz böyle yaparsak bir zaman gelir; Avrupalılar sünnetli olur, aksine biz sünnetsiz oluruz" diye bu kanun teklifini geri çekiyorlar. Bir tarihçinin verdiği bu bilgiyi de buraya aktarmış olalım.
Şeyhulİslâm Mustafa Sabri Efendi'nin, Yunanistan'da çıkardığı Yarın gazetesinin bir nüshasında, sünnet olmanın faydalarıyla ilgili uzun ve ilmî güzel bir makale vardır.

Sünnet, bir taraftan dini, bir taraftan tıbbı ilgilendiren bir mesele. Bahse konu yazar hanfendi ise, ne dinden anlıyor, ne tıptan. Onu, 1998 Kasım ayının son haftasında TGRT için yaptığı, "Hayvanları Koruma" başlıklı programla tanıdım. O programda kurban kesen Müslümanlar için, "İnanç uğruna da olsa hayvan kesmek vicdansızlıktır" demişti. O böyle de, Savaş Abi niçin ona "sünnet zararlıdır" dedirtti? Onu tanımadığı için olsa gerek. Yoksa dinimize saygılıdır...



Bizim gibi düşünen genç beyinler, kadın zaten çoğu yerde protesto edilmiş  :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: laracroftt - 12 Mart , 2013, 23:32:08
arkadas ne bu sunnet meselesı bu kadar ya??

Sen ferruh kardesım, ordan burdan duydugun,kendınce yorumladıgın su upuzuuuuuunn yazıyla burdakı annelerı etkın altına alabılecegını mı dusunuyorsun?

Oglun varsa sen sor kardesım ıster mısın dıye,yada hıc sorma kalsın oyle
Haa yarın bı gun askerde dalga gecerler, kız ıstemeye gıttıgınızde elı bos donersenız sonra hıc vurma kafanı duvarlara,malum bızde sunnetsıze kız verılmez :ehi::ehi::ehi::ehi:

Yanı demem o kı, kımseye ahkam kesme. Ben dahıl sunnet yaptırmama olayına sıcak bakacak kımse yok burda. Sen baska forumlarda dusuncelerını empoze etmeye calıs bence. Yada bır blog falan ac.ama yerı burası degıl...
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: almila__ - 13 Mart , 2013, 00:00:55
 :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: ayy - 13 Mart , 2013, 00:02:47
balımmm :alkış: :alkış: :alkış: :alkış:
:icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :opucuk:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ayy - 13 Mart , 2013, 00:04:52
 :ehi: :ehi: :ehi:
ne gülmüşsünüz laaaa :toothy10: :toothy10: :toothy10:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: Balböceği - 13 Mart , 2013, 00:12:20
Kadın bir çoğu sitede protesto edilmiş, bu yazı tam bizim söylediklerimizi anlatıyor hoşuma gitti yazanın ellerine sağlık  :k06:

Gece yabancı filme bakıyordum yahudinin biri oğlanı ne zaman sünnet yaptıralım dedi  :ehi:

İşte orda teller koptu  :toothy10: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: ayy - 13 Mart , 2013, 00:17:50
cuk dedi yaniiii :ehi: :ehi: :ehi: :aferin: :aferin: :aferin:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: almila__ - 13 Mart , 2013, 00:18:51
edacım bu yzı süper oldu :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
hayır benım anlamadığım bu kadar diretmenin bu kadar uzatmanın ne gereği var bu konu hakkında düşünceni söyledin taamam, neyi ispatlamaya çalışıyor acaba  inatla aynı şeyleri yazıp duruyo
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: @Melek Yüzlüm@ - 13 Mart , 2013, 00:26:59
ben bu mevzuyu hiç anamadım yaaa o ka uzun ki okuyasım gelmiyooo  :icon_scratch: :icon_scratch: :icon_scratch: içeriğide merak ettim bana muhabbette yazınn
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ferruh1234 - 13 Mart , 2013, 00:51:41
peki o zmn bana söylermisiniz neden Dünyanın sadece % 20 si sünnetlide %80 i sünnetsiz ben çoğunluğa bakarım.. eğer tersi olsaydı biraz sıcak bakabilirdim bu konuya hem sonra kız istemek demişsiniz neden evlenirken o bölgem hakkında bilgi vermek ihtiyacında olim.. sonuçta evlenecek kişi kişiliğim için evleniyor değilmi yaa..:)
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: almila__ - 13 Mart , 2013, 01:09:48
canım sen neyin derdindesin neyi kanıtlamaya çalışıyorsun
Başlık: çok sert çerçeveden bakmayalım, esnek olalım..
Gönderen: ferruh1234 - 13 Mart , 2013, 01:18:57
Ben gerçekleri söylüyorum ve doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar..ama bence eğer sünnet gerekli olsaydı sünnetli doğardık..o zaman ben 9 köyden kovulursam kesin doğru söylüyorum :hieyt: :hieyt: :hieyt:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: almila__ - 13 Mart , 2013, 01:26:05
canım neyin gerçeğini söylüyorsun gerçek zaten asılrlar önce peygamberimiz tarafından söylendi

düşüncelerin aksi yöndeyse tamam söledin dinledik bitti ama sen uzatıyorsun illa kabul ettirmeye çalışıyorsun bu duşunceyi kabul edecek kimse yok burda kımsenın fıkrını de bu sekılde bilmemne kıtabıyla değiştiremezsin

canım vücudundakı kıllarında işlevi var  onları da alma ozaman
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ferruh1234 - 13 Mart , 2013, 01:59:52
Kıllar canlımı ki..! cinsellikte önemli rol pynayan bir organ parçasından bahsediyorum..! hem tamam işte yıllar önce söylenmiş birşey demiyorum ama sünnet olmanın amacı ne temizlik..aynı amaca azemi gayretle de ulaşırsan oda sünnettir..önemli olan gayeye ulaşmak temizleyerekte gayeye ulaşabilirsin kestirip atarak değil..hem o zmn hijyen imkanları zayıf hemde bir çocuğun darlık probleminin anlaşılması balanit..hipofosmis problemlerinin anlaşılması zordu....ama çağ değişti..bu kanlı ritüelle çocuklarımızın psikolojisini bozmaya hakkımız yok..Tıbbi gereklilik dışında sünnete hayır..
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: almila__ - 13 Mart , 2013, 02:43:49
Hz. İbrahim, seksen yaşında iken sünnet olduğuna dair -Buharî, Müslim gibi en sahih kaynaklardan gelen- rivayetler vardır(bk. Neylu'l-evtar, 1/111).

İslam'da da, "fıtrattan olduğu" ifadesiyle daha önceki peygamberlerin prensibi olarak zikredilen hususlardan biri de sünnet olmaktır.

Hanefî ve Malikî mezhebine göre sünnet olmak sünnettir, Şafiî ve Hanbeli mezhebine göre vacip/farzdır, çünkü bu İslam'ın/Müslüman olmanın bir simgesidir. (bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu'l-İslamî, 1/306-7, 310)

Sünnet olmak, İslam'ın bir şiarıdır. Bu sebeple, şiarlar/simgeler sünnet kabilindsen de olsa, farzlar gibi önemlidir. Bu sebeple, sünnet olmayı "sünnet" olarak kabul eden alimlerin görüşlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. İslam ümmeti hayatı boyunca bu işe böyle bakmıştır.

İslam'da onlarca, farzlar veya haramlar vardır ki, Kur'an'da değil, Kur'an'ın gerçek bir tefsiri olan Hz. Peygamber (a.s.m)'in hadislerinde yer almıştır. Örneğin, namazın rekat sayısı, diğer bazı şartları, Orucun, Haccın, Zekâtın önemli şartları Kur'an'da değil, hadislerde beyan edilmiştir. Bu konunun hikmetini idrak etmek için çok "temel usul" bilgilerine sahip olmak gerekir. İlgili kaynaklardan bunlar öğrenilebilir.

Unutmamak gerekir ki, hadis, İslam'da teşriin ikinci kaynağıdır. "Peygamber size ne verirse onu alın, o sizi neden men ederse ondan sakının."(Haşr, 59/7) mealindeki ayet, hadisin teşri kayanağı olduğuna dair İslam alimleri için şaşmaz bir rehber olmuştur.



nil-günün ne dediği değil ayet ve hadislerin ne dediği daha önemli bence :icon_thumright:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: laracroftt - 13 Mart , 2013, 03:42:42
yaa arkadas tamam bıldıgın gıbı yap
Yaptırma oglunu sunnet ozaman. bızene senın oglunun seyınden,aldıgı yada alacagı zevkten...tovbe tovbeee... :cussing:
Bız musluman olarak yaptırırız,gerısı senı alakadar etmez.daha da ugrasamıycam senle...
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: muhribe - 13 Mart , 2013, 08:24:09
arkadaşlar bırakın Allah aşkına cevap vermeyelim, sanki dünya haz etrafında dönüyor
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ferruh1234 - 13 Mart , 2013, 11:00:01
valla Kusura bakmayın ben Tevrata inanıyor olsaydım bu konuya sıcak bakabilirdim..ama hak dini Kuranda bunu emreden bir ayet yok..işin sağlık kısmını düşünecek olursam su ve sabun Temizlik için yeter diyorum..cinselliği yarıya düşüren bir ritüel hakkında duyarsız kalmayı bekleyemezsiniz benden....araştırırsanız kadının sünnet olması hakkındada inançlar bulabiliyorsunuz.."fazilet" deniyor kadının sünneti için..işte bu yüzden sünnet bir çelişkiler yumağı..
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: °•.ℓανιηуα.•° - 13 Mart , 2013, 11:46:58
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

ferruh bey siz sünnetçi başı mısınız?  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:

bu kadar ısrarcı olmanıza ne gerek var anlamadım. siz, sizce doğru olanı söylediniz geçtiniz. uygulayan uygular,sizin gibi düşünen düşünür. ama uzatmaya gerek yok bence.
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: destina06 - 13 Mart , 2013, 11:49:42
bence sünnet olurken toptan aldılar  :ehi: :ehi: :ehi: yaf Allah aşkına kitleme hatrım kalır :toothy10: :toothy10: millet sana ne diyoki zaten habire oraya buraya konu açıp duruyon senin çocukluğuna inmek lazım ya :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: ferruh1234 - 13 Mart , 2013, 12:01:55
destina o ne gzl resim nerden buldun onu.. :aferin:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 13 Mart , 2013, 12:03:03
bide saat vermis ne zaman kitlicek diye  :ehi: :ehi: :toothy10: :toothy10: bence kitleme kökünden sil  :ehi: :ehi: :ehi: almanyada yasiyom öyle bi yürüyüsten haberim yok eger olmussada yapanlar müslümanlar deil almanlardir  :wave: :wave:

bencede cocukluna inmek lazim  :laughing7: :laughing7: :laughing7: ya cok kesilmis yada hala kesilmemis duruyo  :ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
Başlık: Ynt: şu sünnet meselesi..
Gönderen: Balböceği - 13 Mart , 2013, 13:01:19
Almanya..   ::)

Bu devirde kim kimi istiyor allasen  :icon_scratch: Almanya'da camii yasak protesto edelim, baş örtüsü yasak protesto edelim, sünnet yasak protesto edelim !! Adamlar istemiyor ki müslümanları,  biz bunları nasıl kaçırırız diye düşünüyorlar.

Olmadı yakıyorlar yine olmadı döverek öldürüyorlar.

Sen kalkmış bunu dile getiyorsun  ::) yazık sana  :-\

Evvelini ahirini hiç düşünmüyor musun?
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: ferruh1234 - 17 Mart , 2013, 11:35:54
Sünnet münnet hikaye..sünnet derisi gereksiz değildir..gerekirse kırpılabilir ama.. :tongue3: :love3: kadınlardaki klitorisin tam karşılığı sünnet derisidir..
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: çıtır anne - 19 Mart , 2013, 14:52:57
kizlar niye bu kadar cenenizi yoruyosunuz  :ehi: :ehi:
ferruh bey sunnet olmamis anlasilan kendini dogru gostermeye calisiyo  :ehi: :ehi:
bisi dicemde simdi siteden atilmiyim neyse  :ehi:
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: hümeyra_t_e - 19 Mart , 2013, 14:57:08
ya bı git arkadaşım tutturmuşsun zevk zevk diye az zevk alınıyo diye. Mevla bişe biliyoki sünnet kılmış bunu adamlar zaten azgn sünnetli halleriyle bile uçkurına söz geçiremeyıp oraya buraya saldırıyolar bide 2katı zevk aldıklarını düşünemiyorum heralde sokaga çıkamazdık islam öyle güzel bir dinki bunları asırlar öncesinden öngörmüş insanlıgın bir zevk uğruna neler yapabileceklerini senin o öve öve bitiremedign zevk icin nice aileler sönüyo allah bilmiyo mu haşa o derinin gerekli oldugunu müslümanlık alametidir kelimei şehadet gbi. Olmayan yaptırmaz senin sandıgn gbi temizlık için falan deil. Saçma sapan konuşup asabını bozma milletin
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: laracroftt - 19 Mart , 2013, 16:45:44
humeyra :alkış:

Ferruh senı hıc sevmedım

Gıt artık ıstemıoruz senı :caca:

Kırletme sıtemızı, uyuz oluyorum sana :cussing:
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: ferruh1234 - 19 Mart , 2013, 16:52:28
Atalarımız ne doğru söylemiş "Doğru söyleyeni 9 köyden kovuyorlar" Malesef..
yahu nasıl suyun olmadığı yerde toprakla teyemmüm yapıyorsunuz..onun gibi sünnet olmazsanız iyi Temizlikle (hem ruh hem beden) tolere edersiniz olur biter..Tıb gerektirmeden insana böyle birşey nasıl yapılır siz kafayımı yediniz..su var herşey var..! bir temizliğe engel yok..hadi bunun bir Avantajı olmasa neyse dicem ama kesinlikle bir avantajı var..
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 19 Mart , 2013, 16:56:36
bencede cok uzadi bu konu yeter beeeeeeeee  :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: :cussing: :cussing: :violent1: :violent1:
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: almila__ - 19 Mart , 2013, 17:06:12
yeterince uzattın zate  :caca: :caca: :caca: :caca: :caca:
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: hümeyra_t_e - 19 Mart , 2013, 17:21:48
ya asıl sen idrak edemiyosun bazı şeyleri yabancılar sapık deil diyosunda kusura bakmada canlarının her istediginde istedigiyle yatıp kalkan insanların neyini savunuyosun bana islam,helal,haram bilinci olmadıgı gibi senin o çok matah saydıgın zevkin sünnetsiz olmaları hasebiyle çok fazla oldugu içinde kendilerini tutma ihtiyacı zaten duymuyolar ayrıca konumuz yabancılar deil sünnet zaten müslùmanlara allah,iman,ahlak bilinci olanlara harama kaymamaları için evet senin dedigin gibi zevki gerektigi kadara indirgeyen islam anlayışı tamam mı.mevla insanoğlunun nekadar zevke ihtiyacı oldugunu takdir edersinki senden daha iyi biliyo ve buna binaen biyönden de sünnetle beraber  kullarının kendine sorgusuz iteatini sınıyo sen ve senin gibiler herşeyi çok fazla bildiginı sanan bu topluluk bu durumu eleştirmekle bişe yaptıgınızı sanıyosunuz.ve ayrıca sünnet olan 12 13 yaşında de!il mümkünse ilk 7gün içinde sünnet olmaktır.mevla çocugun psikolojisinide düşünmüş yani. 13yaşında yaptıran aileleri cahilliklerinden dolayı tenkid etmek lazım. Şimdi lütfen ya bu konuda sus yada kendine başka forum bul
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: °º•✿вoɴcυĸ ɢözlüм✿•º° - 19 Mart , 2013, 17:51:43
ne kadar sacma insansin valla haaaaaa  :caca: :caca: :caca: :caca: :cildir: :cildir: :cussing: :cussing:
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: ferruh1234 - 19 Mart , 2013, 17:53:06
artık hiç konuşmayalım, çünkü bu konuşma hiçbir yere varmicak..
Başlık: Ynt: kırpma olayı..
Gönderen: hümeyra_t_e - 19 Mart , 2013, 18:07:27
sen susda kimse konuşmaz daha emîn ol cvp yazmıcaktm ama okadar saçmaladın ki dayanamadım sus artık :caca:
Başlık: Ynt: sünnet meselesi
Gönderen: ferruh1234 - 05 Mayıs , 2013, 14:17:24
bir bilgide ben vereyin arkadaşım: erkek çocukların sünnet edilmesi tüm dünyada gerek dini gerek tıbbi nedenlerle çok yaygın olarak uygulanan bir operasyondur.

yarar/zarar konularıyla ilgili binlerce makale mevcuttur ve hiçbiri net şekilde yararlıdır-zararlıdır dedirtmez.
zararlı olduğunu savunanların en çok kabul gören iddiası prepusyumun glansı ve hemen devamındaki hassas mukozayı koruduğudur. bu kısımların sinir uçları bakımından zengin olduğu, sünnet sonrası mukozanın yerini epitelize cilt dokusuna bırakmasının hassasiyeti azalttığı savunulur. sünnetli/sünnetsiz insanları alınan haz açısından kıyaslayacak bir çalışma teknik olarak mümkün olmadığı gibi, tüm yorumlar subjektif olacaktır.
yararlı olduğunu savunanlar ise bölge hijyeninin sünnetlilerde daha iyi olduğunu, çocukluk çağında sık idrar yolu enfeksiyonu gelişmesini önlediğini ve daha geç dönemlerde kanser riski oluşturmayacağını savunurlar. yarar dedirtecek istatistiklere sahip çalışma yoktur. bu görüşleri kısmen destekleyen yayınlar vardır.

işin dini boyutunu tek cümleyle müslümanlar açısından özetlersek; peygamberin sünnetli olduğu rivayet edilir ancak tıp camiasında aslında kendisinin hipospadiaslı olduğu bilinir. hatta bu hastalığın halk arasındaki ismi de peygamber sünnetidir.

"isteğim dışında sünnet edildim" diyen ve "kimse kendi onayı alınmadan ameliyat edilemez" gibi yorumları olanlar için;
18 yaş altı çocukların operasyonları için hem cerrahlar hem de anestezistler aileden onam alırlar. sünnet konusuysa tamamen ailenin kararıdır. tıpkı çocuğun hayatıyla ilgili tüm diğer kararlar gibi...

eğer sünnete karar verildiyse şunlara dikkat edilmelidir:
günümüz koşullarında sünnet hastane ortamında, genel anestezi altında çocuk cerrahı yada çocuk üroloğu tarafından yapılmalıdır. özellikle aylık bebeklerin sünneti teknik olarak zordur; deneyimli bir el, çocuğun boyutuna uygun cerrahi malzemeler ve hatta bazen özel büyütücü gözlükler gerektirir.
eğer tercihiniz sünnetçiden yana olacaksa çocuğunuzu öncesinde bir uzmana muayene ettirmenizde fayda var. hipospadiaslı çocuklarda prepusyum dokusu bazen onarım için kullanılır. bazen durumu gözden kaçıran sünnetçiler bu dokuyu alırlar...
yaş olarak ilk 2 yaş (bezli dönem) yada 6 yaş sonrası (okul öncesi) tercih edilmelidir. çocuk psikiyatrisi uzmanları 3-5 yaş döneminin sünnet açısından doğru tercih olmadığını ve kastrasyon fobisine neden olabileceğini söylerler.
hastanede yatış gerektirmeyen günübirlik bir operasyondur.
anestezi ekibinin işlem sonrasında da uzun süre etkisi olan ağrı kesici yöntemleri vardır.
cerrahi teknik olarak farklı yöntemler vardır ancak lazerle sünnet diye bir uygulama yoktur, bunu yaptığını söyleyenler sadece estetik dikiş yöntemleri ve çok ince dikiş malzemeleri kullanıyordur...
ortalama 7-10 günde doku iyileşir.