Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
20 Adet Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Toz Şeker
3-4 Damla Limon Suyu
20 Adet Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı (üzerini süslemek için)
Kaymak (içini doldumak için)
Yapılışı
Kuru kayısıları yıkayıp, üzerini örtecek kadar su ekleyin ve bir gece bekletin.
Ertesi gün kayısıları süzmeden, üzerine şekeri ilave ederek kendi suyu ile kaynatın.
Şerbet pişince, indirmeye yakın 3-4 damla limon sıkın.
Kayısılar soğuyunca, ortasını kesip arasına kaymak ve 1 adet antep fıstığı koyun.
Üzerini toz antep fıstık ile süsleyip, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.
(http://img17.imageshack.us/img17/8203/kayisitatlisi.jpg)
HaRIKA gorunuyor kayisim olsa yapardim alinca denerim artik :hungry: :hungry:
tadi guzel oluyor gercekten. yani hafif bir tatli bence... bir ara bunun incirlisinide yapmistim hatta, ama kayisili kadar guzel olmamisti. buarada istemeyen kaynatmaz kayisilari. bir gece suda bekleyincede guzel oluyor. ha birde ben icine badem degil ceviz koydum ve fistik yerinede hindistan cevizi kattim. anlayacagin tarifi tepe taklak yaptim :tongue3: