Bİ SİTEDE BULDUM PAYLAŞMAK İSTEDİM SİZLERLE
DOMATESLİ SEMİZOTU PÜRESİ (6 AY)
1 avuç semizotu
Yarım küçük patates
1 küçük domates
Çeyrek soğan
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Domates, soğan ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Tencereye suyla beraber koyun, hemen semizotunu ilave edin. Haşlandıktan sonra tuz ve zeytinyağını ilave edip rondodan geçirin. Püreyi tabağa alıp servis yapın.
Not: İsterseniz içine yarım dilim ekmek içi ilave edebilirsiniz. Ama bebek püreleri normal pürelere göre daha sıvı olmalıdır.
MUZ PÜRESİ (6 AY)
Bir miksere 1 çorba kaşığı krema, 1 küçük muz ekleyip karıştırın, daha sonra şekerli vanilin ve yarım bardak su ekleyip tekrar karıştırın. Bebeğinize yedirin.
PATATES HAVUÇ PIRASA PÜRESİ (6 AY)
1 patates, 1 havuç ve 1 pırasa beyazını buharda ya da düdüklüde pişirin, ince kıyılmış maydanoz ilave edin. Püre kıvamı alana kadar süt ekleyerek karıştırın. Bebeğiniz sevecektir.
YEŞİL PÜRE (6 AY)
2 patatesi buharda pişirip soyun, kıyılmış, pişmiş 1 avuç su teresi ya da ıspanağı püreye katın, 1 tatlı kaşığı tereyağı ile iyice karıştırın.
KREM BEZELYE (6 AY)
20 gr ve marul
80 gr bezelye
Marul yapraklarını yıkayın. Bezelyeleri 15 dakika kaynar suda pişirin. Marulları ekleyin 5 dakika daha pişirin. Bir mikserde mütün malzemeyi homojen bir krema olana kadar çırpın. Bebeğe yedirin.
PROVENSAL USULÜ PÜRE (6 AY)
1 patates
1 havuç
1 domates
Patates ve havucu yıkayın soyun doğrayın. Domateslerin kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılır. Bütün sebzeleri 15 dakika buharda pişirin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin, beraberce püre yapın.
çok güzel tarifler kızım 6.ayına gelsin denicem inşallah :amin: :muzz: :muzz: :muzz:
YUMURTALI KABAK PÜRESİ (6 AY)
Kabak 150 gram
1 yumurta sarısı
Kabağı kazıyıp yıkayın tüm tohumları temizleyip doğrayın. Biraz su içeren tencerede 10 dakika pişirin. Miksere koyup püre yapın. Haşlanmış yumurtanın sarısını ekleyin. Püreyi bebeğe yedirin.
YEŞİL FASULYE PÜRESİ (6 AY)
1 patates
1 avuç taze fasulye
1 yumurta sarısı (sert)
biraz tereyağı
maydanoz
Patates ve fasulyeleri tuzlu suda ya da buharda pişirin. Piştikten sonra bütün malzemeyi miksere aktarın püre yapın, en son tereyağı ile karıştırın.
REZENELİ PATATES PÜRESİ (6 AY)
1 büyük patates
1/4 rezene
1 çimdik tuz
Buhar veya mikrodalgada dilimlenmiş patates ve rezeneleri pişirin. Piştikten sonra çatalla; eze eze püre yapın.
Not: Bir yumurta sarısı veya beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
KÖPÜK ELMA (6 AY)
4 golden elma
400 g krem peyniri
120 g pişmiş tavuk göğsü
bir çimdik tarçın
bir çimdik tuz
Elmaları yıkayın, soyun, orta çekirdek yataklarını temizleyin, üzerlerine tarçın ekin, buharda 10 dakika pişirin. Elma ve peyniri beraberce blanderden geçirin, iyice karışınca haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsünü ekleyin, bir tutam tuz ekin ve bebeğe yedirin.
YUMUŞAK YEŞİL PÜRE (6 AY)
1 veya 2 kabak
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
1 küçük diş ezilmiş sarımsak
1 çimdik tuz
biraz kıyılmış badem
Küçük bir tencere içinde, kabak ve sarımsak biraz su 10 ila 15 dakika kaynatılır. Peynir katılır mikserden geçirilir. biraz tuz ve badem ilave edilir.
Alıntı yapılan: ¤°´¯`°¤ PAMUĞUM ¤°´¯`°¤ - 06 Ocak , 2012, 16:55:33
MUZ PÜRESİ (6 AY)
Bir miksere 1 çorba kaşığı krema, 1 küçük muz ekleyip karıştırın, daha sonra şekerli vanilin ve yarım bardak su ekleyip tekrar karıştırın. Bebeğinize yedirin.
1 yaşından önce muz yasak bebeklere Nurum
aaa yasakmı :icon_scratch: Ben yediriyorum ama , doktorumuzda 7. aydan itibaren yedir diye listemize yazmıştı bizim :dontknow: Ne zararı varmış ?
Alıntı yapılan: <<AyBüKe>> - 08 Ocak , 2012, 19:53:24
aaa yasakmı :icon_scratch: Ben yediriyorum ama , doktorumuzda 7. aydan itibaren yedir diye listemize yazmıştı bizim :dontknow: Ne zararı varmış ?
allerjik reaksyonu varmış + kabızlık yapıyor
yani kısacası ağır geliyomuş 1 yaşından küçüklere
:-ooo :-ooo :-ooo anaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm ben veriyorum muzz 1 haftadır her gün yarım.yoğurdun içine eziyorum biraz pekmez 3 cicibebe çok seviyo.kabız olmadı alerjide olmadı şükür ben bilmiyordum muzun yasak olduğunu.allah korusunnn
artık biliyosun :ehi:
Pancar Püresi (+ 8ay)
Bu hem göze, hem damağa hitap eden şifalı yiyeceğim faydalarından bahsetmek istiyorum. Kırmızı pancar, vitamin ve mineral zengini. Renginin kırmızı olması, bu bitkinin antioksidan özellik taşıdığını gösteriyor. Antioksidan da güç demek, sağlık demek. Kırmızı pancara rengini veren pigmentler kansere karşı savaşta etkili bir sebze olmasını sağlıyor. Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengin. İştah açıcı, besleyici özelliği var. Bileşiminde bulunan rubidyum sindirimi kolaylaştırıyor. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengin. Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek veriyor. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biri. Özellikle soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini arttırıyor.
Malzemeler
1 adet orta boy kırmızı pancar
Sıcak su
1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1. 1 adet kırmızı pancarı kabuklarını soymadan 4'e bölmek suretiyle keserek haşlıyoruz. 15 dk dan fazla haşlarsak beta karotenleri yok ermeye başlarız aman dikkat.
2. Pancar haşlanırken nitratları açığa çıkacağı için haşlama suyu mutlaka dökülmelidir. Haşlama suyunu döküp, pancarların kabuklarını soyalım. Elle kolayca soyulacaktır.
3. Pancarları çatalla iyice ezelim. Kıvamı için çok az miktarda sıcak su kullanalım.
4. Son olarak zeytinyağı ilavesiyle bebeklere afiyetle yedirelim.