Barbunya Pilaki
Yarım kg. barbunya fasulye
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet ince doğranmış soğan
2 adet sivri biber
2 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı şeker
Barbunyları temizledikten sonra haşlayarak suyunu süzün. Bir tencereye koyduğunuz barbunyaları, diğer malzemeye ekleyiniz. Ağır ateşte barbunya suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakınır. Sıcak pilavla birlikte servis yapınız.
Afiyet Olsun
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
bAYILIRIMMMM ...
ben barbunyayi cok basit yapiyorum.
konserve barbunya kullaniyorum..
sogani zeytinyaginda pembelestirip salcasini kavuruyorum.
sonra barbunyasini katip karistiriyorum..tuzunu, suyunu, sekerini ilave ediyorum.
az pisirip kapatiyorum altini. soguyuncada maydonoz dograyip uzerine serpiyorum.
çok begeniyorlar benim barbunyami, halbuki hiçte ölçü filan kullanmam.
:hungry: :hungry: :hungry: HARİKAAA
şeker neden atıyorsunuz
Denemek lazım :)