Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Kuru Baklagiller => Konuyu başlatan: sevda - 20 Temmuz , 2008, 01:01:27

Başlık: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: sevda - 20 Temmuz , 2008, 01:01:27
Barbunya Pilaki

Yarım kg. barbunya fasulye
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet ince doğranmış soğan
2 adet sivri biber
2 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı şeker

Barbunyları temizledikten sonra haşlayarak suyunu süzün. Bir tencereye koyduğunuz barbunyaları, diğer malzemeye ekleyiniz. Ağır ateşte barbunya suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakınır. Sıcak pilavla birlikte servis yapınız.

Afiyet Olsun
Başlık: Ynt: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: Balböceği - 18 Ağustos , 2010, 23:27:45
 :hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
bAYILIRIMMMM ...
Başlık: Ynt: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: derbeder - 28 Eylül , 2010, 13:02:21
ben barbunyayi cok basit yapiyorum.

konserve barbunya kullaniyorum..

sogani zeytinyaginda pembelestirip salcasini kavuruyorum.
sonra barbunyasini katip karistiriyorum..tuzunu, suyunu, sekerini ilave ediyorum.

az pisirip kapatiyorum altini. soguyuncada maydonoz dograyip uzerine serpiyorum.

çok begeniyorlar benim barbunyami, halbuki hiçte ölçü filan kullanmam.
Başlık: Ynt: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: kuzucuk - 07 Aralık , 2011, 20:49:53
 :hungry:  :hungry:  :hungry: HARİKAAA
Başlık: Ynt: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: mutluluk - 21 Şubat , 2012, 16:10:40
şeker neden atıyorsunuz
Başlık: Ynt: BARBUNYA PİLAKİ...
Gönderen: °º•✿gülümse01✿•º° - 28 Ağustos , 2013, 14:15:54
Denemek lazım :)