(http://img.blogcu.com/uploads/aintabsofrasi_kurabiye4.jpg)
Dolgu Kremalı Kurabiye
Malzemeler:
Kurabiye için:
- 1 adet yumurta
- 100 gr. margarin/tereyağı
- 100 gr. şeker
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
- 2 su bardağı un
Kaplama için:
- 1/2 paket Dr.Oetker çikolatalı sos + üzerinde yazan miktarın yarısı kadar su (tarifte bir paket deniliyordu, ben paketin 2/3 ünü kullandığım halde bir kısmı arttı)
- 40 gr. bitter çikolata (1 paket sos için 80 gr. çikolata)
Dolgu için:
- 1 paket Dr. Oetker dolgu kreması (kıvamı evde yapılan pastacı kreması ile aynı oldu, arzu eden evde kendisi de yapabilir)
- 2.5 çay bardağı süt
Süslemek için:
- Fındık, ceviz, badem (bıçakla birkaç parçaya bölünmüş)
- Bir miktar bitter çikolata ve margarin (bu üzerindeki çizgiler için benmari olarak eritilip kullanılıyor, ama ben kaplama için kullandığım çikolatalı sos artınca onu kullandım, ayrıca çikolata eritmeme gerek kalmadı)
Hazırlanması:
- Kurabiye için oda sıcaklığındaki yumurta, margarin ve şekeri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.
- Üzerine vanilyayı, sütü ve portakal kabuğu rendesini de katıp yoğurmaya devam edin.
- Tel süzgeçten geçirerek un,nişasta ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin (un miktarını kontrollü koymakta fayda var, siz yukardaki miktarı azar azar ekleyin)
- Buzdolabında yarım saat dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile tezgahta veya yağlı kağıt üzeinde 3-5 mm kalınlığında açın ve çay bardağı ağzı ile kesin.
- Kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında pembeleşene kadar 15-20 dk pişirin.
- Kurabiyeler pişerken çikolatalı sosu üzerinde yazan tarife göre pişirin. Bitter çikolatayı sosun altını kapatmadan önce küçük küçük doğrayıp sosun içine atın, karıştırıp eritin ve altını kapatın.
- Kurabiyeler ve çikolatalı sos soğuduktan sonra çikolataların bir yüzünü bu sosa batırıp yağlı kağıt veya aliminyum folyo üzerine alın
- Çikolata kaplama donduktan sonra dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayıp sıkma torbasına veya bir buzdolabı poşetine doldurun. Poşetin ucuna makasla küçük bir kesik atıp kurabiyelerin üzerine sıkın.
- Kurabiyelerin üzerini fındık,ceviz veya bademle süsleyin
- Kalan çikolatalı sostan veya ayrıca benmari usulü erittiğiniz çikolata+margarin karışımından buzdolabı poşetine doldurun ve poşetin ucunu incecik kesin.
- Kurabiyerin üzerine bu çikolata ile çizgiler çekin
(http://img.blogcu.com/uploads/aintabsofrasi_kurabiye1.jpg)
Alıntı[/B]
hmmmmmmm cok lezzetli gorunuo yapılması gerekenlere eklenmeli :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
ayy çok güzel görünüyor biraz zahmetli ama yaa :suclu: malzemem olsa şimdi yapmaya koyulurdum :ehi: neyse kenara not alayım şimdilik ama tadını çok merak ettim yapmalıyım bunu en yakın zamanda :hungry: :hungry: