29 Mart , 2024, 04:00:52

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - nesrin_beyza&berrin

1
Erkeği Pişirmek (Yada insanı pişirmek!) 

Erkeklerin çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turŞusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.



Özenilerek hazırlanan her erkeğin iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca seçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir. Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek erkek seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.



Erkeği pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında ayni isi görebilir. erkekler de karides ve ıstakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adli zayıf iplikten çok "huzur" adli sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır. Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.



Köpürerek tasması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
Özellikle sirke ve karabiber yerine tatlıcıların "öpücük" adi altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir. Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.



Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabIn dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır. Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır.



Bu yolda hazırlanmış "erkek" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!



Afiyet olsun...:)
2
İlişkiler / Eşiniz Yemeğinizi Beğenmezse ?
30 Ağustos , 2010, 19:24:38
Eşiniz yemeğinizi beğenmezse tavrınız nasıl olur? Benim çok moralim bozulur. :cussing: Hiç tahammülüm yok illa ki beğenecek. Beğenmezse bile kusur bulmayacak.
3
Bebeklerimizin İlkleri / Dişlerimiz geliyor
30 Temmuz , 2010, 21:35:09
Bebişimin geçenlerde alttan bir dişi göründü. Bugünde üstten bir tane daha gördüm. Hepsi teker teker geliyorlar.
4
Arkadaşlar mrb. 23+3 haftalık hamişim. Bugün dr kontrolüm vardı. Gebelik şekeri çıktı. Diyetisyene gönderdi dr. Bir liste yazdı. Yiyeceklerim sayılı. offffff ne yapcam. sizde gebelik şekeri olan varmı ne yapıyorsunuz?
5
arkadaşlar merhaba
Yarın malüm Ramazan. Şimdiden mübarek olsun. Ben 5,5 aylık hamişim. Dr kontrolüme daha var. Doktoruma sormadım tutabilirmiyim diye. Siz tutmayı düşünüyormusunuz?
6
Arkadaşlar mrb. 20 haftalık hamişim. benim problemim kabızlık. Dr lifli toz verdi. içtim önce iyi geldi. sonra demir ilacına başlayınca lif tozuda işe yaramadı. sizlerden bu problemi yaşayan varmı? varsa çözümleriniz nasıl?
7

     Arkadaşlar faydalı olduğunu düşündüm. Bende 16+5 haftalık hamişim. Öğlen güzel yiyorum ama akşamları yemek canım istemiyor. salata vs. geçiştiriyorum. alttaki yazıda düzenli ve faydalı beslenmeyi anlatıyor.

  Hamilelikte kilo korkusuyla az yemeyin, çocuğunuz özürlü olabilir   

Sıcak hava nedeniyle fazla su kaybederiz. Bunun için hamileler susuz kalmamaya dikkat etmeli. Su içmek anne ve bebeği birçok hastalıktan ve tehlikeden korur.
Anne adayları gebelik süresince aldıkları kiloları nasıl vereceklerini düşünür ve hamilelik sırasında az yemeye ve diyet yapmaya çalışır. Prof. Dr. Nilgün Turhan, bebek bekleyen anne adaylarını uyararak, gebeliğin diyet yapılacak, kalori kısıtlamasına gidilecek zaman olmadığını söyledi. Çünkü yanlış beslenme, özürlü doğumlara sebep olabiliyor. 

      Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelikte fazla kilo alma endişesi ile dengesiz ve yanlış beslenmenin bedensel ve zihinsel özürlü doğumlara neden olabileceğini söyledi.

           Hamilelik boyunca doğru beslenmenin anne ve bebek sağlığı açısından büyük önemi bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelik başlangıcında annenin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirerek, gebelik için uygun beslenme biçimi geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Turhan, "Bebek, annenin besin depolarından kendisi için gerekeni seçip alarak beslenir ve büyür. Bu nedenle hamilelik, doğum sonrası eski görünüme kolayca ulaşmak için az yemek yenilecek, diyet yapılacak bir dönem değildir." dedi. Turhan, ayrıca gebelik sürecinde çok kilolu bir gebenin zayıflamak için uğraşmaması, kilosunu korumaya çalışması ve özellikle dördüncü aydan sonra kalori kısıtlamasına gidilmemesi gerektiğini ifade etti. Turhan şunları söyledi: "Çok zayıf gebelerle birlikte, yetersiz ve dengesiz beslenen annelerde; ölü doğum, erken doğum, düşük ağırlıklı doğum, bedensel ve zihinsel özürlü doğumlar gibi tehlikelerle karşılaşılabilir. Annenin kendisinde de kansızlık, tansiyon problemleri, vücutta su tutulması, yorgunluk, diş ve kemik problemleri görülebilir."

AŞIRI DA BESLENMEYİN

Prof. Dr. Turhan, bebeğin, ihtiyacı kadar olan besini anneden kullandığını, ihtiyaç fazlası kalorinin ise kilo olarak anneye geri döndüğünü, bu nedenle hamilelik döneminde bebek iyi beslensin diye normalin çok üstünde yemek yenilmesinin de anne ve bebekte giderilemeyecek hasarlara yol açabileceğini ifade etti. Turhan, "Aşırı beslenme annede; şeker hastalığı, hipertansiyon, gebelik zehirlenmesi olarak bilinen preeklampsi, zor doğum nedeni ile sezaryen ile doğum sıklığında artış gibi sorunlara neden olur. Bebekte ise iri bebek nedeni ile bebek ölümü, normal doğum sırasında omuz takılması gibi travmatik doğum hasarlarına yol açabilir." diye konuştu.

YAZIN GÜNDE EN AZ 10 BARDAK SU İÇİN

Hamilelik döneminde annenin protein, vitamin ve mineral ihtiyacının arttığını aktaran Prof. Dr. Turhan şöyle konuştu: "Bol su tüketimi idrar yolu enfeksiyonu, oligohidramnios (bebeğin amnion sıvısının normalden az oluşu), erken doğum eylemi, solunum yolu enfeksiyonları, kabızlık, ishal gibi pek çok durumda koruyucu veya tedavi edici olabilir. Günde en az 8-10 bardak su içilmelidir." şeklinde konuştu.


Gebelik sırasında nasıl beslenilmeli?

Prof. Dr. Nilgün Turhan, hamilelikte midenin aşırı dolmasıyla birlikte, kan şekeri oynamalarını önlemek için 3 ana ve 3 ara öğün şeklinde beslenilmesini tavsiye etti. Bu şekilde beslenmenin erken gebelikte bulantı şikâyetlerini engelleyeceğini, gebeliğin geç dönemlerinde de mide yanması ve şişkinlik şikâyetlerini azaltacağını belirterek şu örneği verdi:

SABAH: 1 bardak süt, 4 adet kuru kayısı, 2 adet ceviz, 2 dilim peynir (1 dilimi yerine 1 adet yumurta yenebilir), 1 dilim ekmek, 1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu.

ARA ÖĞÜN: 1 meyve, 1 bardak ayran veya süt, 1 ince dilim ekmek.

ÖĞLE: 1 porsiyon etli kuru baklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek, 1 adet meyve.

ARA ÖĞÜN: 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, domates ve salatalık, 1 meyve.

AKŞAM: 1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli), 1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği, 1 bardak ayran, 1 porsiyon salata, 1 orta dilim ekmek.

GECE: 1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve. ZAMAN

8
Anne Olmak İstiyorum / bir sorum var
08 Haziran , 2009, 12:41:55
arkadaşlar merhaba
bir arkadaşım var. 6-7 aydır korunmuyor. bebek istiyorlar. Geçen ay 4-5gün günü geçti test yaptı negatif ve hastalandı. bu ay 10 günü geçti hala hastalanmadı. test negatif kan tahlili yaptırmış ama dra göstermemiş laborantlar negatif demiş. sizce hamiş olma ihtimali varmıdır?
9
Anne Olmak İstiyorum / arkadaşlar sorum var
20 Kasım , 2008, 14:08:32
arkadaşlar merhaba
Ben yeni üyeyim ama bir türlü aranıza karışamadım. Çalıştığım için de sürekli giremiyorum. Girdiğim zamanlar nereye girersem daha aktif olabilirim.
   Ben sizlere birşey daha sormak istiyorum. 3 aydır 2. bebek istiyorum. Korunmayı bırakınca hemen olacak sandım ama olmadı. Artık bir kaç ay olmasını istemiyorum. Çünkü şimdi olursa ağustosa denk gelecek eylülde de 1. sınıfa başlayacak. En azından ilk günlerinde sırf onunla ilgilenmek istiyorum. Benim kafama takılan hastalığım bitiyor tahminen 5 gün sonra felan göğüslerde dolgunluk ağrı. karında sancı yumurtlama vaktidir diyorum ama hastalık vaktine kadar sürüyor.mesela bu gün hastalığımın 15. günündeyim. adet sancısı gibi sancılandım. Sizce neden olabilir.
10
Anne Olmak İstiyorum / BEBİŞ İSTİYOM
06 Kasım , 2008, 17:10:15
ARKADAŞLAR MRB
6 YAŞINDA KIZIM VAR. BU ZAMANA KADAR HİÇ İSTEMİYORDUM İKİNCİYİ. NE KADAR GARİBİZ DEĞİLMİ? O KADAR YILLAR OLMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ. OLMASINI İSTEDİĞİMİZ AYDADA HEMEN HAMİLE KALMAK İSTERİZ. BU ADİL DEĞİL BENCE. SİZCE?
   BU AY ÇOK FARKLI SANCILARIM OLDU. ÇOK ÖNCEDEN VE DAHA ÇOK YOĞUN. GECELERİ BİLE UYKUDAN UYANDIRIYORDU. GÖĞÜSLERDE DOLGUNLUK. MİDE BULANTISI BACAKLARIMA KRAMPLAR, BAŞ AĞRISI. BU AY KESİN HAMİLEYİM DEDİM. YARIN HASTALANMAM GEREKİYORDU AKŞAM TEST YAPMAYI BİLE DÜŞÜNDÜM. AMA MALESEF İKİNDİ VAKTİ HASTALANDIM. ÜZÜLDÜM AÇIKÇASI :'(
RABBİM İSTEYEN TÜM ARKADAŞLARA VERSİN. AMİNNNN
11
Tanışma Bölümü / MERHABALARBİLGİ
06 Kasım , 2008, 16:42:32
MERHABA ARKADAŞLAR
BEN YENİYİM. ADIM NESRİN. İSTANBULDA YAŞIYORUM. 6 YAŞINDA BİR KIZIM VAR 2.DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM ARTIK 3 AYDIR BAŞARILI OLAMADIK. BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNURUZ İNŞ.