28 Mart , 2024, 13:19:28

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


KOSGEB Personeli Şikayet

Başlatan bebelianne, 08 Mart , 2018, 15:39:38

« önceki - sonraki »

bebelianne

Formda  yazmıştım, çok şükür ikizlerim büyüdü ve artık  kendime ait bir iş yeri açmanın  ve kariyer  yapmanın zamanı  geldi.Bu amaçla  KOSGEB'in düzenlemiş olduğu 32 saatlik KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerine  katıldım ve  katılım belgesi aldım  fakat ne yazık ki bu kursta tam olarak  bir şey öğrenemeden kurs bitti.
( Bazen  kendi  hem cinslerimi hiç anlamıyorum '' bir  bayan neden girişimcilik eğitiminde iş yeri ,iş fikri  vb şeyler konusunda konuşacağına ,eşinin çorapları ile uyuduğunu anlatır ?''  Evet KOSGEB Girişimcilik Eğitimi bitti ve hiç bir şey öğrenemedik , Neden mi ? Çünkü  Aysu  hanımın kocası çorapları ile  uyuyor ve bir diğerinin kocası  tuvalette kılozetin dışına pisliyor muş... Tanrım  benim günahım  ne  ? Ben  bu kursa iş yeri açmak  ve KOSGEB Girişimci Desteği  hakkında  bilgi edinmek için geldim. 32  saat gitti boşa , girişimcilik eğitimi bitti ne oldu ? Ben ve diğer  bayanlar hiç bir şey öğrenemedik.
Şimdide başladık  sağdan soldan bilgi almak için koşturmaya , internette  kosgeb danışmanlığı yaptığını söyleyen yüzlerce dolandırıcı var ve bunlara  para kaptırmak istemiyorum, adamlar çıldırmış kosgeb danışmanlığı için 15.000 tl fiyat veren  var.
Bizde ne yapalım ne edelim dedik soluğu KOSGEB'de aldık...
Ama  nafile KOSGEB Personelinden bilgi almak mı ? Tövbe adamların ağzını bıcak açmıyor...

KOSGEB Girişimci Desteği  ne zaman toplanır diye soruyoruz?
-Cevap yok !
Hangi demirbaşlar  ve iş fikirleri destek  kapsamında
-Cevap yok !
Biz   nereden bu bilgileri öğreneceğiz ?
İlle  gidip 15.000 tl  danışman firmaya  para mı ödeyelim  ne yapalım ?

Emine

Ben de KOSGEB girişimcilik eğitimi aldım. Üstelik anlatılanları dinledim anladım da ancak şirketi kuracak paran yoksa bu eğitim bir işe yaramıyor.  Sen şirketi kendi paran ile kuruyorsun, herşeyi satın alıyorsun. Sonra faturaları vs ibraz ediyorsun devlet sana bir kısmını ileride ödüyor. Yani zaten parası olup şirketi kuran sonradan devletten destek alıyor bu ödemesinin bir kısmını geri almak için. Başta kuracak paran yoksa hiçbir şey yapamazsın. Konunun özeti bu ne yazık ki.