16 Mayıs , 2024, 12:46:36

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - sibel28

136
Alıntı yapılan: aydinays - 16 Eylül , 2011, 21:10:31
Alıntı yapılan: KONYALI - 16 Eylül , 2011, 20:57:24
evet aysecım,ben yıyemıyorum pek ıstahım kesıldı artık..kızımda kılo almayınca doktora dedım ıstahım kesıldı dıye,oda yemesen bıle bolbol meyve sık suyunu ıc dedı..bende öle yapıyorum cnm...mesela dısardayız esımle taze sıkılmıs portakal suyu ıcıyorum,pastaneden lımonata alıp ıcıyorum,uzum sıkıyorum elma suyu ıcıyorum...bolbol tuket cnm..karpuz özellıkle cok yıyorum

Canım ben meyve yemezsem doymuyor gibi birşeim. Mutlaka günde bir kaç kez meyve yiyeceğim. Kaç gündür canım incir istiyordu. Trabzonda daha incir çıkmamıştı. Çok şükür bugün pazarda gördüm. Gerçi 5 tl idi kilosu. Bir kilo aldım. Nerdeyse yarısını yedim.  :hungry: :hungry:
canım ya bizim burda çok bol haftada 3 kilo alıyorum..kilosu 1.5 lira..
137
Arkadaşlar ultrason kagıdındaki fl yi 7 ile çarpınca bebişinizin boyu çıkıyor..
138
canım bu konularla sağlık ocagı ilgileniyor..hamile oldugun ilk hafta sağlık ocağına gebelik kaydını yaptırıyorsun..her ay düzenli olarak sağlık ocagı çağırıyor.boy kilo tansiyon ölçümü yapıyor.Belirli aylarda kan sayımı ve şeker ölçümü yapıyor..Gitmediğin zaman telefonla arıyorlar..Ben ilk dozu 20.haftamda yaptırdım.2 dozumu 24.haftamda yaptırdım.sağlık ocagına bu tarihlerde yokum tatildeyim orda yaptırırım dedim.onlar zamanı gelince telefonla arayıp yaptırıp yaptırmadıgımı sordular.sağolsun doktorum ve ebem bu konuda çok iyiler..tetanoz 3 doz yapılıyor..bir taneside doğumdan 3 ay sonra..
139
Arkadaşlar 30.haftamıza girdik.Bez ve ıslak mendillerini incelemeye başladım..araştırmamı sizlerlede paylaşmak istedim.ilk aylarda parfümlü vb maddeler içeren ıslak mendil kullanılmaması tavsiye ediliyor..özelikle ıslak mendillerle bebeklerin el,yüz ve agız temizliği yapılmaması gerekiyor.ıslak mendil tercihim yenidoğan..huggıes ve uni baby'de var..sadece saf su ve organik pamuk'dan üretilmiş..içerisinde parfüm vb maddeler yok..ilk 2 ay bu ürünleri kullanıp sonra normal ıslak mendile geçmeyi düşünüyorum.Bebek bezinide fazla stoklamanızı tavsiye etmem..kızkardeşimden biliyorum prima,huggıes,molfix tüm bezleri kullandık hepsi pişik yaptı..sadece can bebe onun poposuna iyi gelmişti..Her bebeğin cildi farklı oluyor.. en kaliteli bezler sizin bebeğinizin cildine uymayabiliyor..Ben sadece bir paket aldım bebişim severse devamını o zaman alacağım..
140
maşallah Rabbim korusun inşallah
141
Bendede boğaz kuruluğu başladı..Geceleri ateş basıyor su gibi terliyorum..eşim diyor sana ne oluyor..eşim serin diye pike örtüyor üzerine,ben yanıyorum..sabahta kalktığımda sesim kısılmış şiş boğazlarla kalkıyorum...
142
canım benim şafak 75
143
Anne adaylarinin göz ardi etmemesi gereken tehlike de burada baslamaktadir. Anne adayinin sahip oldugu kafein yikimini saglayan metabolizma, bebek ve plasentasinda bulunmamaktadir. Bu yüzden de yikimi saglanamayan kafein, bebekte daha yüksek düzeylerde bulunabilmektedir. Annenin metabolik özellikleri; bebege geçen kafein miktarini etkilemektedir, kafein metabolizmasi genetik ve çevresel faktörlerden(nikotin gibi) etkilenerek bireysel farkliliklar gösterebilmektedir. Kafeini hizli bir sekilde metabolize ederek yikan bir anne adayi ile geç metabolize eden bir anne adayi, ayni miktarda kafeini alsalar dahi, bebeklerine geçen kafein miktari farkli olmaktadir."

KAFENININ HER MILIGRAMI BEBEGIN KILOSUNDAN ÇALIYOR

Uzun süre kafein alan anne adaylarinin bebeklerinde, gelisme geriligi görüldügünü belirten Prof. Kadanali, "Alinan kafein miktarinin, bebek gelisimini nasil etkiledigi ise cevaplanmasi zor bir sorudur. Annenin bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin degisken olmasi net bir cevap vermeyi zorlastiran etkenlerdir" diyor ve söyle devam ediyor:

"Konu ile ilgili olarak yayinlanan bilimsel bir çalismanin sonuçlarina göre; günde 200 mg kafein alindiginda bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadir. Ayni arastirmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktari günde 50 mg a düsüren anne adaylari ile kafein miktari alimini 300 mg de devam ettiren anne adaylarinin bebeklerinin de agirliklari karsilastirilmistir. Kafein alimini azaltmayan anne adaylarinin bebeklerinin agirliklarinda 160 gr. azalma saptanmistir. Öne çikan baska bir veri de kafein alimi arttikça orantisal olarak bebekteki gelisme geriliginin de artmasidir; yani her mg kafein, bebek gelisimine olumsuz yönde etkili olmaktadir.

SAGLIKLI BEBEGIN IKI DÜSMANI: ALKOL VE KAFEIN

Kafein alimi alkol alimina benzer sekilde bebekte gelisme geriligi yapmaktadir; hatta her ikisinin birlikte alinmasi bu olumsuz etkiyi kat kat artirmaktadir. Vücuttaki nikotin miktari da bu süreçte, kafeinin bebek üzerindeki olumsuz etkilerini de adeta siddetlendirmektedir. (Nikotin miktari sigara içimi ile direkt ilgili oldugu bilinmektedir.) Toplumumuzda da sigara ile çay ve kahvenin siklikla birlikte tüketildigi düsünülürse; bu konu gebelik planlayan anne adaylarinin dikkat etmesi gereken bir noktadir; çünkü bebeklerinin gelisimini etkileyecek olan bir riskle karsi karsiya kalabilirler."

DEMIR EMILIMINI DE BOZUYOR

Gebelikte demir ihtiyacinin arttigini, kafeinin olumsuz etkilerinden birinin de demir emilimine oldugunu vurgulayan Prof. Kadanali, kafeinin gebelikte demir emilimini yüzde 40'lara varan ölçülerde bozdugunu belirtiyor. "Kisacasi bir anne adayinin; demir ihtiyacini saglamak amaciyla aldigi demir içeren gida ve ilaçlarin saglayacagi fayda, tüketilen kafein nedeniyle engellenmektedir" diye konusan Kadanali, anne adaylarina su uyarilarda bulunuyor:

ÇAY, ÇIKOLATA VE ASITLI IÇECEKLERIN BILINMEYEN YÜZÜ

"Kafein alimini saglayan tek suçlu sanildiginin aksine kahve degildir. Günlük olarak alinan kafeinin ancak yüzde 20 ile 40'ini kahve saglamaktadir. Özelikle ülkemizde, bu konuda masum gibi görünen suçlularin basinda çay gelmektedir. Çayi, 60 graminda 10-50 mg kafein yer alan çikolata ve kola gibi kafeinli mesrubatlar takip etmektedir.

YESIL ÇAY DA MASUM DEGIL

Günlük olarak tükettigimiz yiyecek ve içeceklerin kafein içerigine bakmak en iyi yol olarak gözükmektedir. Bu yol ummadigimiz içecek ve yiyeceklerde kafein miktarlarini da ögrenmemizi saglamaktadir. Örnegin; "siyah çayda kafein var; yerine yesil çay içeyim" diyen çogu kisi yesil çayin da azimsanmayacak oranda kafein içerdigini bilmemektedir.

Bu açidan bakildiginda her anne adayi kendi yeme içme aliskanligini gözden geçirerek almakta oldugu günlük kafein miktarinin farkina varmalidir. Anne adayi, gebe kalmayi düsündügü zaman kafeini mümkünse diyetinden kaldirmali ya da en azindan yariya düsürmelidir. Ingiltere ve Amerika'da kadinlarin hamilelik planladiklarinda ve hamileliklerinde günlük kafein alimini 300 mg altinda tutmalari önerilmektedir.

Sonuç olarak kafein; gebelik sürecinde bebekte gelisme geriligi yapan ve tüketim miktarinin artirilmasiyla da bebekte görülen olumsuz etkiyi de pekistiren bir maddedir. Gebelik öncesi ve sirasinda kafeini, diyetinizde bulunan hangi yiyecek ve içeceklerle aldiginizin farkina vararak; kafeini mümkün oldugunca en düsük miktarda tüketmek ve gebelikte bu aliskanliklariniz üzerinde düzenlemeler yapmaniz bebeginizin gelisimi üzerinde olumlu etki yaratacaktir."

HANGI KAHVEDE NE KADAR KAFEIN VAR?

Iste bu konuda size yol gösterecek olan günlük yasantimizdaki yiyecek ve içeceklere ait kafein oranlari;

1 fincan filtre kahve 135-200 mg

1 fincan espresso 100 mg

1 fincan cappuccino 100 mg

1 fincan türk kahvesi 57 mg

150 cc hazir kahve 57 mg

150 cc dekafeine kahve 5 mg

175 cc demleme çay 20 - 110 mg

330 cc buzlu çay 70 mg

200 cc hazir çay 30 mg

1 kutu kola 30 - 56 mg

1 kutu diyet kola 38 - 45 mg

1 kutu mesrubat 50 mg civari

1 kutu meyveli gazoz 0 mg

1 bardak çay 50 mg

1teneke kutu 'enerji' verici içecek 80 mg

50 g agirliginda çikolata 50 mg

100 gr sütlü çikolata 20 mg

144
sağol canım benim  :opucuk:
145
hepsi çok tatlı
146
canım ultrason kesin sonuç vermiyor..görümceme bebegin çok iri , büyük dediler çocuk 2,800 doğdu..ultrasonda 2 hafta ileri ve geri görünmesi normal..fazla ayakta kalma ..yatarken sol tarafına yat ..
147
ilk  ay düşük tehlikem olduğu için hiçbirini yapmadım..sağolsun eşim yaptı..çok titizdir kendisi..7.aya gircez beraber yapıyoruz temizliği..o süpürüyor ben siliyorum..bana sen yorulma ben yerleride silerim diyor..sen yat ben yaparım diyor..lk 3 ay elektrik süpürgesini eşiniz yapsın daha iyi olur.arkadaşım hamileydi doktoru ona özelikle elektrik süpürgesi kullanmamasını tavsiye etmiş..
148
sağol canım  :opucuk:
149
okulun açılmasına sevindim :) azcık bilgisayar bana kalsın yaaaa..foruma giremiyordum sabah uyanıyorum eşim başında gece yatıyorum kalkıyorum başında :)
150
izmirin en iyi merkezinde başarısız bir tüp bebek ve 3 aşılamam  oldu..tüp bebekten önce alternatif yollar deneyin arkadaşlar..özelden mesaj atarsanız yardımcı olurum..4 yıldır tıpın elinden gelen herşeyi denedik olmadı..Allahın hikmeti doğal oldu..