23 Nisan , 2024, 09:01:51

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Canım yiğitim

31
Muhallebiler / Fısıklı muhallebi
17 Temmuz , 2008, 10:14:11


MALZEMELER

2 bardak süt
1.5  su bardağı su
yarım  çay kaşığı tuz
bir bardak pirinç unu
1.5 su bardağı toz şeker
yarım kahve fıncanı nişasta
200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı


HAZIRLANIŞI

Antep fıstığını üzerini kapatacak  kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun. Havanda dövün. Diğer  bir tencerede  şekeri, sütü ve tuzu kaynatın. Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin. Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın. Sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın. Ateşten alıp, kaselere doldurun. Soğutup, servis yapın.
32
Diğer Tatlılar / Kolay tatlıcık
17 Temmuz , 2008, 10:13:07
MALZEMELER

3 bardak soğuk süt
1 paket petibör bisküvi
3 adet elma
3 kaşık toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 paket muzlu ekspres puding
1 çay kaşığı nescafe


HAZIRLANIŞI

2,5 bardak soğuk süt ile ekspres pudingi hazırlayın. 3 elmayı soyun ve rendeleyin. Elmalara 3 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek 5 dakika pişirin. İçine 2 çay kaşığı tarçın ilave edin. Ilık olarak bekletin. Diğer tarafta, yarım bardak süt ile sıra ile bekletmeden ıslatılan
bisküvileri dikdörtgen şeklindeki borcam tepsiye dizin. Ilık elmalının yarısını bisküvilerin üzerine yayın. Üzerine pudingin yarısını dökün. Bir kat daha sütle ıslatılmış bisküvileri pudingin üzerine dizin. Bisküvilerin üzerine
elmalıyı yayın. En üste pudingi dökün. 1 çay kaşığı toz nescafeyi pudinge serpin. Buzdolabında bekletin.
33
Meyve Tatlıları / Armut bombası
17 Temmuz , 2008, 10:12:11


MALZEMELER

6 adet Santa Maria armut
1 su bardağı cekilmiş ceviz
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı şeker
1 limon rendesi
1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi
1 paket vanilyalı hazır puding
2 su bardağı süt
Süs için toz tarçın


HAZIRLANIŞI

Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın.
34
Zeytinyağlılar / Zeytinyağlı enginar
17 Temmuz , 2008, 10:10:50
MALZEMELER

6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar
2 adet havuç
1 ufak paket dondurulmuş bezelye
5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotu
2 limon
6 adet şeker


HAZIRLANIŞI

Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.



35
Sebze Yemekleri / Kabak kavurması
17 Temmuz , 2008, 10:08:54


MALZEMELER

1 kg kabak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
nane
dereotu
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI

Kabakları soyup  küçük küçük doğrayın.
Kalın dipli bir tavada zeytinyağını ısıtıp küp şeklinde doğradığınız  soğanları sararıncaya  kadar kavurun.
Daha sonra sırasıyla domatesleri ve  kabakları  ilave  edip çok az su ile kendi yağında kalana kadar pişirin.
Nane ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
36
Börekler / Fasülye böreği
17 Temmuz , 2008, 10:08:01
MALZEMELER

1/2 kg taze fasülye
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
6 tane yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
İsteğe göre pul biber


HAZIRLANIŞI

Taze fasülyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra kenarlarındaki kılçıkları da temizlenerek uzunlamasına ikiye bölünür. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgeç içinde soğumaya bırakılır. Büyük bir teflon tavada yaırm ay şeklinde doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklar yağda kavrulur. Pembeleştikten sonra haşlanmış taze fasülyeler, tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konularak kavrulmaya devam edilir. Sebzenin saldiğı suyun tamamen çekmesi sağlanır. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılarak tavadaki fasülyelerin üzerine dökülür. Tavanın kapağı kapatılır, bir süre sonra kapak yardımıyla ters çevrilerek diğer tarafin da kızarması sağlanır. Yumurtalar iyice piştikten sonra dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

37
Et Yemekleri / Pirzola tava
17 Temmuz , 2008, 10:05:26


MALZEMELER

10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)


HAZIRLANIŞI

Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.
38
Sebze Yemekleri / Hünkar beğendi
17 Temmuz , 2008, 10:03:08
Malzemeler:
Patlıcan püresi için:

6 patlıcan

1 kaşık un

1 kaşık yağ

2 kaşık kaşar peyniri rendesi

1 su bardağı süt

1 avuç maydonoz

tuz ,karabiber

Kebap için:
1 kg. kuşbaşı et(kuzu)

2 soğan

2 kaşık tereyağ

tuz,karabiber

Hazırlanışı:

İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.

Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştılır.

Su(3 Bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber atılır.

Et suyu 1-1,5 kepçe kalmalıdır.

Patlıcanlar ucundan başlı***** ocakta çevire çevire közlenir. Patlıcanları közlemeden önce kürdan veya sivri bir bıçakla sık aralıklarla delerseniz içi daha iyi pişecektir.

Kabukları soyulup incecik kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Patıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.

Servis tabağına önce püre, üstüne kebap konulur. Maydanoz yapraklarıyla süslenir
39
MALZEMELER
makarna
mantar
kırmızı biber
arpacık soğan
kabak (isteğe göre değiştirebilirsiniz)

BAHARATLAR
kırmızı biber (bolca =) )
karabiber
sarımsak tozu (tercihe göre)
kekik (az miktarda)


Malzemeleri istediğiniz şekillerde doğrayın.

Teflon tavaya çay bardağının yarısını geçmeyecek şekilde sıvı yağ koyun. Sebzeleri pişme önceliğine göre soteleyin - mantar en sona - ve baharatları ilave edin.

Makarnayı haşlayın. Biraz margarin ile tencerede çevirin. Tuzunu koyun. Daha sonra hazırladığınız karışımı ilave edin.

İsterseniz mantar yerine patates kızartarak başka bir lezzet yakalayabilirsiniz
40


Malzemeler
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Tozbiber


Yemeğin Tarifi
Pideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin.
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.
Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.
41
Sebze Yemekleri / Fırında kabak mücver
17 Temmuz , 2008, 09:58:40
Malzemeler:
3 - 4 adet orta boy kabak
3 - 4 adet yeşil soğan
3 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 + 1/4 su bardagi un
1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 paket kabartma tozu

Üzerine serpmek için:
Çörekotu

Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun.
İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin.
Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.
Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
42
Et Yemekleri / Sebzeli-Etli Güveç
17 Temmuz , 2008, 09:57:58

Malzemeler;

yarım kilo dana kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
2 baş orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ( tercihinize göre daha az olabilir)
1 çorba kaşığı salça (silme)
1-1.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz karabiber
1 su bardağı soğuk su

Yapılışı:

Etleri soğuk suyla yıkayıp düdüklü tencerede 1,5 bardak su ile 15-20 dakika pişirelim. Suyunu süzelim.
Patlıcanları soyalım tuzlu su dolu kabın içine yemeklik doğrayalım. Patatesleri ve kabakları soyup, soğuk su dolu bir kabın içine yemeklik doğrayın. Yeşil biberin içlerini çıkarıp yemeklik doğrayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup tavla zarı seklinde doğrayalım.Sarımsakları kabuklarında ayıklayıp, 1 diş sarımsağı 3 yada 4 e doğrayalım.
Sonra güveci ocağa aldıktan sonra önce soğanları sıvıyağda çok az kavurun.
Daha sonra sırasıyla önce et, sonra üzerine patatesleri, sonra kabakları yerleştirin. Bu aşamada yeşil biberlerin yarısını, tuzun yarısını, kimyon ve karabiberi ve de domatesin yarısını ilave edin. Her sırayı muntazaman bir kaşıkla düzelterek sebzeleri ilave edin. Domatesten sonra patlıcanları,kalan yeşil biberi ve en üstüne de kalan domatesi her tarafı örtecek şekilde yayın. Kalan tuzu ilave edin.
1 su bardağı soğuk su ile inceltilmiş salçayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan (yaklaşık7-8 dk) sonra en ufak ocağa ve en kısık ayara getirin ve kapağı kapalı bir şekilde 45-50 dakika pişirin. Bu yemeği en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra sıcak olarak sermiş yaparsanız daha lezzetli olur.
43


MalzemeLer

1 paket Oba Boru Makarna veya arzu ettiğiniz başka bir Oba çeşidi 450 g yağsız fileto biftek, ince şeritler halinde kesilmiş
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 çorba kaşığı tane karabiber, ezilmiş 3 çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
150 ml et suyu 4 çorba kaşığı sek beyaz şarap
2 çorba kaşığı koyu renk soya sosu Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
1 kırmızı biber, doğranmış
1 demet taze soğan,
1 cm'lik dilimler halinde doğranmış
2 yeşil sakız kabağı, kibrit çöpü şeklinde kesilmiş
Süslemek için kişniş otu

Yapılışı:

Bir kaseye eti, sarımsağı, tane biberleri ve 2 çay kaşığı yağı koyun. Kapağını kapatın ve 3-4 saat soğukta bekletin, arada bir karıştırın. Başka bir kasede, mısır ununu et suyu, şarap, soya sosu, tuz ve biberle karıştırın ve bir yana koyun.
Geniş bir tavada geri kalan bir çay kaşığı yağı ısıtın, biberi, taze soğanları ve sakız kabağını yüksek ateşte, karıştırarak 3 dakika pişirin. Et karışımını ekleyin ve karıştırarak, et iyice pişinceye kadar 3 dakika pişirin.
Mısır unu karışımını tavaya ilave edin ve sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar karıştırın. 3 dakika hafif ateşte bırakın.

44
Çorbalar / Naneli patlıcan çorbası
17 Temmuz , 2008, 09:53:50
MALZEMELER

1 kilo patlıcan 500 gram sebze suyu
100 gram doğranmış soğan
15 gram doğranmış sarımsak
100 gramzeytinyağı
200 gram patates
Tuz, karabiber.
Nane püresi için:
100 gram nane,
50 gram yağ


YAPILIŞ TARİFİ

Soyulmuş patlıcan ve patatesler, yağda sarmısakla birlikte 20 dakika
kavrulur. Sebze suyu da ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Tuz ve karabiberi
eklendikten sonra, karışım blenderdan geçirilir. Ardından nane püresi ilave
edilip servis edilir.
45
Sebze Yemekleri / Bahçıvan Sandalı
17 Temmuz , 2008, 09:52:42
MALZEMELER
1 kg. patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
kızartmak için ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Ay çiçek yağında önlü arkalı kızartın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atin renkleri dönene kadar soteleyin. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendesi ile servis yapın.