Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ÖZLEM & HASAN

1
Kızlar inşallah Ocakta isteyen tüm herkes dileğine kavuşur ve o güzel duyguyu birlikte yaşariz :)
2
Hamile ya da Hamileliğe Aday Arkadaşlarım lütfen bu yazıyı okuyalım.

Sağlıklı Hamilelikler Geçirmemiz  ve Sağlıklı Bebişler Dünyaya Getirmemiz Dileğiyle..   :flowers: :nazar:


* Hamilelikte çatı ağrısı (pubis ağrısı), gebelikte pelvis kemiklerinin eklem yerlerindeki oynamalardan kaynaklanır.

Normalde pelvis eklemleri hareketsizdir. Gebelik hormonlarının etkisi altında eklem kıkırdağı yumuşar ve pelvis kemikleri eklem yerlerinden oynamaya ve ayrılmaya başlar. Çoğu kadın bunu gebeliğin ortalarından itibaren hissetmeye başlar. Hamilelik ilerledikçe ve doğumdan sonra da bu ağrılar bir müddet devam edebilir.

Çatı Ağrısı Nasıl Hissedilir?

Ağrılar daha çok her iki kasıkta ve alt batında hissedilir. Daha çok iki şeyin birbirine sürtünmesi veya klik tarzı ağrılardır. Bazen içten hissedilen bu ağrılar uyluk iç yüzlerine ve kalça arkasına yayılırlar. Ağrı, bacaklar ayrıldığında, yüründüğünde, merdiven inip çıkarken, yatakta sağa sola dönerken daha çok artar.


Nelere Dikkat Edilmeli?

•Uyurken dizler arasına yastık koyulmalı.

•Mümkün olduğu kadar istirahat edilmeli.

•Ağrıyan yere sıcak uygulamak, ağrıyı azaltmada faydalı olabilir.

•Gebeliğe ve bebeğe zarar vermeyecek ağrı kesiciler kullanılabilir.

•Sırtüstü yatarken, dirsekler yere konarak bacaklar arasına yastık koyup sıkmak, geçici rahatlama sağlar.

•Kuşak veya korse kullanmak fayda sağlayabilir.

•Yavaş hareket edilmeli ve ani hareketlerden kaçınılmalı.

•Kesinlikle ağır bir şey kaldırmaya çalışılmamalı ve market arabası, cocuk arabası gibi herhangi bir şey itilmemeli.

•Pantolon, etek vs. asla ayakta giyilmeye çalışılmamalı. Oturarak giyilmeli ve önce bir bacak sonra diğeri şeklinde bir yöntem izlenmeli.

•Merdiven çıkarken çok yavaş ve teker teker çıkılmalı.

4
Kızlar aşağıdaki bitkiler hamile kalmayı kolaylaştırıcı bitkilermiş tabii ki bunlar sadece yardımcı öğeler yine de paylaşalım istedim. belki bi ihtimal ??? herkes kendine uygun olanları uygulasın sonuçta doğal, hiçbir kimyasal olarak yan etkisi yok.
Doğal ve sağlıklı günler hepimiz için olsun... :flowers: :nazar:

Karanfil: Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Her Gün Yemeklerden Sonra Alınan Bir Karanfil Hem Ağzınızın Hoş Kokmasına Hem De Hormonlarınızın çalışmasına Yarar. Hamilelikte Rahimi Kuvvetlendirir. Normal Doğum Yapacak Olanlar, Doğuma Bir Ay Kala Her Gün Bir çay Bardağı Sıcak Suya 1 Karanfili 5 Dakika Demleyip Içerlerse Doğumları Daha Kolay Olur.

Safran: Yumurtalıkları Geliştirmede Etkilidir. Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Ayrıca Sinirleri Kuvvetlendirir. Yemek Yeneceği Zaman üstüne Serpilir. (0. 5 Mg)

şerbetçiotu: Bol Kadınlık Hormonu Ihtiva Eder. Bir Litre Suya 30 Gr Atılarak 10 Dakika Demlendirilir. Günde 3-4 Bardak Içilir. Ayrıca Iyi Uyku Verir.

Tarçın: Hormonları çalıştırır. Cinsel Isteği Artırır. Beyaz Akıntıyı Giderir. Vücudun Dayanıklılığını Artırır. Bir Bardak Suya Yarım Kahve Kaşığı Katılıp Içilebilir.

Nane: Hamile Kalmayı Sağlar. Taze Olarak Salatalara Eklenerek Yenebilir. Bir Litre Suya 10 Gr Konarak Demlenir, Bu Karışım Su Yerine Içilebilir. Sancılı Regl Dönemlerinde Nane çayı Rahatlatıcıdır.

Karabiber: Tüm Vücudu Uyarır. Kadında Ve Erkekte Cinsel Arzuyu Artırır. Kansızlığı Giderir. Bol Idrar Söktürür. Sinirleri Kuvvetlendirir.

Acı Kırmızı Biber: Tüm Salgı Bezlerini çalıştırır. Vücuttan Su Boşaltır. Kadınlarda Ve Erkeklerde Cinsel Isteği Artırır.

Adaçayı: Hormon Eksikliğini Giderip Hamile Kalmayı Sağlar. Bir Bardak Sıcak Suya üç Yaprak Adaçayı Beş Dakika Demlendirilip Içilir.

Vanilya: Cinsel Gücün Artmasına Neden Olur.

çam Fıstığı: Hamile Kalmayı Sağlar. Portakal Elma, Armut Gibi Meyva Veya Bir Sebze üzerine Yenmelidir. Yoksa Peklik Yapabilir. Tek Başına Yenmemelidir.

Ayçekirdeği: Bol ''e'' Vitamini Ve ''protein'' Ihtiva Eder. Cinsel Arzuyu Artırır. Ayçiçek Yağında Da ''e'' Vitamini Vardır.
Zahter: Cinsel Gücü Artırır. Zihin Yorgunluğunu Giderir. Ruhen Ve Bedenen Canlılık Verir. Kekik Gibi Kullanılır. Toz Halinde Yemeklerin üzerine Serpilir

Rezeryan: Hormon Düzenleyicisidir. Hamile Kalmaya Yardımcı Olur. Et, Fasulye, Lahana Gibi Yiyeceklerin üzerine Bir Kahve Kaşığı Konur.

Karabiber: Tüm Vücudu Uyarır. Kadında Ve Erkekte Cinsel Arzuyu Artırır.

Sarıballıbaba: Dölyatağı Gevşekliklerinde Dölyatağı Kasları Yorgunluklarında Yararlıdır. 3 Aydan Itibaren Içilmelidir. Rahim Ve Adet Düzensizliklerinde Günde Iki Fincan çayı Yeterlidir. Sinirsel Uykusuzluklarda Ve Tüm Kadın Hastalıklarında Başarı Ile Kullanılır.

çobançantası: Dölyatağı Kanamalarında Etkilidir