(http://img202.imageshack.us/img202/7206/zerde1.jpg) (http://img202.imageshack.us/i/zerde1.jpg/)
(http://img9.imageshack.us/img9/6051/zerde2.jpg) (http://img9.imageshack.us/i/zerde2.jpg/)
Sütlaç:
Malzemeler:
* 1 lt. süt
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2/3 bardak kaynar su
Hazırlanması:
* Sütü ocağa koyup kaynatın, üzerine yıkadığınız pirinci ekleyip kısıt ateşte kaynatmaya devam edin
* Pirinçler uzamaya başlayınca çok koyu olmamasını istiyorsanız eğer (pirincin cinsine göre) üzerine kaynar sudan ilave edin
* Pirinçler iyice yumuşayıp piştikten sonra altını kapatıp kaselerin yarısına kadar paylaştırın
* Tezgahın üzerine soğumaya bırakın, soğuduğu sırada zerdeyi hazırlayın
Zerde:
Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 8-10 bardak su
* 4 su bardağı şeker
* 1-2 y.k. gülsuyu
* 1 y.k. haspir (safran)
Hazırlanması:
* Pirinci yıkayıp 8 bardak su ve 1 bardak şekerini ekleyerek ocağa alın (8-10 bardak su olması pirincin su çekmesine bağlı olarak değişbilmesinden, ilk önce 8 bardak konuluyor, daha sonra pirincin durumuna göre kaynar su takviyesi yapılıyor)
* Kaynamaya başlayınca kaynardan düşmeyecek vaziyette altını kısın ve pirinçler uzayıp pişmesine yakın geri kalan 3 bardak şekerini ekleyin (burada tavsiyem tadına bakarak şeker miktarını tamamlayın, ben yarım bardak eksik kullandım güzel oldu)
* Pirinçler yumuşayıp şiştikçe su miktarı az gelebilir, duruma göre 1-2 bardak kaynar su ilavesi yapın
* 1 yemek kaşığı safranı 2-3 yemek kaşığı sıcak suya ıslayın ve rengi çıkınca bir çay süzgecine delikleri kapatacak büyüklükte pamuk koyarak safranlı suyu süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz sarı suyu zerdenin üzerine ekleyip bir-iki taşım kaynatın
* Ocağın altını kapatıp gülsuyunu ilave edin. Soğumuş sütlaçların üzerine zerdeleri taksim edin.
* Üzerini dövülmüş fıstık veya bademle süsleyebilirsiniz
sabah sabah yapılırmı bu yaa :hungry: :hungry: :hungry:
harıka gorunuyorrr