MALZEMELER
4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr. mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin.
Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun. Mantarlı enginar ograteni sıcak olarak servis yapın.
off bu güzele benziyo :hungry:
HİÇ DENEMEDİM ENGİNAR, DENEMEK İSTİYORUM
YARIN YAPSAMMI ACABA :icon_scratch:
dene derim :icon_thumright:
ben mesela alıyorum iki tane
birini haşlıyorum suyun içine limon da sıkıyorum biraz sonra yumuşadığını anlayınca (çatalla) bi tabağa koyuyorum küçük parçalar haline getiriyorum kare kare üstüne zeytin yağı hafif tuz ohh mis gibi :hungry:
ENGİNAR VE KEREVİZİ HİÇ TATMAMIŞTIM
KEREVİZİ DENEDİK BEĞENMEDİK ÇÖPE GİTTİ
ENGİNARA CESARET EDEMİYORUM AMA YARIN YAPICAM
evet herkes sevmez enginarla kerevizi benim eşimde nefret eder bazen zorla yediriyorum :aferin:
BU YUKARDA Kİ TARİF YAPILIRMI DİYOSUN
AMA SICAK SÜT VE KREMA BİRAZ TUHAFIMA GİTTİ :icon_scratch:
BELKİDE HİÇ DENEMEDİĞİM İÇİN
ben denerim enginarın tadını sevdiğim için
krema zaten alır biraz tadını oyüzden daha da güzel olur diye düşünüyorum
İNŞALLAH YARIN GELİR PAZARADA ALIR YAPARIM :occasion5:
DENEDİM ÇOK GÜZEL OLDU :icon_thumright:
krem alamadım ben daha alınca yapıcam bende ::)
enginar avakado soslada güsel oluooooo.hardal ,dereotu, mayones, zeytinyağı ,karabiber, tuz bu sosu robottan geçir.küçük parçalara ayrılan avakadolar enginarların içinekoyuyorus.avakadonun yarısı robottaki sosa ekleyip yine rondadan geçiriyorus.sonra enginarların üstüne döküyorus rondadan geçirdiğimis sosu
ben avokadoyu bir kere öylesine kokladım bana kötü geldi yani kötü derken böyle tadsız tuzsuz geldi. Fransada herkes mayonezleyip yiyo ama ben birdaha tatmadım