19 Nisan , 2024, 19:59:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Nihal

1
Canım, bir arkadaşımın kuzeni uzun süre hamile kalamamıştı, problemin yüksek prolaktin olduğu sonradan teşhis edilmiş. Tedavi gördü ve şimdi bir oğlu var. Gönlünü ferah tut  :icon_thumright:
2
Sanırım kimse girmemiş daha sünnet olaylarına ::) Yaa ben okuduğum deneyimlerden en iyisinin ilk 2 haftada yaptırmak olduğu kararına vardım. Hamile olan oğluş annelerine tavsiyem hasteneden çıkmadan yaptırsınlar. Çok pişman oldum yaptırmadığımıza. Hem ilk 2 hafta gaz  problemi de başlamamış oluyo daha.
3
Bizimki 5 aylık olacak neredeyse. Sağlık açısından doktoru en kısa zamanda sünnet ettirin demişti, hem de çok hareketlenmeden daha kolay olur diye düşünüyorum ama biraz endişeliyim iyleşme sürecinde huzursuz olmasından vesaire. Siz bebişlerinizi kaç aylıkkken, ne tip anesteziyle, nerde ve kaça sünnet ettirdiniz. İyileşmesi nekadar sürdü?
4
Kızlar benim  numunem de gelmedi ama ben aldım bi paket huggies. Gerçekten çok iyi. Çok geniş ve elastik bantları sayesinde kolayca kavrıyo belini. Ayrıca emiciliği primadan çok daha iyi. Eskiden 4-5 saatte açyığımda mutlaka ıslaklık olurdu. Bunda yüzey kupkuru neredeyse. (reklam gibi oldu yaw :k06: )Ama herkesin dediği gibi yan lastikleri prima kadar iyi değil. Daha kolay sızdırabileceği belli oluyor. Ama ona razıyım. Çocuğun boynuna kadar kaka olmasındansa azıcık bacaklarına bulaşsın daha iyi bence.
5
Teşekkür ederiz teyzeleri,Furkan hepinizi öpüyor kocaman  :-*:
6
Evet sadece anne sütü alıyor Furkan ama ek gıdaya geçince korkuyorum dikkat etmek gerekiyormuş çok. Bu iştahla obez olmaz inşallah. Gerçi Furkanın iştahtan mı bilmiyorum, herkes sütün yağlıdır diyor ama bi tanıdğın öyle bi çocuğu var, önünden yemeği kaçırıyolar nerdeyse, almış başını gitmiş kilolar.
7
Ben de primadan şikayetçiler arasındayım. 0-1-2 numaralarda fena değildi ama 3 e geçtiğimizde kakasını arkadan sızdırmaya başladı. Dedim belki büyüktür, gerçekten de 1-2 hafta sonra dah iyi oldu. 8 kg olunca evde bez stoğumuz 4 numara vardı hadi dedim tekrar 3 almayalım buna geçelim nasılsa sınırlar arasında. ama şimdi sürekli sızdırıyor. çocuk 9.5 oldu hala aynı hiç değişme yok. ben de huggies numunesi bekleyirum. Bu paket bitene kadar gelmese de yeni paketi huggies almayı düşünüyorum. Primadan daha kötü deildir nasısa :caca:
Jbdun bende bezi yapıştırırken çekiştirmekten bi haller oluyorum ama nafile. İllaki gevşek kalıyor, oturmuyor beli.
9
ben de doğuma 1 ay kala başladım lansinoh sürmeye. sonrasında da ilk haftalarda kullandım çünkü meme uçlarından süt çıkan yerler müthüş acıyor alışkın olmadığı için, ama lansinohun farkı sürüp emzirebiliyorsun silmene gerek yok hatta bebğin ağzını da pamukçuğa karşı koruyomuş. Çok işe yarıyo, onu kullanınca acısı hafifliyo gerçekten de. Dedim eskiden lansinoh yokken napıyomuş anneler ilk bebeklerinde :(
Pompa konusunda da bitane elektrikli almanızı tavsiye ederim, manueller çok kol yoruyomuş. Ben önceden almamıştım ama furkan yenidoğan sarılığından emmemeye başlayınca aldırttım hemen medelanın elektriklisini. Keşke önceden hazır etseydim diye de düşündüm. Sorasında da işe yarayacak bişey mesela dışarı emziremeyeceğin biyere birlikte gitmen veya senin dışarı çıkıp ona başkasının bakması gerektiğinde sağıp beslemek çok iyi oluyo.

10
Doğum / Ynt: EPİDURAL DOĞUMDAN KORKTUM
09 Şubat , 2007, 14:35:43
Ben epiduralli normal doğum yaptım, iyikide yapmışım, ağrı eşiğim çok düşük çünkü. Bende çok ender görülen bi yan etkisi oldu, kuyruk sokumumda dayanılmaz bir ağrı başgösterdi doğumdan1-2 saat sora. Tansiyonum biraz düşük diye çok kuvvetli ağrı kesiciye de izin vermedi doktorum. 1-2 saat bağırdım ağrıdan, hani sancılardan okadar bağırmamıştım :laughing7:
Ben bunu anestezi doktoruna bağladım çünkü herkes epidural takılmadan önce yapılan iğneyi de epidurali de hissetmiyosun diyor ama ağrı kesici iğnede acaip canım yandı ve irkildim, takılırkende kıpırdadım biraz acıdan. Ben o ağrıyı çekerken anestezist gelip bunun epiduralin yan etkisi olmadığı açıklaması yaptı. Ama sora kendi doktorum(Allah ondan razı olsun, süpper  bi doktor) daha önce kendi hastalarından birinde bunu yaşadığını, onun da epiduralli doğum yaptığını sööledi.
Bide bende aktif ıkınmayı azalttı, oyüzden doğum normal doğuma göre uzundu(doktorum epidural olmasaydı çoktan doğurmuştun dedi doğumhaneye aldıktan 10 dk sora).
Bidaha doğum yaparsam doğum anında karar vermeyi düşünüyorum epidural konusunda ama ilk doğumdan sora daha kolay oluyo diyolar sırf oyüzden. Yoksa o yan etkiyi dediğim gibi anesteziste bağlıyorum, daha iyi bi tane bulurum artık. Onun dışında başağrısı,uyuşma dahil hiçbir yanetkisini görmedim. Doktorum özellikle başağrısı olmaması için hergün 4 lt su içmemi söyledi ve yaptım. İlk doğumu olanlara kesinlikle öneriyorum, çünkü doğumdan çıktığımda gülüyordum ben.



11
Ben de bayılıyorum ceylin in bakışlarına, Allah nazarlardan saklasın. Erdemin tatlı dudakları da öp beni diyo  :-*  :-* ama kıyamam şimdi, mikrop falan kapmasın


12
Funda saç meselesini hiç takma, bütün deneyimli annelerden duyduğum, bebişlerin saçı ilk 6 ayda dökülür sora tekrar çıkarmış. Hem senin bebişin kız, sen kaç tane kadın gördün etrafında saçları dökülmüş olan? Çünkü kadınları hormonları saç dökülmesine ve kalp hastalıklarına karşı korur. Bu da Allah ın bi lütfu heralde; eşim bi gün kel kalsa ben hiç takmam heralde ama allah korusun benim başıma gelse onun pek hoşuna gitmez muhtemelen :k06:
Emine senin eşin de benimki gibi, fedakar baba  :flowers: ben de kıyamıyorum ama bazen de yorgunluktan sütüm azalmış gibi geliyor, oğluşunun sütü için katlansın diyorum, :binkybaby: ben uyurken o uyutuyor bebişi.
Gonca helal olsun, 2. çocuk lafı çıkıyo ağzından :-[ ben soranlara şaka yollu, furkan bakacak kadar büyüsün, ancak ozaman diyorum :laughing7:   :laughing7:



13
Günaydın herkese
Bizimki hala atakta,dün gündüz daha iyi gibiydi sevinmiştim galiba bitiyo diye, gece gene uyumadı doorudürüst, yazık babası uyuttu benim cinlerim tepemde olduğu için :BangHead:
Ayşen tam senin yazdıklarını okuyodum, ahh negüzel kendi kendine uyumuş maşallah derken bi baktım furkan anakucağında, ağzında emzik, pembe panterinin bi kolunu tutmuş uyuyo.  :sleepy1: :sleepy1: kıyamam kuzucuğumaa.
Arzu gece huysuzsa sürekli bence de en iyisi takviye etmen, günde 1 öğün zaten. Ben de ilk haftalarda sütüm yetmediği için veriyordum bikere. Zaten Arda 4 aylık oluyo nerdeyse, 1 ay sora azar azar başlarsın ek gıdaya. Ben 5 i doldurunca lezzetlere alışsın diye vericem azar azar.

Ben de çektim bu mutlu manzarayı   ;D




[eklenti yönetici tarafından silindi]
14
Selamherkese, yazmayalı çok oldu unutmuşunuzdur beni :y25:
Yeni sitemiz hayırlı olsun, çok güzel hazırlanmış, özellikle emoticonlar harika :hello2:
Ben burdan önce 6 sene izmirdeydim, orda okudum ve 1 sene çalıştım. Sanırım 2003 teydi bayaa iyi sallanmılştık, ozamandan beri çok ürküyorum depremden. Ama böyle arada bi ufak ufak sallanınca yükünü boşaltıyo galiba faylar(inşallah  :icon_pale: )
Dvit konusuna çok şaşırdım, yani türkiyede raşitizm var ingiltere de yok ha, ilginç hakkaten ::)
Özlem senin yazdıklarını her okuduğumda dua ediyorum biran önce düzene girer inşallah selimin uykusu, ilk 2 ay bizim de düzensizdi, ben uyuyamayınca psikolojim bozulmuştu. İnsanı en fazla uykusuzluk yıpratıyor.

Buaralar büyüme ataklarına takmış durumdayım. Furkan 3 gündür eskisi gibi uyumuyor. Daha fazla emmek istiyor ve huysuzlanıyor sürekli. SAnırım 15. hafta atağında, başka sebep bulamadım, hasta falan diil çünkü. Bu konuyuda yeni öğrendim, iyi oldu. Yoksa kafama takardım, doymuyor mu, hasta mı olacak falan diye.

Herkesin bebişlerini cocaman öpüyor, bol sütler, başarılı yoğurt mayalamalar diliyorum :icon_thumright: