Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - °º•✿gülümse01✿•º°

136
Alıntı yapılan: hasretim53 - 28 Mart , 2014, 13:07:53
cok teşekkür ederim canım bakalım artık pazartesiye kadar beklicem yine pazartesi mecbur kan testi yaptırcam. Allah bebiş isteyen herkese nasip etsin inş...
Canım bugün kanda baktıracaksın sanırım. Sonucu heyecanla bekliyorum :wave: :wave: :wave: Hadi inşaallah hayırlı haberlerini alırız :amin: :amin: :amin:
137
Alıntı yapılan: bulut37 - 13 Mart , 2014, 11:32:59
Arkadaşlar 7 aylık evliyim. Eşimle çocuk istiyoruz bu nedenle doktora gittik. Eşimde hiçbir sorun çıkmadı çok şükür. Ben de ise pco hastası olduğumu öğrendim. Glifor adında şeker ilacına başladım. Adet bitiminin 21. günü gittiğimde yumurtlamamın olmadığını değerimin ise 0,3 olduğunu öğrendim. Aslında sonucun iyi çıkmayacağını biliyordum ama bu kadar kötü çıkacağını tahmin etmiyordum. Doktor sonuçlara bakar bakmaz ilk adet olduğunda gel tedaviye başlayalım dedi. Moralim bozuldu haliyle ama şimdi daha iyiyim açıkcası. Pco hastalarının tedavide diğer hastalara göre daha başarılı olduğunu okudum netten ve canım eşimde bu konuda bana destek oldu. Bundan sonraki aşamaları bilen varsa anlatabilir mi acaba ne kadar sürer bu süreç, maddi olarak ne kadar olur bilgisi olan varsa lütfen paylaşşın arkadaşlar. Rabbim isteyen herkese inşallah yavrularımızı kucağımıza sağlıklı bir şekilde almayı nasip eder :)
Merhabalar canım... Ben de pkoluyum :BangHead:  Eşimde bir sorun yok. Ve ben de 1,5 yıllık evliyim. İlk evlendiğimden bu yana bebek sahibi olmak istiyorum. Evliliğimin 5. ayında da hamile kalamayınca doktora başvurdum ve bu pko illetiyle boğuşmaya başladım. Önce klomenle başladık ilk ay hiç yumurtam büyümedi, 2. ay 1 tane yumurtam büyüdü ve yumurta takibim yapıldı. Adetin 13. günü çatlatma iğnesi verdi ve 36 saat sonra ilişki dedi. Fakat gebelik olmadı :y25: Klomenle başarı sağlayamayınca daha kuvvetli bir ilaç olan ve pkolular için mucizevi etkiye sahip olduğu söylenen Femara adlı ilaçla yumurta takibi, çatlatma iğnesi ve ilişki sıralaması denendi fakat yine gebelik oluşmadı :y25: Sonra aşılamaya geçmeye karar verdi doktorum. Aşılama için menopur iğneyle yumurta büyütülecekti; ancak 30 doz iğneye rağmen yumurta büyümedi :violent1: O ay iptal oldu aşılama planımız :BangHead: Sonraki ay tekrar iğneyle yumurta büyütülmeye çalışıldı (bu sefer iğnenin adı gonal f ti) 11 gün gecikmeli de olsa 2 tane yumurta büyüdü, aşılama yapıldı fakat yine gebelik oluşmadı :y25: :y25: :y25:Doktorum daha fazla zaman kaybetmemem, psikolojimin daha fazla yıkılmaması ve maddi olarak da fazla yıpranmamam için tüp bebek merkezine yönlendirdi. Tüp bebek merkezi mi de ayarladım. Bu ay ara verelim gelecek ay tüp bebeğe başlayalım dediler. İnşaallah bu sefer kavuşabilirim bebeğime :amin: :amin: :amin: Maddi boyutuna gelecek olursak, haplar pek fazla tutmuyor, ama iğne tedavisine gelince biraz masraf oluyor. 3 yıllık evlilik şartı uyanlara devlet raporla katkı sağlıyormuş, ancak biz bu şarta uymadığımızdan bir kısmını cebimizden ödedik. O da kutu başına 200 TL civarıydı. Toplamda bir ayda kullandığım iğnelere 1000-1500 TL arası para ödedik. Aşılamaya 200+500=700 Tl ödedik. Tüp bebeğe de ilaçlarla beraber 6000 TL civarı dediler. Bakalım hayırlısı... Pkolu olup da en basit klomenle ya da iğneyle, aşılamayla hamile kalanlar da var benim gibi uğraşanlar da. O yüzden pek belli olmuyor, kişiden kişiye değişiyor. Rabbim senin yolunu kolaylaştırsın, en kısa ve en hayırlı şekilde evladına kavuşursun inşaallah, tabi bizleri de :amin: :amin: :amin:[/b][/color]
138
Alıntı yapılan: makaron - 06 Mart , 2014, 20:04:12
Canım hakkında hayırlısı. Acıbadem iyidir. İstanbulda ankarada neyse orda da o işlem yapılır. Ben de acıbademde karar kılmıştım. Senin geçtiğim aşamalardan ben de geçtim. Tüp için randevu aldık ve adet beklemeye başladık. Ama bi türlü adetim gelmedi test yaptık ki hamileyim. Kafan rahat olsun da gerisi gelir. Allah yardımcın olsun
Ne kadar güzelll gözlerim doldu inan :y25: :y25: :y25: İnşaallah hakkımızda hayırlısı olur ve Rabbim bebeğimize kavuşturur bir an evvel :amin: :amin: :amin: :amin:
139
       Merhabalar canlarım :flowers: :flowers: :flowers: Aşılamamın tutmaması üzerine tüp bebek tedavisine geçmeme karar verdi doktorum. Ben de hemen içime sinecek bir merkez aramaya koyuldum. Adana'da Ankada, Turan çetin, Seyhan Başkent'in bu konuda bilinen yerler olduğunu öğrendim. Tek tek araştırdım. Her bir merkezde de tedavi olup başarıya kavuşanlar da şikayetçi olanlar da mevcut. Fakat bizzat gözlemlediğim kadarıyla düşüncelerimi paylaşmaya, bir nebze de olsa benim gibi kafası karışmış :icon_scratch:  olanlara yardımcı olmaya gayret edeceğim.
      Ankada ile görüşmeye gittiğimde çok kalabalık oluşundan, henüz neyin ne olduğunu ifade etmeme fırsat vermeden ücret konusuna girmelerinden :caca:, yardımcısının "hasta içerde hazırlandı" demesine rağmen doktor beyin danışmadaki görevli bayanla sohbet edeceğim diye hastayı bekletmesinden :cussing: hoşnut olmadım.
      Turan Çetin'de tüp bebek yaptıranların çok paracı :director: olduklarından yakınmaları, haklarında olumsuz düşünmeme sebep oldu.
     Seyhan Başkent'te tedavi olanların da devlet hastanesinden beter olduğunu :cildir:, her muayeneye gidişlerinde farklı bir doktorun muayene ettiğini söylemeleri beni rahatsız etti. Evet belki ekip halinde çalışıyor olabilirler, ama her gittiğimde farklı bir doktorla muhatap olmak, dert anlatmak bana pek iç açıcı gelmedi.
     Gelelim Acıbadem Tüp Bebek Merkezi'ne... Bizzat gidip görüştüm (ilk görüşmem ücretsizdi ve oldukça da ilgiliydi) Sorumlu doktor Prof. Dr. Volkan NOYAN. Bütün muayeneleri ve işlemleri kendisinin yapacağını, hangi aşamalardan geçeceğimi uzun uzun anlattı. Moral verdi. Tutmayan aşılamamdan sonra gerçekten umut oldu benim için.Üstelik fiyat olarak da diğer merkezlerin belirttiği fiyatdan hiç de farklı değildi. Kısaca istediğim güveni yarattılar.
       Bizler elimizden geldiğince en iyi merkezde, en iyi şartlarda bu işlemleri yaptırmaya, güvenilir insanlara sağlığımızı emanet etmeye çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz; gerisi Yüce Rabbime kalmış tabi ki. İnşaallah bu tüp bebek işlemi ile gönderiverir bebeğimi :amin: :amin: :amin: Benim gibi evlat sahibi olmaya çalışan tüm kardeşlerime selam ve dua ile...
140
Alıntı yapılan: Mavish - 02 Mart , 2014, 21:08:28
nereye yazayim bilemedim ki ... en azindan cok baktigim bir topikte olsun istedim.. :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:

yine hüzün yine aglamalar...  :crybaby2: :crybaby2: bugün komsum hamile oldugunu söyledi.. 1. ayda hapi birakmisti ve simdi hamile... 2 ay icersinde...  :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: :y25: bana resim yolladi basta ultrasonda... kese belliydi....  :y25: :y25: :y25: zor tuttum aglamamk icin sonra kapimi caldi hamilyim dedi..  :y25: :y25: :y25: bende mutlu olmak zorunda kaldim... sevinmedim degil ama... kapiyi kapatir kapatmaz öyle bi r hüzün cöktü ki.....

ya RABB Yardimcim ol...  :y25: :y25: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
Canım, ben de benzer bir şeyi yakınlarda yaşadım. Ama ne yapalım. Rabbim herkesi türlü türlü sınıyor. Bizim sınavımız da buymuş demek. Ben de aşılamam tutmayınca oturup saatlerce deli gibi ağladım :y25: :y25: :y25: Bir müddet sonra dedim ki napıyorum ben :caca: :caca: :caca: Ya hayırsız evlat verseydi, ya evlat verip gözümün önünde eriseydi (Allah korusun) o vakit ne yapardım ben. Rabbbiiimmmm, yoktan var edenim, elbet bizlerin de yüzünü güldürecek :amin: :amin: :amin: Bize sabretmek düşüyor...
141
Anne Olmak İstiyorum / Ynt: slm kizlar
02 Mart , 2014, 17:27:07
Canım, yaşadıkların hiç kolay değil; ancak bunlar Rabbimin imtihanı. Bakıyor kulum nazımı çekiyor mu yoksa isyan mı ediyor diye. İnan çok iyi anlıyorum. Benim de bu ay aşılamam tutmadı ve ne kadar çok üzüldüm :crybaby2: :crybaby2: Biliyorum ki senin de benim de bebişlerimiz doğacağı günü sayıyor ve bize yalnızca Rabbime sığınarak sabretmek düşüyor. Allahımmmmmm dileyen herkesin kucağını boş bırakma Yarabbbiiimmmmm :amin: :amin: :amin: hayırlısıyla kavuştur bebişlerimize. :amin: :amin: :amin:Anneleri çok özledi onları :crybaby2: :crybaby2:
142
Alıntı yapılan: Mavish - 02 Mart , 2014, 00:20:07
Zehracim üzülme dicem ama elde degil biliyorum teselli vermek cok zor ..

Hakkimizda hayirlisi olsun...

Ben duyuduklarima göre asilama 2. veya 3. defada tutma sansi daha yüksekmis ...
Bi kere daha denesen?


Canım, aşılama yapmak isterdim bir kez daha ama bende pko olduğu için normalde kullanılan ilacın 2 katını kullanmama rağmen çok az cevap veriyor yumurtalar. Çok fazla ilaç yüklemesi oluyor, bu da hormonal dengemi alt üst ediyor. anlayacağın. Doktorum bu ilaç yüklemesini engelleyebilmek için aşılamadan sonra direk tüp bebek önerdi. Zaten benim bir aşılamayı daha kaldırabilecek psikolojim de yok galiba. Her olmayışında daha da yıpranıyorum. İnşaallah bu ay hayırlara vesile olur hepimiz hakkında
143
Alıntı yapılan: Mavish - 01 Mart , 2014, 11:48:50
zehracimmmmmmmmmmmm 13. gün  :hello2: :hello2:

ve adet yok in saa ALLAH?  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2:
Merhaba canım. İyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim ama bugün kanda baktırdım maalesef sonuç sıfır :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:  Henüz adet olmadım ama progesteron ilacım bugün bitti birkaç güne kadar adetim başlar.
:y25: :y25: :y25:  Ben de pazartesi bu ay tüp bebek deneneceği için tüp bebek merkezi ile ön görüşmeye gideceğim. İnşaallah bu ay kısmetimizde vardır bebeğimize kavuşmak :amin: :amin: :amin:
144
Alıntı yapılan: tuba.alanya - 28 Şubat , 2014, 23:14:13
inşallah bebeğin seninledir canım ben aşılamanın 12. günü adet oldum ve adetin 2. günü olağan konturolüme gittim  23 m kist olmuş bu ay kendi haline bıraktık önümüzdeki ay tektrar aşılama inşallah 3. de tutar rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Teşekkür ederim iyi dileklerin için canım ama maalesef olmadı :(
145
1. gün: Sol kasığımda ve alt karın bölgemde şiddetli ağrı (ceviz büyüklüğünde de bir seferlik kanama)
2. gün: Yatakta sağa sola dönerken o tarafımda oluşan ağrı
3. gün: Sağ kasığımda adet olacakmışım gibi ağrı
4. gün: Alt karın bölgemde dolgunluk hissi. Sağ kasıkta peş peşe oluşan çok keskin iğne batması gibi ağrı
5. gün: Alt karında dolgunluk hissi, sağ kasıkta hafif ağrı
6. gün:Sol kasıkta iki kez keskin batma hissi
7. gün: Sağ kasıkta iki kez şiddetli batma ve uyuşma,alt karında dolgunluk hissi, kasıklarda eğilince hafif ağrı,sol göğüste 4-5 kez kısa aralıkla çok şiddetli ağrı (kalp krizi geçiriyorum zannettim)
8. gün: Gece yatarken sağ göğüste çok şiddetli ağrı, oturduğumda sağ kasığın biraz üstünde ağrı ve dolgunluk, kabızlık

9. gün: Hiçbir belirti yok (en ufak kramp ya da batma bile yok)
10. gün: Hiçbir belirti yok (en ufak kramp ya da batma bile yok)

11. gün: Sağ kasığın biraz üstünde oturduğumda belirginleşen hafif ağrı,batma ve sıcaklık hissi, acayip gergin bir karın, gaz problemi, sağ bacağıma vuran hafif ağrı
12. gün: Sağ kasıkta eğildiğimde ya da oturduğumda kendini belli eden hafif ağrı ve dolgunluk hissi
146
Alıntı yapılan: Mavish - 28 Şubat , 2014, 14:11:53
Zehraciiiimmm hiiiic moralini bozma güzelimmmm ... Güzel seyler olur in saa Allah...
In saa Allahta bebegin suanda yerlesiyordur  :hello2:  :hello2:

Artik pazartesiye bekle canim ... Ay simdi zamanda gecmek bilmez :)
İnşallah bebişim yoldadır ve tutunuyordur annesine :amin: :amin: :amin: Ahhhhhhhh canım ahhhhhhh hem zaman çabucak geçiversin istiyorum hem de sonuç ya olumsuz olursa diye geçmesini istemiyorum. Rabbbiiiiiiiimmm, yardım et bize :amin: :amin: :amin:
147
Alıntı yapılan: ponçik - 27 Şubat , 2014, 20:50:30
Pazartesiye kadar iyice netleşmiş olur , inşallah güzel haberler alırız hep beraber  :amin:
İnşşşalllahhhh Rabbim hepimizin gönlüne göre hayırlısını verir canım :amin: :amin: :amin:
148
Alıntı yapılan: Mavish - 27 Şubat , 2014, 13:47:24
zehracim günlügüne 2 günden beri yazmadin bisey... alistirdin benide simdi merak eder oldum seni...  :opucuk: :opucuk:

nasilsin canim?
Betülcüğüm çok teşekkür ederim ilgin için  :opucuk: :flowers: :flowers: Senin adına sevindim.İnşallah bu ay senin için de hayırlı olur da bebişinin temelli atılıverir :amin: :amin: :amin: Dün yazamadım canım, hem pek fırsatım olmadı hem de son iki gündür hiçbir belirtim olmayınca moralim bozuktu :y25:  O nedenle de nete girmek gelmedi içimden :igrenc:  Neyseki bugün beni ümitlendiren ufak tefek belirtilerim oldu. Napaaallllııım güncelleyelim o halde listeyi :
1. gün: Sol kasığımda ve alt karın bölgemde şiddetli ağrı (ceviz büyüklüğünde de bir seferlik kanama)
2. gün: Yatakta sağa sola dönerken o tarafımda oluşan ağrı
3. gün: Sağ kasığımda adet olacakmışım gibi ağrı
4. gün: Alt karın bölgemde dolgunluk hissi. Sağ kasıkta peş peşe oluşan çok keskin iğne batması gibi ağrı
5. gün: Alt karında dolgunluk hissi, sağ kasıkta hafif ağrı
6. gün:Sol kasıkta iki kez keskin batma hissi
7. gün: Sağ kasıkta iki kez şiddetli batma ve uyuşma,alt karında dolgunluk hissi, kasıklarda eğilince hafif ağrı,sol göğüste 4-5 kez kısa aralıkla çok şiddetli ağrı (kalp krizi geçiriyorum zannettim)
8. gün: Gece yatarken sağ göğüste çok şiddetli ağrı, oturduğumda sağ kasığın biraz üstünde ağrı ve dolgunluk, kabızlık

9. gün: Hiçbir belirti yok (en ufak kramp ya da batma bile yok)
10. gün: Hiçbir belirti yok (en ufak kramp ya da batma bile yok)

11. gün: Sağ kasığın biraz üstünde oturduğumda belirginleşen hafif ağrı,batma ve sıcaklık hissi, acayip gergin bir karın, gaz problemi, sağ bacağıma vuran hafif ağrı
Yarın test yaptırsam mı acaba diye düşünüyordum ki doktorum izinliymiş. Pazartesiyi beklemek zorunda kalacağım. Belki de bu daha hayırlı olacaktır hakkımda, Rabbim bilir...
149
Alıntı yapılan: Mavish - 25 Şubat , 2014, 16:13:15
Zehracim bugün nasilsin canim ?

Sağol Betülcüğüm, sen nasılsın? Aslında bedenen çok iyiyim canım. Daha doğrusu fazla iyiyim :cildir: :cildir: Bugün ne ağrım, ne sızım, ne batmam ne de uyuşma hissim oldu.  :BangHead: Belirtiler bıçak gibi birden kesilince moralim de bozulmuyor değil. Umudum kırılıyor, günler geçmek bilmiyor  :caca:  Garip bir ruh haline büründüm anlayacağın. Sürekli bedenimi dinlemek istemiyorum ama elimde değil.Offfff offffff  :BangHead: Rabbim sınavımızı hakkıyla vermeyi nasip etsin inşaallah :amin: :amin: :amin: Listemi de güncelleyeyim bari:
1. gün: Sol kasığımda ve alt karın bölgemde şiddetli ağrı (ceviz büyüklüğünde de bir seferlik kanama)
2. gün: Yatakta sağa sola dönerken o tarafımda oluşan ağrı
3. gün: Sağ kasığımda adet olacakmışım gibi ağrı
4. gün: Alt karın bölgemde dolgunluk hissi. Sağ kasıkta peş peşe oluşan çok keskin iğne batması gibi ağrı
5. gün: Alt karında dolgunluk hissi, sağ kasıkta hafif ağrı
6. gün:Sol kasıkta iki kez keskin batma hissi
7. gün: Sağ kasıkta iki kez şiddetli batma ve uyuşma,alt karında dolgunluk hissi, kasıklarda eğilince hafif ağrı,sol göğüste 4-5 kez kısa aralıkla çok şiddetli ağrı (kalp krizi geçiriyorum zannettim)
8. gün: Gece yatarken sağ göğüste çok şiddetli ağrı, oturduğumda sağ kasığın biraz üstünde ağrı ve dolgunluk, kabızlık

9. gün: Hiçbir belirti yok (en ufak kramp ya da batma bile yok)
150
Alıntı yapılan: makaron - 24 Şubat , 2014, 21:23:51
Kızlar allah emeklerinizi boşA çıkarmasın. Ben de 3,5 yıl bekledim. Artık yumurtalarım azalmıştı. Tup deneyelim dedi dr ama umut veremedi. Sonra tüpün önünde de engeller çıktı. Biz onları hallederlen adetım gecıktı. Bdktım ki hamileyim. Allaha şükür. Siz de dua edin inşallah dizlerin de yüxü gülecek.
Ayyyyyy ne kadar güzel, Rabbbimmmmm nelere kadir. Bu ay bebişim hayırlısıyla gelivermiştir inşallah :amin: :amin: :amin:  Gün sayıyorum heyecanla ve merakla :icon_pale: :icon_pale: