Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - asliuzun

1
ildimizin özelliklerini, bize hayat veren genetik programdan, hormon dengemizden ayrı düşünmek mümkün değil!Akneye yol açan birçok etken sayabiliriz, en başta kalıtım, hormon dengesi, sonra çevre kirliliği, stres, ilaçlar, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemeleri, ısı ve havanın neminde artış... Ancak bu sivilcelere boşuna "Ergenlik sivilceleri" denilmemiş. Ergenlik çağına yaklaşırken, vücudumuzdaki ****üel hormonların üretimi hızlanır.

Bunlar erkeklerde "androjenler" adı verilen daha ziyade "testosteron ve androtesteron"; kızlarda "östrojen ve progesteron" dur. Erkek vücudunda biraz kadınlık hormonları, kadın vücudunda da bir miktar erkeklik hormonları bulunur. Bedenimizdeki uyumu ve huzuru oluşturan tamamen bu hassas dengedir. Ne yazık ki çoğumuzda bu denge mükemmel değildir Androjenler adını verdiğimiz erkeklik hormonları cildimizdeki sebum yani yağ salgısının artmasına neden olur. Akneleri başlatan en önemli etken yağ salgısının fazlalaşmasıdır. Androjenlerin yükselmesi cildimizdeki gözeneklerin genişlemesine yol açarak akne oluşumunu tetikler. Adet dönemi yaklaşırken kadınların vücudunda bulunan "progesteron" hormonu yükselir. Bu dönemde vücut su toplar, şişer, ter kokusu değişir.

Östrojen karşısında ağırlığı artan progesteron, gözeneklerin büyümesine, yağlanmanın ve siyah noktaların artmasına neden olur. Stres de erkeklik hormonlarından bazılarını yükseltir. Sonuç, gözeneklerin genişlemesi, cildin yağlanması ve sivilcelerimizin artmasıdır. "Polikistik over" hastalığı kadın vücudunun normalden fazla erkeklik hormonu üretmesine yol açar. Bunun sonucunda kıllanma da artar, cilt çok fazla sebum salgılar ve akneler ortaya çıkar. Bazen kadınlık hormonlarından östrojenin eksikliği, vücuttaki erkeklik hormonunu dengelemeye yetmez. O zaman da aknelerle karşılaşırız. Tüm hormon seviyeleri normal olduğu halde bazen vücut erkeklik hormonlarına karşı aşırı derecede hassas davranır ve tepki gösterir. yine kıllanma ve akneler görülür.
kaynakça: http://www.baybul.com
2
Cildinizdeki sivilceleriniz için kullanabileceğiniz doğal yollardan, kolay elde edilebilen malzemeler ile yapılabilen bir maske tarifi.  Bu maskenin hazırlanışı da son derece kolay.

Gül Suyu ve Limonlu Cilt Maskesi

Kullanılacak malzemeler:

* 2 yemek kaşığı bebe pudrası

* 2 tutam toz zerdeçal

* 1 yemek kaşığı doğal gül suyu

* 5 damla limon suyu



Maskenin Hazırlanışı:

* Gül suyuna 5 damla limon damlatın.

* Pudranın içerisine zerdeçalı ve gül suyunu ilave ederek karıştırın. Maske hamur kıvamında olmalı. Cıvık olursa biraz daha pudra ekleyebilirsiniz.

gül suyu ve pudra ile yüz maskesi, sivilceler için yüz maskesi

Maskenin Uygulanışı:

* Yüzünüzdeki problemli bölgelere parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak sürün.

* Yüzünüze sürdükten sonra 10-15 dakika boyunca yüzünüzde maskeyi bekletin.

* Son olarak ılık su kullanarak yüzünüzü durulayın.

Bu maskeyi her gün ya da günaşırı değil de 4 gün arayla kullanmanız tavsiye edilir. Sivilceler için yüz maskesi arayanlar için uygulanabilir bir maskedir.
Kaynakça:http://gulsuyu.gen.tr
3
İçkiler - İçecekler / Damla Sakızı ve Tarihi
09 Haziran , 2011, 00:27:51
Çağlara dayanan tarihi ile, Homeros'un doğum yerlerinden biri olduğu rivayet edilen ve Ege Deniz'inin kuzeyini süsleyen küçük bir cevher olan Chios (Sakız Adası) ziyaretçilerini büyüleyen gizli bir silaha sahiptir: dünyaca ünlü Gum Mastic (Doğal Damla sakızı). Chios (Sakız Adası) ismi sadece tesadüf esri değildir. Chios Fenike kökenli bir sözcüktür. 'Mastic' (doğal damla sakızı) anlamına gelmektedir. Mastic-masticha sözcüğünün Yunanca' da" masticate (çiğnemek)-maso" fiilinden yada "mastix" sözcüğünden geldiği görülmektedir.(Mastix sözcüğü kamçılamak, çırpmak, bağlamak anlamına gelmekteydi; çünkü doğal damla sakızının elde edildiği damla sakızı ağacıda kesilmek yerine kamçılanır ve bağlanırdı.).

Damla SakızıDoğal damla sakızını taşıyan bu ağaç(yöresel dilde schinos) tutunduğu ve beslendiği toprak kadar eskidir. Bu ağaç Sakız Adası'nın topraklarına yüzyıllardır gölgesini düşürmektedir. Onun çevresinde aileler ve toplumlar belirli kültürleri ve gelenekleriyle gelişmiş, zaman geçmesine rağmen silinmez işaretler olarak kalmışlardır. Antik çağlardan günümüze Sakız Adası'nı ziyaret eden sayısız doğa bilimci ve gezgin doğal damla sakızı ağacına ve doğal damla sakızının kendisine özel bir ilgi göstermişlerdir. Hemen hepsi neden damla sakızının Dünya'da yalnızca Sakız Adası'nın bu küçük kesiminde (Mastichochoria adıyla anılan damla sakızı üretilen köylerinde) üretildiğine bir açıklama getirmeye çalışmışlardır.Alıntı http://damlasakizlikahve.org/damla-sakizi.html
4
Saç Bakımı / Saç Dökülmesini Önleyin
07 Haziran , 2011, 01:34:51
Arı ürünlerinin bir ya da birden fazla hastalığın önlenmesi yada iyileştirilmesi amacıyla kullanılması anlamına gelen "apiterapi" pek çok ülkede tedavi merkezlerinde kullanılıyor.Saç dökülmesi ve bazı cilt sorunlarında çok etkili olduğu belirtilen arısütü, aynı zamanda sindirim ve bağışıklık sistemleri ile karaciğeri güçlendirmede de etkili.

Daha önceden Yetişkinler için arı sütü ve çocuklar için olan Arı Sütü Doz 1 üretilirdi Şimdi ise hem yetişkinlere hemde çocuklara daha doğal olan Arı Sütü Doz 1 kullandırılıyor

Arı ürünleri son yıllarda tüm dünyada daha çok kullanılmaya başladı. Yapılan araştırmalar sonucu sürekli yeni bir yararı keşfedilen arı ürünlerinden arısütü saç dökülmesine karşı da olumlu etki gösteriyor.


Türkiye'de arı araştırmalarıyla ilgili birkaç isimden biri olan Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü  Uygulamalı Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Sorkun, arının salgıladığı ürünlerin insan sağlığına çok yararlı olduğunu belirtiyor.

Sorkun, arısütünün saç ve cilde olumlu etkisi konusunda da "Arısütü bulunduğu yüzeyi nemli tutarak kurumasını önler. Bu nedenle saça ve cilde fayda sağlıyor olabilir. Arısütünün sağlığa etkisi konusunda tüm dünyada araştırmalar devam ediyor. Çünkü gün geçtikçe başka bir yararı ortaya çıkıyor" diyor.

Arının iki çeşit ürünü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kadriye Sorkun, bu ürünleri şöyle anlatıyor:

"Arının 2 çeşit ürünü var. Bir tanesi doğadan topladıkları diğeri ise arının bedeninden salgıladıkları ürünler. Doğadan topladıklarıyla bal, polen ve propolis üretirken bedeninden de arısütü, mum ve arı zehiri üretiyor. Doğadan geldiği için bal ve polen iklimlere göre değişiklik gösterir ama arının salgıladığı ürünler tüm dünyada aynıdır ve çok yararlıdır. Arı sütü çok değerli bir ürün. Çok çeşitli alanlarda kıllanılıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde arısütünden üretilmiş malzemeler satılıyor, tedavide kullanılıyor. En çok Çin'de kullanılan arısütü ile ilgili Amerika ve Kanada'da da apiterapi merkezleri var."
5
Sağlık Haberleri / Sağlık ve Sabun
29 Mayıs , 2011, 14:15:11
Kişisel temizliklerine düşkün olan Mısırlılar, deri hastalıklarından korunmak için, hayvan ve sebze yağları ile alkalinli tuzdan elde edilmiş sabunsu bir maddeyle yıkanıyorlardı. Bu şekilde hem kişisel temizliklerini yerine getiriyor hem de yaralarını tedavi ediyorlardı. M.S. II. yüzyılda yaşamış eski Yunan hekimi Galenos Klaudios, sabunun deri hastalıkları temizliğinde etkili olduğunu belirtiyor, hastalarına sabunu tavsiye ediyordu.

Temizliğin öncüsü Musa ise, dini hükümler kadar temizlik kriterlerini de öne sürüyor ve dini arınmışlığın ifadesi olarak İsraillileri elbiselerini temiz tutmaya çağırıyordu. Musa, zarar verici boyutlara ulaşarak kavmini tehdit eden pisliğin farkına varmıştı. Ona göre temizliğin noksanlığı "öldürücü"ydü, hastalık demekti.

O zamanlarda cüzam ve pislik eş anlamlı sayılıyordu. Günümüzde de tedavide çeşitli sabunlar kullanılıyor: Bademyağı sabunu: Bademyağı ile sodyum hidroksitten elde edilir ve çeşitli ilaçlarda sıvağ olarak kullanılır. Donyağı sabunu; hayvani yağlarla sodyum hidroksitten elde edilir; alkollü çözeltisi, opedeldok balsamının temel maddesini meydana getiren bir jeldir. Arap sabunu; potas sabunu veya yumuşak sabun, bazen uyuz tedavisinde kullanılır.

Potaslı Hindistan cevizi yağı sabunu; suda uygun bir şekilde çözündürülüp sterilize edilerek cerrahi sabun denen sabunu meydana getirir. (ameliyattan önce ellerin ve eldivenlerin yıkanması için kullanılır). Çeşitli ilaçlar (kükürt, ihtiyol, katran, çeşitli antiseptikler) katılmış katı sabunlar tıbbi sabunları meydana getirir ve dermatozlarda kullanılır.alıntı http://www.sabunu.org/dogal-sabun/tedavide-sabun.html
6
Sağlık Haberleri / Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer
08 Mayıs , 2011, 17:48:22
Sivilce Lekeleri özellikle yağlı cilde sahip olanlarda çok fazla görülmektedir.Yağlı yapıdan dolayı çok fazla sivilceleri olmasıdır.Bir çok leke birleşincede özellikle yüzde görünüm bozulukları oluşmaktadır.Sivilce lekeleri için bir çok çözüm bulunmaktadır.Bunların bir çoğu bitkiseldir aşağıda size bir kaç tarif ve ürün bilgisi vermeye çalışayım.Ayrıca cerrahi yöntemlerde kullanılabilecek diğer bir yöntemdir

1- Beslenmenize dikkat edip özellikle yağlı gıdalardan uzak durmalısınızki yeni sivilceler ve lekeler oluşmasın
2-Sayacaklarım arasında En Etkili Yöntem olan Salyangoz Kremini düzenli kullanmalısınız hem cildinizi geçleştirir hemde lekeleri yok eder burda dikkat edeceğiniz önemli konu Herbal Mix Özellikli Salyangoz Kremi Kullanmanızdır Normal olanlardan bu çok daha etkili.
3-Arap Kızı Çil Kremi Kullanabilirsiniz bu kremde yüzyıllardır kullanılan bir krem
4-Lazer tedavi ile lekeleri düzeltebilirsiniz bu acı verebilir düşünmenizi öneririm
5-Aşağıdaki tarifleri kullanabilirsiniz ama çok az işe yarıyor

250 ml (1 Cup) süt'e 1 yemek kasığı sirke döküp.10 dakika bekletin. Bu karışımdan 50 ml alıp (1/4 cup) 250 ml krema ile karıştırın bir cam kavanozda üstünü yoğurt mayalar gibi kapatın. Oda sıcaklığında 1 gün bekletin.Ertesi güne ev yapımı sour cream'in hazır.

Eksi krema yapmak için, Marketlerde satılan 200 g. paketlerde satılan kremayı alin. Bunu bir kaseye koyup, içine 1/8 dilim limonun suyunu ilave edip çırpma teli ile karıştırın.

Orijinali ise, çiftliklerden taze krema alıp, 1 hafta ekşimeye bırakılır. Paketteki krema Pastörize olduğu için ekşitilemez.

Sivilce izlerine engel olmanın en iyi yolu onları yok etmektir. Asla sivilcelerinizi sıkmayın yada patlatmayın, bu sivilcelerin iz bırakmasına yol açar. Cildinizi sürekli temiz tutun ve sivilce üzerine makyaj yapmayın aksi halde daha kötü hale gelecektir. Sivilce izlerini önlemek için önce sivilceleri önleyin ve öncelikle bkz: sivilceler nasıl geçer.
Sivilce izlerini sağlıklı beslenerek giderin. Evet, bol miktarda su içmek ve meyve sebze tüketmek sivilce izlerini giderebilir. Meyve ve sebzeler cilt sağlığınızı korumak için gerekli vitaminleri sağlarken su ise cildinizin yenilenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur. Limon suyu da derinin hızlı değişimine yardımcı olduğundan sağlıklı derinin gelişmesini sağlar.

Ayrıca eczanelerden edinebileceğiniz sivilce izlerini kaldırmaya yönelik ilaçlar sivilce izlerini tedavi etmenize yardımcı olacaktır. Bir diğer seçenek lazer ile cildi yenileme olabilir.
7
Ter kokusu özellikle herkesin ortak derdi özellikle yazı ben çok terleyen bir bayan olarak çözmiyordum sonunda arkadaşın dediği gibi deodarantlar işe gerçekten yaramıyor ter önleyici diye sattıkları ter bezleri tıkadığından zararlı herneyse bana Doğal Damla Sakızlı Bio Yağlı Vücut Losyonu diye bir ürünü tavsiye ettiler her sabah banyoda kullanıyorum çok işe yaradı sorun kalmadı heryerde var istediğiniz markayı alabilirsiniz kokusu ile ter kokusununun etkisini yok ediyor