22 Mayıs , 2024, 12:26:16

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - seyda

841
Emine,
bi de Pampers i dene istersen. daha hastanede pampers kullaniyorlardi ben de onlarla basladi diye öyle devam ettim. ve cok memnunum. bi de pisik icin en önemli etken islaklik. poposunu silince kuruluyorum vede bazen fön makinasiyla kurutuyorum doktor ölye demisti. Ceylin in popisi rahat etsin:)
842
jbdun,
yarin bu geceyi nasil gecirdiginizi söylersin bize. ben de 2 hafta sonra Melis Alara nin asilarini yaptiricam bi bacaktan Hepatit B yle karistirilmis karma asi ötekinden de pneumokok. ben de endiseleniyorum bu kadar cok asi ayni anda yapilacak ama heralde doktorlar böyle yaptigina göre bi bildikleri vardir dimi?
843
pompa konusunda ben de bisey söyliyim dedim... ben de hastanedeyken medela nin elektrikli pompasini kiralamistim (burda neyseki kiralayabiliyosun ve kendi pompa setini aliyosun) cünkü Melis Alara sürekli memeye yapisik kalmak istiyordu ve benimde gögüslerim artik kaniyodu. 3 saatte bir kalk pompa yap ayrica bide bebegi besle, sonra cocuk memeyle biberonu karistirip ikisini de agzina alamaz falan gibi eziyetlerden sonra sükür hersey yoluna girdi ve neyseki annem yanindaydi ve ben pompa yaparken o bizim fistiga biberonla bir önceki sagilan sütü veriyodu. konuyu dagittim yine... ben de cok memnun kaldim medeladan demek istedim aslinda sadece elektriklisinden ama evet sürekli kullaninca sütü azaltiyo hatta o zamandan mi kaldi bilmiyorum ama sag gögsümde sol dan daha az süt var hep. yinede iyiki var böyle aletler de prens ve prenseslerimizi sütten mahrum birakmiyoruz:))
844
bide aksam bir saat pilates alistirmasi yaptiktan sonra eve dönerken strabucks in önünden geciyorum ve güzeeeel bi cikolatali pasta aliyorum:)) ödül olarak. durumum aysen ve emine den farkli degil yani;)
845
berilce ben de yurtdisindayim Isvicrede. daha önce 3 sene Almanyadaydik. aslinda ben Istanbulluyum ama evlendigimden beri esimin pesinde geziyorum memleket memleket:)
ben de dogum sonrasi spora basladim aksamlari  bi saat kaciyorum haftada bir. pilates yaptiriyolar bize de ama cok zor yahu yorucu yani yok kaburgalara nefes al kaslari SIKISTIR FALAN. klavyem ingilizce de I harfi yok mecburen büyük yazdim:) ben en cok su kocaman jimlastik toplarin üzerinde oturarak ziplamayi seviyorum cok kolay:))
846
Selam Beril,
kizlarimiz adasmis. sen nerdesin türkiyedemi??
848
Emine
lilypie in sayfasinda forumda kullanilan formati soruyo ben html olarak copy paste yaptim olmadi. hangisini kullanmam gerek?simdi esimin kulaklarini cinlatiyorum benim bilgisayar kullanim yeteneklerimi her takdir eder de;)
849
Meltem selam,

bizim doktor da dedi verem asisi yapmiyoruz diye. sonra bana sordu iste nereye gidiyosunuz türkiyeye eger anadoluda bi köye gitmiyosaniz verem asisina gerek yok dedi. asi olursa cocuk gercekten tüberküloz olursa anlasilmazmis testler pozitif cikarmis gibi bisürü sey anlatti bana kafami karistirdi. bu degistirdigim doktordu. simdi yenisine haftaya gidicem ve gittigimde onunla bi daha görüsücem ve sanirim bende yaptiricam ne olur ne olmaz yani gidiyoruz sonucta türkiyeye.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
850
Merhaba Emine,
meltemk bizim burada asi takviminde degil demis ama ben Alman bölgesinde Zürihteyim ve burada asi takviminde ve sigortalar bu asiyi ödüyor. belki kantonlar arasinda farklilik vardir bilemiycem cünkü sadece 6 aydir isvicredeyim ve buraya almanyadan geldik.
neyse, ilk gittigim doktor 3. 5. ve 7. aylarda yapariz demisti yani 2. 4. ve 6. aylarda karma asilar ve aradaki aylarda pneumokok demisti ama yeni doktorumuz ayni gönde yapiyor bir bacaga karma ve hepatiti karistiriyor digerini de pneumokok asisini yapiyor. ben 3. ayda doktor degistirdigim icin henüz yapilmadi ama en yakin arkadasim kizina yaptirdi ve yan etkisi olmadi bile iki asi birden yapilmasina ragmen. türkiye de yeni yeni yayginlastigini duydum bence doktoruna bir sor ama asinin zararlisi olamaz diye düsünüyorum.  

selamlar
851
herkeze merhaba
ben forumunuzu tesadüfen buldum ve tecrübelerden bol bol yararlandim okuyarak. isvicredeyiz ve Melis Alara da 6 ekimde aramiza katildi.
pneümokok da burdaki doktorlarin tavsiye ettigi ve isvicrede asi takviminde olan bir asi ben henüz yaptirmadim ama yaptiricam.