29 Mart , 2024, 13:22:37

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Almiş'inAnniş'i

1
İnat döneminin ilk basamağında çocuklar bir yandan anne babadan kopma, ayrılma korkusu yaşarlarken diğer yandan da yeni şeyler keşfetmek, denemek isteğiyle sürekli bir çelişki içerisindedirler.

18. aya kadar anne babasının dediklerini yapan, söylenileni kabul eden çocuk artık kendisinin bir birey olduğunun farkına varır ve bunu da kendisine ve çevresine kanıtlamaya çalışır. O zamana dek her işi anne baba tarafından yapılan çocuk artık her şeyi kendi başına yapabileceğini anlamış ve bu nedenle de hem kendi sınırlarını hem de becerilerini denemek amacıyla anne babaya karşı çıkmaya başlamıştır.

Çocuk bir taraftan kendi işini kendisi yapmaya çalışıyor, kendi kararlarını kendisi vermeyi istiyor ve çevresini keşfetmeye çalışıyor bir taraftan da hala anne babaya ihtiyacı olduğunu, onların vereceği güvene ihtiyaç duyduğunu hissedip duygusal patlamalar yaşıyordur.

Bu yaşta çocuğun dil gelişimi hızlanmaya başlamıştır; ancak tam olarak düşünce ve duygularını ifade etmeye yetmez. Algılaması oldukça ilerlemiş, olaylar arasındaki bağlantıları kurmaya başlamıştır. Sınırların ve haklarının nereye kadar uzandığını anlamaya çalışırken, sık sık ondan beklenilen davranışın aksini yapmaya çalışır. Özellikle bu dönemde sınırları öğrenemeyen çocuk ileride kuralları kabul etmekte, başkalarının hakkına saygı göstermeyi öğrenmekte ve davranışlarının bir sonucu olduğunu anlamakta zorlanır.

İnat döneminin ikinci basamağında ise çocuklar "İstemek" ile "Başarabilmek" arasında bir gel git yaşarlar. Çocuk rahat hareket edebilmeye, düşüncelerini ifade etmeye başlamıştır; ancak her istediğini de gerçekleştiremediğinin de farkına varır. Her isteğinin gerçekleşemeyeceği gerçeği çocuğun çoğu zaman öfke nöbetleri yaşamasına, agresif tepkiler vermesine yol açar. Bu dönemde çocuğun edineceği tecrübeler gelecekte tüm hayatı boyunca ona gerekli olan tecrübelerdir. Çocuk her istediğinin istediği an olamayacağını öğrendiği bu dönemde yine sınırları zorlamaya çalışır. Çocuğun ileriki yaşlarda davranış bozukluğu gösterip göstermemesi anne babanın bu dönemde tutarlı davranıp davranmamasıyla yakından alakalıdır.

Hem anne baba hem de çocuk için çok zor bir dönem olan inat dönemi çocuğun gelişimi için attığı büyük bir adımdır. Tüm bu tecrübeler ileride toplum içinde birlikte yaşam, sosyal gelişim için gereklidir. Çocuk inat döneminde edindiği tecrübeler ve anne babanın doğru tepkileri sayesinde isteklerini yönetmeyi öğrenecektir.

İnat döneminde yapılması gerekenler


İnat döneminde yapılması gereken en önemli şey anne babanın olaylar karşısında sakin kalabilmesidir. Agresif, öfkeli, sinirli çocuk anne ya da babasının kontrollü davranışları karşısında kendisini güvende hisseder. Ne yapacağını şaşırmış, telaşlı, sinirli olunduğunda çocuk daha çok telaşlanacak, daha çok sinirli davranışlar gösterecektir. Her gergin ortamda olduğu gibi iki taraftan birisinin sakin olması, kontrolü kaybetmemesi çok önemlidir.
Çocuğu gözlemlemek çok önemlidir. Çocuk hangi durumlarda nasıl tepkiler veriyor, hangi durumlarda öfkeleniyor, hangi durumlarda çelişki yaşıyor anne babanın gözlemleri sonucunda bilmesi gereken önemli noktalardır.
İnat döneminin çocuğun bireyselleşmesi, gelişimi için çok önemli olduğu unutulmamalıdır.
Anne baba, çocuğu bu dönemde kendi başına yapabilecekleri konusunda desteklemeli, kendi işini kendisi yapabilecek, kendine güvenen birey olarak yetişmesi için imkan vermelidir. Çocuk bu dönemde, kendi başına yemek yemek isteyecek, kendi kıyafeti kendisi seçip kendi başına giyinmek isteyecektir. Aileler bu davranışların alışkanlık olabilmesi ve kendi ayakları üstünde duran bir birey olarak yetişmesi için çocuğa "Sana güveniyorum, başarabilirsin" hissi vermelidir.
Çocuğun meraklı olduğu bu dönemde soru sorma isteği köreltilmemeli, bıkmadan yorulmadan çocuğa cevap verilmelidir.
Aile içinde kesin çizgilerle belirlenmiş ve herkesin uyduğu kuralların olması ve bu kurallar doğrultusunda çocuğun istenilmeyen davranışlarına hem anne hem de babanın aynı tepkileri vermesi çok önemlidir.
Çocukla pozitif bir iletişim kurulmalıdır. Sürekli "Hayır", "Yapma" demek yerine çocuktan ne istenildiği pozitif bir dille ifade edilmelidir.
Çocuğa yasaklar getirmek yerine seçenekler sunulmalıdır. "Tükenmez kalemle masayı çizme!" diye bağırmak yerine "Boya kalemlerini ve defterini vereyim oraya boya masamız kirlenmesin." denmelidir . Ya da evin içinde zıplaması istenmiyorsa çocuk dışarıya çıkarılmalı ve hareket ihtiyacını karşılayabilmesi ve içindeki enerjiyi atabilmesi için imkan verilmelidir.
Çocuk bir öfke nöbetine girecekken çocuğun dikkatini başka bir yöne çekip, ilgileneceği bir alanda ona seçenek verilmelidir.
Çocukla inatlaşılmamalıdır.
Olabildiğince az ama gerekli olduğu kadar da çok kural olmalıdır. Yasaklar çocuğun daha çok agresif ve hırçın olmasına neden olur. Yasaklar yerine kuralların nedenini ve ne işe yaradığı açıklanmalıdır. Çocuk yerine getirilmeyecek bir istekte bulunuyorsa, isteğinin neden gerçekleşemeyeceğini açık ifadelerle açıklanmalıdır.
Empati kurulmalıdır. Çocuğun isteği yerine getirilmediğinde anne baba onu anladığını, onunla birlikte üzüldüğünü; ama önceden açıklanan nedenlerden dolayı o isteğinin gerçekleşemeyeceği söylemelidir.
Çocuk öfke nöbetindeyken sakin ve tutarlı kalmak çok önemlidir. Çocuk sakinleşmek için anne babasının yakınlığına ihtiyaç duyuyorsa bu imkan verilmelidir. Sakinleşmek için ya da sakinleştikten sonra anne babasının kucağına gelmek isteyen çocuğa yaptıklarından dolayı suçluluk duygusu verilmemelidir. Konu ile ilgili çocukla tekrar konuşulmalı, neden bu şekilde davranmak zorunda olduğunu anne baba açıklamalıdır. Eğer anne baba gereğinden daha fazla sert tepki verdiyse çocuktan özür dilenmelidir. Çocuğun bu tür sinir krizlerinden sonra sevildiğini hissetmeye daha çok ihtiyacı vardır.
Her şeyden önemlisi anne baba çocuğa iyi bir model olmak zorunda olduğunu unutmamalıdır. Çocuklar anne babalarının davranışlarını, olaylara karşı verdikleri tepkileri örnek alırlar.

Nil Tuncalı

http://www.cocuksevgisi.com/index.php?option=com_content&task=view&id=260
ALINTIDIR
2
Canım arkadaşım bu sayfayı açmak en çok bana yakışırdı tabiki  ;D
İyiki doğdun
iyiki bu foruma üye oldun
ve İyiki seni tanıdım
Bir seneden fazladır hep paylaştık
iyiyi, kötüyü, sevinci ve hüznü....
Daha nice seneler paylaşırız İnşaallah.
Seni çok seviyorum  :opucuk: :love9: :flowers: :love3:
3
Naz - 24 Mart

Alper - 25 Mart

Almira - 6 Nisan

Naz - 10 Nisan

Emir - 5 Mayıs

Erdem - 11 Mayıs

4
Pizzalar - Krepler / Fırında sebzeli ekmek
07 Mart , 2008, 19:11:16
Malzemeler:

-1 adet bayat ekmek (10-12 dilim)
-2 yumurta
-1 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
-1 adet yeşilbiber (küp şeklinde doğranmış)
-100 gr sucuk (küp şeklinde doğranmış)
-200 gr kaşar peyniri (küp şeklinde doğranmış)
-30 gr tereyağ veya 3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı kekik
-Tuz, karabiber, isteğe bağlı kırmızıbiber

Yapılışı:

Ekmeğimizi dilimleyip, fırın tepsimize diziyoruz. Derin bir kasede tüm malzemelerimizi iyice kaıştırıp, ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında 15 dakika kadar fırınlıyoruz. Hepsi bu, afiyet olsun...


[eklenti yönetici tarafından silindi]
5
ÇİKOLATALI RENKLİ ÇİLLİ BİSKÜVİ

Bu bisküviler, Women's Weekly'nin cookies kitabından. Kıtır kıtır çok lezzetli bisküvilerim oldu.

125 gr. tereyağ,
165 gr. esmer şeker
1 yumurta
225 gr. un
35 gr. kekun
35 gr. kakao

Bütün malzeme ile kurabiye hamuru yaptıktan sonra, yağlı kağıt üzerinde 5 mm inceliğinde açıp kağıt ile birlikte rulo yaparak yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. İyice sertleşmiş hamuru değişik ebatlarda yuvarlak kalıplarla kesip, 160 derece ısıtılmış fırında 12 dakika pişiriyoruz.
Soğuyan kurabiyelerin bir yüzünü erittiğimiz (200 gr) bitter çikolataya batırıyoruz. Renkli pasta süsleri ile kaplıyoruz

[eklenti yönetici tarafından silindi]
6
Kurabiyeler - Bisküviler / KURDELELİ KURABİYE
07 Mart , 2008, 18:10:29

KURDELELİ KURABİYE
Malzemeler:

·         2 tane yumurta

·         6 çorba kaşığı pudra şekeri

·         250 gr. tere yağ

·         3,5  su bardağı un

·         Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

1.         Yumurta, şeker, yağ, ve un yoğrulur.

2.         Merdane ile açılarak kalıpla kesilir, kenarına kaşık ucu batırılır.

3.         Yumurta akına ve hindistan cevizine batırılır tepsiye dizilerek pişirilir.
4.   Soğuyunca kurdeleler takılır. Afiyet olsun.


[eklenti yönetici tarafından silindi]
7
flor minerali kullanmaya başlayanlar
hangi ürünü kullanıyorsunuz
ne kadar kullanıyorsunuz  ;D
8
Sağlık Haberleri / YASAKLI İLAÇLAR LİSTESİ
18 Ocak , 2008, 20:26:20
ABD'de yasaklanan ilaçlar ile ilgili yapı kredi bankası sağlık işleri bölüm başkanlığı tüm YKB personeline bir duyuru yapmıştır.
Buna göre, zararlı yan etkileri olabileceği belirtilen ve kullanılmamasının uygun olacağı görüşü bildirilen ilaçlar
aşağıda listelenmektedir.

Sevdiklerinizi koruyun..

* AFERIN CAPSUL
* AFERIN TABLET
* ALFAROL TABLET
* APEX CAPSUL
* BABYRHYNOL SÜSPANSIYON
* CONTEX CAPSUL
* CORSAL CAPSUL
* EKORINOL SURUP
* FORZA TABLET
* GERAKON TABLET
* KATARIN CAPSUL
* KONGEST TABLET
* THERAFLU TABLET
* TRIAMINIC DAMLA
* TRIAMINIC TABLET
* TUSEPTIL SURUP




9
Sağlık Haberleri / Rotashield Aşı
18 Ocak , 2008, 20:23:13
SKANDAL!... ABD'DE TOPLANAN İLAÇLAR, TÜRKİYE'DE BEBEKLENDE DENENDİ!

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=90161

ABD'de 'bağırsakta ağır hasar yapıyor' diye toplanan ishal aşısının Türkiye'deki bebeklerde de denendiği ortaya çıktı. 30 Haziran 2003 Pazartesi 12:15Sağlık Bakanlığı İlaç Eczacılık eski Genel Müdürü Necla Bal, Türkiye'de 3 haftalık ile 2 yaş arasındaki bebeklerin, ABD'li bir ilaç firmasının geliştirmeye çalıştırdığı ishal aşısı için kobay olarak kullanıldığını belgeleriyle açıkladı.

Eski Genel Müdür Bal, ABD'nin Gıda ve İlaç Komisyonu FDA'nın internet sitesinde ele geçirdiği resmi belgelerde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerde yapılan denemelerde 18 bin bebeğin kullanıldığını ortaya koydu.


Dünyadaki ilaç denemeleri üzerine araştırma yapan Necla Bal, internet üzerinden yürüttüğü araştırmalar esnasında akıllara durgunluk veren bir belgeyle karşılaştı. FDA'nın resmi sitesinde karşısına çıkan belgede Türk bebeklerinin de kobay olarak kullanıldığını gören Bal, bir ay süreyle araştırmalarına devam ederek gerçeği su yüzüne çıkardı.


FENA YAKALANDILAR

ABD'de, bebeklerde yaz ishalini önlemek üzere kullanılan ve satışa çıktıktan 4 ay sonra piyasadan toplatılan bir aşıyla ilgili yapılan tartışmalar sırasında kendini savunmak için açıklama yapan FDA bir başka gerçeği de ağzından kaçırdı. Zorunlu olmadıkça mahkemeye ya da ABD Senatosu'na bile bilgi vermeyen ve bu tür çalışmaları sır gibi saklayan FDA; açıklamasında ABD'li ilaç devi Wyeth firmasına ait olan Rotashield isimli aşının klinik çalışmalarına ilişkin sonuçları günışığına çıkardı. FDA aşıyla ilgili olarak şu bilgileri açıkladı


'1997-1999 yılları arasında ABD, Brezilya, Finlandiya, İsrail, Myonmar, Peru, Tayland ve Türkiye'de toplam 25 klinik deney yapıldı. Bu deneylerde 15 bin 181 denek kullanıldı. Ayrıca Venezuella'da da 2 klinik deney yapıldı ve 2 bin 782 denek kullanıldı. Toplam 27 deneyde 17 binden fazla bebek kullanıldı. Wyeth firmasının finanse ettiği 25 klinik deneyde aşının değişik formülasyonları farklı farklı dozlarda kullanıldı.'


ABD'DE SKANDAL OLDU

FDA'nın ruhsatlandırma çalışmalarına da değinen Bal, bazı durumlarda firmaların belli paraları ödemek koşuluyla ilaçların ruhsat için izin alma prosedürünü hızlandırdığını vurguladı. Wyeth'in de büyük ihtimalle Rotashield adlı aşı için bu yolu izlediğini söyleyen Bal, 'Ancak aşı piyasaya çıkıp da kullanılan bebeklerin yüzde 10'unda bir daha geri dönülemez şekilde bağırsak bozulmasına yol açtığı saptanınca, firma tarafından apar topar piyasadan çekilmiş. Sadece 4 ay satışta kalmış' dedi.


Sağlık Bakanlığı tarafından SABAH'a yapılan açıklamada 'Önbilgi olarak böyle bir çalışmanın Türkiye'de yapılmadığını söyleyebiliriz' denildi. Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Sevtap Orçunsel, Bakan Recep Akdağ'a konunun aktarıldığını, bakanın 'Daha ayrıntılı ve titiz bir araştırma yapılsın' talimatı verdiğini söylerken eski Genel Müdür Necla Bal 'Ama en çarpıcı olanı bu. Çünkü içinde bebeklerin kullanılmış olması var ve devletin haberinin olmaması var' dedi.


Klinik deneyler durdurulmalı

Türkiye'de eskiden klinik araştırmaların bir yasasının olmadığını vurgulayan Bal, kendi döneminde de buna tanık olduğunu ifade etti. Yasanın olmadığı dönemde yaklaşık 20 yıl önce bir 'HZI Vakfı' olayının yaşandığını hatırlatan Bal şunları söyledi


'Fakülte öğrencilerinin üzerinde psikoterapik ilaçlar denenmişti. O kıyametten sonra yasalar yapılmaya çalışıldı. Yani o dönemde denetleyecek ve izin verecek yasa yoktu. O olay kapandı, gitti. Şimdi Kayseri olayı çıktı. Ama bundan önce bir tek Kayseri değil Türkiye'nin her tarafı şu anda deneylerle dolu. Bunun üzerinde duruyorum. Sağlık Bakanlığı'nın bu günden itibaren tüm klinik çalışmaları durdurması gerekiyor. Neredeyse her üniversite hastanesinde bir etik kurul kurulmuş. Bilim adamlarını incitmek istemiyorum ama bu etik kurullar kendilerine başvuru olunca kimi zaman para kimi zamanda makine ya da teçhizat karşılığında bu deneylerin yapılmasına karar veriyorlar ve hastanelerinde bunu yapıyorlar. Bunların yapıldığını Sağlık Bakanlığı bilmiyor. Oradan izin de alınmıyor, bilgi de verilmiyor. Cerrahpaşa'da Etik Kurul'a resmi 3 başvuru yapılmış görülüyor ama yürütülen çalışmaların sayısı 100'ü geçiyor.


Burada denenen maddeler ya da ilaçlar dünyanın hiçbir yerinde açıklanmıyor. Çünkü daima ölüm riski vardır bu çalışmalarda. Ticari itibarları sarsılır diye ABD'de bile hiçbir kurum ve kuruluş, senato da dahil, bu bilgilere ulaşamıyor. FDA dediğimiz ABD Gıda ve İlaç Komisyonu, tek yetkili kurumdur. Orada birikiyor. O da açıklamıyor. Ne zaman ki olay bir dava konusu olursa ya da senatoda bir araştırma konusu olursa o zaman açıklanması sözkonusu olabiliyor. Çoğunlukla da firmalar ticari sır diyerek bunun açıklanmasını reddedebiliyor. Mesela FDA'ya başvurulmuş, klinik çalışmaları başlatılmış, sonra bazı nedenlerle birdenbire biz vazgeçiyoruz denerek durmuş. Muhtemelen çok büyük ölüm falan görüldü. Şu anda bu konuda kıyamet kopuyor. Firma bilgi vermeyi reddediyor. Ticari itibarım diyor. FDA da ticari itibara saygı gösteriyoruz diyerek açıklamıyor.'


YASAKLANAN İLAÇLAR LİSTESi

İlk olarak ABD'de piyasaya çıkan Rotashield adlı rotavirüs aşısı, yan etkileri dolayısıyla FDA'nın yasaklı ilaçlar listesine girdi.


İşte FDA'nın verilerine göre 1992-2001 yılları arasında yasaklanan ilaçlar ve neden oldukları ölümcül yan etkiler


* Dexfenfluramine; Hipertansiyon ve kalp kapakçığı hasarı nedeniyle yasaklandı. Sadece kalp kapakçığı hasarından 123 ölüm kaydedildi.


* Mibefradil; Başka ilaçlarla etkileşimleri sonucunda kalpte ölümcül ritm bozukluğu yarattı. 143 ölüm tespit edildi.


* Bromfenac; Karaciğer yetmezliğinden 68 ölüm meydana geldi.


* Rotashield; Aşının uygulandığı bebeklerin yüzde 10'unda intussusception'a (bağırsak düğümlenmesi) neden oldu.


* Astemizole; Kalp problemlerine neden oldu ve 13 ölü 95 ciddi kalp problemi meydana getirdi.


* Grepafloxacin; Kalp ritminin bozulmasına neden olan ilaç yüzünden 13 kişi öldü.


* Troglitazone; Bu diabet ilacı karaciğer zehirlenmesi nedeniyle 400 kişinin ölümüne neden oldu.


* Cisapride; 300 kişinin kalp rahatsızlığı yan etkisi nedeniyle ölümüne yolaçtı.


* Alosetron; 5 bin 714 kişi istemik colitis oldu ve 329 ölüm saptandı.

(SABAH)



10
Hemşeriler :) / 3 ŞUBAT'DA BAKIRKÖY'DE
13 Ocak , 2008, 13:48:20
JBDUN İstanbul'a geliyor
3 şubat pazar günü Bakırköy'de buluşmak isteyenle var mı arkideşler  :hello2:
sanırım Gonca'da gelecek  :hieyt:
Başka kim gelmek ister  :director:  :occasion5: :occasion5: :occasion5:
11
Protesto / YASAKLAYIN BU CANAVARI
13 Ocak , 2008, 12:29:22
LÜTFEN DESTEK VERMEK İÇİN LİNK'E TIKLAYIP SİZDE DİLEKÇENİN ALTINA İMZANIZI ATIN!!!

Sayın Çevre ve Orman Bakanı

Arkadaşım anlatıyor:
-Pazar günü oğlumu alıp bir yürüyüşe çıktım. Az sonra karşıda köpeğini gezdiren bir adam belirdi. Adam durdu deniz kenarına doğru köpeğinin tasmasını çıkarttı. Köpeğin Pitbul olduğunu anlayınca, hemen oğlumu kucağıma alıp oradan uzaklaştım... 155'i aradım. Sonra ne oldu bilmiyorum. 
Arkadaşım oradan kaçabildi belki ama birçok insan gibi, Antalya'daki o "kedicik" de canavarın dişlerinden kaçamadı...
İki pitbul canavarı ağacın tepesine kaçan kediyi kıstırıp milletin gözü önünde paramparça ettiler...
Aslında parçalanan kedi haberini verirken çok düşündük...
Bu vahşetle sizi üzmek istemiyorduk. Ama ben dayanamadım...
Bu canavarı deşifre etmenin, peşine düşmenin zamanı gelmiştir artık...
Defalarca yasaklar uygulanan bu vahşi hayvanı hala aramızda besleyenler var...
Katile yataklık eden bu köpek sahipleri  bir de tasmasını çıkartıp gezdiriyorlar...
Birçok çocuk bu köpeğin vahşi saldırılarıyla yaralandı.
Bu vahşete, bu cinayete artık dur demenin zamanıdır...
Nasıl Taksim'de tacize uğrayan genç kızlara 57 YTL para cezasını kınamak için Adalet Bakanlığı'na 200 bin dilekçe gönderdiysek;
Ve bu dilekçeler sayesinde TBMM'de kanun teklifi oluşturduysak;
Şimdi aynı gücü, aynı tepkiyi Çevre Bakanlığı için yapalım...
Hurriyet.com.tr aracılığıyla bu vahşete son verilmesi için en yetkili makamı uyarın...
Göndereceğiniz bu dilekçe doğrudan Çevre Bakanlığı'na gidecek..
Bu güne kadar öldürülen, yaralanan bebekler için ve son olarak vahşice boğulan o kedicik için 
yasaklatalım şu canavarı...
Biz size güveniyoruz...
Siz ne derseniz o olsun...
Bir dilekçe bir hayat olsun...
İşte ilk dilekçeyi ben gönderiyorum...

Fatih Çekirge

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8009998.asp?gid=180&sz=51971
12
BÜTÜN FORUMUMUZUN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR
HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLEEEEEERRRRRRRR
KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN
BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN
ŞİDDET VE HİDDETLE  :opucuk: :opucuk: :opucuk:

:flowers:
13
Sağlık Haberleri / DONÖR
14 Aralık , 2007, 15:17:22
bu konuyla ilgili bilgilerimizi paylaşalım lütfen arkadaşlar  :director:
yarının bizlere neler getireceğini bilmiyoruz
bu konuda bilgilenmeye ihtiyacımız olduğpunu düşünüyorum  :icon_thumright:

14
Hani "aşk" sakızı vardı hatırlar mısını?
her sakızın içinde "Aşk;........................" diye tarifini yapardı.  :k06:
Bu oyunumuzda da Anneliğin tariflerini yapıcaz kendimizce  :hello2:
Kim başlamak ister?  :love9:
15
Bilmece / Bulmaca / Merak Ediyorum
02 Aralık , 2007, 15:04:58
ALTTAKİ ÜYE  :director:
göz rengin nedir?
16
Salatalar - Mezeler / Karnabaharlı Salata
12 Kasım , 2007, 20:11:51
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 havuç
7-8 ıspanak yaprağı(sadece yaprakları)
1 soğan
2-3 tane közlenmiş kırmızı biber

Sosu için:
½ limon suyu
2-3 tatlı kaşığı sirke
½ su bardağı zeytinyağı
2-3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Karabiber, tuz

Yapılışı:
1- Karnabahar limonlu(bir dilim limon suyu) ve tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür.
2- Ayrı bir tencerede 2 kaşık zeytinyağında ince doğranmış soğan kavrulur. Rendelenen havuç eklenip 2-3 dakika sotelendikten sonra ince doğranmış ıspanak yaprakları ilave edilir. (Malzemeler biraz diri kalmalı).
3- Sos için verilen malzemeler küçük bir kapta karıştırılır.
4- Karnabahar daha küçük çiçeklere ayrılıp bir borcama alınır.Üzerine havuçlu karışım, doğranmış kırmızı biber(önceden közlenmiş) ve sosu dökülüp karıştırılır.
5- Afiyetle yenir.


[eklenti yönetici tarafından silindi]
17
Pastalar - Kekler / Muffin
11 Kasım , 2007, 21:49:46
Muffin

Malzemeler:

-2 yumurta

-1 su bardağı esmer şeker

-1 çay bardağı süt

-1 çay bardağı sıvıyağ

-2 su bardağı un

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-Damla çikolata

-Elma


Yapılışı:

Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı ve sütü ekliyoruz. Mikserin düşük deviriyle 1-2 dakika karıştırıyoruz. Unut, kabartma tozunu, vanilyayı eleyip karışıma ekliyoruz. Çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Muffin kaplarına paylaştırıyoruz. Üzerini damla çikolata ve küp kesilmiş elma ile süslüyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.



[eklenti yönetici tarafından silindi]
18
Sonbahar yapraklarının sayfası burasıııııııııııııııııııııı
gel vatandan geeeeeeeellllllllllllllllllllllllllll  :director:  :k06:
Ama bu yapraklar Cennetten Düştü Dünyamıza  :love9:

Yeni sayfanız hayırlı olsun forumumuzun en küçük bebeişleri  :flowers:


19
Salatalar - Mezeler / Nohutlu Tabbule
31 Ekim , 2007, 14:56:09
Nohutlu Tabbule

Malzemeler:

yarım su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı doğranmış maydanoz
1 demet taze soğanın beyaz kısımları, doğranmış
1 büyük domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
2 yemek kaşığı doğranmış taze nane
1 kutu (465gr) konserve nohut, suyu süzülmüş
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı toz kimyon
tuz, karabiber
bir göbek marul
Hazırlanması:

Bulguru yayvan bir kaba alıp üzerine geçecek kadar soğuk su ilave edin. 10 dakika sonra suyunu süzüp mutfak havlusu ile bulgurları iyice kurulayıp bir çatal ile karıştırın.
Maydanozu, soğanları, domatesi, naneyi, nohutu, zeytinyağını, limon suyunu ve kimyonu ekleyin. Tuzu ve karabiberi serpin. Tadını kontrol edip gerekirse limon suyu ilave edin.
Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirip marul eşliğinde sunun.

[eklenti yönetici tarafından silindi]
20
Salatalar - Mezeler / Yeşil Mercimek Salatası
31 Ekim , 2007, 14:52:50
Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı  pirinç
1 iri kuru soğan
3-4 taze soğan
1 orta boy havuç, rendelenmiş
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane, arzuya göre
1/2 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber
Hazırlanması:

Yeşil mercimeği üstünü 1 parmak geçecek kadar haşlayın. (pişmemişse su ekleyip haşlamaya devam edin) Pirinci de yıkayıp 1 su bardağı  suyla haşlayın.
Mercimeği süzün, pirinçle karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağda kavurun. Havucu ekleyip 2-3 dakik. daha kavurun  ve mercimek ile pirincin üzerine ekleyin
Yeşillikleri doğrayın, baharatlar ve limon suyu ile salataya ekleyin.


[eklenti yönetici tarafından silindi]