23 Nisan , 2024, 14:10:55

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Arzu Salman

1
Destina ve Özge ikinizede çok teşekkür ederim.

Özgecim tavsiyelerine uyacağım. bende aynı şeyleri düşünüyorum. ama onun benden uzaklaştığını hissetmek çok üzüyor. aşırı bi kendine güven duygusu gelişti kızımda bu ona zarar verecek diye korkuyorum haklı haksız herşeye herkese başkaldırıyor. aşırı tembel, pasaklı vurdum duymaz. dünya yansa umuru değil. dünyanın merkezinde kendini görecek kadarda bencil. oysa  ne kadar mülayim ve paylaşımcı bi çocuktu :(

Babayla ilişkilerine gelince çok haklısın babamızdan sakladığımız sırlar var. ama bunu o öyle sanıyor. baba aslında her şeyi biliyor çünkü kızımızın durumuna oda çok üzülüyor,bilmek istiyor. ilgili ve anlayışlı modern görüşlü bir babamız var. ve hep aramızda anlaşmalıyız birimizin dediğini diğerimizde uyguluyoruz. ikimizde onun bu dönemi sorun atlatması için çabalayıp duruyoruz. ama bazen çok çaresizhissediyoruz kendimizi.

Ayrıca ekler içinde teşekkürler.
2
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
21 Aralık , 2008, 22:36:03
Teşekkür ederim canım hepimiz birbirimize destek olarak sağlıklı ve hayırlı nesiller yetiştireceğiz inşallah;)
3
Hemşeriler :) / Ynt: kocaelinden birileri varmı?
20 Aralık , 2008, 21:06:52
selamlar bende doğma büyüme kocaeli karamürselliyim. halende karamürselde oturuyorum:) varmı karamürselden birileri;)
4
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
20 Aralık , 2008, 20:44:10
Haklısın aç kalmasına tahammül etmek çok zor ama kararlılığını bebeğine hissettirmeye çalış canım ve yemek yemenin önemini anlat. karşında arkadaşın varmış gibi. emin ol bebekler bizden daha iyi anlıyor her şeyi sabırla ve tabbiiki Allah'ın izniyle düzelir inşallah. ama lütfen olumsuz tepkiler vermemeye çalış :)
5
15 yaşında kızım var. Ergenlik dönemine girdi sayılır ve hayatında ciddi değişiklikler oluyor. Ruh halide ona göre değişim gösteriyor tabii ve ben 15 yıldır kızımla kurduğum ve mükemmel olduğunu düşündüğüm diyoloğu kaybediyorum sanki. Ne  yapsam yaklaşamıyorum ona son derece bencil ve agresif tavırları tembelliği sırlarının olması ve bunları benimle paylaşmaması vurdum duymazlığı öldürüyor beni. Lütfen yardım edin ona nasıl yaklaşmalıyım?
6
handancım diş çıkarmakta zorlanmasının sebebi ek besinlere geçmemiş olmanız olabilir. bence bu konuya ağırlık vermelisin. 6 aydan sonra sadece anne sütü ile beslenmesi kemiklerinin kuvvetlenmesi için yeterli değil sende biliyosun muhakkak. yürümesi ve oturmasınıda etkiler zamanla. öncelikli konun bu olsun;)
7
Tanışma Bölümü / Ynt: Herkese merhaba
19 Aralık , 2008, 17:48:53
hoş buldumözlemcim tşklr:)
8
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
19 Aralık , 2008, 17:46:22
herkese teşekkürler ve merhabalar.

Ayedanın annesine bazı önerilerim olacak. kızın 14 aylıksa artık yemeğini kendi yemeye başlamış olmalı. herkesin olduğu gibi onunda sevmediği bazışeylerin olması normaldir. ama bu aşırıysa yani  her şeyi ayırıyorsa sorunun büyük demektir. aynı sorunu bende yaşadım kızımda. dr.a götürdük yemekk isteyene kadar aç bırakın acıktığında yemediği yemeği tekrar verin dediler. bi müddet sonra alışırmış. ama ben yapamadım kızım açken duramadım ve istediği şeyleri verdim. ne büyük bi kötülük yaptığımı zaman geçince anladım. kızım tek taraflı beslenmeye alıştı. şu an 15 yaşında yediklerini saymak yemediklerini saymaktan daha kolay.:( 4 yıl önce spor yapabilir diye sağlık raporu almaya gitmiştik o zaman öğrendik kalbinde kanama varmış bir sürü test ve tahlilden sonra sonuç dengesiz beslenme sonucu anemi. biryıllık sıkı bir tedaviden sonra düzeldi şükür. artık sporda yapabiliyor. küçüklerde biraz daha katı bi anne oldum ama sağlıklarıda beslenmeleride mükemmel çok şükür. sana tavsiyem taviz verme. zor oluyor uğraştırıyor ama bi zaman sonra alışıyolar. fakat en küçük tavizini kullanmayı çok iyi biliyor çocuklar;) Sana kolay gelsin canım:)
9
handancım çok geçmiş olsun canım. benim kızımda 8 aylıkken ishal olmuştu ve 2 ay sürdü kaç dr. a götürdüysek sonuç alamadık. Son götürdüğümüz dr. çok ilaç yüklemesi yapmışsınız artık ilaç vermeyelim dedi ve bir mama verdi ikinci biberonda bişey kalmamıştı. hala devam ediyorsa denemeni tavsiye ederim milupanın hn 24 tü sanırım eczaneye milupanın ishal maması dersen anlarlar. sonrada çok kullandım diğer çocuklarda çok işe yarıyor. bol su içirmeyide ihmal etme sakın çok geçmiş olsun tekrar
10
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
18 Aralık , 2008, 23:56:59
Çok teşekkürler arkadaşalar. Bu sitede her kes çok sıcak güzel paylaşımlarımız olacağını düşünüyorum.

Zeliş canım düşük yapmana çok üzüldüm. Zor bi dönem geçirmiş olduğunu tahmin ederim ama seninde dediğin gibi hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ama bu seni ümitsizliğe düşürmesin bi çok insanın başına gelen bişey. Umarım oğluşuna hayırlı bi kardeş gelir. İsteklisi olması senin avantaj ama isteler bile kıskanıyorlar benim ilk çocuğumla ikinci arasında 6 yaş var oda çok istiyordu ama ilgi ister istemez küçüğe olunca kıskanıyor. Biz onun en çok istediği oyuncağı aldık ve bebekle birlikte ona verdik " bak kardeşin gelirken sana hediye vermiş" dedik. Şimdi 15 yaşında hala saklıyor onu ve "bazen kardeşime kızdığımda ona bakıyorum ve kızgınlığım hemen geçiyor o dünyaya gelirken bile beni düşündü" diyor aslında biliyor tabii bizim aldığımızı ama o telaşın içinde bile ihmal edilmediğini düşündüğü için kendini daha iyi hissediyor sanada tevsiye ederim.

Handancım evet 3 çocuğa bakmak gerçekten çok zor. Maddi manevi... çok bunalımlarım oldu.. ama "annecim seni çok seviyorum" dediklerinde herşey unutuluyor yorgunluk kalmıyor :)

Özlemcim çok teşekkür ederim. Allah cümlemizin çocuklarını bağışlasın sağlık sıhhat versin.
11
Tanışma Bölümü / Ynt: merhaba
17 Aralık , 2008, 15:09:51
Benimde daha öğreneceğim çok şey var. Ama şimdiye kadar öğrendiklerimi ve tecrübelerimi severek paylaşırım. :)
12
Tanışma Bölümü / Ynt: Herkese merhaba
17 Aralık , 2008, 15:07:50
vahidecim merhaba bende geldim peşinden. Burası gerçekten harika bi siteymiş. tanışmama sebep olduğun için teşekkürler:)
13
Tanışma Bölümü / merhaba
17 Aralık , 2008, 15:03:56
Merhaba... Sitenizi www.Burakefe.com sitesinde gördüm. tavsiye ettikleri kadar güzel ve değerli paylaşımların olduğu bir siteymiş. Bende 15, 9 ve 5 yaşlarında 3 çocuk annesiyim. Güzel paylaşımlarda bulunacağımıza inanıyorum.