Sarımsak Turşusu
20 baş sarımsak
2 su bardağı sirke
8 dal kereviz
su
kaya tuzu
Uygun büyüklükyüki bir kavanoza kabukları soyulmuş temizlenmiş sarımsakları doldurun. 6 dal kerevizi ilave ed,n. Turşu suyunu bir litre başına 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 bardak sirke olacak şekilde hazırlayarak kavanozları doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletin.
sarımsagında turşusu oluyo demek.
gerçi ben karışık turşuların içindeki sarımsaklarıda yiyom bazen :toothy10: :toothy10:
EVET GÜZELİM HERŞEYİN NEREDEYSE TURŞUSUNU YAPIYORLARRR... ;)
çok faydalı diyolar
Tursularin icindede oluyorya :k06:
Denemek lazım :)