Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Tatlılar => Hamur Tatlıları => Konuyu başlatan: hüzünden_gelme - 10 Mayıs , 2011, 20:25:04

Başlık: Kuru baklava tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: hüzünden_gelme - 10 Mayıs , 2011, 20:25:04
(http://3.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TBYr4g1EwBI/AAAAAAAAAdQ/ectyqoA_zXg/s1600/DSC_0491.JPG)


Kuru Baklava 
malzemeler

 
*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık
 
yapılışı
 
*küçük bir  tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça  yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak  tekrar yağ sürülür.
 
*3. yufka  koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker  serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek  fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.
 
 
*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.
 
*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.



(http://1.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5KxtY-YWI/AAAAAAAAAaY/3Mo5UTyq1fQ/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B11.JPG)

(http://3.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5J--63YMI/AAAAAAAAAaQ/R6IcXzlWOTs/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B12.JPG)

(http://2.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5JAnkP35I/AAAAAAAAAaI/NmVSoswmLWc/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B13.JPG)

(http://1.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5H-KqgmwI/AAAAAAAAAaA/3RoSx_3nwFo/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B14.JPG)


(http://2.bp.blogspot.com/_5UwOOT1sw-g/TA5G7meDz6I/AAAAAAAAAZ4/lbYsxLz3f2s/s1600/mutfakhat%C4%B1ralar%C4%B15.JPG)

Alıntı
Başlık: Ynt: Kuru baklava tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: ღ♥ღคşкเ๓ςเ๓ღ♥ღ - 10 Mayıs , 2011, 20:45:24
 :hungry: :hungry: :hungry: