26 Nisan , 2024, 17:04:08

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Nursav

1
Hemşeriler :) / Ynt: İzmirli'ler Buraya !
04 Ocak , 2009, 15:48:51
 :wave:selam kizlar aslen izmirli degilim ama ömrüm izmirde gecti...balçovaliyim bende
2
 :hello2:bende burdayim aslen malatyaliyim kernekliyim 2. memleketimde izmir
3
benimde 2 dogumumda hic sancim olmadi endişelenme bu dogal birsey sanirim senin ilk gebeligin...bakalim bu bebisde sancim olacakmi o duyguyu hic yasamadim benb] :binkybaby:
4
Tanışma Bölümü / Ynt: Selam Arkadaslar...
04 Ocak , 2009, 15:11:55
selam [[[QSq€€]]] walla hatirlamiyorum ardic degildi ya tepedeydi pansiyonlar hergun sahile iniyorduk yürüyerek dogayla iciceydi super bir yerdi...aklıma gelince yazarim kardeslerime sormam lazim bende hafiza kalmadi:) ürkmez ve özderede tatil yapmistik begenmedim pek denizi cok dalgaliydi mordaganin denizi guzeldi..
5
 :dontknow: benim biraz karisik walla bende tam bilmiyorum ama 20 haftaya girdim 20 haftam kaldi...safak saymiyorum sayinca zaman gecmiyor...ortalama 120 günüm kaldi
6
Allah cümlemizin cocuklarini bagislasin nazarlardan korusunb] :nazar: galiba benim kizim obez:)9 aylık 11 kg biraz fazla ama boy attikca verir gibime geliyor
7
Tanışma Bölümü / Ynt: Selam Arkadaslar...
04 Ocak , 2009, 01:38:50
selam [[[QSq€€]]] mordagan karaburunda arkadaslarimizin yeri vardi duma beach  onlarin pansiyonunda kaldik sahile yakındı...denizi cok güzeldi 1 haftada zenci olmustum o yuzden bende ayri bir yeri vardir:))
8
SELAM NAZ gecmis olsun umarim faydasi olur                       Hamilelerin en büyük sıkıntılarından biri de mide bulantıları. Mide bulantıları gebeliğin 5-6. haftasında başlıyor ve daha çok sabahları görülüyor. Bu bulantılar ilk 3 ay devam edip daha sonra azalıyor. Bulantıların şiddeti gebeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Sema Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Gülnihal Bülbül hamilelikte mide bulantılarını azaltmak İçin tavsiyelerde bulundu.

• Mideniz boş kalmasın; çünkü boş mide, bulantı hissini daha da kötüleştiriyor. Günde üç ana öğün yerine az miktarlarda ama sık aralıklarla yiyin.

• Aşırı yemek yemeyin.

• Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.

• Sabah bulantıları için yataktan kalkmadan önce bir miktar tuzlu çubuk kraker yiyin. Birkaç dakika sindirilmesini bekledikten sonra yataktan yavaşça doğrulun.

• Sizi rahatsız eden koku ve tatlardan uzak durun. Portakal suyu, süt, kahve ve çay genellikle bulantıyı kötüleştirir.

• Susuz kalmayın, bol miktarda sıvı için. Bunun için gazsız ve taze hazırlanmış içecekleri tercih edin.

• Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakının.

• Bulantınızı artırabilecekleri için ilk üç ayda demir hapları kullanmayın. İlk üç ay için bunları almak zaten şart değil.

• İstirahat edin; stres ve yorgunluk bulantıyı kötüleştiriyor.

Kusma çok şiddetli ve su kaybı fazla olduğunda yatak istirahatı ve bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu söyleyen Dr. Gülnihal Bülbül, özellikle bulantı ve kusmalarla geçen günlerde beslenememenin bebeğe hiçbir zarar vermediğini belirtti. "Bu dönemde bebek kendi beslenme kesesiyle yeterince beslendiği için anne adayının bu konuda kaygılanmamasını tavsiye ediyorum ve her kadının bu dönemde kendi keşfiyle bulacağı, tolere edeceği, mide bulantısını azaltacak yiyecekler var" dedi.
9
Selam elif benim kizimin adida elif:) konu kg olunca hemen yazim dedim sana moral vermek icin:) ben 2 yıldır hamileyim:)) 16 yasinda 1 oglum,9 aylık kizim var 5 aylık da hamileyim ogluma hamileyken 50 kg ile basladim 65 le dogum yaptim,kizimda 65 kg ile basladim 99 la dogum yaptim belki 100 de oldum:))dogumdan sonra 40 gun icersinde 15 kg kendiliginden gitti bi caba sarfetmedim..rejime girmedim, hamile kaldigimi ogrendim tabi sok oldum suanki gebeligimde ise 85 le basladim suan 90 kg yum 5 kg aldim herseyi oluruna biraktimm yani su 16 yılda 3 cocuk bana 50 kg kazandirmis:) dahasida var tabi bakalim  kalan 4 ayda ne kadar kg alcam... bosver hic takma kafana dogumdan sonra cok rahat verirsin..ha birde isim konusuna gelelim mina da guzel bir isim bence bende dusunuyorum kiz olursa ismini ne koysam diye elife uygun bir isim ariyorum ....öptüm görüsmek üzere
10
teşekküler baktim sayfaya..anneler ne olursa olsun endise ediyor..calgel kullaniyorum biraz damaklarini rahatlatiyor...
11
bebegim hala dis cıkarmadi..daha 3 aylıkken dis cıkarma belirtileri basladi hala ortada bisey yok...oglum 6.7 aylıkken cikarmisti elifin uzun sürdü..acaba kizlarmi gec dis cıkariyor ?  cok uzun sürermi dis cıkarmasi
12
Tanışma Bölümü / Ynt: Selam Arkadaslar...
03 Ocak , 2009, 12:30:48
mordaganda tatil yapmistik  1 kac yil once cok guzeldi...ee yesilyurtta yakın  komsu sayiliriz:) bebisim 4 aylık o fotoda 9 aylık suan 11 kg ve hala diş cıkarmadii hergun buyuk bir hevesle bakiyorum diş yok ama ne versem yiyorr :binkybaby:
13
Alıntı yapılan: [[[QSq€€]]] - 31 Aralık , 2008, 10:01:57
Alıntı yapılan: [[[QSq€€]]] - 31 Aralık , 2008, 09:52:59
eLif_06     cok geçmiş olsun canım  doguma nekadar kaldı?
shekerkiz  sende hosgeldın canım hangı sıteden geldınız sız tahmın ettım dun baya uye oldu gelen ve hepınız arkadaşsınız ısyanmı ettınız :D
hadı reklam yapp hangı sıteydı :D :D
Nursav sana kendı sayfana yazdım canımcım hosgeldın msjım. ama sen hamişsin ya antıbıyotık zararlı degılmı  :honk:
tülişimmmmmmmmm  :love8: :love9:
gulcın_c   bı geldın pir geldın heee ne gusel bırsuru arkdsında geldı  umarım hepımız cok ıyı anlaşırız...
handanın :icon_thumright: :k06: dedıgı gıbı burası gercekten sessız sakin bazen cok coşkulu kalabalık oluyo yetısmek mumkun olmuyo ama super eglencelı.
burdakı arkdaslarımın hepsını cok sevıyorumm :love9:

hee burdada o tatsızlıklar yasanmadı degıl hemde cok fazla yasandı bı ara ama hepsi uçtuuuuuuuu  uçturulduuuu :suclu:

bende cevap yazdim:)) tsk ler evet antibiyotik zararli ama kullanmak zorundaydim bugun bitti 5 gun kullandim...kum döküyordum + enfeksiyon kullanmasam bebege zarari olacakti
14
Tanışma Bölümü / Ynt: Selam Arkadaslar...
31 Aralık , 2008, 17:10:05
Hosbuldum tsk ler  hemseriyiz demek ben balcovadan sen nerden... oglusum 16 yasinda  kizimda 9 aylık...bakalim bu bebegin cinsiyeti ne olacak cok merak ediyorum:) bugun sutten kesmemin4.gunu geceleri sabahliyoruz kokumu alınca emmek istiyor o yuzden ayri yatiyoruz acıktıkca biberonla süt veriyorum cok oburr... :binkybaby:
15
Tanışma Bölümü / Ynt: Selam Arkadaslar...
31 Aralık , 2008, 05:25:56
gecen yılki hamileligimde 30 kg aldim gebelik diyabeti oldum :honk: dogumdan sonra gecti 15 kg verebildim 85 kg ile tekar hamile kaldim 4 kg aldim 5 ayda bebegimide 2 gun once sütten kestim bugun 3. gun o yuzden sabahladim zor oluyor...