Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ...ŞehzadEfe...

1
Arkadaşlar üç aylara girdik okunacak duaları,tesbihleri birbirimizle paylaşsak diyorum ben biraz araştırdım buldum sizlerlerle de paylaşayım dedim bu mübarek günlerde alalhım bütün dualarımızı kabul etsin  :amin:


- 2 REKAT NAMAZ: ALLAH RIZASI İÇİN KIL FATİHA'DAN SONRA İSTEDİĞİN DUAYI OKUYABİLİRSİN.
1660 DEFA YA ALLAH (3 AYLIK TESBİHE BAŞLAMADAN ÖNCE 1 KEREYE MAHSUS OKUNACAK )
- HERGÜN EN AZ 100 DEFA : TEVBE İSTİĞFAR 'ESTAĞFİRULLAH ELAZİM VE ETÜBÜ İLEYH'
- HERGÜN 7 DEFA : FATİHA SURESİ
- HERGÜN EN AZ 11 DEFA : İHLAS '100 veya 1000 defa okunması pek çok sevap ve faziletlidir'
- 100 DEFA : ALLAHUMME BARİK LENA Fİ RECEBE VE ŞA'BAN.VE BELİĞNA RAMAZAN
VAHTİM LENA BİL'İMAN VE YESSİR LENA BİL' KUR'AN.
- 1100 DEFA : LA İLAHE İLLALLAH (ARALARDA MUHAMMEDEN RESULLALLAH)
- 100 DEFA : MUHAMMEDEN RESULALLAH(ARALARDA ŞEFAAT SENDEN YA RESULALLAH)
- 100 DEFA : ALLAH
- 111 DEFA : SALAVATI ŞERİFE(ALLAHUMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİN
VE ALA ALİ SEYYİDİNA MUHAMMED

RECEP AYINDA OKUNACAK TESBİHLER

- 100 DEFA : LA İLAHE İLLALLAH YA NURU RECEP (RECEP AYINDA HERGÜN)
- 100 DEFA * 1-10 GÜN ARASI* : SUBHANALLAHÜL HAYYUM KAYYUM
(Her türlü eksiklik,noksanlık olmayan,hayatta her şey O'nunla varolan (cc)
- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI * : SÜBHANALLAHÜL EHADİS SAMED
(Her türlü eksiklikten uzak olan (cc). (Herşey O'na muhtaçtır.)
- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : SÜBHANALLAHÜL GAFURUR RAHİM (Her türlü eksiklikten noksan olan (cc) affedici ve merhametlidir.)

ŞABAN AYINDA OKUNACAK OLAN TESBİHLER

- 100 DEFA *1-10 GÜN ARASI* : YA LATİF CELLE SENAHÜ(Ey lütfedici yüce övgüler sanadır.)
- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI* : YA REZZAK CELLE SENAHÜ (Ey rızık verici)
- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : YA AZİZ CELLE SENAHÜ (Ey yüceler yücesi)

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK OLAN TESBİHLER

- 100 DEFA *1-10 GÜN ARASI* : YA ERHAMERRAHİMİN (Ey merhametlilerin en merhametlisi)
- 100 DEFA *11-20 GÜN ARASI* : YA GAFFAREZ-ZÜNÜB (Ey günahları bağışlayan)
- 100 DEFA *21-30 GÜN ARASI* : YA ATİKARRİKAB (Ey iyileri koruyan)

HAFTALIK DUALAR
- CUMA : 1000 DEFA – ALLAH-ALLAH
- CUMARTESİ : 1000 DEFA-LA İLAHE İLLALLAH her 100 tanede Muhammeden Resulallah
- PAZAR : 1000 DEFA-YA HAYYUM YA KAYYUM
- PAZARTESİ : 1000 DEFA-LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİM
(Aziz ve Yüce 'tan başka güç,kuvvet,kudret yoktur)
- SALI : 1000 DEFA –CEZALLAHÜ ANNA MUHAMMEDEN(S.A.V) MA HÜVE EHLİHİ (Hz.Muhammed ve O'nun ehline mükafat ver)
- ÇARŞAMBA : 1000 DEFA-ESTAĞFİRULLAH ELAZİM VE ETÜBÜ İLEYH
('ım affet.Beni bağışla ve tevbemi kabul et.)
- PERŞEMBE : 1000 DEFA- SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ SÜBHANALLAHİL AZİM
(Her türlü eksiklik ve noksandan uzak olan 'ım,tüm hamdlar,övgüler O'na dır ve çok yücedir.)
yüce rabbim hepimize bu mübarek günlerde bol bol onu zikrederik sevaplara nail olmak nasip eylesin amin. rabbim hepimizi hidayete erdirsin, kendi yolunda saf tutan kullarından eylesin amin.
2
KUZUMMMMMM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN GÜZELİM İYİKİ DOĞDUN İYİKİ VARSIN İYİKİ SENİ TANIDIM EŞİNLE KUZUMLA BİR ÖMÜR MUTLU OLMAN DİLEĞİYLE  :flowers: :flowers: :love9: :love9: :love9: :opucuk: :opucuk: :opucuk: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :icon_flower: :wav: :wav: :smileinbox:
3
evetttt yazın bakayım yada en begendiğiniz olsun  :)
4
bi çoğunluğu muhteşem yüzyılı seyretsede çok anlamlı bir dizi acımsı tuutum bu diziyi sevenler seyrendenler buyrun bakalım  ;)
5
Bi arkadaşım tüp bebek yaptırdı bugun tahlil verdi sonuç 784.73 pozitif ilk tüp bebek denemelri tuttu çok şükür de şimdi bu çoğul gebelik mi oluyor merak ettik te size sorayım dedim ne diyorsunuz  :opucuk:
6
Bir bakıma çaresizim artık ne yapacağımı,nasıl davranmam gerektiğini artık kestiremiyorum.15 aylık oldu oğlum asla durduğu yerde durmuyor devamlı karıştırıyor orayı kapatıyorum orayı karıştırıyor koltukların tepesinden cama çıkıyor ,fazla müdahale etmemeye çalışıyorum ama inat ediyor düşüyor kafasını vuruyor içim acıyor bu sefer kızıyorum.Akşam misafirliğe gittik çay bardağını kırdı heryeri karıştırmaya kalktı oyuncaklarını alıpta oturdugu yerde 10-15 dakika oynamayı bile bilmiyor aklı hep karıştırmakta nerde yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım nasıl sakin olmalı kafam karışık,yorgun

Gece uykusuzlukları had safada uyanıyor devamlı aglıyor ne istedigini bilemiyorum  :dontknow: :y25: nerdeyse aylardır uykusuzum bedenim yoruldu işte ayrı yoruluyorum evde ayrı kendimi geçtin yeterki oğlum iyi olsun hee bide hiç bişey yemiyor akşam eve geliyorum zorla bir iki kaşık okadar.Doktoruna sormuştum balık yağı verdi onu içiriyorum belki iyi gelir iştahı açılır

Şimdi sizden yardım istiyorum ne yapmam lazım,bir uzmandanmı yardım istesem fikir veririmisiniz arkadaslar  :y25: :y25: :y25:
7
http://www.hurriyet.com.tr/saglik/22404420.asp


okumanızı tavsiye ederim arkadaşlar  ;)
8


Adının "gebelik aşısı" olmasına bakmayın. Bu kola veya vücuda yapılan bir aşı değil. Bebeğin tutunma şansını arttırmak için rahme yapılıyor. Laboratuvarda geliştirilip üretilmiş özel sıvılar ve hücreler anneden alınan kana eklenip embriyon transferinden bir gün önce rahim içine veriliyor. Bu işlem, rahim zarını kuvvetlendiriyor.


İLK kez Sakine Dere'ye gebelik aşısını kullanan Clinic Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Timur Gürgan, "Rahim içini, embriyonun gömülmesi yani gebelik oluşmasına hazır hale getirmek için yapıyoruz" diyor. Yöntem rahim içi zarının döllenmiş yumurtayı içine alması ve gebeliği oluşturmasına engel olan faktörlerin, rahim içine enjekte edilen maddelerle dengelenmesi ve rahim içinde gebeliği destekleyecek bir ortamın sağlanması esasına dayanıyor. Prof. Dr. Gürgan, yöntemi şöyle anlattı:

STRES DE SORUN DEMEK

"Tüp bebek tedavisinin en önemli parçası, spermle yumurtanın en iyi şartlarda döllenmesinin sağlanması. Elbetti ki embriyonların kalitesi ve genetik özellikleri gebeliğin oluşabilmesinde en önemli belirleyici. Ancak bazen embriyon ne kadar kaliteli ve sağlıklı olursa olsun bazen rahim içine gömülemiyor, gebelik oluşmuyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar bu hastaların sorununun, rahim iç zarında olabileceğini gösteriyor. Endometrium dediğimiz rahim içi zarının embriyonun gömülmesine yardımcı olabilecek çeşitli faktörlerde yoksun olması, bu zarın devamlılığını, fonksiyonunu bozan yapışıklıklar, kanlanma bozuklukları, iltihaplar embriyon çok iyi kalitede olsa bile hamileliği engelleyebiliyor. Yaptığımız çalışmalar ayrıca polikistik over hastalığı, endometriozisi olan hastalarda da rahim içi zarının embriyoların gömülmesine engel olabilecek fonksiyon bozuklukları gösterdiğini ortaya koydu. Aşırı stres, korku, panik, yorgunluk da rahim içinde sorunlar yaratabiliyor."


MIKNATIS GİBİ

Prof. Dr. Gürgan, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yeni araştırmalar, rahim içi zarındaki hücrelerin de sağlıklı embriyoyu fark edebileceği hatta seçebileceğini gösteriyor. Bu konudaki en önemli maddeler sitokinler ve çeşitli büyüme faktörleri. Bu maddelerdeki eksiklikler veya dengesiz salınmalar gebeliği imkansız kılabiliyor. Bozukluğun düzeltilmesi, eksik olan maddelerin vucut tarafından yapılmasının sağlanmasıyla gebelik oluşmasına yardım edilebiliyor. Rahim içine ofis histeroskopi ile uygulanan çizikler, kan sulandırıcı tedaviler, bitkisel destekler ve hayat tarzı değişiklikleri faydalı olabiliyor. Ancak rahim içinde etkin olarak ortamı olumlu yönde değiştirebilen gebelik aşısı önemli ve etkin fayda sağlayabiliyor. Bu tedavide amaç, kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılmasıyla rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi. Bu tedaviyi adım adım şöyle uyguluyoruz:
' Önce rahim içi dokusunda sorun olup olmadığına testlerle bakılıyor.
' Yumurta toplama gününde kadından kan alınıyor. Monosit denilen hücreler ayrılıyor. Bu hücreler özel besi ortamlarına alınarak hücre üremesinin uygun ve devamlı olması, ayrıca istenilen maddelerin yeterli miktarda salınabilmesi için CRH denilen ve beyinden salınan hormon da üreme sıvılarına ekleniyor. İki gün sonra rahim içine embriyon gömülmesine yardımcı olacak sitokinler ve büyüme hormonları, monositik hücreler tarafından salınıyor ve üreme sıvısında birikiyor.
' Bu işlemler yapılırken diğer taraftan laboratuarda yumurtalar spermlerle döllenerek embriyon elde ediliyor. Kaliteli olanları seçilerek transfer gününe karar veriliyor.
' Transfer gününde (genellikle 2 veya 3'üncü gün) rahim içi 3 boyutlu ultrasonografiyle değerlendiriliyor. Kalınlığı ölçülerek transfer edilecek bölge saptanıyor.
' Laboratuvarda elde edilen gebelik aşısı dediğimiz sıvı kendilerini salgılayan hücrelerle birlikte embriyonların rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine veriliyor. Bu işlem rahim içini transfer edilecek embriyonların gömülmeleri yani gebeliğin oluşmasına uygun hale getiriyor."


Kimlere yapılabilir

PROF. Dr. Timur Gürgan, "İyi kalitede embriyo transferine rağmen tüp bebek başarısızlıkları, rahim için kalınlığının artmadığı, trombofili denilen pıhtılaşma sorunu olan hastalar, rahim içinde çeşitli problemlerle gömülme probleminin olduğu çeşitli testlerle saptadığımız endometriozi, polikistik over hastalıgı olan kadınlar ve 35 yaş üzerindeki hastalarda uygulayabiliyoruz" dedi.

4'üncü denemede Efe ile Ege doğdu

ŞİMDİ 11 aylık olan ikizleri Efe ve Ege'yi kucağına almak için 7 yıl bekleyen Sakine Dere (40), gebelik aşısıyla anne olmayı başardı. Polis eşinin görevi nedeniyle il il gezen, gittiği yerlerde de anne olmanın yollarını arayan Ergin serüvenini şöyle paylaştı: "Önce yumurtlama için hap verdiler. Sonra iğneler önerildi. Hamile kalamadım. Zaman zaman endişelensem de çok fazla strese girmedim. Şark hizmeti bitip de Ankara'ya gelince yeniden tedavilere başladık. Artık aşılama denendi, ne yazık ki tutmadı. Sonra dış gebelik gelişti. Pes etmedim. Üç kez tüp bebek denedik yine mutlu haberi alamadım. Peş peşe tedaviler, ilaçlar, hayalkırıklıkları beni yordu, moralsiz bıraktı. Ara vermek istedim. Artık 39 yaşına gelmiştim ve yaşım ilerledikçe anne olmam zorlaşıyordu. Dördüncü tüp bebek tedavisinde uygulanan, gebelik aşısıyla ilk kez gebe kaldım. Sonunda anne oldum. Anne olmak isteyenlere önerim, strese girmesinler. Tıbbın olanakları sürekli artıyor. Yatırlara, adaklara inanıp, zaman kaybedeceklerine doktora başvursunlar."

SİZ SORDUNUZ UZMANLAR YANITLADI

-Tüp bebek tedavisi sonucu oluşan bebekler normal gebeliklere göre anomali ve gelişim açısından daha fazla risk taşır mı?
Binlerce tüp bebek dünyaya geldi. Anomali açısından normal gebeliklere göre risk artması söz konusu değil. Ayrıca gelişimleri ve ileriki hayatlarında takibinde de fark gözlenmedi.
-Tüp bebek tedavisinde kullanılan hormonlar sağlık için zararlı mıdır? Kanser yapıcı etkisi var mı?
Kullanılan hormonların ciddi olmayan yan etkileri olabilir fakat bunlar geçici yan etkilerdir. Kalıcı bir yan etki söz konusu değil. Dünyadaki geniş serilerde de kanserojenik etkisi gösterilmedi. Tedavide kullanılan hormonlar sıkı şekilde kontrol edilerek piyasaya sürülüyor.
-Neden bazı çiftler tüp bebek tedavisinde başarılı sonuç elde edemiyor?
Tedaviye başlarken sonuç hakkında iyimser fakat aynı zamanda gerçekçi olmanız gerekir. Tüp bebek tedavisi yüzde yüz başarı sağlayamaz. Başarısız tüp bebek uygulaması sonrası çiftler kendilerini suçlayabiliyor. Bu durum çiftlerin depresyona girmesine ve umutlarını yitirmesine neden olabiliyor. Fakat en iyi şartta dahi kesin başarı elde edilemeyeceğini bilmelisiniz.
-En fazla kaç kez tüp bebek uygulaması yaptırabiliriz?
Tedavi için gerekli olan yeterli derecede ve kalitede yumurta ve spermin var olması durumunda tüp bebek tedavisi istediğiniz sayıda uygulanabilir.


Hürriyet sağlık

alıntıdır
9
MUTLU YILLAR ARKADASIM SEVDİKLERİNLE BERABER NİCE YAŞLARA  :opucuk: :flowers: :occasion16: :wav: :occasion16: :occasion16: :occasion16:
10
Dua Paylaşımı / Yardım Edermisiniz
19 Aralık , 2012, 13:20:07
Kızlar annem için 41 yasine başladım 12 tane.Yardım edermisiniz bitirmeme
11
canım annesinin bitanesi iyiki doğdun iyiki varsın kalbim  :opucuk: :opucuk: :love9:
12
CANIMIN TAAAA İÇİ GEÇİKMELİ OLDU KUZUMMMM PAZARDI DOĞUM GÜNÜN KAYNANAN YAZICAKTI AMA YAZAMADI BURAYA KUSURA BAKMA TAMAM MI BEBEĞİM SENİ ÇOK SEVİYORUM GÜZEL GELİNİM İYİKİ DOĞURMUŞ BU PINAR SENİ İYİKİ GİRMİŞSİN HAYATIMIZA VE İYİKİ GELİNİM OLMUŞSUN HEP HAYATIMDA OLUN SİZLEERİ ÇOK SEVİYORUM  :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :love9: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:
13
Tebrikler - Kutlamalar / İyiki Doğdun Zeynom
21 Eylül , 2012, 18:35:12
Sezen (Susanna) minik prensesi 1 yaşına girdi bugun iyi doğdun meleğimmm keşke yanımızda olsaydın beraber kutlasaydık teyzoşum çok özledik sizi inşallah diğer yaşlarında hep beraber oluruz  :hello2: :hello2: :flowers: :flowers: :love9: :love9: :occasion16: :wav:  :wav: :wav: :wav: :wav: :occasion16: :icon_flower: :love1: :smileinbox:
14
Tebrikler - Kutlamalar / İyiki Doğdun Asyam...
14 Eylül , 2012, 11:01:33
yasemin (yellowrose) arkadaşımızın güzel gözlü boncuk meleği iyiki doğdun prensesim annişin pek siteye giremesede sen bu sitenin bebeğisin  :love9: ilk yaş gününü bizimle burda kutlucaksınnn akşamı sabırsızlıkla bekliyorum meleğim daha nice güzel yıllar hep beraber   :flowers: :flowers: :love9: :occasion16: :wav: :smileinbox: :occasion16:
15
Mamalar - Bebek Yemekleri / Bebek Yoğurdu
20 Nisan , 2012, 11:55:55
Kızlar ek gıdalara geçtik artık ve bu hafta yoğurt veriyorum.Yoğurdu günlük mü yapıcam.Doktorun yazdığı listeye göremi yaparsam biraz fazla oluyor ve efe hepsini yemiyor bende dolaba koyuyorum.Koymamam mı gerekiyor günlük tazemi vermem gerekiyor.Sizler nasıl yapıyorsunuz?
16
canım mutlu yıllar sevdiklerinle beraber yeni yaşında bütün güzellikler seninle olsun   :opucuk: :opucuk: :occasion16: :wav: :wav: :wav:  :occasion16: :occasion16: :occasion16: :flowers: :flowers:
17
kızlar anne sütüyle besleniyor bebeğim kakası yeşil ve mukuslu(sümüksü)doktor gaita mikroskopi testi yaptır dedi yarın yaptırıcam off yaa ne zaman geçicek bu durumlar bide bişey çıkarsa biraz araştırdım kimi normal diyor kimi antibiyotik kullanılması gerekiyor diyor çok küçük antibiyotik nasıl kullanılırki valla deliricem acaba çocuk bü yüzdenmi aglıyor durmuyor bilemedim
18
Evet arkadaşlar oğlum 43 günlük daha gaz problemimiz var doktorumuz bitki şurubu ve sab diye bir damla verdi yinede oğlum çok ağlıyor kakasını yaparken zorlanıyor dün gittik doktora rezene çayı içir dedi bende aldım daha başlamadım ama bide humanın iyi geceler çayı var bunu da kullanan varmı gece uyumasını saglıyormuş benim oğlan geceleri uyumuyor sizler bitki çayları kullandınızmı yada zararı varmıdır kullansam  :icon_scratch:
19
kızlar oğlum tam 1 aylık ve cumartesi muayneye gittik çok şükür herşeyi iyi dedi doktorumuz 5 kilo olmuşuz  :nazar: :nazar: :nazar: muayne sırasında kalbinde çok derinden ses geliyor dedi masum üfürümmüş korkulucak bişey yok dedi yüzde doksan dokuz bişey çıkmaz ama yinede ekg çektirelim dedi hastane araştırıyorum korkulucak bişey yok diyor ama ben üzüntüden ne uyuyabiliyorum nede yemek yiyebiliyorum inş bişey yoktur sizlerde boyle durumla karşılaşan varmı acaba?  :y25: :y25: :y25:
20
CANIM ARKADASIM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN GELİNİM GELDİ ÇOK ŞÜKÜR EFE Yİ BEKLEMEDİ AMA OLSUN SAĞLIKLI OLSUNLAR ALLAHIM KORUSUN ÇOCUKLARIMIZI  :amin: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :opucuk: :occasion14: :love9: