Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Hamur İşleri => Börekler => Konuyu başlatan: hüzünden_gelme - 18 Mart , 2012, 17:10:06

Başlık: Volovon tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: hüzünden_gelme - 18 Mart , 2012, 17:10:06
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/90884039d533b2a699c69e486ae0eee7_1303501039.jpg)

MALZEMELER      -20 adet kare milföy hamuru
-4 ad.kabak     -4 ad. havuç
    -4 ad.bonfile tavuk  (250 gr)
     -1 çb sıvıyağ
     isteğe göre baharatlar(kekik,kırmızı pul biber,ve tarhunotu)
     -1 yk salça,1ad soğan, 1/2 demet maydanoz
     BEŞAMEL SOS İÇİN:
     -2 sb süt
     -4 yk un
     -3 yk tereyağ
     -1 sb kaşar peyniri
     -1 çk muskat rendesi
     -1 çk tuz
     HAZIRLANIŞI
     -Öncelikle sebzeler jülyen doğranır, soğanla beraber sıvıyağda sotelenir.
     -tavukları   baharatlarla harmanlayın ve sıvıyağda pişirin .
     -pişmeye yakın salçasını  ve tuzunu ilave edin.soğumaya bırakın  .soğuyunca sotelenmiş sebzelerle beraber harmanlayın ve ince kıyılmış  maydanoz ilave edin.
     - 10 adet Milföy hamurunun  ortalarını  yuvarlak kalıpla çıkartın.
     -Beşamel sos için öncelikle tereyağ eritilir ve içine un ilave edilerek  unun rengi hafiff sarıya dönene kadar kavrulur.içine süt yavaş yavaş  ilave edilerek hızlı bir şekilde karıştırılır.Tuz,muskat rendes  ieklenerek karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.Sos karıştırılmadığında  fokurduyorsa pişmiş demektir.
     -Sos soğumadan içine kaşar peyniri rendesi eklenir
     -içi çıkartılmış milföyler kare milföy hamurunun üzerine konulup  kenarlarına yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmış fırına  konulur ve hafif kızarınca fırından çıkartılır.pişerken fazla kabarmasın  diye ortalarına çatalla delik açılır.ve hafif  kızarınca  fırından  alınır.
     -İçlerine hazırlanmış sebzeli harç konulup üzerine  de hazırladığımız  beşamel sostan 1 kaşık onun üzerine   de  önceden kalıpla çıkardığımız  yuvarlak kapaklar konur üzerine yumurtası sarısı sürülerek önceden  ısıtılmış fırında milföyler kızara kadar pişirilir.
     -Afiyet olsun...


(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/75c931ecafdab0652c30f844e3edcf17_1303499327.jpg)


(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/094eec4876c5a12adeaefcd51b767e5e_1303501158.jpg)

(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/9a6ff12c4e76220fb000cb583bf4d871_1303501445.jpg)

(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/a570e598b83338e4cfc1acfeba54212c_1303501244.jpg)

[/SIZE][/COLOR][/FONT](http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/4a0d796c4b3b5c4c62601efb9dc3fe53_1303501575.jpg)


(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/a9e0aa6ab310d441b8e511ed3287c0b4_1303501672.jpg)


(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/d6400047ddfc12e09bc4517b5932b3f0_1303502468.jpg)

Alıntı
Başlık: Ynt: Volovon tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: ♥♥♥gülbeşeker♥♥♥ - 18 Mart , 2012, 17:23:09
süper kapaksız dah iyi ama bence
Başlık: Ynt: Volovon tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: cansu07 - 20 Ekim , 2012, 17:59:46
çok emek gerektiyorrr eline sağlık
Başlık: Ynt: Volovon tarifi(resimli anlatım)
Gönderen: °º•✿gülümse01✿•º° - 27 Ağustos , 2013, 09:35:29
Denemek lazım :)