(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/do__umg__n___105_1243247553.jpg)
MALZEMELER
-yarım kilo kıyma
-1 baş soğan
-yarım demet maydanoz
-1 su bardağından 1 parmak eksik ince bulgur
-6 adet yufka
-1 yumurta ( yufkaların içine sürmek için,)
Üzeri için
_galeta unu
-2 yumurta ve biraz su
Kızartmak için bol sıvıyağ
HAZIRLANMASI
-Kıymayı kendi halinde suyunu çekene kadar kavurun.
-Biraz sıvıyağ ilave ederek ince kıyılmış soğanla beraber kıymayı soteleyelim..
-Soğan ölünce maydanozu,.kırmızı biber ve karabiberi ilave edelim.Karıştıralım..
-Altını kapatınca bulguru ilave edip bir kere karıştıralım ve tencerenin ağzını kapatalım.
-Harç soğuyana kadar bekleyelim.
-yufkaların içine sürmek için
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı su
HAZIRLANMASI
-yufkaların 1 adeti masaya serilir.üzerine karışımdan sürülür.
-üzerine 2.yufka serilir.ve yufkalar 8 üçgen parçaya bölünür.
-köşesine kıymalı harçtan koyulur ve genişçe sigara böreği sibi sarılır.
-Bütün yufkalara işlem bitene kadar devam edilir.
-2 yumurta biraz suyla çırpılır.Hazırlanan börekler önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulanır.
-Kızgın ve bol yağda kızartılır ve sıcak sıcak servis yapılır.
-Herkese afiyet olsun
(http://img03.blogcu.com/images/g/u/z/guzfasulyeleri/do__umg__n___086_1243247512.jpg)
Alıntı
ben bu yemeği yapacağım ama ince bulgur yumuşar değilmi yoksa gitti etimemeğime yazık olmasın bacım
kime diyorum :caca: :caca: :caca: :caca: :caca: cevap bekliyorum :cildir: :cildir: :cildir:
:ehi: kız özge nerden bilsin oda alıntı yapıyor
havva sen dene bana söyle sanmıyorum bulgurun yumuşayıp kötü olacağını
bacım baktım şimdi harika olmuş içi suğumasını bekliyorum ben 12 yufkayla yapıcam kalabalık olduğumuz için yapabilirsin bayıldım kendimi tutmasam hepsini yerim şimdi ben bu böreği yemiştim önceden ama tarifini bilmiyordum kızartınca daha güzel oluyor şimdiden açıktım :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3: :tongue3:
kıııııııııııız maşallah hamarat hatun
hangi ara yufka aldın iç hazırladın
yaptın maşallah diyim poponu kaşı :ehi:
son izlenimlerini yaz az sonra
olsada yisek demi kiz :ehi: :ehi:
eline saglik ozge :ehi: :ehi:
özgenin eline sağlık o paylaştı tarifi
bakalım havvada yapmış nasıl olmuş
ah olsada yesek hemde hepsini
içli köftenin her çeşitine varım
canlarım keşke olsanızda yesek hepberaber ben elim hızlıdır hemen içimi hazırladım o ara evimi süpürdüm şimdide size laf yetiştiriyorum yufkaya sarma işi 5 dakikalık zaten ama gerçektem güzel olmuş kızlar ben tarifi biraz aştım malzeme konusunda
Alıntı yapılan: ♥♥♥gültanesi tontik annesi♥♥♥ - 23 Mart , 2012, 14:46:45
özgenin eline sağlık o paylaştı tarifi
bakalım havvada yapmış nasıl olmuş
ah olsada yesek hemde hepsini
içli köftenin her çeşitine varım
Ben yokum :nono:
bir diyetci asla diyetini bozmaz :nono:
Yarabbi cok sukur de, doydum sanarsin kendini.. :ehi: :ehi:
benimde göbüşü eritmem gerek nasıl eririki acep mekik çekiyorum ama işe yarayacağını sanmıyorum
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 23 Mart , 2012, 14:53:39
Alıntı yapılan: ♥♥♥gültanesi tontik annesi♥♥♥ - 23 Mart , 2012, 14:46:45
özgenin eline sağlık o paylaştı tarifi
bakalım havvada yapmış nasıl olmuş
ah olsada yesek hemde hepsini
içli köftenin her çeşitine varım
Ben yokum :nono:
bir diyetci asla diyetini bozmaz :nono:
Yarabbi cok sukur de, doydum sanarsin kendini.. :ehi: :ehi:
of güldürdün beni
bide bol su içince karnı şişiyo insanın ondada doydum sansın garibim :ehi:
havva çek mekik işe yara hemen göstermez sonucunu ama devam edersen kalıcı sonuca ulaşırsın
tabi o börekleri löp löp götür sonra mekik çek :ehi:
bence yağda kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş bi tepsiye dizip fırında pişirmek daha iyi olmaz mı çok ağır olur kızartınca , popom yeterince büyük belim yeterince kalın memeler yeterince tombul :sad1:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
AYŞEGÜL EŞİMDE BANA ÖLE DİO :ehi:
AMA SUÇ ÖZGENİN ONA KIZ.HEP O BİZİ BU YEMELERE TEŞVİK EDİYOR :laughing7:
:ehi: :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
fırında nasıl kızartılıyor tarif edinde onu yapim bilseydim onu yapacaktım iyi fikir evde yağlı keat yok ama :dontknow: :dontknow:
Alıntı yapılan: mutluluk - 23 Mart , 2012, 15:20:56
AMA SUÇ ÖZGENİN ONA KIZ.HEP O BİZİ BU YEMELERE TEŞVİK EDİYOR :laughing7:
yavv de gedınn yaaa :k06: :k06: :k06: boğazıma dur dıyemıyorum desenize siz suna :k06: :k06:
salatam hazır yemek kızartılmayı bekliyor aslında birde ankara sarmasını yapacaktım vazgeçtim eşim kızar diye kilo alıyorlar diye bana kızıyor :k06: :k06: :k06:
Alıntı yapılan: Siyαнıη Mαtєmi - 23 Mart , 2012, 16:25:43
Alıntı yapılan: mutluluk - 23 Mart , 2012, 15:20:56
AMA SUÇ ÖZGENİN ONA KIZ.HEP O BİZİ BU YEMELERE TEŞVİK EDİYOR :laughing7:
yavv de gedınn yaaa :k06: :k06: :k06: boğazıma dur dıyemıyorum desenize siz suna :k06: :k06:
senin eklediğin tarifleri yapıyorum hepside güzel canım benim biraz suç sende bencede kabul etmen gerek hepimiz aynı düşüncedeyiz ::) ::) ::) ::)
kızlar yağlı keat değilde aliminyum folyo sersem altına olmazmı
bi şey serme canım, yağla tepsini biraz. öyle koy börekleri üstüne
teşekkürler canım benim :opucuk: :opucuk: :opucuk:öyle yapayım ozman oh negüzel böreklerim ağır olmaz bu şekilde
kız ne caydırdınız havvayı orjinal tariflle nasıl olmuş diyecekti ne güzel
neyse bakalım fırındaki nasıl olcek
Canım fırınlarda güzel oluyor ama biraz yağsız oluyor bir kaçtanede ayırdım onları yağda kızartıcam buzluğa koydum ama beğendiler eşim farklı bir tat dedi yapabilirsiniz ama bulguru az ekleyin etten az oldun
Alıntı yapılan: `Duâ´ - 23 Mart , 2012, 16:25:43
Alıntı yapılan: mutluluk - 23 Mart , 2012, 15:20:56
AMA SUÇ ÖZGENİN ONA KIZ.HEP O BİZİ BU YEMELERE TEŞVİK EDİYOR :laughing7:
yavv de gedınn yaaa :k06: :k06: :k06: boğazıma dur dıyemıyorum desenize siz suna :k06: :k06:
:toothy10: :toothy10: :toothy10:
kızlar fırında yapmayın ben buzluğa koydukları pazar günü yağda kızarttım nefis olmuştu eşim onu daha çok beğendi bidaha fırında yapma dedi yağda daha güzel oluyormuş tadı var en azından dedi
hiç yemedim
Denemek lazım :)