Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

376


Yeniden Sinematek Mayıs Ayı Gösterim Programı 2013
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu ayki ücretsiz Sinematek gösterimleri, dünyaca ünlü yönetmen Howard Hawks'in yönettiği ve Cary Grant, Humphrey Bogart, John Wayne, Dean Martin gibi dev yıldızların rol aldığı filmlerle devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4 yıldan bu yana sürdürdüğü ve gelenekselleşen, "Yeniden Sinematek" etkinliklerinde bu ay, ünlü Amerikalı film yönetmeni Howard Hawks'in filmlerini gösterime sunacak. Dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Oscar'da, 1975 yılında "Onur Ödülü"ne layık görülen Howard Hawks'ın filmleri 10 – 31 Mayıs tarihleri arasında İzmir Sanat'ta, saat 20.00'de başlayacak ve hepsi halka açık, ücretsiz olacak.
İlk olarak 10 Mayıs Cuma akşamı, 1940 yılı yapımı "His Girl Friday (Cuma Kızı)" isimli film gösterilecek. Cary Grant, Rosalin Russell gibi isimlerin rol aldığı film, Walter Burns ve onunla çalışan gazeteci Hildy Johnson'ın hikayesini anlatıyor.
17 Mayıs Cuma akşamı, gösterildiği tarihte büyük ses getiren "Scarface (Yaralı Yüz)" filmi İzmirlilerle buluşacak. 1932 yapımı film, Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçilerek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmeye başlandı. Sinema tarihinin en önemli gangster filmlerinden olan Scarface'de Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley başrollerde. Scarface, 1983'te senaryosu Oliver Stone'a ait olmak üzere Brian De Palma tarafından başrolü Al Pacino'ya verilerek yeniden çekildi.
24 Mayıs Cuma akşamı, 1946 yapımı "The Big Sleep (Büyük Uyku)" gösterime girecek. Humphrey Bogart, Lauren Bacall gibi isimlerin başrolünde olduğu film, ünlü dedektif Philip Marlowe'ın soruşturmasını anlatıyor.
31 Mayıs Cuma akşamı ise John Wayne ve Dean Martin'in başrolünde olduğu "Rio Bravo (Kahramanlar Şehri)" filmi beyaz perdeye yansıyacak. 1959 yapımı film, gelmiş geçmiş en iyi western filmler arasında gösteriliyor. Teksas'ta bir kasaba şerifinin ve yardımcılarının kasabada işlenen cinayetlerinin peşine düşmesini anlatan filmde, usta oyuncu John Wayne şerif, Dean Martin ise alkolik yardımcısı rolünde. Angie Dickinson ve Waltere Brennan da şerife destek veren oyuncular olarak filmde göz dolduruyor.
377
Buradan paylaşmaya devam ederiz canım herkesin haberi olur. Bedava olanlar çok kalabalık oluyor ama yine de güzel bir etkinlik olursa katılıyorum vakit olursa.
378


Birincisi geçen yıl gerçekleştirilen ve büyük bir izdihama neden olan Boyoz Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenlenecek. Geçen seneye nazaran daha organize bir festival olacağa belirtilen etkinlikte, 100 bin Boyoz , 100 bin Yumurta ,Peynir,Zeytin ve Sınırsız Çay dağıtılacak.Festivale bu yıl da büyük bir katılım bekleniyor..
Bu yıl festivalde, dj performansı ile dans edecek ve çeşitli etkinlikler ile de eğleneceksiniz.
Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının festival gününe isabet etmesi sebebi ile boyoz festivali 12 Mayıs Pazar gününe ertelenmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
İzmir 2. Boyoz Festivali 2013
12 Mayıs 2013 – 11:00
Yer: Alsancak Vapur İskelesi Yanı
379

Babaannem 100 Yaşında tiyatro oyunu 25 Mayıs'ta İsmet İnönü Sanat Merkezinde izmirli tiyatro severlerle buluşuyor..
Yazan: Roberto Cossa
Çeviren: Esen Çamurdan
Yöneten: Zafer Algöz
Dekor Tasarımı: Deniz Özmen
Oynayanlar
Maria: Ayça Koyunoğlu
Anyula: Şebnem Bilgeer
Chicco: Berk Yaygın
Babaanne: Aşkın Şenol
Marta: Deniz Güzelmeriç
Carmelo: Fatih Koyunoğlu \ Deniz Özmen
Don Francesco: Çetin Kaya
Arjantin'de, Buenos Aires'in varoşlarında yaşayan İtalyan kökenli göçmen bir aile...Eline geçen her şeyi büyük bir iştahla tüketen doymak bilmeyen yüz yaşında bir Babaanne...Eve ekmek getirebilmek, daha doğrusu babaanneyi doyurabilmek için günde on altı saat çalışan bir pazarcı... Hiç bir işe yaramayan sözde sanatçı, asalak bir kardeş...Evin mutfağında canla başla çalışan kız kurusu bir hala ve evi çekip çeviren bir anne...Herkesin gözü önünde kötü yola düşmüş küçük bir kız...Babaanneyi doyurabilmek için nafile bir çözüm arayışı...Ve tüm ailenin yok oluşunun acıklı – gülünç öyküsü...
Buenos Aires'in varoşlarında yaşayan İtalyan kökenli, orta sınıftan bir göçmen ailenin reisi olan Carmelo obur babaanneye, kız kurusu Anyula'ya ve yıllardır kendini beste yapmaya adamış, hiç bir işe yaramayan sözde sanatçı kardeşi Chicho'ya bakabilmek için sürekli çalışmasına karşın evi geçindirmekte gün geçtikçe zorlanmaktadır. Bulduğu her şeyi anında büyük bir zevkle tüketen babaanneyi doyurmada Carmelo'nun pazar tezgâhındaki mallar bile yetersiz kalmaktadır. İşleri her geçen gün biraz daha kötüye giden Carmelo aileyi geçindirebilmek, daha doğrusu babaanneyi doyurabilmek için yeni çözüm yolları aramaya başlar. Bu konuda başvurduğu Chicho ona birtakım ilginç öneriler getirir. Bunlardan biri de babaanneyi evlendirerek ondan tamamen kurtulmaktır. Bu önerinin kabulünden sonra işler iyice çığırından çıkar ve babaannenin her şeyi silip süpüren iştahıyla tüm ailesinin, çevresindeki herkesin birer birer yok oluşunun acıklı-gülünç öyküsüne tanık oluruz.
BABAANNEM 100 YAŞINDA Tiyatro Oyunu
Yer: İsmet İnönü Sanat Merkezi
25 MAYIS 2013
20:30
Bilet Fiyatları:
Tam: 7.50 TL
Öğrenci: 4.00 TL
Gişe:
İzmir Sanat: 0232 293 40 49
İsmet İnönü Sanat Merkezi: 0232 293 46 04
AASSM: 0232 293 38 31
http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat
380

Sertab Erener, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Buca lı hayranlarıyla buluşacak.

Sertab Erener Konseri
18 Mayıs 2013 – 21:00
Yer: Yeni Buca Stadyumu
Konser Halka Açık ve Ücretsizdir.
381
Etkinlik ve Organizasyon / İzmir'deki Etkinlikler
02 Mayıs , 2013, 23:47:33

Karabağlar Belediyesi ve EKAF işbirliğinde Kazım KOYUNCU ya itaf edilen Çevre ve Müzik Festivali'nin bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek.Festival bu yıl 17 – 18 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. .Etkinlikler kapsamnda çevre sorunlarının tartışıldığı serbest kürsü programı, tiyatral gösteriler, çeşitli konser etkinliklerine de yer verilecektir.
ETKİNLİK PROGRAMI :
17 Mayıs 2013
Saat: 14:00
Tanıtım Standların Açılması
Saat: 16:00
Serbest Kürsü
Saat: 19:00
Belgesel Gösterimi ve Açılış Konuşmaları
Saat: 19:30
Emre Aydın Konseri
Selçuk Balcı Konseri
Yer: Karafatma Parkı – Yeşilyurt Pazaryeri – Karabağlar
18 Mayıs 2013
Saat: 16:00
Serbest Kürsü
Saat: 19:00
Belgesel Gösterimi
Saat : 19:30
Özlem Tekin Konseri
Niyazi Koyuncu Konseri
Umut Kaya Konseri
Yer: Karafatma Parkı – Yeşilyurt Pazaryeri – Karabağlar
382
Emlak / Ynt: izmir de ev
02 Mayıs , 2013, 23:24:50
Aldınız mı bilmiyorum ama tanıdığım biri Bornova Çamdibi'nde 2 katlı bina 2 ev bir dükkan 250.000 TL satmak istiyor.
383
Bakmıştır reklamlara tıklayan yok "gel vatandaaaş gelll" diyordur napsın garibim  :ehi:
384
Android OS kullanan cihazınıza Tapatalk yüklemek için bu adresi
https://market.android.com/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity 

iOS (iPhone, iPad) kullanan cihazınıza Tapatalk yüklemek için  bu adresi  http://itunes.com/app/tapatalk  kullanabilirsiniz sonra search kısmına bebegimonline yazarak ulaşabilirsiniz.
385
Bazı reklamlar sesli olabiliyor arkadaşlar muhtemelen o sestir
386
bebegimonline diye aratırsanız çıkıyor arkadaşlar sürüm güncellemesinden sonra yeniledik.
387
Doğum / Ynt: Çatı Muayenesi
02 Mayıs , 2013, 19:55:01
Ben de öyle diyorum artık zaten sezeryan yapmak için bahane arıyorlar 2. sini de ilki sezeryan oldu diye sezeryan yaptılar ama şimdi ki aklım olsa normal doğururdum herhalde oradaki ize sinir oluyorum.
389
Son durumlardan haberin yok tabi Goncacım. Benim Miray okula gitmeyeceğim diye ortalığı ayağa kaldırdı bir süre ben alıp bıraktım vs nafile okulu bıraktık ben de işi bıraktım :) Sonra eşimin ortak olduğu şirkete başladım home office çalışıyorum sayılır zaten yazılım işi internet başındayım. Bir yandan Mirayla ilgileniyorum. Eylülde okullar açılırken Ceylin'in gittiği anaokuluna vereceğim illaki orasını istiyor. Orası da 3 yaşından önce almıyordu. Şimdi de dönem arası başlamasını uygun bulmadım. Eylülde de eşimle birlikte işe giderim çocuklar eve gelmeden de dönerim kendim diye düşünüyorum bakalım bu yazı bi atlatalım bakacağız :)
390
Küçük kızım Miray Ocak 2010 doğumlu. Benim gibi annelerle paylaşımlarımızı buradan yapabiliriz.

Şu an devam eden problemimiz çok güzel bir oyun içindeyken tuvalete gitmeyi reddetmesi. Sallanıyor yerinde hadi kızım çişin gelmiş diyorum yok diye diye altına kaçırıyor bazen. Bazen aylarca problem olmuyor tam sonunda halloldu derken yine kaçırıyor bazen. Bir de şu aralar çok yok ama ara ara yine oluyor kekemelik. Bebekliğinden 2-2,5 yaşına kadar şiddetle parmağını emdi ne yapsak vazgeçmedi. Anneannem bacağına sülük yapıştırır, annemlere sakın göstermeyin dedeme rağmen ben yanında değilken anneannemin bacağını emerken sülükleri göstermişler parmağını emmeye devam edersen parmağını yer bu böcek demişler, son anda yetiştim. O andan itibaren çocuk parmak emmeyi kesti. Gece uykusunda bile emiyordu onu bile bıraktı bir daha elini ağzına sürmedi çok şok oldum. Ama sonradan kızım da kekemelik başladı o aralar buna bağlı olabileceğini düşündüm yine de emin değilim. Şimdi de strese girdiğinde bazı takıldığı kelimeler oluyor. Bir ara anaokuluna gitmişti oranın psikoloğuyla görüştüm zamanla geçer dedi. Şimdi pek olmuyor ama strese girince ya da bir haberi ablasından önce bana yetiştirmeye çalışırken oluyor.