29 Mart , 2024, 08:52:46

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Emine

181
Eğitim / Ynt: ŞEKERLİK ANAOKULU
16 Nisan , 2015, 17:37:29
Anaokulunuz hakkındaki bilgilendirmeyi www.okulum.org sitemiz üzerinden yapabilirsiniz  ;)
182
Kapanmayacak arkadaşlar merak etmeyin  ;)
183
Tanışma Bölümü / Ynt: yeni geldim
05 Nisan , 2015, 21:48:46
hoşgeldiniz  :wave:
184
Her konuda istediğiniz soruyu sorabilir, yorum yapmak istediğiniz soruları cevaplayabilirsiniz www.herseyibilen.co herkesi bekliyoruz  :director:
185
Vücut Bakımı / Ynt: Laser Epilasyon Hakkında
09 Şubat , 2015, 23:14:12
Epilasyonu yapan kişi de yapılan kişi de koruyucu gözlük takıyor demek ki göze zararlı
186
Canım hayırlısı olsun Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin inşallah. 3 çocuk zor olmalı Allah yardımcın olsun. http://www.bebegimonline.com/forum/index.php/topic,28190.msg1306012.html#new 3. sınıfa gidenler kısmına geçtik canım.
187
Geçenlerde ben de okudum flor çok zararlıymış
188
Eğitim / Ynt: İzmir'deki en iyi özel okullar
12 Aralık , 2014, 11:41:46
Merhaba, ilk 2 yıl Yamanlar Özyurt Koleji'nde okuyan kızımın 3. sınıfta okul değişimine karar verdik. Sebeplerini şöyle açıklayabilirim. Her alanda ödül sistemi var en çok kitap okuyana şu ödülü vereceğiz , İngilizcede en başarılı olana bu ödülü vereceğiz vs. Çocuklara bir sürü vaadde bulunuyorlar. Daha sonra okuyana da okumayana da başarılı olana da olmayana da ödül veriliyor. Kızım İngilizcede sınıfın en başarılı öğrencilerinden olduğu halde diğer alanlarda ödül verildiğinden hiç ödevini yapmayan ilgisiz çocuklara ingilizce başarılı ödülü verildi mesela. Kızım çok üzüldü onlar hiç ödevini yapmadı İngilizcede başarısızlar neden verildi onlara vs. verecek cevap bulamadım. Öğretmenini aradım hiç ödül almayan çocuklar üzülmesinler diye her alanda herkese ödül dağıtımı yapılmış. Benim kızım kendini ders çalışıcam diye parçalarken yan gelip yatan çocuklar da aynı muameleyi gördüler. Sınav kağıtları eve gönderiliyor benim kızım genelde 100 aldı ve karnesine hepsi 100 geldi doğal olarak. Sınavlarda 60-70 alan çocukların da karnesinin hepsinin 5 olduğunu gördüm. Müdür beye bir veli toplantıda sormuştu. Kızım çalışmadığı halde nasıl olsa notlarım karnede yüksek gelecek diye boş veriyor neden notlar bol tutuluyor diye. Müdür bey şöyle dedi bizim öğrencimizle devlet okulundaki öğrenci aynı eğitimi almıyor bizim 80 alanla devlet okulundaki 80 alanın bilgisi eşdeğer değil bu nedenle sınavlarda okulun orta öğretim başarı puanı yüksek gelsin diye notları yüksek tutuyorlarmış. Bu bana çok ters geldi. Herkes hakettiği neyse o notu almalı o zaman gerçekten 100 alanın hakkı yenmiş oluyor. Başka bir mesele spor alanında sadece erkek öğrencilerin üzerine eğilinmesi, kızlar için sadece masa tenisi var o da hiç yok denmesin diye. Günah diye ne jimnastik ve farklı bir alan .. Okuldan farklı alanda çıkan birincilerde de hep erkek öğrenciler kızlar ne kadar başarılı olursa olsun arka plana atılıyor. Beden eğitimi dersi bile boş geçiyor. Başlarında öğretmen yok neredeyse. Kamera gönderdim kızımla beden eğitimi dersinde çek diye öğretmen kavga ettiklerinde ayırmak için 1 kez geldi herkes kendi aleminde. Satranç dersinde piyonları bebek yapıp evcilik oynayanlar varmış öğretmen görmüyor mu bunları .. Zaman gazetesi aboneliğine zorlanma . Okulun devlet işlerine karışması politikaya atılması da etkenler arasında. Kızım günde 100-150 sayfa kitap okumaktan günde 150 - 350 test çözdüğü oldu 2. sınıfta 25 tane kadar diyorlardı ama nasıl bir psikolojiye girdiyse çocuk yarış içinde .. İleride zaten teste boğulacak çocukluğunu yaşaması gereken günlerde böyle bir hengameye girdi. Çok düşündük araştırdık ve Yönder Koleji'nde karar kıldık. Üstün Dökmen önderliğinde çocukların özgüvenini arttırmaya yönelik bir programları var ödev yıpratmayacak kadar ve geneli düşünmeye yönelik. Yeni bişeyler üretme geliştirme kendini ifade edebilme programlı bir sistem. Hergün istediği kadar kitap okuyor kesin köşeli kurallar yok çocuk kendisini ifade etmek istediği şekilde projelerini yapıyor.
Üstün Dökmen son konferansında şunu söyledi. Bizim okulumuzda ortaöğretim başarı puanı yüksek olsun diye puan yükseltme yok çocuk istiyorsa çalışacak kendisi puanını yüksek yapacak neyse o kimsenin kul hakkını yiyemeyiz devlet okulunda okuyan çocuğun günahı ne? Çok içime sindi herşeyden önce dürüst bir birey yetiştirilmesinin hedeflenmesi örnek olmaktan geçer. Okulumuz farklı alanlarda 1. olabilir ama 1. olan öğrencinin okulun reklamı için afiş halinde okul binamıza asla asmayacağız ailesi istiyorsa apartmanına asar :) Hem diğer öğrencileri yeren birşey hem okul reklamı için çocukların kullanılması yanlış dedi. Okulumuz 8. sınıftan mezun bir öğrenciye 2 kere 2 kaç eder dendiğinde başka biri 4 derken bizim öğrencimiz kaçlık sistemde diye soracak dedi. Daha geniş açıdan farklı gözle bakmayı çocuklara öğretiyorlar. Hergün seçtikleri 1 ders var normal işleyiş dışında Ceylin dans, jimnastik, bilim proje, doğal üretim, bilim teknoloji yi seçti örneğin.. Okul dışında da başarılı oldukları spor sanat alanın ek etüd alıyorlar Ceylin haftada 3 gün yüzmeye kalıyor. Okulda sabah kahvaltısı öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı var kantinde sadece çerez meyve satılıyor örneğin havuç 25 kuruş :) Sınıfı 13 kişi. İnşallah kızımız için hayırlı olur şimdilik gelişimini çok pozitif görüyoruz öğretmenleri kızımdan kızım da okulundan çok memnun hep böyle devam eder inşallah  :amin:  :nazar:
189
Yumurta Yemekleri / Ispanaklı Krep Sarma
12 Aralık , 2014, 11:09:48
 MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 kase doğranmış ıspanak
tuz
pul biber
aldığı kadar un (boza kıvamında olacak)
200 g labne peyniri
YAPILIŞI
Krep malzemeleri blendrla iyice karıştırılır . Krep tavasında çok az sıvı yağ ile iki tarafı pişirilir biraz soğuyunca içine labne peyniri sürülüp rulo halinde sarılır ve parmak kalınlığında kesilir,kürdana batırılıp servis yapılır.....AFİYET OLSUN

190
Merhaba çocuğu 3. sınıfa giden veliler  :ehi: nasıl giriş yapsam bilemedim :) Ceylin'i bu sene Yamanlar Kolejinden alıp Yönder Koleji' ne kaydettirdik arkadaş ortamı dersleri çok iyiydi sınıfının en başarılı öğrencisiydi genel deneme sınavlarında da dereceleri vardı fakat okulun siyasete karışması ve çocuğun cinsiyeti nedeniyle spor alanında yeteneklerini geliştiremeyeceğini düşünüp böyle bir karar verdik. Yeni okulunda çok mutlu okulunun yüzme takımına seçildi girer girmez her alanda kendisini daha iyi geliştirip daha iyi ifade edebileceği bir yerde Üstün Dökmen önderliğinde . Çok isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyorum şimdilik Allah ileride pişman etmesin :) 3. sınıf 2. sınıfın konular itibariyle tekrarı gibi geldi bana da :) Olmasaymış da olurmuş yani  :k06:
191
Yeni doğum yapmış bu annelerimize sabır bebeklerine sağlık diliyorum  :)  :nazar:
192
Bu başlık açılmamış bu aylarda doğum yapan olmadı mı  ;)
193
Hoşgeldin canım. Kısa zamanda istiyorsan tekrar hamile kal da siteye girmek için onu beklemeye gerek yok yer yaş her alanda konu mevcut , bekleriz  ;)
194
Üst menüde Ara sekmesine tıklayınca gelen ekranda gelişmiş arama seçeneklerinde Gösterim Önceliği kısmında "Önce sen son konular" ı seçerseniz güncel olanlardan itibaren gösterir.
195
Canım benim ya geçmiş olsun kaynamaya başladığına göre iyiye gidiyor demektir inşallah kontrollerinde güzel çıkar herşey  :amin: