6-8 kişilik
Hamuru için:
* 5 adet yumurta
* yarım kahve fincanı süt
* aldığı kadar un
* 2 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için:
* 250gr tereyağı
İç harcı için:
* 250gr beyaz peynir
* yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
* 1 çay bardağı yarım ceviz
* 1 su bardağı soğuk süt
* 2 su bardağı soğuk su
Hazırlanması:
1. Yumurta, süt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp, 1 saat dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 adet beze kopartın. Her bir bezeyi ince olacak şekilde oklava ile açın. Fırın tepsisini yağlayın ve açtığınız yufkaların 6 adedinin aralarına 3-4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirip, üst üste yerleştirin.
2. İç harç için beyaz peyniri rendeleyin. Üzerine kıyılmış maydanoz ve ceviz koyup, karıştırın. Tepsideki yufkanın üzerine iç harcı yayın ve kalan yufkaları yine aralarına 3-4 çorba kaşığı tereyağı gezdirip üst üste tepsiye yerleştirin. Böreği kare şekinde dilimleyin ve her dilimin üzerine yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın ve üzerine soğuk süt ile suyu gezdirip 10-15 dakika daha pişirin.