28 Nisan , 2024, 20:56:30

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aydinays

21
Kızlar oğlum üç buçuk aylık ama deli gibi dişleri kaşınıyor. Gerçi diş çıkarmak için çok erken ama babası 4 aylıkken diş çıkarmış. Parmağımı ağzına koyunca nasıl deli gibi dişlerini kaşıyor. Eli devamlı ağzında. Dişlik falanda daha çok küçük olduğu için tutamıyor.
Ne yapsam acaba???
22
Kızlar ikinci çocuğum olursa yapmayacağım dediğiniz şeyler var mı? Pişmanlıklarınız yapmak istediğiniz ve yapamadıklarınız yada lohusalıkta bunaldığınız sizi sıkan şeyler neler???

Ben hemen paylaşayım ikinci çocuğum olursa eğere iki gögsümüde emzireceğim alamıyor diye uğraşmamazlık etmeyeceğim.
Bıkmadan usanmadan emzireceğim. (Oğlum üç buçuk aylık memeyi bırakmak üzere.)
Süt salgımın artması için elimden geleni yapacağım.
Ve çevremde olumsuz laf söyleyenleri dinlemeyceğim.
23
Kızlar benim oğlum işe başladığımdan beri mama kullanıyor. Ve her mamadan sonra içmesi gereken suyu içmiyor. Yani suyu ağzına alınca midesi bulanıyor ve yutmuyor. Su içince kusuyor. Ve ağzına su deyince bile tiksiniyor. Dün banyo yıkarken ağzına su damlacıkları geldi onda bile kıyameti koparttı.

Nasıl oğluma su içirebilirim???

Pekmez katıp içirmeye çalıştım onuda içmedi. Reçel katmak istemiyorum oda tatlı.
24
Kızlar dün işe başladım. Oğlum gece hiç uyumadı. Beni emmek istemedi. Babasına gülücükler saçarken bana mızıldamaları bıraktı. Bugünde yemeğini yemiş ama hiç uyumamış. Ağlamamış sanırım yavrum beni özledi. Nasıl bu süreci atlatacağım???
26
:occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav:

Çok şükür Kevser de Esilamıza kavuştu. Epidural sezeryanla Esilamızı dünyaya getirdi. 3360 gram ve 50 cm doğdu minik prenses. Kevser' in sezeryandan dolayı biraz ağrıları var ama ikisi de gayet iyiymiş.

Canım arkadaşım. Vatanına millatine ve sana hayırlı bir evlat olsun. Gelinimin çok güzel olduğunu yazmışsın. Sen hayırlısı ile toparlan canım benim Esilamızın fotoğrafını bekliyoruz.

:wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :wav: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16: :occasion16:

Bol sütlü ve gazsız günler sizinle olsun.  Ağrıların inşallah en kısa sürede azalır ve minik prensesle daha rahat ilgilenebilirsin. :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
27
Bebeğiniz doğmadan önceki son ultrason kilosu ne kadardı??? Kaç kilo doğdu???

Ultrasonda yanılma payı çok olabiliyor. Benim 32. haftada oğluma 2100 dedi. 34. haftada 2500 dedi.

Doğumda ultrasonda yanılmalar nasıl oluyor??? Ultrasondan kilolu mu zayıf mı doğuyor bebekler???
28
Kızlar az önce çok fena sancılandım. Aradan beş dakika geçti tekrar sancım oldu. ilk önce belimden ağrı girdi sonra kasıklarım. Resmen ağrıdan ter döktüm oğluşum hemen gelmez değil mi??? :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Yalancı sancılarımız mı bunlar :dontknow: :dontknow: :dontknow:
29
Slm arkadaşlar annem eczane ve arkadaşına sormuş mustela   :dontknow: :dontknow: :dontknow: diye bir markanın bebek şampuanı, yeni doğan bebek yağı ve pişik kremini almış. Sampuanı hem vücut için hemde saç için kullanılıyor. 500 ml.lik. bayağı kullanışlı. Pişik kremini bende araştırdım kullananlar memnun kalmış. Kullanan arkadaşlarımız var mı???  :dontknow: :dontknow: :dontknow: Oğlum henüz doğmadı. İnşallah onu bu ürünlerle yıkayacağız.  :amin: :amin: :amin:
30
Arkadaşlar hamileliğin hep son anlarında birşeyler çıkarmış. Benimde Sağ ayak baş parmağımda tırnak batması var. Bugün doktora gittik antibiyotik kullanmam lazımmış. Ondan sonra anestezi ile tırnak çekilmesi lazımmış ama 33 haftalık hamileyim uyuşturmadan çekmesi zormuş. Acı eşiğimiz çok düşükmüş.
Ve işin kötüsü enfeksiyon kapmasından korkuyorum. Cuma günü kendi doktoruma gideceğim. Bakalım ne diyecek. İşin kötüsü doğumdan sonrada emzirmeden dolayı antibiyotik nasıl kullanıcam  :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: Küçük bir şey ama yaşam kalitemiz gittikçe bozuldu. zaten son haftalar geçmek bilmiyor.  :y25: :y25: :y25:
31
Bebeğim Doğdu :) / ayşee7478 kızı doğdu :)
24 Eylül , 2011, 19:21:46
ayşee7478  kızı 22.09.2011 tarihinde gece 11:18' de sezeryanla dünyaya gelmiş. Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı evlat olsun ailesine. Ayşeye geçmiş olsun diliyorum. Bol sütlü ve gazsız günler dilerim.
32
Kızlar böyle günlerde yapabileceğimiz değişik tarifleriniz var mı???
Böyle aaa bunu nasıl yapıyorsun dedirtebilecceğimiz tarifler  :laughing7: :laughing7:
33
Pastalar - Kekler / Muhallebili Kadayıf
23 Ağustos , 2011, 10:13:17
Muhallebili Kadayıf

Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur.

Malzemeler:

•300gr kadayıf
•6 yemek kaşığı toz şeker
•5 yemek kaşığı tereyağı
•1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:

1.Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2.İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:

•1kg süt
•4 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı mısır nişastası
•2 türk kahvesi fincanı toz şeker
•1 yumurta
•1 paket vanilya
•1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:

1.Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
2.Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.


ALINTI

Ama geçenlerde misafirliğe gittiğimde yapmışlardı bence çok güzel tadı. Ve farklı arkadaşlar.
34
Arkadaşlar bebeğimin sağlıklı doğması için 41 Yasin okumaya başladım. Bana yardımcı olabilir misiniz???

Kadir gecesine kadar hatimim var oğlum adına okuduğum.

41 yasinde okumak istiyorum sağlıklı doğması için.

Arkadaşlar Perinetoloji Kliniğine gideceğiz. Riski gebelikleri inceliyorlarmış. Dualarınızı bizden esirgemeyin.
35
Bebek Ağlamasının Sebepleri 
Yeni doğmuş sağlıklı bebekler dahi günde 1 ila 3 saat arası ağlayabilir. Yeni anne ve baba olmuş ebeveynler bebeklerinin neden ağladığını ve ne istediğini anlamakta güçlük çekerler. Acaba karnı mı aç, susadı mı, üşüyor mu, sıkılıyor mu veya kucağa mı alınmak istiyor? Bebekler genellikle niye ağladıkları ve nasıl sakinleştirilebilecekleri aşağıda sıralanmıştır. Bebeğinizi daha iyi tanıdığınızda ve ağlama şeklini ayırt edebildiğinizde, bebeğinize istediğini verebilecek duruma gelmiş olacaksınız.

Karnım acıktı
Yeni doğmuş bir bebek genellikle karnı acıktığı için ağlar. Bebeğinizin midesi küçük olduğundan bir seferde fazla gıda alamaz. Dolayısı ile bebeğinizi ağladığı zaman doyurmalısınız.

Bezim kirlendi
Bazı bebekler bezlerinin kirlenmiş olmasına aldırış etmez. Özellikle ciltleri hassas olan bazı bebekler ise bezleri kirlendiğinde derhal haber verir. Bebeğinizin bezinin fazla sıkı olup olmadığını veya kıyafetinin rahatsız edip etmediğini de kontrol edin..

Terledim - veya üşüdüm
Elinizi karnına koyarak(el veya ayaklarını dikkate almayın, çünkü bunlar genellikle biraz soğuk olur) bebeğinizin yatağında terleyip terlemediğini veya üşüyüp üşümediğini kontrol edin. Bebeğiniz terlemişse bir battaniyeyi üzerinden alın. Eğer üşümüşse üzerine bir battaniye daha örtün. Bebeğinizin yattığı odadaki sıcaklık yaklaşık 18 derece olmalıdır.

Kucağa alınmak istiyorum
Bebeğiniz bazen sadece kucağa alınmak istediğinden ağlar. Endişelenmeyin, ilk aylarda bebeğinizi sıkça kucağınıza alarak ,,şımartmanız" gerekmez. "Ana kucağı" (taşıma bezi) sayesinde bebeğinizi her zaman yanınızda taşıyabilirsiniz. Böylelikle başka işleri de halledebilmeniz için elleriniz serbest kalır.

Sakinliğe ihtiyacım var
Yeni doğmuş bir bebek için birden fazla olayın gerçekleşmesi ona fazla gelebilir. Bu durumdaki ağlaması ,,yeter" anlamına gelmektedir. Bebeğinizi sakin ve sessiz bir yere yatırdığınız taktirde kısa bir süre sonra uyuyacaktır.

Hastayım
Hasta olan bir bebek diğer zamanlardakinden farklı bir şekilde ağlar. Bu durumdaki ses daha yüksek ve acil bir ağlama sesidir. Herhangi bir şeyin yolunda olmadığı hissine kapıldığınız an doktorunuzu veya ebenizi arayın. Bebeğiniz ağlamadan dolayı nefes alma zorluğu çekiyorsa, ağlamaya kusma, ishal veya kabızlık eşlik ediyorsa muhakkak doktorunuzu aramalısınız.

Bir şeylere ihtiyacım var ama ne olduğunu bilmiyorum
Birçok bebeğin sürekli ağladığı dönemler olur ve buna da bazen kolik (gaz sancısı) denir. Gaz sancısının üstesinden gelmek zor olabilir ve patentli bir ilacı yoktur. Ancak bu durumun 3 aydan fazla sürmediğini bilmek sizi rahatlatabilir.


Daha başka ne yapabilirim?

Teselli olarak deneyebileceğiniz bazı öneriler
Bebeğinizi bir battaniye veya örtüye sarın ve kucağınıza alın
Yeni doğmuş bebeklerin birçoğu anne karnında hissettikleri himaye ve güvence altında olma duygusunu sever. Dolayısıyla bebeğinizi bir battaniyeye sarmayı veya hoşuna gidip gitmeyeceğini görmek için taşınabilir bir örtünün içerisine koymayı deneyebilirsiniz.

Arka plandan gelen sesler
Bebeğiniz anne rahmindeyken kalp atışlarınızı sürekli olarak duyabiliyordu. Kısık sesle çalacağınız müzik veya söyleyeceğiniz bir ninni ve hatta arka planda yer alan bir çamaşır makinası veya elektrik süpürgesi sesi dahi bebeğinizi rahatlatabilir ve uykuya dalmasını sağlayabilir.

Bebeğin sallanması
Çoğu bebekler kucakta veya onunla birlikte oturacağınız bir sallanan sandalyede sallanmaktan çok hoşlanabilirler. Özel olarak imal edilmiş bebek salıncakları bebekleri sakinleştirebilir, bazı bebekler ise arabada derhal uykuya dalarlar.

Bebeğinize masaj yapmayı deneyin
Masaj bebeğinizin sakinleşmesini sağlayabilir. 3 aylık gaz sancıları (kolikler) çeken bebekler bazen karınları yumuşak bir şekilde ovulduğu zaman rahatlayabilir. Bebeğinize yardımcı olabilmiş olma hisse belki de sizin de kendinizi daha hissetmenize yardımcı olacaktır.

Emmesi için ağzına bir şeyler verin
Yeni doğmuş bazı bebeklerin içgüdüsel olarak emme ihtiyacı vardır. Örneğin emzik, parmak (temiz) veya bir başparmağı emmek onlara büyük keyif verir. Bir şeyleri emmek bebeğinizin kalp atışlarını da düzenler, midesini rahatlatır ve bebeğinizi sakinleştirir.

Kendinizden çok fazla şey beklemeyin
Nerdeyse durmadan ağlayan bir bebek kendisine zarar vermez ama ebeveynler stres altına girebilir. Bebeğinizi sakinleştirebilecek her şeyi yaptıktan sonra hala ağlamaya devam ediyorsa artık kendinizi düşünme vakti gelmiş demektir.

• Derin nefes alın

• Bebeğinizi kısa bir süre için ağlayabileceği güvenli ve duymayacağınız bir yere yatırın.

• Bir arkadaşınızı veya akrabanızı arayın ve en azından belirli bir süre sizin yerinize bebeğe bakmasını rica edin.

• Diğer ebeveynlerin sorunları hakkında konuşabileceğiniz yardımlaşma grup terapileri ile ilgili olarak doktorunuzla görüşün.

• Bebeğinizin her gün yeni bir şeyler öğrendiğini ve size kendisini daha iyi ifade edebileceğini unutmayın. Bu ağlama dönemi elbet sona erecektir

36
Din Bilgisi / Ramazan Hikayeleri 2
02 Ağustos , 2011, 23:40:07
Mecusi'yi Ramazana Hürmet Affediyor



Bir Ramazan günü idi. Müslüman mahallesinde oturmakta olan ateşe tapan bir Mecusi'nin küçük çocuğu Müslümanların arasında ekmek yiyordu. Hemen babası çocuğun bu halini fark etti:



-Oğlum Müslümanların arasında yemek yenir mi onlar bu günlerde oruç tutarlar onlarca muhterem günlerdir, diyerek çocuğu azarlayıp eve gönderdi.


Her faninin başına gelen ölüm O'nu da alıp götürdü ölümünden sonra şehirde bulunan bir Allah dostlarından birçoğu Mecusi'yi rüyalarında cennet'te gördüler. Halbuki hayatında Allah diye ateşe ibadet eden bir kimsenin, cennete girmesi adli ilahiye mugayirdi.


-Nasıl oldu da bu nimete eriştin! Biz seni imansız bilirdik. Hatta öldüğünde cenazen namazını bile kılmadık. Dediklerinde O şu cevabı verdi.


-Evet! Doğru söylüyorsunuz. Ben Mecusi idim. Fakat bir gün küçük oğlum Müslüman mahallesinde, onlar oruçlu olduğu halde ekmek yiyordu. Ben çocuğun onların gözleri önünde ekmek yemesine müsaade etmedim. Müslümanların hürmet ettiği bir şeye bende hürmet ettiğim için Cenabı-ı Allah benim ruhumu bir Müslüman olarak aldı. Ölüm anında başıma biri geldi. Bana "Eşhedü enla ilahe illalah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resuıühu." dedirtti ve ondan sonra ruhumu teslim ettim, o sebepten bu gördüğünüz mükafata kavuştum, dedi.


Hikayenin işaret ettiği nokta şudur. Bir Mecusi Ramazan ayına gösterdiği hürmetten dolayı imanın tadını alırsa, inanarak oruç tutan ve dilini dudağını bağlaması, şehevati nefsaniyeyi gemleyen bir mümin ve Ramazan ayına hürmet edenin durumu nasılolacaktır, Siz düşünün.


Kaynak: Orucu Yaşayanlar, Salih Büte, Kayıhan Yayınları, 2007


Sabrın Zirvesi



Allah Dostlarından Hazreti Rabia Hayatını ibadete adayan bu yolda evlenmeyi dahi düşünmeyen yüce kametin hayatında orucun yeri bambaşkaydı. Sık sık nafile oruç tutardı bir defasında yiyecek bir şey bulamadı sekiz gün böyle geçmişti ve yiyecek bir iftarlık kuru bir ekmeği bile yoktu. Açlık iyice şiddetlenmiş ve kendi kendine acaba nefsime zulüm mü ediyorum diye düşünürken derken kapı çalınır. Komşusu bir tabak yemek getirmiştir.Ortalık karanlıktır. Onu alıp yere koyar. Işık aramaya gider. Işığı yakınca kedinin yemeği döktüğünü görür. Ne yapayım bari iftarı su ile açayım diye düşünür. Bu sırada ışık söner ve bardağı alıp su içecekken bardak düşüp kırılır. Elini açar:

-Ya Rabbi! Bu zavallı kulunu deniyorsun, fakat acizliğimden sabredemiyorum. Diyerek bir ah çeker. Bu sırada gaybden şöyle bir ses duyulur:

-Ey Rabia! İstersen dünya nimetlerini üstüne saçayım. İstersen üzerindeki dertleri kaldırayım. Fakat bu dertler ile nimetler bir arada bulunmaz.

Bu sözü işitince Hazreti Rabia:

-Ya Rabbi beni kendin ile meşgul eyle ve senden alıkoyacak işlere bulaştırma diye dua eder.


37
Din Bilgisi / Ramazan Hikayeleri
02 Ağustos , 2011, 23:34:10
Ayeti Kerimenin İndirdiği İftar 


Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin küçük yaşta hastalanırlar. Hz. Ali ile Hz. Fatıma çocuklar iyi olunca, ikisi de oruç tutar. Birinci gün, iftar için hazırladıkları yemeği, o esnada kapılarına gelen yetimlere vererek, iftar etmeden, ikinci günün orucuna başlarlar. O  akşam iftarlığını da, yine o saatte kapıya gelip, (Allah için bir şey verin!) diyen fakir ve miskinlere verdiler. O gece de, iftar etmeden, üçüncü günün orucuna başladılar. O akşam dahi, kapılarına gelen esirleri boş çevirmemek için iftarlıklarını bunlara verdiler.


Bunun üzerine, Ayet-i Kerime indi. Ayet-i Kerimenin Meal-i Alisi şöyledir:


"Bunlar, adaklarını yerine getirdiler. Uzun ve sürekli olan kıyamet gününden korktukları için, çok sevdikleri ve canlarının istediği yemekleri miskin, yetim ve esirlere verdiler. Biz bunları, Allahu Teala'nın rızası için yitirdik. Sizden karşılık olarak bir teşekkür, bir şey beklemedik, bir şey istemeyiz dediler.  Bunun için, Cenab-ı Hak, onlara Şarab-ı Tahur içirdi."
(İnsan, 7-9, 21)


Kaynak: Orucu Yaşayanlar, Salih Büte, Kayıhan Yayınları, 2007


Beşikte Oruç


Abdulkadir Geylani Hazretleri, henüz iki-üç aylıkken görülen kerametlerini annesi söyle anlatır:


"Oğlum henüz birkaç aylıktı. Mübarek Ramazan ayı geldi. Birinci gün şafak söktükten güneş batıncaya kadar bütün gün hiç süt emmedi. İkinci gün de ayni durum tekrar edince anladım ki Abdulkadir oruç tutuyor.



İkinci sene Şaban ayının sonuna doğru hava fazla bulutlu olduğu için halk Ay'ı göremedi. Ramazanın başlama tarihini tespit edemediler. Abdulkadir'in bu meziyetini bilenler hemen annesinin yanına gidip onun süt emip emmediğini sordular. Gerçekten o gün Abdulkadir şafaktan beri süt emmemişti. Daha sonra o günün ramazanın birinci günü olduğu anlaşıldı.

Beşikteyken oruç tuttuğunu şu beyit ile dile getirir.

"Başlangıcım şöyleydi, dillerde söylenirdi.
Beşikteyken oruçtum, bunu herkes bilirdi.

Allah ona ayağını veli kullarımın omuzlarına koy derken sebebi bu olsa gerek ...

Kaynak: Orucu Yaşayanlar, Salih Büte, Kayıhan Yayınları, 2007


Cehennem Korkusu ve Sıcak Günde Oruç


Haccac ve adamları Mekke ile Medine arasında yolculuk ya­parken bir suyun başında mola verdiler.

Sofra kurulunca; Haccac etrafa bakın fakir birisi varsa getirin beraber yiyelim dedi. Hizmetçiler yakınlarda üzerinde bir hırka olan birini gördüler. Onu uyandırıp; Seni Haccac çağırıyor, dedi­ler ve adamı Haccac'ın yanına götürdüler.

Haccac:

-Gel beraber yemek yiyelim, dedi.

Adam yemem diyerek Haccac'ın teklifini reddetti cevaba şaşıran Haccac sebebini sorunca:

-Beni senin sofrandan daha iyi. bir yere çağırdılar.

-Nereye çağırdılar? Deyince adam:

-Allah'ın misafirliğine çağırdılar. Ben oruç tutuyorum deyince,

Haccac böyle sıcak günde oruç mu tutuyorsun? Deyince adam şöyle cevap verdi:

-Evet, bu sıcak günde oruç tutuyorum ki kıyamet gününün sıcaklığından kurtulayım, dedi.


Ebubekir (r.a.) Oruç Açıyor


Hazreti Ebubekir kavurucu bir yaz günü oruç tutmuş ve akşam iftar sofrasında sadece bir tas soğuk su vardır İftar vakti gelince soğuk su ile orucu nu açmak için bardağı ağzına götürdü. Fakat bardağı ağzına götürmesiyle bırakması bir oldu. Ve hıçkırıklara boğuldu bir oldu. Yanındakiler Hz. Ebubekir'in bu haline bir anlam vermediler. Hz. Ebubekir kendine gelince neden bir anda hıçkırıklara büründüğünü sordular.

Hz. Ebubekir şöyle cevap verdi:

Bir gün Allah Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile otururken eliyle hareketler yapıyordu. Sanki karşısında birisi varmış gibi ona git diyordu sordum.

-Ya Resullailah elini iter gibi hareket yapıyordunuz? Diye sordum.

Şöyle cevap verdi;

Dünya yanıma geldi kendini bana kabul ettirmek istedi, git dedim kendini bana kabul ettiremezsin dedim.

-Yeminler olsun sana, sen benden kaçıp kurtulsan senden sonrakiler benden kurtulamayacaklar kendimi onlara kabul ettiririm.

Hazreti Ebubekir:

-Bende bu soğuk suyu içerken dünyayı kabul edenlerden mi oldum diye ağladım.

O soğuk su içerken bunu düşünüyorsa biz soframıza inip kalkan yemekler için ne demeliyiz? Dünyanın kullarıyız dersek doğru olur mu?

Kaynak: Orucu Yaşayanlar, Salih Büte, Kayıhan Yayınları, 2007


Gıybet Dinledim Orucum Bozuldu


Allah dostlarının orucu akşama kadar sadece aç kalmak de­ğildir. Onlar orucu kendini değil haram ve mekruhlara onlar kendini şüpheli olan şeylere karşı bile kendini kapatmaktır. Onla­rın derdi sadece akşama kadar aç kalmak değil, tuttukları oruçla Rıza-i ilahiye kavuşmaktır. Onlar için yılın her ayı ramazan ayı gibi yaşıyorlardı. Sürekli oruç tutardı.


Bir gün oruçlu iken yanın­da Hindistan sultanı çekiştirilip, gıybeti yapılınca;

Dıhlevi hazretleri;

"Eyvah orucum bozuldu" dedi.

Yanındakiler; "ama efendim gıybet yapan siz değildiniz" de­yince;

"Gıybeti yapan da dinleyende ortaktır." hadisi şerifi ile karşı­lık verdi.


38
yeni doğmuş bebeğin güncesi
Benim çok hoşuma gitti sizlerlede paylaşmak istedim..Umarım sizde begenirsiniz..


1. gün
böylesi kötü bir başlangıç beklemiyordum.
oha hortumumu bile kesmişler! meme diye, süt diye birşey varmış.
nerden nasıl bulunur bu ya?
hayattan daha 1. günden soğutacaklar beni.

2. gün
meme buldum ama bundan süt gelmiyor, emiyorum allah emiyorum, tık
yok, süt başka yerde mi? neyse biraz daha emdim geldi, fazla
abanınca meme
sahibi kişilik bağırdı, ne bağrıyosun açım ben! çok yalnızım be
sözlük.
hayır bişi değil
içerdeyken de yalnızdım ama yediğim önümde yemediğim arkamdaydı en
azından,
bak yine aklıma
geldi, hortumu bile kestiler yaa!
uykum geldi yine. zzzzz!

3. gün
memeyi sevdim, bu dünyadaki tek dostlarım bu iki meme. iyi ki
varsınız.


4. gün
bugün bir sürü olaylar oldu, gürültü yaptılar, başka biryerlere
gittik galiba. memeden ayrılınca
bağrıyorum geri geliyor, sonra uyuyorum,
uyanıyorum bir bakıyorum meme yok, neyse ama tekrar bağrınca geri
geliyor
nasılsa. sıçmak da zevkliymiş be, eskiden yapamıyordum.

5. gün
bugün 15 kez kaka yaptım, rekorumu geliştirmeliyim. dikkat ettim
de her yaptığımda temizliyorlar, bunu sevdim. dikkatimi çeken bir
noktada
şu ki, amma koca kafalıyım be arkadaş, ağır mı ağır tutamıyorum
şerefsizim, pat o yana, pat bu yana, dikkat etseler bari de
çatlatmasak
daha ilk günden.

6. gün
avucuma ne verseler hemen tutuyorum, tik gibi birşey, maalesef
farkettiler, herkes parmağını veriyor avucuma, mecburen
tutuyorum, alemin maymunu oldum iyi mi?
bu arada ne çok uyuyorum ya arkadaş, atamadım şu yorgunluğu, daha
çok süt içeyim en iyisi. hayır içtikçe de yoruluyorum o da ayrı,
nerde o
eski günler, hortumdan geliyordu ne güzel, şimdi
em allah em, bak yine
aklıma geldi, şerefsizler kesti hortumu yaa.

7. gün
bugün solaryuma girdim, sarılık mı ne ondanmış. yine uykum geldi.

8. gün
biraz daha iyi hissetim kendimi, daha çok süt içiyorum artık.
kaka yapma işini de tam alt açma anına denk getiriyorum ki etraf
pislensin, eziyet olsun. naapayım ama alt açıkken daha rahat
roketleyebiliyorum. kaka yaparken başka birşey daha yapıyorum
galiba,
anlamaya çalışacağım bakalım.

9. gün
çok fena hıçkırık tutuyor, geçsin diye nefesimi tutayım dedim onu
da beceremedim, neyse ki süt içince geçiyor. bu süt her derde
devaymış,
bugün bunu gördüm.

10. gün
sütten başka birşeyler verdiler, var ya, yeter artık be, tam
alışıyordum yine dayadılar başka birşey, hayret bişi ya,
vitaminmiyiş
neymiş.
bu arada memelerin arasından dün gördüğüm lavuk
gündüzleri
piyasada yok akşamları geliyor sadece, hadi bakalım hayırlısı.

11.gün
al işte, başladı yine bir arıza. sütten sonra çok feci karnım
ağrıyor, böyle gaz gibi bişi, eğilip bükülüyorum, binbir şekile
giriyorum
çıkaracağım diye. sırtımı falan sıvazlayın bari be kardeşim.

12. gün
bütün gün gazdan kıvrandım arkadaş ya, bela oldu başıma,
yaygarayı bastım ben de. uyutmadım, diktim bunları da hazır asker.
sonra
bir saldım ki evlere şenlik, akabinde uyudum hemen gerisini
hatırlamıyorum

13. gün
annemin suratına sıçtım. tamam utandım biraz da insan bebeği
götünden öper mi yaa. ayıp oldu di mi? naapıyım abi, neyse fazla
kızmadı
herhalde.

14. gün
anneme kırmızı renkli birşeyler içiriyorlar, o zaman süt daha bi
randımanlı oluyor sanki, böyle tadı da hoşuma gidiyor, şu memelere
bir
rating aleti
taksalar da hangisini sevip hangisini sevmediğimi
söyleyebilsem.

15. gün
topuktan kan alıp duruyorlar, metin olayım çok ağlamayayım
diyorum ama canım yandı be arkadaş, hayır ondan sonra da hemen süt
verince
sakinliyorum, kızgınlığım geçiyor, ağız tadıyla asabiyet
yaptırmıyorlar,
şu memelere karşı biraz daha dikbaşlı durabilsem.

16. gün
şu memeleri çok sevdiğimi bir kez daha anladım, çok seviyorum
onları, onlardan ayrılınca içimi bir huzursuzluk kaplıyor, en iyisi
onlardan uzaklaştığım anda yaygarayı basayım ben. bugün benden biraz
büyük
biri geldi yanıma, sevme amaçlı olsa gerek bir geçirdi başım dönüyo
hala.
sonradan öğrendim kuzenmiş, neyse yazdım kenara intikam alınacak.

17. gün
etrafı daha net seçer oldum, ama el ve ayak koordinasyonu hala
zayıf, memeyi kavrayabiliyorum ancak. bir de bu eller ve ayaklar
bana mı
ait tam olarak emin değilim, sallıyorum öyle, zevkli birşey. yüze ve
gözlere dikkat etmem lazım ama, tırnaklar tehlikeli. diğer yandan
annem
bugün onları kesmeye çalıştı ama huysuzluk ettim, etmeseydim daha
iyi
olacaktı galiba, bak çizdik tam gözün altını yine.

18. gün
elime torbalar
taktılar, kafaya çarpınca artık acıtmıyor, yara
bere de yapmıyor. sanırım onlar da beni seviyor, iyiliğimi
düşünüyorlar.
aslında hala çıktığım yeri özlüyorum, geri girme imkanım olmaz mı
acaba?

19.gun
nihayet o adamin neden eve sadece ak$amlari geldigini anladim
megerse bana ve anneme bakmak icin gunduz cali$iyomu$..
aferin gozume girdi $imdi bak!..

20. gün
tabii ya, annemin karnındayken de duyuyordum o adamın sesini sık
sık.
ona da ilgi alaka gösterdim, bağırdığımda bazen o alıyor beni
kucağına, meme vardır diye saldırdım ama vermedi. bir ara meme
açıkken
kıstırdım ama emme olayından bir randıman alabilmiş değilim, meme
yüzeyi
bayağı bir farklı.


39
Tecrübeli annişler bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken ne kullanıyorsunuz??? Granül sabunlar mı yoksa sıvı bebek için deterjanlar mı? Birde ek gıdalara geçince bebek deterjanları yada sabunlar yetersiz kalıyormuş? Bilgilerinizi biz tecrübesiz annalerle payşabilir misiniz?
40
Din Bilgisi / ANNEDEN BEBEĞİNE DUALAR
20 Haziran , 2011, 08:58:14
RABBiM

Sevginin ışığı çocuğumun üzerinde parlasın.

Bütün hastalıklardan ve zararlardan koru onu..

Küçük ruhunda gülücükler yeşert ve rahmetinle onu rahatlat ki huzurlu uyusun..
O,benimle konuşmak için çok küçük,isteklerini ve cilvelerini insan sözlerine çevirmek çok zor.

Ama senin için,onun küçük sesleri birer duadır biliyorum.

Ağlamasıyla senden yardım istiyor ve merhametin için ağlıyor.

Küçük bir çocuk olmasına rağmen senin yollarını öğrenmesini sağla.

Büyüdüğünde senin sevgin yolunda,senin sözünün rehberliğinde yürüsün.

Ona hayırlı bir ömür nasip et.

Ve yaşlılık çağına geldiğinde sonsuz sevgi ve merhametinin bilincinde,emin bir sevinçle ölsün.

Senden onun zengin veya ünlü olmasını istemiyorum.

Ama seni severek,gerçek tevazu ile insanlara hizmet ederek,dua ile yaşamasını senden istiyorum

Onu sev Rabbim..Ona gülümse...