Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - cirakmerve

1
Alıntı yapılan: fıstık - 15 Kasım , 2012, 10:15:56
Alıntı yapılan: ßăʟßöƈεğἶ - 12 Kasım , 2012, 18:23:10
Evde ne varsa, biz neyi yiyorsak oğluma da onu yedirdim..

Öyle her şeyi katip bulamaç yapıp yedirmedim  :igrenc:

Kız çocuğun dişleri yokken nasıl yedirdin lokma lokma  :icon_scratch:

bence çocuğun iştahıyla alakalı bir şey. benim oğlum şimdi 6 ay 10 günlük. yaklaşık 1 aydır kahvaltıda oğluma lokma lokma yediriyorum. hatta ezerek verdiğim hiç bi şeyi istemiyo. iştahlı da bi bebek nasıl yapıyo anlamıyorum ama çiğniyo. hatta eline ekmek alıp kemire kemire yiyo. gerçi çoğunu yere döküyo ama) hiç ona özel yemek hazırlamak için uğraşmadım bugüne kadar.
2
cnım benim de başlarda sütüm çok azdı. oğlum ağzına sütün bol gelmesini istediği için 15 gün neredeyse hiç emmedi. bi kere sütün artması için öncelikle bebeğin emmesini sağlamalısın. eğer karnı çok açsa emmez. biraz mama verip karnını doyurduktan yarım saat sonra emzirmeyi deneyebilirsin. tokken daha rahat emiyor. bi de ben oğlumu kandırarak emzirdim. şöyle ki bi göğsümden biraz süt sağdım bi bardağa koydum. sonra bebeği diğer göğsüme tuttum. o memeye yaklaştığında sağdığım sütü göğsümün üzerinden ucuna doğru kaşıkla akıtıyordum. süt ağzına bol gelince emmeye başlıyordu. bıraktıkça aynı işlemi tekrar ettim çok işe yaradı. 1 aydan sonra hiç mama vermedim tamamen emmeye geçti. bir de internette okuduğum yazılarda ortak bir nokta beni çok cesaretlendirdi. "her annede bebeğine yetecek kadar süt bulunur." bu yüzden sakın ümitsizliğe kapılma sütün artana kadar bebeğin emene kadar devam.
3
abboow. sanırım benim oğlum standartların "biraz" üzerinde. 4 buçuk kilo doğmuştu. şimdi 3 aylık 9200 gr 72 cm oldu. şişko :nazar:
4
canım benim oğlum da 2 buçuk aylık. ilk 1 ay mama ve anne sütü beraber verdim. benimki de 700 gr almıştı. 1. ay biter bitmez mamayı kestim. aynen dediğin gibi oğlum göğsümde süt birikmeden emiyor. süt bitince ağlamaya başlıyordu. sütümün yetmediğini düşünüp üzüldüm ben de ama inat ettim mama vermedim. 2. ay baktım 1800 gr almış korkun olmasın yani yetiyordur sütün
5
yahu dışarı çıkmadan dayanılır mı onca zaman? oğlum ilk 10 gününü mecbur dışarılarda geçirdi. hastaneye git gel yaptık sarılık olduğundan. 19 günlük olana kadar o çıkmadı ama ben bi kaç defa alışverişe çıktım. tam 19 günlükken de (yani kayınvalidemin bizden gidişinin ertesi günü) yürüyüşe çıktık maaile. o günden beri de neredeyse her gün akşama yakın çıkarız. bir zararını da görmedim.
6
selamlar. oğlum daha 10 günlük. doğduğu andan itibaren memeyi istemmedi.biraz da sütümün az olması bunda etkili. 4. günden itibaren çeşitli yollar denedim alışır gibi oldu sütüm de arttı. tam rahatladık derken oğlum sarılık oldu 2 gün hastanede yattı. emziremedim. sütümü sağıp göndereyim dedim 1-2 seferden sonra üzüntüden sütüm kesildi gibi. şimdi evdeyiz. emmeyi tamamıyla reddediyor. sadece mamayla besliyorum. arada çok az da olsa anne sütü vermek istiyorum yoksa artık sütüm hiç gelmeyecek. bu konuda ne yapabilirim? oğlumu memeye nasıl alıştırabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.
7
kızlar ben yarın (yani doğum günümde) oğlumu kucağıma alıcam. dualarınızı eksik etmeyin.
8
kızlar ben yarın saat 12 civarı sezeryana giricem oğlumu alacam kucağıma inşallah. benii listeden çıkarabilirsiniz bol bol da dua edin olur mu?
9
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 10 Mayıs , 2012, 14:52:18
evet normal düşünüyorum da doktor sezeryan derse yapıcak birşey yokk hastanede kaldıgım sürede de her iki doğumu yapanıda gördüm normal iyiydi
ben de doktorun aksine normal istiyorum hatta sezeryandan da deli gibi kotkuyorum nedense. inşallah yolunda olur herşey.
10
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 10 Mayıs , 2012, 14:16:46
Benim ki de dönmüş baş aşağıda imiş yani ultrasonda ileride çıkıyorlar Maşallah kilosu da iyi imiş  :nazar: o zaman çatı muayenesine gerek yok dicem de dediğin gibi pazartesi herşeyi yapar ne olucagını da söyler  inşallah sağlıcakla güzel bir şekilde kucagına alırsın bize de burda söylersin
inşallah hepimiz sağlıcakla ve kolaylıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza. sen doğumu normal düşünüyodun diil mi?
11
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 10 Mayıs , 2012, 13:59:05
35. haftamda girdim ben nst ye nöbetçi doktorda demişti senin doktorun bu haftada seni nst ye mi sokuyor diye ama koydu bilmiyorum bende 37 hafta da yapılıyor diye biliyorum senin de şafak çok azalmış ultrasonda birşey görmedi ise gerek duymamıştır belki doktorun sen özele mi gidiyorsun devlete gidiyorum ben orda öle yaptılar yani  :dontknow:
özele gidiyorum ben. aslında bebeğin gelişimi de önde gidiyor. geçen hafta ultrasonda 40 haftalık çıktı oğlum. başı da kanala yerleşmiş dedi doktor ama ekstra bişi yapmadı yine de. aslında biraz sezeryan yapma niyetinde bebek büyük diye 3700 gr çıktı. belki ondan bakmamıştır bilmiyorum. pazartesi belli olacak işte durum.
12
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 10 Mayıs , 2012, 13:18:10
Alıntı yapılan: sweetrose25 - 10 Mayıs , 2012, 13:14:00
Alıntı yapılan: ahmetfatma - 08 Mayıs , 2012, 14:34:21
Alıntı yapılan: sweetrose25 - 08 Mayıs , 2012, 13:59:53
az kaldı inş oğluşuma kavuşmama :amin:

evet canım hazırlıklar bitti mi kendini nasıl hissediyorsun kontrol nasıl???

canım hazırlıklar tamamda bizim oğlan zamanında gelirmi bilmiyorum bugun doktora gittim sancı felan çıkmadı normal zamanında gelmezse doktor 10 gün daha bekleriz dedi nasıl olcak bilmiyorum sen naptın canım bu arada oğluşum 3,250 gram olmuş

Maşallah oğluşuna kilosu gayet iyi imiş :nazar:  ben 3 gün hastanede yattım nste mi begenmedi doktor yatırdı işte sonra çıkardı yarın kontrole gidicem ne dicek bilmiyorum hareket etmiyor nstye girince begenmiyorlar onuda anlamadım ben doğru düzgün birşey

kızlar siz nstye filan girmeye başlamışsınız çoktan. bende daha öle bişi yok. sadece normal ultrasonla bakıo doktorum. pazartesi yine kontrolümüz var çatı muayenesi yapacak ilk defa. acaba nstye filan da bakarmı ki.
13
Alıntı yapılan: serserim - 09 Mayıs , 2012, 12:14:31
KIZLAR ARANIZDA HAMİLELİK BOYUNCA İSTİFRA ETMEYEN VARMI BEN BU HAFTAYA KADAR ARADA MİDEM BULANDI AMA İSTİFRA ETMEDİM NORMALDEDE KOLAY KOLAY EDEMEM MERAK ETTİM BENİM GİBİ YAŞAYAN VARMI???? :ehi: :ehi: :ehi: :ehi:
canım herkes istifra edecek diye bişey yok ki. herkes çok farklı yaşar. bende hiç mide bulantısı bile olmadı. sadece 7. ayda üşütmemden kaynaklanan bulantılar oldu o kadar. ne güzel rahat geçiriyosun hamileliğini tadını çıkar.
14
Alıntı yapılan: saide_melek - 07 Mayıs , 2012, 18:02:19
Arkadaslarrrr ben dogumu yaptim saglik sihatli oglum su anda kucagimda kilosu 3.500 boyu 53 darisi bekliyen her kesin basinaaaaaa  :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt: :hieyt:
allah analı babalı  büyütsün inşallah. listemizden 1 kişi daha eksildi yani. sıra biz mi gelio ne...
15
bebeğin ilk harekketleri biraz bağırsak hareketine benziyo. ya da içeride balık yüzermiş gibi hissedersin. tekmesini görene kadar pek emin olamıyosun. ben 21. haftamda emin oldum hareket ettiğine.