Bebegimonline - Anne ve Bebekleri

YEMEK BÖLÜMÜ => Yemek Muhabbeti => Konuyu başlatan: masalım2010 - 08 Ekim , 2010, 10:29:13

Başlık: püff noktalarrr
Gönderen: masalım2010 - 08 Ekim , 2010, 10:29:13
Cevizlerin kabuklarını kolayca
açabilmek için cevizleri bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletebilirsiniz. Böylece içleri de
dağılmayacaktır.
Cevizin faydaları say say bitmiyor, bu sebeple hergün 2-3 adet ceviz tüketin. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok
yararlıdır. Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına
tavsiye edilir. Peki siz, cevizin hangi faydalarını biliyorsunuz?

Sıktıgınız Limonları Atmayın
Değersiz olarak gördügünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak esyalarinizi ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.
Limon Kabuklarını sofralarınızı ışıldatan kucuk mumlara çevirebilirsiniz...
Misafirlerinizi degisik tarzlarla şaşırtın
Limonu ikiye bölüp içini kullandıktan sonra temizleyin. Her bir limon icin 2 tane tealight mum kullanın. Birincisini kabuğun ortasina koyun, diğerini de eritip içine dökün. Mumu eritmek için eski kucuk işe yaramayan tava tarzinda malzeme kullanilmasi uygun olur.


Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler


Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız. İşe yarardığını koklayacaksınız...
Başlık: Ynt: püff noktalarrr
Gönderen: derbeder - 08 Ekim , 2010, 10:35:58
sirke kokuyu aliyordur eminim, ama sirkenin kendi kokusuda pek ic acici degil  :tongue3:
Başlık: Ynt: püff noktalarrr
Gönderen: masalım2010 - 08 Ekim , 2010, 10:40:36
 :laughing7: :laughing7: :laughing7: