28 Mart , 2024, 12:17:19

Haberler:

www.herseyibilen.co Durma! Merak ettiğin her konuda her soruyu sen de sor!


Aşçıanne'yle Bebek Beslenmesi ve Ek Gıdaya Geçiş

Başlatan ascianne, 16 Şubat , 2015, 23:44:22

« önceki - sonraki »

ascianne

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

Şimdi, oğluma pişirdiğim sağlıklı ve lezzetli ek gıdaları, ayrıntılı tarif ve bilgilendirici nitelikteki notları instagram ve facebook sayfamdaki takipçilerimle paylaşıyorum.

Bebeklerimizin beslenmesi konusunda, burada ve sosyal hesaplarımda tüm Aşçı Anne'ler dayanışma halinde, herkes birbirini en iyiye, en doğruya yönlendirme gayretinde çünkü bilgilerimizi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz, vakit kaybetmeden doğruya en kısa zamanda ulaşıyoruz.

Bebeklerimizin ek gıdaya geçişinde yaşadığı zorlukları, gelin hep birlikte aşmaya çalışalım...



Sizlerle bu başlık altında oğlum Barlas'a yaptığım yemeklerin tariflerinini ve faydalı olacağını düşündüğüm blog yazılarımı paylaşacağım.
Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.

ascianne

Mercimekli Toplar (+ 9ay)

Not: Bu mercimek topları, gerek minik oluşuyla, gerek yumuşak oluşuyla, gerek eğlenceli şekliyle bebeklere harika bir parmak besin alternatifi. Eğer bebeğiniz parmak besinlere geçtiyse, bu toplar mutlaka ilgisini çekecektir.

Malzemeler

2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Çeyrek soğan
8-10 yaprak maydanoz

Yapılışı

1. Mercimekler iki çay bardağı su ile minik tencerede haşlanır. Suyun miktarı köftenin kıvamının tutmadı için önemli. Mercimekler piştiğinde, tencerede az sulu bir şekilde kalmış olmalı. (Eğer sizin mercimekler pişince tencerenin dibi kuru kaldıysa az az su ilavesi yapın.)
2. Pişen ve hafif sulu kıvamda akşam mercimeklere, ince bulgur ilave edilir. Su çekilene kadar 3-4 dk daha pişirilir.
3. Bu karışım beklemeye alınarak, ayrı bir minik tencere veya tavada soğan ve sarımsak minik minik doğrandıktan sonra su ile sotelenir.
4. 15-20 dk kadar dinlenen mercimek ve bulgur karışımına, sotelenen soğan sarmısak, zeytinyağı, incecik kıyılmış maydanoz ilave edilir ve yoğurulur.
5. 1 cm'i geçmeyecek minicik toplar oluşturmak üzere elde yuvarlanarak şekil verilir. Bebişlere afiyetle yedirilir.

Kimyagerlikten, Aşçı Anneliğe yolculuğum, oğlumun ek gıdaya geçişi ile başladı. Hangi yiyeceği nasıl pişirerek daha sağlıklı ve lezzetli hale getiririm diye araştırıp düşünürken, kendime ait sayısız ve güzel tarifler çıktı ortaya önce bu tarifleri çevremdeki arkadaşlarımla paylaşmaya başladım daha sonra onların baskısına dayanamayıp sosyal hesaplardan da yaptığım tarifleri anlatmaya yöneldim.