Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - (A)yşe (D)eniz (A)da

1
Anne Olmak İstiyorum / kan testi negatif...
06 Eylül , 2014, 00:53:07
Merhaba kızlar bu ay tam yumurtlama zamanina denk gelen günlerde eşimle 2 kez kaçamak yaptik :) adetim 11 eylülde, bugün doktor kan testi istemişti gebeliğede bakilmasini istedim sonuç 0,100 adetime daha 6 gün var, yumurtlama günümün üzerinden 8 gün geçti... şimdi sorum 8 günlük gebelik kanda çıkarmi yoksa kesin hamile değilim mi demeliyim...
2
Diyet / dukan diyeti günlüğüm
22 Aralık , 2012, 12:38:42
Ben hamilelikte ve sonrasında baya bi kilo aldım artık rahatsız olmaya başlamıştım okulda öğretmen arkadaşlarımda dukan diyeti furyası vardı uzun zamandır hiç dikkatimi vermemiştim onlara... sonra bi araştırayım dedim kitap almakla başladım işe mantığını öğrenince ve internette sonuçlarını paylaşanları görünce fena gaza geldim bir azimle başladım.

17 aralık 79.300 kg la atak evresine başladım
22 aralık 76.400 kg la atak evresinin son günündeyim :hello2: :hello2: :hello2:

aranızda yapan varsa bilgi alışverişinde bulunabiliriz  :hieyt: :hieyt: :hieyt:
3
Merhaba kızlar bebeğim benim sütümle doymuyor sanırım aylık kontrollerimizde hep 700 gr almış oluyoruz, doktorumuz yetersiz buluyor bir ay daha bekleyelim olmazsa mamaya başlarız dedi. Sütüm artsın diye yapmadığım şey kalmadı ve bebeğimde çok ağlamaya başladı. Artık çok üzüluyorum karar verdim ek olarak mamaya başlayacağım ama şimdi sorunum HANGI MAMA? doktorumuz Aptamil önerdi ama çok olumsuz şey duydum hakkında... Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Sizce hangi mamayı kullanmalıyım?
4
Kızlar ne yapacağımı şaşırdım 15 gün önce 396 şekerle komaya girmek üzereyken acilen tıp fakültesine yattım insülin tedavisine başlandı ve ve şekerim kontrol altına alındı. tam rahatladım kurtuldum derken yapılan tetkikler sonucu karaciğer enzimlerim normalin çok üzerinde çıktı ,sebebi hepatit olabilir dediler tetkikler negatif çıktı, hormon testleri yaptılar onlarda negatif çıktı hiçbir sonuç alamadan cumartesi günü taburcu oldum. şekerden dolayı doktorum normal doğum yapamazsın diyor, karaciğer enzimlerini takip eden gastroentroloji doktoru bu değerlerle sezeryan olamazsın diyor ne yapacağımı şaşırdım. karaciğer enzimleri ile ilgili sorun yaşayan varmı aranızda bu değerler düşermi ilaç tadavisine başladık ama çok korkuyorum. yarın tetkik yapılacak gözüme uyku girmiyor ne olur bana dua edin... :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2: :crybaby2:
5
Kızlar yaklaşık 2 haftadır çok büyük sıkıntı çekiyorum. ellerim çok kötü uyuşuyor son 2-3 gündür uyuşmayla birlikte sızlama ve dayanılmayacak bir ağrıda var bir saniye bile geçmiyor. ellerim felç olmuş durumda hiçbirşey tutamıyorum. doktoruma sordum yapılabilecek birşey yok dedi. böyle birşey yaşayan varmı? doğuma kadar sürecekmi bu nasıl dayanırım :cildir: :cildir: :cildir: :cildir: yaşayan varsa ne kadar sürüyor veya bu ağrıları hafifletmek için ne yapabilirim yardım edin :amin: :amin: :amin: :amin: :amin:
6
Hamile Günlüğü / Kızıma
29 Şubat , 2012, 20:20:52
Ne kadar uzaktı bana anne olma duygusu, hep erteleme niyetindeydim, planlarım arasında en son sıraya koymuştum seni... önce babanla kurduğumuz dünyaya adapte olmaya çalışacak, tamamen hayatımı düzene koyduğum ve kendimi hazır hissettiğim anda gelmeni bekleyecektim...
     Bilemedim kızım senin için yaptığım bütün planlardan vazgeçebileceğimi, senin varlığını hissettiğim anda hayatımın nasıl bir anlam kazanacağını, annemin "Anne olunca beni anlarsın" cümlesine 28 yıl sonra nasıl bir anlam yükleyeceğimi hiç düşünemedim...
     Aylarca yolunu gözledim sonra... gelmediğin her ay hayal kırıklığı yaşadım, ama hep bekledim biliyordum geleceğini... Veee hayatımın en anlamlı, en şaşkın, en mutlu günü 6 Ekim 2011, varlığını öğrendiğim gün değişti hayatım. Sen küçücük bir kan pıhtısı bir anda gelip hayatımın merkezi oluvermiştin :love7: :love7: seninle hergün bende büyüdüm, bildiğim bütün herşeyi unutup bildiğim en büyük gerçek sen oldun, hergüne seninle uyanıp hergünü seninle bitiriyorum güzel kızım... Benim hayattaki en büyük mucizem hayatıma hoşgeldin... şimdi sana kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum... Çabuk gel kızım, sağlıkla gel inşallah

     
7
Kızlar merhaba doktorum bana 50  gr lık şeker yüklemesi yapmıştı.Sonuç sınırın baya bi üzerinde çıktı, cumartesi günü 100 gr lık yükleme yapılacacak ve muhtemelen ondada sonuç değişmeyecek bizde şeker hastalığı ırsi... Doktorum biraz endişeli görünüyordu sorun olurmu diye sordum, diğer sonuçları görelim ona göre konuşuruz dedi... :icon_scratch: :icon_scratch: bende çok endişelendim bir sorun olurmu, gebelik şekeri çıkan varmı aranızda??? çıkarsa ne gibi sorunlar yaşayabilirim, neler yapmam gerekir???
8
Doğum / Eskişehir'li olan arkadaşlar!!!
09 Aralık , 2011, 09:56:59
Merhaba arkadaşlar aranızda Eskişehir'li olanlar ve Eskişehirde doğum yapanlar varmı? Ben özel Ümit Hastanesinde yapacağım doğumu doktorum o hastanede acaba bilgisi olan varmı? Nasıl bir hastane????
9
Selam kızlar benim 13. haftanın sonunda 2 li taramam var. Doktor ense kalınlığını ölçerken cinsiyetini de öğrenebilirmiyim ki... sizler ortalama olarak ne zaman öğrendiniz ??? Çok merak ediyorum :k06: :k06: :k06: :k06:
10
Merhaba arkadaşlar. Bu ay ovulasyon testi ile garantilemek istedim yumurtlama günümü. Hesaplarıma göre 24 eylül ovulasyon günümdü ve ben 21 eylülde testi yapmaya başladım ilk 3 gün  tek çizgi dışında silikte olsa hiç çizgi belirmedi 4. gün yani 24 eylüldeki testte aşağıdaki resimdeki sonuç çıktı biz eşimle birlikte olduk o gün sonra birgün ara verip devam etti:), ben sonraki gün kalan testide yaptım sadece tek çizgi belirdi yine. şimdi bu testleri yorumlamak gibi bir deneyimim hiç olmadı bu nedenle bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. :flowers: son olarak bu testin sonucuna göre eğer yumurtlama olayı gerçekleşti ise çatlama olayı da aynı gün mü gerçekleşiyor?  :icon_scratch:
11
Anne Olmak İstiyorum / HAMİLEMİYİM Kİ!!!
07 Eylül , 2011, 19:34:33
öncelikle merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum... 1 yıllık evliyim bir bebeğim olsun çok istiyorum yaklaşık 2 aydır korunmuyoruz 21 ağustosta son adetimi oldum ve ovulasyon döneminde ilişkiye girdim ve şuanda belimde yoğun bir ağrı var, göğüslerime dokunamayacak durumdayım, kasıklarımda hafif ağrı, kremsi beyaz hafif akıntım var ve geceleri resmen ateş basıyor. gebeliğin ilk zamanları böyle belirtiler yaşanırmı... son birkaç gündür resmen bu duruma kilitlendim başka hiçbirşey düşünemiyorum... çok istiyorum diye psikolojik olarak bunları yaşama olasılığımda var:((( SANIRIM BİRAZDA DESTEĞE İHTİYACIM VAR