(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte.jpg)
Malzemeleri:
Köftesi için:
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 500-600 gr. kıyma
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 1 kahve fincanı pirinç
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 1 yumurta
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 1 tane kuru soğan
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 1 er çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz, nane
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 4 tane iri patates
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) 3-4 tane rende domates
(http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta.gif) tereyağ
Yapılışı:
Pirinçler yıkanır süzülür. Kıymanın içerisine pirinç, rendelenmiş kuru soğan 1 yumurta, tuz, karabiber, kimyon, nane konularak köfte yoğurulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlak köfteler hazırlanır.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağ konularak köfteler arkalı önlü biraz kızartılır. Her kızartma partisinde 1 çay kaşığı tereyağ eklenir.
Tencereye doğradığımız ve dilimlediğimiz patatesler önce dizilir
Daha sonra kızarttığımız köfteler patateslerin üzerine dizilir.
En üstede rendelenmiş domatesler ve küçük parçalar halinde tereyağ eklenir. 1 su bardağı su konur. Kapağı kapatılır. Önce biraz harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte1.jpg)
(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte2.jpg)
(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte3.jpg)
(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte4.jpg)
(http://img.blogcu.com/uploads/BilgeCiftci_SahandaKofte5.jpg)[/b]