MALZEMELER
:hungry:
YARIM PAKET MARGARİN
2 YUMURTA
1KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
ÜZERİ İÇİN:
İRMİK
ŞİRESİ İÇİN:
3 SU BARDAĞI ŞEKER
4,5 SU BARDAĞI SU
HAZIRLANIŞI:
HEPSİNİ YOĞUR.HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP İKİ PARMAK KALINLIĞINDA VE UZUNLUĞUNDA YANİ BAKLAVA DİLİM GİBİ ŞEKİL VER...
SONRA HER TARAFINI İRMİĞE BULA.TEPSİYE DİZ.
TEPSİYİ YAĞLAMAYA GEREK YOK.
HEPSİNİ BÖYLE YAPTIKTAN SONRA FIRINA VER.
O PİŞERKEN ŞİREYİ HAZIRLA.
HAMUR PİŞTİKTEN SONRA ŞİRESİNİ ÜZERİNDE GEZDİR.
NOTLAR
*TARİFİM BAYA ÇOK OLUYO BELİRTEYİM.
*HAMUR YANMAYACAK ŞEKİLDE KIZARMASI LAZIM.
*ŞİRESİNİ DÖKTÜKTEN SONRA HAVA ALMAYACAK ŞEKİLDE ÜZERİNİ ÖRTÜN.BÖYLE OLMASI ŞİREYİ DAHA İYİ ÇEKMESİNİ SAĞLAR.
*ŞİRESİ VE PASTA SICAKKEN DÖKÜLMELİ.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :icon_thumright: