(http://1.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMinlVBmvI/AAAAAAAAB1A/YxVd0ocbi8Q/s400/071.JPG)
Hamurumuzun Malzemeleri:
1 Yumurta
750gr. un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İç malzemeleri:
2 adet minik doğranmış soğan
Yarım bardak zeytinyağı,1 yemek kaşığı pulbiber
Biraz karabiber ve Çok Az tuz
1-1.5 kg haşlanmış ve püre haline getirilmiş patetes
Sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı,,5 yemek kaşığı sıvıyağ,3 tatlı kaşığı pulbiber
Sarımsaklı Yoğurt
Unu ve 1,tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek mantı hamurundan biraz daha sert bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin. Bi yandanda patateslerimizi halayıp,kabuklarını soyup çatalla yada patetes ezicisiyle ezelim.
Bir tavaya 3 kaşık yağımızı,sıvı yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve kavuralım.
Püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberi,karabiberi ve tuzu karıştırıp,kavurduğumuz soğanlara katalım.iç malzememiz hazırdır.Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini mantıdan biraz daha kalın olcak şeklilde açın. Bunlardan büyük daireler kesin geniş bir bardak yada kase yardımı ile..Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun. Çiğ börek kapatır gibi kapatın. (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebilir.) Halujları borcam bir tepsiye havlu kağıt yada bez serilmiş bir sini tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.Derince bir tencereye 3 litre su koyarak kaynatın. Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz ve az sıvıyağ atın. Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın.(Tencerenin ağzını kapatmayın.) Pişen halujları kevgirle sudan alın.Sos için tereyağını(sıvıyağ,zeytinyağıda olabilir) eritip pulbiberle karıştırın. Servis tabağındaki halujları sarımsaklı yoğurtla ve üzerine dökülen bu pulbiberli sosla servis yapın. Afiyet olsun..
(http://3.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMh9dmktDI/AAAAAAAAB0Y/1Wx-skqEWuk/s1600/040.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMh9u8XYbI/AAAAAAAAB0g/DPJ49CY2Wsw/s1600/041.JPG)
(http://4.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMh9t3MtSI/AAAAAAAAB0o/8DqADd5Vr3U/s1600/042.JPG)
(http://3.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMh9hJPAcI/AAAAAAAAB0w/PUp55cgxBQA/s1600/043.JPG)
(http://4.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMh9mQ4EnI/AAAAAAAAB04/eJmebWlopgI/s1600/046.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMin9LFqKI/AAAAAAAAB1Y/uSyic4JTkv0/s400/061.JPG)
(http://2.bp.blogspot.com/_shF9yuCsgTI/SPMin91BgBI/AAAAAAAAB1g/-NFp4EXy0B8/s400/062.JPG)
Alıntı
oooooy azım sulandıııııı :hungry:
yarın denemk isterim fırsat bulursam çok güzele benziyooo :hungry:
Cokk guzel gözukuyor özgecimmm
Ben bunu cecenistanli bir arkadasimda yemistim, cokk guzel tadi gercekten...
ay canım çekiyo valla
patatesmi haşlasam yarın için napsam
yapıyorum patatesler haşlanıyo
hamuru yapcam şimdi :hungry: inşallah güzel olur mantı hamurunun kalınlıgı nasıl ya sanki mantı hamuru açıyorum senelerdir :ehi: kulak memesinden biraz sert yaparız :toothy10:
Alıntı yapılan: ❤balkızzz❤ - 23 Ocak , 2011, 16:46:40
yapıyorum patatesler haşlanıyo
hamuru yapcam şimdi :hungry: inşallah güzel olur mantı hamurunun kalınlıgı nasıl ya sanki mantı hamuru açıyorum senelerdir :ehi: kulak memesinden biraz sert yaparız :toothy10:
:hungry: :hungry: :hungry: :hungry: :hungry:
ellerıne sağlıkk valla böyle şeylerı gorup hemen denıyorsun yaa çok güzel bır huy :opucuk:
:toothy10: ona aç gözlülük diyorum ben :ehi: canım çekti hoşuma gitti
hamurlar suyun içinde açılmaz inşallh
sıkı sıkı yaparsan bırsey olmaz tahmınımce
inşallah hadi ben hamuru yapmaya gidim bakim :occasion14:
:hungry: :hungry: :hungry: kargoyla paketle gonder banada adresı özelden atarım :ehi: :ehi: :ehi:
resımde ıstıyorumm :hungry: :hungry:
BİZDE BUNA HİNGEL DERLER
ŞEKLİ ÜÇGEN OLUR
HAŞLANDIKTAN SONRA ÜZERİN SADECE YAĞ GEZDİRİP YERİZ
bildimiz katmerin minyatür halini haşlıyoruz :ehi: biraz ayırdım kızartcam
ve resimler daha pişmedi ama
:hungry:
(http://img810.imageshack.us/img810/1287/dscf0001c.jpg) (http://img810.imageshack.us/i/dscf0001c.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img692.imageshack.us/img692/3012/dscf0004sxu.jpg) (http://img692.imageshack.us/i/dscf0004sxu.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img407.imageshack.us/img407/3261/dscf0005dg.jpg) (http://img407.imageshack.us/i/dscf0005dg.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Çok kolay ama çok da lezzetlidir sunumunu beğenmedim pek.
İç malzemeleye kimyon da eklerseniz çok daha lezzetli olur.
ve pişti :hungry: :hungry:
(http://img716.imageshack.us/img716/5620/dscf0007hu.jpg) (http://img716.imageshack.us/i/dscf0007hu.jpg/)
gülşahhh harıkaa gorunuyorrrrrr :hungry: :hungry:ellerıne sağlıkkkk
tadı nasıl peki
sağol canım
gerçekten çook güzel oldu
mutfaga gidip gelip yiyorum :ehi: bitti nerdeyse
eşim böyle şeyleri pek sevmez ama oda baktı güzel dedi
gerçekten güzel olmasa yemezdi bile görünüşede önem verir beyefendi :ehi:
GÜLSAH BİZ ÇERKEZİZ ANNEM BUNU BİZE YAPAR İSMİ HİNGAL :k06: :k06: :k06: :hungry: :hungry: İÇİ PATATESLİDE OLUYO HATTA BUNUN KALIPLARI VAR
doğrudur canım
buda patatesli
aynı katmer sonra yapıp sacda pişircem öyle yicem :hungry:
aynı şekilde yapıp içine haşlanmış nohut koyarlar bizim oralardada kulak derler adınada ;)
amma nefistir gerçekten :hungry:
Gece mantıya böreğe sardım iyi mi :ehi:
çok kötü geçen benim mantı d,ye yaptıgım bu idi halujmuymuş buuu :ehi: :ehi:
Tadı mı kötü ???
Kız o hingel senın ki :toothy10:
Varya aşçı çıkacak yakında burdan :toothy10:
Denemek lazım :)